間直係勁平靚正👍👍品種多,要甜品有甜品,要水果有水果,多款韓式雪條層出不窮,夠新鮮👍,職員態度和藹👏👏今時今日的香港找一間平價食市垂手可得,但搵一間品種多優質服務地點好的,恐怕只有喺銅鑼灣嘅千賀水產先能夠找到😄😄👍👍大家不防試試😄😄😄
間直係勁平靚正👍👍品種多,要甜品甜品,要水果有水果,多款韓式雪條層出不窮,夠新鮮👍,職員態度和藹👏👏今時今日的香港找一間平價食市垂手可得,但搵一間品種多優質服務地點好的,恐怕只有喺銅鑼灣嘅千賀水產先能夠找到😄😄👍👍大家不防試試😄😄😄
2018-06-23 436 浏览
之前因為返工太忙忘記咗同阿媽慶祝母親節,於是就約咗全家去咗銅鑼灣假日酒店下面嘅千賀打海鮮邊爐餐廳環境非常闊落,屬於半自助餐食火鍋店,客人可以出餐枱夾食物同埋拎嘢飲,食物種類都非常多熱盤,丸類,腸, 蔬菜及甜品餐廳還有自助吧比客人自己條仔適合自己嘅醬料坐低揀咗湯底之後職員好快就將一盤勁豐富嘅海鮮拼盤放喺你面前有蜆,聖子,鮑魚,象拔蚌,魚片另外侍應好快就拎左一盆雜錦刺身,入面有甜蝦三文魚北寄貝吞拿魚等等三文魚仲要係勁厚切仲有牛肉安排,牛味濃,正

餐廳環境非常闊落,屬於半自助餐火鍋店,客人可以出餐枱夾食物同埋拎嘢飲,食物種類都非常多熱盤,丸類,腸, 蔬菜及甜品
餐廳還有自助吧比客人自己條仔適合自己嘅醬料

坐低揀咗湯底之後職員好快就將一盤勁豐富嘅海鮮拼盤放喺你面前
有蜆,聖子,鮑魚,象拔蚌,魚片

仲有牛肉安排,牛味濃,正

2018-06-19 456 浏览
早前和家人去了這間在酒店入面新開的火鍋放題,格局新潮,好適合年輕人,裝修色彩繽紛,令人胃口大增餐廳環境熱鬧,食物選擇好豐富, 火鍋料理有腸仔, 午餐肉, 各類丸子, 魚旦, 炸魚皮, 響鈴, 豆卜, 南瓜,金菇等等,蔬菜種類亦非常多甜品方面驚喜的是有個雪條櫃,太感動了,食完火鍋當然要食條雪條降降溫呢哈哈飲品櫃琳瑯滿目,想飲咩都滿足到你需要當然唔少得海鮮啦,新鮮、色澤鮮嫩、鮮味十足,見到都即刻想生吞。跟住就係指定野食牛呀,淥幾秒即刻食,個種淋滑感真係好正, 食物質素真係好今日真係大滿足呀!!!真係比同類型的火鍋店做得出色,員工個個都好友善

飲品櫃琳瑯滿目,想飲咩都滿足到你需要

今日真係大滿足呀!!!

真係比同類型的火鍋店做得出色,員工個個都好友善
2018-06-19 331 浏览
今日難得收早就同幾個同事想食好質素嘅放題就想起附近銅鑼灣一帶有一間之前朋友推介幾好嘅放題就去試一下同事好好一早已經book好位一入到門口就見到林林總總熟悉的食物有壽司沙律同埋小食之後旁邊有打邊爐配料而且飲品區好多選擇真係好難去揀。一坐低店員就為我地奉獻湯底,我哋選擇咗蕃茄湯底同埋人蔘雞湯湯底,都好足料之後嚟咗個刺身拼盤海蝦好大隻,三文魚同魷魚都好新鮮,之後有個海鮮拼盤有聖子同蜆肉,非常好食之後我地點左肥牛墨魚丸牛柏葉,仲有公仔麵烏冬好多好多火鍋配料,沙律都食咗好多果然好抵食,而且呢度啲店員好有禮貌會不斷為你茄湯底服務值得一讚。而且臨走當然要食返甜品雪條啦。有我已是最鍾意食嘅朱古力牛奶樂。

