好耐冇約中學老友聚聚,難得今日我地四個都得閒,當然要出黎食餐好啦。我地四個都係港島返工,老友揀左呢間上網評價唔錯而OPENRICE有優惠嘅千賀水產の鮮鍋道場,我地收工約埋係時代廣場集合,一齊出發。🏃千賀水產の鮮鍋道場位於銅鑼灣智選假日酒店,原來正正就係對住時代廣場,雖然落緊雨,不過咁近我地唔駛開遮都行到過去。餐廳好大間,我地未到7點已經上到去,因為未到繁忙時間,餐廳最入面嘅區域都未需要開,餐廳裝修設計時尚,燈光充足,而且座位寬闊,整體環境好舒適。😙除左無限追加嘅火鍋配料之外,酒店式自助餐區食物種類都唔少,青口、蝦、壽司同其他熟食源源不絕地供應,另外,飲品同甜品款式都比普通放題多。👍千賀水產の鮮鍋道場另一賣點係每人一份的海鮮盛合同刺身,海鮮盛合有蠔、鮑魚、安格斯牛小排等高級食材,海鮮新鮮,當中我特別鍾意蠔,蠔肉飽滿多汁,非常鮮甜。刺身入面我就覺得象拔蚌同三文魚最好食,三文魚每一件都係魚腩部位,分外鮮甜。😋其他無限追加嘅火鍋配料質素都唔錯,最重要係有6小時任飲任食,可以邊飲邊食邊聊天,慢慢嘆,呢餐我地都食得好開心。用埋OPENRICE優惠,埋單只係$260位,性價比好高。👍

極上安格斯牛小排

波士頓龍蝦鍋

2018-04-23
用餐优惠
優惠券
極上安格斯牛小排
波士頓龍蝦鍋
熟食小炒做得惹味,唔止壽司甜品飲品可自助拎,仲有邊爐打tim😆正好今日落雨凍凍地,正呀🤤重本有斑食,熱騰騰d肉嫩滑。海鮮落足本,乜都有,全部自助形式。壽司既選擇亦5少,賣相幾靚,火炙三文入口即溶無得輸。薑蔥炒蟹細隻不過辣辣地好滋味。豉汁蟶子啖啖肉,入味好吃,忍5住,食完一碟又再拎滿滿新一碟。甜品小巧可以試到好多,夠滿足,雪糕雪條好多,不少係韓國岀,少見的,強烈推薦這款朱古力雪糕旦糕三文治。食後感:環境寬闊,甚有風格,坐得舒服,冷氣充足,好揼本呀,d海鮮可以不停供給,成餐有不停補給新的,好奢侈大口大口食靚ya,真係好少放題會有呀。P.S.後面嗰台客見到熟食都多,話5洗打邊爐都得呀😆就係囉!

