2018-03-27 324 浏览
昨天同朋友們去食了個放題 + 打邊爐, 真係超抵, 位於銅鑼灣時代廣場旁邊的Holiday Inn Hotel裡面, 原來有一間食日式放題加打邊爐的餐廳, 兩樣都有得任食, 仲係飲品任飲, 真係好開心, 對我們這班大胃王來講, 無嘢比食嘢更令人開心嗱, 任食嗰D是我們的至愛, 我們入到餐廳, 見到裡面已是人頭涌涌, 幾乎滿座, 座定定order咗湯底之後, 便急不可待的去吧枱看看有咩正嘢食.見到吧枱區域, 淨係打邊爐的調味料都有十幾款, 干淨整齊的排列在吧枱, 仲有好多熟食, 有煎茄子, 煎青椒,豬手, 芝士炸雞, 炸三文魚塊, 日式炒飯等等….., 仲有中式老火湯供應, 就連青菜都有十幾款, 仲有午餐肉,芝士腸, 魚腐, 豆卜, 嚮鈴卷等等……仲有壽司, 仲有好多甜品及生果, 哇, 材料超豐富!原來每枱客人在order了湯底之後, 會按人頭每送上個超大的海鮮盤, 裡面有每人一隻的鮮鮑魚, 象拔蚌仔,海蝦, 生蠔, 花甲, 蜆仔, 仲有蝦滑同埋魚滑等等, 有了個海鮮拼盤, 之後我們又order了肥牛, 羊肉, 餃子等等… 除咗海鮮拼盤, 其他肉類係無限供應的, 好快我們D嘢食已摆了滿滿

原來每枱客人在order了湯底之後, 會按人頭每送上個超大的海鮮盤, 裡面有每人一隻的鮮鮑魚, 象拔蚌仔,海蝦, 生蠔, 花甲, 蜆仔, 仲有蝦滑同埋魚滑等等, 有了個海鮮拼盤, 之後我們又order了肥牛, 羊肉, 餃子等等… 除咗海鮮拼盤, 其他肉類係無限供應的, 好快我們D嘢食已摆了滿滿一枱, 各人都先去取了些自己喜歡的熟食先, 一邊食一邊等火鍋滾起, 海鮮拼盤的海鮮超新鮮, D熟食樣樣都唔錯, 仲有我至喜歡的炸榴槤波波, 我食了四-五個, 好滿足! 最後, 大家仲食埋雪條先離開, 因為雪條及雪糕都有好多種, 韓國士多啤梨雪條及馬來西亞的黑糯米雪條最受大家歡迎, 飲足食飽之後, 個個都話抵食, 下次大家約齊人會再來食過!