2018-06-14
2018-06-14 449 浏览
工作左一星期,終於有得抖下同屋企人食飯啦。細佬搵咗一間喺銅鑼灣Time Square隔離嘅餐廳食火鍋日式放題。名副其實又有火鍋又有熟食又有甜品又有魚生嘅餐廳。男女老友都鍾意食,自己鍾意食乜就攞乜。火鍋仲要係任攞,有海鮮,有肉,有好多唔同種類嘅魚蛋同埋蔬菜。我最鍾意佢個自助漿料吧,同埋飲品櫃,乜都有得食。而且啲侍應又好快手執嘢,好有Service。真係乜都有得食,仲有蒸魚同炸物。又有沙律,同凍海蝦。真係一次滿足晒唔同嘅願望啊
同我社工朋友仔黎一試他們的自助餐,對於酒店裡面的自助餐來說這裡比較不一樣,因為不似在酒店裡面的自助餐,而是獨立餐廳有的大包圍式自助餐,有挺多意想不到的選擇,我最懷念的是這裡的炸物,全部都炸的超好吃,而且是unlimited refill,正爆。這裡真的是大包圍自助餐,因為除了自助吧之外,還有自助火鍋送刺身拼盤。刺身拼盤其實不很新鮮,火鍋牛肉比較一般,可是其他火鍋食材是還Ok的,例如鮑魚和蛤類的都不錯。有一些韓國拉麵等可以在自助吧自取來煮火鍋。自助吧的食物種類像日式放題和西式酒店Buffet合體,質量是ok的,最正的還是要點名所有炸物,例如炸三文魚,炸豬排等都超好味,熱辣騷脆,另外蔬菜種類都比較多,例如有東蟲夏草。這裡像韓式餐廳的迷彩裝潢,挺不錯,不過有一半地方都太暗,而且播的歌都是失戀歌,希望播d開心d既歌thank you。

這裡真的是大包圍自助餐,因為除了自助吧之外,還有自助火鍋刺身拼盤。刺身拼盤其實不很新鮮,火鍋牛肉比較一般,可是其他火鍋食材是還Ok的,例如鮑魚和蛤類的都不錯。有一些韓國拉麵等可以在自助吧自取來煮火鍋

男友一直話想食大獲野叫我搵,搵搵下一見到呢間就知一定岩佢,真係乜都有,佢都話好咁就立即去試下。等左陣位,一入到去見到都好旺場,好有自助餐嘅feel,侍應埋黎問我地要咩湯底,我地就叫左個蕃茄湯同壽喜燒湯底,之後有個剌身拼盤,有甜蝦三文魚吞拿魚赤貝,啲魚生都好新鮮鮮甜,份量都岩兩個人食。到湯底同啲邊爐料黎啦,一見到啲牛就覺得應該好正,壽喜燒個湯甜甜地勁岩,啲牛喺果度淥完都唔洗點點豉油果啲就食得,肉味好夠。之後就上左個海鮮拼盤,有好多款唔同海鮮好似鮑魚,聖子,鯇魚片,花甲等等,樣樣都好新鮮,淥完上黎都好鮮甜。男朋友食食下就出去拎下野食,有好多唔同既中式菜可以揀,好似金沙骨,柱侯牛腩咁,一次滿足哂佢幾個願望,仲有一啲壽司仔,其實食落就好似去左間Buffet食咁最後兩個食到肚都脹哂,食埋個甜品埋單,都係五百零六百,好抵,一定會再黎!