重本有斑食,熱騰騰d肉嫩滑。

海鮮落足本,乜都有,全部自助形式。

壽司既選擇亦5少,賣相幾靚,火炙三文入口即溶無得輸。

薑蔥炒蟹細隻不過辣辣地好滋味。

2018-04-22 383 浏览
今晚同朋友試咗早前係Open rice 買嘅$138火鍋優惠, 連埋服服費$118 都係$256 食兩個鐘, 真係抵! 每人仲會有一份五品刺身同海鮮都算唔錯刺身有蝦,三文魚,希靈魚同鮑片,並沒有餐牌所講的五品, 刺身都算新鮮, 蝦亦相當大隻同鮮甜海鮮盛合有鮑魚, 蝦, 蚌, 鯇魚片,蜆 , 質素都新鮮同大隻湯底我哋叫咗鮮蕃茄牛腩鍋同出面好少有嘅日式喜壽鍋另外, 還有好多熟食, 豉椒炒蜆辣辣地幾野味蘿蔔炆牛腩嘅蘿蔔冇乜味,牛腩就ok 而每檯一碟的牛小排就普普通通黑豚肉我覺得幾好食, 肉質幾嫩食物方面總括來說都算新鮮及種類多飲品同雪條款式都多選擇鍾意食榴槤嘅要食榴槤雪條,雪條嚟講都算夠榴槤味, 椰子雪條會有椰絲口感呢個優惠價錢呢個質素都算係唔錯
每人仲會有一份五品刺身同海鮮都算唔錯
湯底我哋叫咗鮮蕃茄牛腩鍋同出面好少有嘅日式喜壽鍋
另外, 還有好多熟食, 豉椒炒蜆辣辣地幾野味
蘿蔔炆牛腩嘅蘿蔔冇乜味,牛腩就ok
而每檯一碟的牛小排就普普通通
黑豚肉我覺得幾好食, 肉質幾嫩
食物方面總括來說都算新鮮及種類多
飲品同雪條款式都多選擇
呢個優惠價錢呢個質素都算係唔錯
2018-04-22
$256 (其他)
用餐优惠
優惠券
2018-04-22 355 浏览
上星期一晚上,下班時間晚,為了獎勵自己就約了朋友到銅鑼灣吃任食海鮮火鍋餐。朋友說這間餐廳的海鮮不錯,很新鮮,所以我們就到了這間餐廳吃任食。餐廳非常乾淨,比一般的任食餐廳座位的舒適和帶時尚一點。他們有14種不同的湯底,而且有些湯底的味道也幾特別。我們叫了胡椒爽肚湯底,個湯底都幾香,而且都有幾多豬肚。任食餐包了一個環球美食菜式旬之海䬺盛合,無限追加系列,和有一個buffet section在餐廳裏。環球美食菜式旬之海鮮盛合有鮮甜的魚生鮮蝦象拔蚌刺身,也很多新鮮火鍋海鮮和不同的美味火鍋料。我最喜歡他們的新鮮巨型蜆類海鮮和極上安格斯牛小排,因為那些大蜆真係非常之新鮮同甜,加上牛小排有牛肉味和肉質滑又冧,非常美味。無限追加系列的食物也非常新鮮和美味,品質也好。不論肥牛,黑豚肉,蝦,魚,餃同羊肉都好食同新鮮。Buffet section 有很多不同種類的前菜,壽司和熱食。熱食都炒蟹也有。而且還有很多不同的飲料和甜點。雪糕連大腳八都有,我的童年回憶回來了。總概來說,我都幾滿這間任食火鍋餐廳,因為不論環境,食物和店員的服務也好above average。
2018-04-09
  • 極上安格斯牛小排
  • 刺身拼盤
2018-04-19 9762 浏览
香港地時間就係金錢,除左去酒店食自助餐可以任食足幾粒鐘外,基本上所有放題、任食都會限時兩個鐘左右;有時一班朋友出黎,一坐低就掛住食爭取時間,到食飽其實都差唔多夠鐘,想傾兩句都未夠就要埋單走人以為呢個係定律,但估唔到原來有放題係可以食足成5.5小時!!!!當然人既胃係有限,你比我食5個鐘,其實都可能唔會話比2個鐘食多好多,但唔洗趕頭趕命,可以慢慢品嚐,慢慢傾計聚下,淨係咁我覺得已經值回票價!開頭諗住咁既價錢、又食足5.5鐘,應該都唔會有咩食,但估唔到,款式一點都唔輸蝕,感覺重好乾淨衛生就連調味料區都好足款沙律吧,新鮮!甜品區,西瓜超甜同埋員工會不停補充食物,好少見到個碟會好吉既情況,唔會有一刻似食剩既感覺不過因為掛住食雪糕所以都試唔到咩甜品🙊基本邊爐配料都非常齊全壽司味道都唔錯,靠得住重有約十款既熟食,有蒸魚、牛腩、炒飯、菜、連雞煲都有!款式不停會轉換,記得每次出黎都望下飲品柜雪條柜紫糯米雪條好好味重有韓國朱古力夾心雪糕都勁正肉類、墨魚滑、餃子、蝦等等都係任食,同侍應落單好快就送到!牛肉雖然係小薄片,但質素也非常不錯,牛味濃又嫩滑刺身,夠新鮮呢個價錢、咁多款式、食足5.5小時,真係超值!

就連調味料區都好足款

沙律吧,新鮮!

甜品區,西瓜超甜

不過因為掛住食雪糕所以都試唔到咩甜品🙊

基本邊爐配料都非常齊全

壽司味道都唔錯,靠得住

重有約十款既熟食,有蒸魚、牛腩、炒飯、菜、連雞煲都有!
款式不停會轉換,記得每次出黎都望下

飲品柜

雪條柜
紫糯米雪條好好味
重有韓國朱古力夾心雪糕都勁正

肉類、墨魚滑、餃子、蝦等等都係任食,同侍應落單好快就送到!
牛肉雖然係小薄片,但質素也非常不錯,牛味濃又嫩滑

刺身,夠新鮮

呢個價錢、咁多款式、食足5.5小時,真係超值!!
2018-04-17
火鍋狂迷的小妹再次岀動,今次嚟到銅鑼灣千賀水產之鍋道場,初次睇呢間餐廳名以為是普通日式刺身放題,原來唔止咁簡單,而係日式放題配火鍋放題,小妹見到即時兩眼發光,加上放題重點的海鮮盛合,一於叫埋朋友嚟試!位置在銅鑼灣地鐵站A岀口Time Square 行幾分鐘就到,假日酒店3樓,非常易搵。升降機一岀就見到大大著燈招牌,環境乾淨,位置相當多,非常寬敞。一入去右手邊有自助吧,食物款式多,有沙律吧,調味吧,壽司吧,熟食區,甜品區,仲有火鍋配料區,飲料區,雪糕櫃。總之一般火鍋的配料一定搵得到!菜類,丸類,麵食類必有提供。除自助吧外,還有自選湯底,海鮮盛合及任食火鍋配料入坐後即選湯底”山地野菌清湯鍋”,雖然有好多湯底選擇,但小妹想叫一個清清地既湯底,因為小妹想好好品嘗主角的海鮮盛合。主角馬上岀場海鮮盛合非常豐富,有海蝦,鮑魚,貴妃蚌,鮮脆魚片,蜆等。。。。全部海鮮大大隻,非常新鮮肉質很厚,有口感,鮮味十足,配上野菌清湯底真係一絶火鍋放題好少可以一次嘗試到咁多款海鮮。小妹一開始食就已經好滿足再嚟有象拔蚌五品刺身盛合,火鍋配刺身真係不得了。仲有薑汁牛丸,自家制菜餃,魚滑,安格斯牛小排。。。。以上所有都會
火鍋狂迷的小妹再次岀動
,今次嚟到銅鑼灣千賀水產之鍋道場,初次睇呢間餐廳名以為是普通日式刺身放題,原來唔止咁簡單,而係日式放題火鍋放題,小妹見到即時兩眼發光
,加上放題重點的海鮮盛合,一於叫埋朋友嚟試!

總之一般火鍋的配料一定搵得到!菜類,丸類,麵食類必有提供。

除自助吧外,還有自選湯底,海鮮盛合及任食火鍋配料

主角馬上岀場
海鮮盛合非常豐富,有海蝦,鮑魚
,貴妃蚌,鮮脆魚片,蜆等。。。。全部海鮮大大隻,非常新鮮
肉質很厚,有口感,鮮味十足,配上野菌清湯底真係一絶

再嚟有象拔蚌五品刺身盛合,火鍋刺身真係不得了。仲有薑汁牛丸,自家制菜餃,魚滑,安格斯牛小排。。。。以上所有都會跟湯底一同上枱。
未開始叫任食上的火鍋配料都已經差唔多放滿枱
但唔擔心,放題係6小時任食!想食幾多都可以慢慢食。

雖然盛合非常豐富,都已經食飽咗一半,但小妹當然唔會放過食肉既機會,點算咗美國肥牛片,丸類,餃類。。。。
火鍋配料水準很優質,所以配料都非常新鮮!

火鍋放題尾聲當然要食甜品雪糕啦,一般的雪糕雪條都有
但驚喜之一係竟然有大腳板
童年回憶啊
好耐未食過呀!

今餐埋單每人只需295,喺銅鑼灣旺地加上新鮮海鮮加刺身盛合,仲要日式配火鍋放題任食6小時,真係絶對超值!

• 象拔蚌五品刺身盛
  • 家鄉手制香菜水餃
  • 鮮海蜆
  • 旬之海鮮盛合
2018-04-14 406 浏览
扫兴的经历。所谓的138的晚市优惠券,居然把隐藏收费的条款放在最下面的细则。这个倒还算了,没看到算自己着了道。关键附加费比例居然接近优惠后的费用,周末一个人服务费要另外收118,优惠券才138。这简直是胡乱收费,欺骗消费者。真是霸王条款

2018-04-12 472 浏览
Food: was on average quality.Drinks: not much variaty to pick from. We brought our own wine to chill but the wine glasses are very dirty...we asked to exchange... and the witress offers to wash them again for us. If those wine glasses were not clean enough !!! Why would they consider bringing to serve their customers in the first place..... !!! Disappointed ... speechless
Food: was on average quality.