2018-06-06 517 浏览
買了yahoo團購,一行五人,傾傾講講,任食6小時,有數款湯底選擇,我們加了$30轉龍蝦湯底,有半隻龍蝦(不算大隻),所以湯底不是太有龍蝦味,建議可以唔加!食物,飲品及甜品種類算多,我最推介炸蝦卷及牛壽司仔,一次性的刺身拼盤及海鮮併盤份量適中,海鮮新鮮,蜆蚌冇沙,唯獨脆肉鯇魚有點腥,建議上枱後盡快食,肥牛任叫,偏瘦(個人喜愛偏瘦)但美味,更為yahoo團購朋友提供特別優惠,整體滿意,會推介俾朋友。
2018-06-04
用餐优惠
團購
母親節飯由主角話事,媽媽鍾意食海鮮,索性食海鮮放題吧千賀水產位於智選假日酒店內,即使提早慶祝母親節,19:00已經坐滿大半人入內先經過擺滿食物的中庭,順便環繞一圈準備一陣拎食物每枱入座客人先點選湯底,今次點選鴛鴦湯(蕃茄豚骨和松茸藥膳),還包了一份刺身拼盤和海鮮特盛😲😲未叫食已經有兩盤放面前海鮮特盛拼盤一點不失禮:大聖子、沙白、蜆、鮮鮑魚、脆肉鯇,還有大隻海蝦墨魚膠鯪魚膠夠彈牙爽口原來這碟肥牛都是跟湯底一起的,一片片好完整,無將貨就價好特別的薑汁醬爆牛丸,味道不錯,好夠薑,用牛丸原來可以好夾馬來西亞進口的Potong雪條,超推薦這款紫米露口味,不太甜,食到粒粒紫米有咬口媽媽食到好開心,還說下次再encore同姨媽來呢😊
母親節飯由主角話事,媽媽鍾意食海鮮,索性食海鮮放題

入內先經過擺滿食物的中庭,順便環繞一圈準備一陣拎食物

墨魚膠鯪魚膠夠彈牙爽口

原來這碟肥牛都是跟湯底一起的,一片片好完整,無將貨就價

好特別的薑汁醬爆牛丸,味道不錯,好夠薑,用牛丸原來可以好夾

媽媽食到好開心,還說下次再encore同姨媽來呢😊
2018-05-14
母亲节
2018-05-30 20455 浏览
好開心興奮!!!...下午哩中環睇完精彩馬戲show…晚上已經訂定安排好尼《千賀水產鮮鍋道場》試試係咪如傳說中…咁抵讚o既!!餐廳位置就係响銅鑼灣地標之一o既時代廣場後面…霎東街Holiday Inn Express 3/F…好易揾架咋!!五六日 成人每位$298 ..............+10%服務費我地”生日之星”有8折…同行有9折…仲免費升級龍蝦湯底…又送一張即影即有相片……..添唷!! …優惠多籮籮!!...感覺特別喜慶...............唷~~而另一令人快慰o既係...哩度不設限時...食足佢5,6個鐘都得...所以我地完show過尼近8點…都仲可以慢慢食耶!!...餐廳已經全院滿座…氣氛熱鬧非常!!...佈置色彩繽紛獨特…感覺充滿活力呢!!一行四人…安排坐响埋邊房舒適o既sofa箱座…燈光柔和!! 就坐後都忍吾住即時走出去自助bar檯有乜東東熟食…先行醫肚!!炸雞翼同埋豬扒…買相吾錯又醃得入味…出奇地滋味喎!!...只因才剛開始, 要留肚試各樣其他...所以先吾敢多添炸物!!...但絶對推介!!...炸蝦壽司亦ok!! 湯底上了...出去混醬...配料有

好開心興奮!!!

我地”生日之星”有8折
…同行有9折…仲免費升級龍蝦湯底
…又送一張即影即有相片

而另一令人快慰o既係...哩度不設限時

炸雞同埋豬扒
…買相吾錯又醃得入味…出奇地滋味喎!!

湯底上了...出去混醬...配料有10樣8樣....服務生好勤快...轉眼就尼
五品刺身” (甜蝦、象拔蚌、吞拿、希靈、鮮魷) 同
海鮮盛合” (鮑魚、海蝦、生蠔、小象拔蚌、脆肉鯇、蜆+貴妃蚌)…哩兩款都係以人頭計算…精心擺設賞心悅目
…禁不住嘩嘩聲…要請照相機先食啊!! …食材新鮮!!!..太豐富….一下子就感覺好忙碌呀~~~

安格斯牛小排
…細嫩味濃!!...醬爆薑汁貢丸食味都幾特別…食時要小心一點燙爆薑汁啊!!