Disappointed ... speechless
2018-03-26
庆祝纪念
生日
2018-04-11 1853 浏览
MK 有很多食放題的地方,但質素參差,大多都是一般水準,而且都比較擠迫人多。最近有朋友介紹了一間食肆在銅鑼灣某酒店3樓,那裏的放題質素吾錯,雖然在銅鑼灣區和酒店樓上,但價錢和MK的差不多,人均消費$300有找,即使要加錢order 龍蝦湯底都只加多$60-,真的好抵食。這裏的放題包括火鍋、刺身、沙律吧、熱薫和甜品,選擇種類繁多。先選火鍋底,之後會上一輪特定的火鍋上盛料,包括海鮮盛盒、安格斯牛小排、手掣香菜水餃、雙目海鮮滑、醬爆薑汁貢丸和象拔蚌五品刺身盛盒。龍蝦湯底有兩大邊龍蝦在內一齊滾着,啖啖肉,湯底龍蝦味四溢。刺身盛盒有三文魚、鮑魚片、希靈魚、象拔蚌和甜蝦,刺身新鮮,味道鮮甜。火鍋海鮮盛盒有象拔蚌、貴妃蚌、脆鯇魚片、海蝦和不同蜆類,還有新鮮鮑魚添!只見賣相已經好吸引。由於材料新鮮,所以各種海鮮食落爽口鮮甜。牛小排油脂均勻,海鮮滑彈牙,醬爆薑汁貢丸夠特別。淨食第一輪的上盛刺身火鍋材料已經飽了一半,之後還可免費追加各類肉片如䐁肉、肥牛、羊肉、雞肉、魷魚...等等。自助區還有各式各樣的新鮮蔬菜和火鍋材料,真是多不勝數。食材之多簡直不能盡錄,只可以揀幾款比較喜歡的來食,還要留肚吃壽司和甜品呢

這裏的放題包括火鍋刺身、沙律吧、熱薫和甜品,選擇種類繁多。

龍蝦湯底有兩大邊龍蝦在內一齊滾着,啖啖肉,湯底龍蝦味四溢。

自助區還有各式各樣的新鮮蔬菜和火鍋材料,真是多不勝數。
食材之多簡直不能盡錄,只可以揀幾款比較喜歡的來食,還要留肚吃壽司甜品呢!

今次真是好多謝朋友的好介紹,這裏不但環境舒適,而且食物種類繁多,質素不俗,而且還有一個超抵的價錢啊!

2018-04-10
2018-04-10 343 浏览
香港人不論春夏秋冬都很喜愛打邊爐, 男友更是重度中毒者。每次問他想吃什麽,每次都是bino。上次跟朋友吃過千賀水產,cp值很高,值得一來再來。 特意帶男友過來再戰~單是湯底就有13種,不怕你挑不到喜歡的只怕你選擇困難症發作。千賀水產的殺手鐧就是海鮮盛合跟五品刺身盛。一上湯底,服務人員就會自動送上。肚子超餓的我馬上先吃刺身作今晚的開胃前菜。海鮮盛合絕不欺場,有6種新鮮海鮮。隨此之外,還有無限追加的肉,其他配料等等任你添食。差點就忘了場外的壽司,沙律,甜品,熱食。。。這晚餐也太豐富了,滿足

千賀水產的殺手鐧就是海鮮盛合跟五品刺身盛。

海鮮盛合絕不欺場,有6種新鮮海鮮。

這晚餐也太豐富了,滿足

2018-04-09
  • 刺身拼盤
2018-04-04 381 浏览
一行12人到千賀試午市放題,估唔到收你幾十蚊一個人會有咁多食材選擇,而且全部好新鮮,飲品種類多,唔飲凍嘢嘅人可以自己泡玄米茶,最令人驚喜嘅係雪糕,竟然有我至愛嘅榴蓮味同椰子味!食多兩枝已值回票價!仲有好脆卜卜嘅炸魚皮任食唯一美中不足係限時一個鐘,大家食得有啲急,但都明白咁抵嘅價錢比你食咁多嘢已經好好喇!
,竟然有我至愛嘅榴蓮味同椰子味
!食多兩枝已值回票價!仲有好脆卜卜嘅炸魚皮任食