無限追加系列…包括:
豬、牛、羊、雞、魚、蝦、蜆、餃、丸等…好抱憾…實在試吾晒添!!
其他各款菜蔬、瓜、根、菇、豆、腸、魚旦、午餐肉、獨立包丁麵、韓國拉麵等等…都响自助bar揾到…!!...特別一提…長洲大魚蛋很讚!!

席間..仲有員工走入房通知食客…炒蟹剛上叫我地出去攞…怕我地錯過添!!...很好!!
...熟食頪亦會更新…蟹之後又有切沙律bar…粗略亦有7, 8 款!! ...是日靚湯係嚮螺煲雞
…當然要飲翻碗!!........仲有炒麵、飯、水果……..種類繁多…相信我必定數漏了!!

大到雪櫃有各款紙包或罐裝汔水飲料…亦有一jar jar 酸梅湯…想飲啤酒就要另外order呀!!...甜品有小小數款…聽尼評價吾係太突出o既…自己要攻雪糕雪條…都係我地見慣o既牛奶公司、維記雪米滋等..見職員大箱大箱不斷添滿個雪糕櫃...見到都開心!!...食左兩支泰國黑糯米......榴蓮味都大獲好評啊 (只要你喜歡o既話!)

豐富滿足又無拘無束o既一餐...已經諗定幾時再尼好!!
2018-05-19
生日
2018-05-29 665 浏览
好耐無試過同老公拍拖, 難得佢放假, 我又請到假, 當然要去搵野食啦!!!係團購睇到呢間做緊優惠, 安格斯牛頸脊可以任食, 緊係試下啦~~地方都算大, 梳化唔算好坐, 環境乾淨, 整體都OK坐低後叫左個鴦鴛湯, 一邊人參雞湯, 一邊雜菌清湯人參雞湯: 參味重, 令到大部分食材都被蓋住左個味, 當普通湯飲係OK雜菌清湯: 湯頭鮮甜唔太濃, 食材鮮味出曬黎叫完湯底出左去睇, 有好多熟食, 火鍋料, 飲品熟食: 雞/ 魚/ 炒菜/ 炸物, 有D似平時韓燒個D熟食, 味道唔差, 可以一試火鍋料: 丸/ 響鈴/ 菜同菇, 因為太多食物, 所以只係食菜為主飲品: 推廌菊花蜜, 係店鋪自己煲, 唔太甜; 另外仲有汽水/ 檸茶一般出面有既 (團購仲可以飲啤酒/ somersby)首先上左安格斯牛頸脊, 海鮮同刺身仲有個魚滑同墨魚滑, 不過無影到食左差唔多個半鐘, 飽到不得了, 轉食甜品有布甸, 啫喱, 雪米糍同雪條, 因為太飽, 只食左啫喱同紅豆冰啫喱淡味, 而同因為無於雪櫃, 所以有D溶今次體驗唔錯, 可以again