2018-03-31 7538 浏览
剛完成了手頭上一些大project, 係時候又要吃番餐減減壓。 今天在銅鑼灣放工, 約咗個friend佢喺加拿大返嚟話好耐冇食過放題 , 上網找到銅鑼灣有間火鍋自助放題, 之前同同事慶祝生日食過, 賣點係冇時間限制, 唔似其他放題分幾個時段好趕,好大壓力。 而且價錢唔貴平日只是$268, 生日同行仲有優惠。就在時代廣場後面的智選假日酒店, 個場好大很多座位, 熱葷都有很多選擇, 有雞煲, 炆牛腩, 椒鹽三文魚, 亦有沙律吧,青口,凍蝦當然還有各式各樣 自助任取火鍋配料包括各款蔬菜,菇類,瓜類,丸類,壽司区, 甜品區等等。熟葷還有鮑汁鴨腳和辣煮花螺都唔錯。我們選了野菌鍋底, 睇真啲有很大棵野菌, 湯底清香味道獨特。飲品都有自助任飲橙汁蘋果汁和雜果賓治。 當然還有各款汽水和罐裝盒裝飲品。 還有自家製蔗汁酸梅湯雪梨水。按人頭計每位都有一些四點刺身, 安格斯牛和一盤海鮮火鍋料。 很豐富呀有鮑魚 ,象拔蚌, 蟶子,海蝦,蜆 ,青口。 款款鮮甜彈牙。魚生新鮮,大赤蝦非常鮮甜。 安格斯牛不用說 ,入口軟淋牛味濃。鯪魚滑落足料有果皮香。 有款丸類很特別, 包心薑汁丸, 餡料是皮蛋碎混有少許薑, 很特別

熟葷還有鮑汁鴨腳和辣煮花螺都唔錯。

鯪魚滑落足料有果皮香。 有款丸類很特別, 包心薑汁丸, 餡料是皮蛋碎混有少許薑, 很特別。

當然還有另外點選的火鍋配料。 可以推介水魷魚, 軟腍唔韌。 羊肉片冇羊羶味幾滑身。

甜品方面,還有韓國雪糕雪條, 我們選了椰子味和紫米味,味道不錯呀! 有款自家製蜜瓜味奶凍香滑清甜。

我哋食吓傾吓都坐咗成三個鐘, 唔似平時分場次的放題冇咩時間傾計, 馬拉松式放題真係好啱朋友 gathering。
2018-03-30 277 浏览
Friday is meant for a feast. This night my friends and I tried an all-you-can-eat hot pot place inside the Holiday Inn hotel located in Causeway Bay. Just a 2-minute walk from the MTR station. We have tried a lot of similar hotpot places and almost none impressed. This one is an exception. They provide a good variety of food and dessert platters. I love the huge selection of drinks and you can spend your whole night sitting trying them one by one. TBH the hot pot stuff was okay. They claimed tha

TBH the hot pot stuff was okay. They claimed that the beef and meat are all imported from Japan. I mean meh they all taste the same after you boil it. But the other food will give you surprises. The sashimi, fruit and cooked dishes are good.

The only bad is that they don’t have a good taste in ice-creams. They only have tofu flavour which hardly actually tastes. So go for other desserts instead. They will be good enough.
2018-03-27 324 浏览
昨天同朋友們去食了個放題 + 打邊爐, 真係超抵, 位於銅鑼灣時代廣場旁邊的Holiday Inn Hotel裡面, 原來有一間食日式放題加打邊爐的餐廳, 兩樣都有得任食, 仲係飲品任飲, 真係好開心, 對我們這班大胃王來講, 無嘢比食嘢更令人開心嗱, 任食嗰D是我們的至愛, 我們入到餐廳, 見到裡面已是人頭涌涌, 幾乎滿座, 座定定order咗湯底之後, 便急不可待的去吧枱看看有咩正嘢食.見到吧枱區域, 淨係打邊爐的調味料都有十幾款, 干淨整齊的排列在吧枱, 仲有好多熟食, 有煎茄子, 煎青椒,豬手, 芝士炸雞, 炸三文魚塊, 日式炒飯等等….., 仲有中式老火湯供應, 就連青菜都有十幾款, 仲有午餐肉,芝士腸, 魚腐, 豆卜, 嚮鈴卷等等……仲有壽司, 仲有好多甜品及生果, 哇, 材料超豐富!原來每枱客人在order了湯底之後, 會按人頭每送上個超大的海鮮盤, 裡面有每人一隻的鮮鮑魚, 象拔蚌仔,海蝦, 生蠔, 花甲, 蜆仔, 仲有蝦滑同埋魚滑等等, 有了個海鮮拼盤, 之後我們又order了肥牛, 羊肉, 餃子等等… 除咗海鮮拼盤, 其他肉類係無限供應的, 好快我們D嘢食已摆了滿滿