地方都算大, 梳化唔算好坐, 環境乾淨, 整體都OK

坐低後叫左個鴦鴛湯, 一邊人參雞湯, 一邊雜菌清湯
雜菌清湯: 湯頭鮮甜唔太濃, 食材鮮味出曬黎

叫完湯底出左去睇, 有好多熟食, 火鍋料, 飲品

首先上左安格斯牛頸脊, 海鮮同刺身
仲有個魚滑同墨魚滑, 不過無影到
刺身
海鮮拼盤

食左差唔多個半鐘, 飽到不得了, 轉食甜品
啫喱淡味, 而同因為無於雪櫃, 所以有D溶

今次體驗唔錯, 可以again
2018-05-21
用餐优惠
團購
刺身
海鮮拼盤
2018-05-28 621 浏览
哩個$98午市套餐包左一人簡兩款肉 (有豬雞牛揀)仲有差唔多成八款湯底任揀。其他飲品火鍋配料同埋熟食都係任食!任食來講都算係多選擇嘅。甜品仲有雪米糍同埋牛奶棒添🍬晏晝諗唔到食咩味道都係一個選擇
2018-05-28
午餐
2018-05-26 439 浏览
原本今日老公同我慶祝結婚紀念。。我地已經係2個星期之前book枱。。呢間公司今朝仲打比我老公confirm booking點知我地去到。。個知客話暫時未有位,叫我地等。。門口已經有2枱人等緊。。我地係第3枱。。我地等咗15分鐘左右其中1枱(2人)。。等得唔耐煩問個知客要等幾耐。。點知個知客同佢地講,佢地係waiting list..跟住人地就嘈,話佢地係2星期之前已經book 今朝仲打黎同佢地confirm booking..點解而家無喇喇變咗做waiting list?我老公就即刻問個知客。。咁我地有無枱。。個知客先同我地兩個講話,我地都係waiting list..無位比我地原來第1枱(4人)都係1早book哂枱。。今朝同樣係confirm哂佢地booking個知客仲要同第1枱(4人)講。。“我都唔知啲客幾時走架,啲客唔肯埋單走都無辦法。。”第1枱(4人)嬲到同個知客講,我地等完3個字,又3個字,幾時先比到枱我地,你而家先黎話無枱比我地?佢地係有限時。。已經過哂鐘。。咁係咪應該可以叫佢地埋單先呢?雖然個經理都出埋黎道歉話無位比我地。。既然無位,咁今朝又要confirm哂我地3枱人嘅
原本今日老公同我慶祝結婚紀念。。
我地已經係2個星期之前book枱。。
呢間公司今朝仲打比我老公confirm booking
點知我地去到。。個知客話暫時未有位,叫我地等。。
門口已經有2枱人等緊。。
我地係第3枱。。
我地等咗15分鐘左右
其中1枱(2人)。。等得唔耐煩問個知客要等幾耐。。

點知個知客同佢地講,佢地係waiting list..
跟住人地就嘈,話佢地係2星期之前已經book
今朝仲打黎同佢地confirm booking..
點解而家無喇喇變咗做waiting list?

我老公就即刻問個知客。。咁我地有無枱。。
個知客先同我地兩個講話,
我地都係waiting list..無位比我地

原來第1枱(4人)都係1早book哂枱。。
今朝同樣係confirm哂佢地booking
個知客仲要同第1枱(4人)講。。
“我都唔知啲客幾時走架,啲客唔肯埋單走都無辦法。。”

雖然個經理都出埋黎道歉話無位比我地。。
既然無位,咁今朝又要confirm哂我地3枱人嘅booking? 黎到叫我地等。。但唔同我地講無位。。
咁book 黎做咩😡

我地3枱人都好嬲。。
唔食走😡
臨走嗰下。我地仲要見到個知客黑口黑面。。
我地唔問佢。。都唔話比我地知根本無位。。
想點?
2018-05-20 504 浏览
見到優惠,真的非常超值, 人均消費連加一$268!雖然只有一盤海鮮, 但硯和蝦某些海鮮都可以不停追加, 我個人真的很喜歡熟食那部份, 款式真的很多,而且還不停更新! 有點喜出望外, 因為熟食都兼顧得那樣好,另外甜品種類也不錯的, 那晚真的吃得超多
2018-05-20 583 浏览
😐😐😐見到咁多好評,真係無唸過咁伏😓一開始食左薑蔥炒蟹,好味,刺身也OK。然後開始叫火鍋,叫左黑蒜油豬骨湯底,滾開後沒有黑蒜味,有點失望。牛肉同姜汁牛丸,蝦是OK的。花甲有極度難忍的臭味,押味令到整個湯底都要更換。菜🥟係完全無味道的,羊肉有些變了的酸味,芋頭是完全不粉,奇怪的味道,魚滑口感很散.....秋葵和粟米很老,甜品方面那個奶凍也是沒有味道,很淡很淡⋯⋯絕對不會再來,食物不OK以外,地板也是很滑,一不小心就會pk
😐😐😐見到咁多好評,真係無唸過咁伏😓

一開始食左薑蔥炒蟹,好味,刺身也OK。

牛肉同姜汁牛丸,蝦是OK的。

花甲有極度難忍的臭味,押味令到整個湯底都要更換。

魚滑口感很散.....
秋葵和粟米很老,

甜品方面那個奶凍也是沒有味道,很淡很淡⋯⋯

2018-05-10
母亲节