原來每枱客人在order了湯底之後, 會按人頭每送上個超大的海鮮盤, 裡面有每人一隻的鮮鮑魚, 象拔蚌仔,海蝦, 生蠔, 花甲, 蜆仔, 仲有蝦滑同埋魚滑等等, 有了個海鮮拼盤, 之後我們又order了肥牛, 羊肉, 餃子等等… 除咗海鮮拼盤, 其他肉類係無限供應的, 好快我們D嘢食已摆了滿滿一枱, 各人都先去取了些自己喜歡的熟食先, 一邊食一邊等火鍋滾起, 海鮮拼盤的海鮮超新鮮, D熟食樣樣都唔錯, 仲有我至喜歡的炸榴槤波波, 我食了四-五個, 好滿足! 最後, 大家仲食埋雪條先離開, 因為雪條及雪糕都有好多種, 韓國士多啤梨雪條及馬來西亞的黑糯米雪條最受大家歡迎, 飲足食飽之後, 個個都話抵食, 下次大家約齊人會再來食過!

2018-03-24 269 浏览
相識多年的同學生日, 我們一行四人, 各有意見, 最後還是壽星女決定吃這一家由於很久沒有吃海鮮了, 心裏很感謝壽星女選了這一家銅鑼灣寸金尺土, 場館竟然很大, 擺設也很特別、 很舒服,非常適合我們四位美女把酒談心我們叫了生啤, 特別是現在有紅莓味的生啤 , 喝起來心情又特別靚看見這麼多菜, 就想起了我家姐, 因為她說在家裏已有這麼多菜吃, 一般出外請不要選擇吃菜 , 她有她的道理, 但是我還是那麼喜歡菜同學選擇海鮮, 當然離不開魚生, 牡丹蝦大大隻, 肉質爽脆, 鮮甜味美, 我至愛的赤貝即是大獅蚶, 鮮甜的味道留在口中, 維持了一段時間, 至於希靈魚, 也是我的喜愛, 咬落口彈下彈下的感覺, 再吃下他的肉汁, 無與倫比 由於是放題式, 壽星女選了火鍋, 有新鮮彈牙的海蝦, 大大隻鮮甜的花甲, 我的至愛當然少不了食過翻尋味的鮑魚及爽脆的聖子我們也選了 一些自己喜歡的鮮魚滑、 蝦滑等作為火鍋的點綴, 不知是否因為海鮮的鮮味, 連其他配菜也非常香甜有同學不喜歡吃辣, 所以我們的火鍋選了鴛鴦鍋一邊是蕃茄雜菜, 一邊是四川麻辣, 而我兩邊都喜歡的, 所以便因應不同的食材放在不同的湯, 例如食蠔

由於很久沒有吃海鮮了, 心裏很感謝壽星女選了這一家

有同學不喜歡吃辣, 所以我們的火鍋選了鴛鴦鍋一邊是蕃茄雜菜, 一邊是四川麻辣, 而我兩邊都喜歡的, 所以便因應不同的食材放在不同的湯, 例如食蠔,喜歡不辣的甜味

新鮮甜美的牛肉, 配上麻辣湯, 都會吃不停口

我的至愛皇帝菜, 新鮮清脆爽甜, 吃完一碟又一碟

店鋪還送來他們每人一個燒帶子配上飛魚籽, 有自製風味的醬汁, 以為平庸但卻另有一番滋味

下個月好朋友從澳洲回來, 一於帶他來這家海鮮放題盡情地吃個痛快