2022-01-14 16 浏览
而家疫情之下少咗好多出去食嘢,多數都係叫外賣最近成日聽朋友介紹呢間千滋味嘅CP值好高咁啱今日嚟開荔枝角走去買來返屋企食海膽壽司 海膽超級大舊而且好新鮮,有鮮甜嘅味道都只係$48兩件真係超抵火焰左口魚邊壽司呢個係我每次去食壽司都會必叫,左口魚邊入口即溶,尤其係燒過之後油脂更加香三文魚蟹籽沙律超級大斗而且三文魚份量亦都唔少,沙律醬分開上咁樣就唔會出晒水吉列炸蝦卷炸蝦雖然係拎到返屋企但係都依然好脆整體CP值相當之高,味道又好!以後有得多一個外賣壽司選擇
而家疫情之下少咗好多出去食嘢,多數都係叫外賣
海膽壽司

火焰左口魚邊壽司

三文魚蟹籽沙律

吉列炸蝦卷

炸蝦雖然係拎到返屋企但係都依然好脆
整體CP值相當之高,味道又好!以後有得多一個外賣壽司選擇
2022-01-11
2022-01-07 22 浏览
六點後禁堂食又開始😫屋企冇人煮飯,唯有搵吓有咩外賣好食,之前食過御品.千之味嘅堂食,抵食得嚟又好有質素,所以今次就試吓佢荔枝角分店嘅外賣壽司🥡吉烈炸蝦卷(4件)$38軟殼蟹飯卷(4件)$48兩款飯卷都即叫即整,無論炸蝦定係軟殼蟹返到屋企都仲係好香脆~上面仲有好多沙律醬,特別惹味!蟹柳玉子燒(4件)$38自家製玉子燒勁厚切,質感軟滑,唔會過甜,上面仲有好多蟹柳,口味豐富!特大赤蝦壽司 (2件)$32真係超大隻,鮮甜爽口。腐皮壽司 2件$12油甘魚壽司 2件 $35火炙芝士三文魚壽司(2件)$25火炙左口魚邊壽司 (2件)$28火炙芝士帶子壽司(2件)$42火炙系列係我嘅至愛❤️全部即叫即整,帶有少少焦香,左口魚邊非常之肥美,三文魚加芝士口味特別邪惡!帶子大大隻而且又鮮甜~壽司非常之有質素,而且價錢合理!選擇又多,仲有多款特色外賣便當或者定食添~

吉烈炸蝦卷(4件)$38
軟殼蟹飯卷(4件)$48

蟹柳玉子燒(4件)$38

特大赤蝦壽司 (2件)$32
真係超大隻,鮮甜爽口。

腐皮壽司 2件$12
油甘魚壽司 2件 $35

火炙芝士三文魚壽司(2件)$25
火炙左口魚邊壽司 (2件)$28
火炙芝士帶子壽司(2件)$42

2021-12-17 57 浏览
其實真係愛上咗千之味😋 性格比高😚 同最緊要係方便🥰🥰 我去過咁多間最中意就係嚟荔枝角店,因為裝修好好,入到去覺得她乾淨好舒服,舖頭有一盒盒整好咗嘅壽司同熱食,方便趕時間嘅你👇🏻亦可以自己叫,叫完之後等緊期間可以睇下啲雪住嘅日本炸物同甜品🥰 拎返屋企再整😚😚 仲有少量零食同飲品😚 參觀一陣就有得拎😎 今次叫咗💁🏻‍♀️壽司餐:10件 送烏龍茶 $88 - 好抵食!必食之選🤨親子花之卷(2件)火炙芝士帶子壽司(2件)正常水準😎三文魚腩壽司2件墨魚壽司2件油甘魚壽司2件火炙三文魚腩壽司(2件)不建議外賣😳龍蝦沙律軍艦(2件)- 紫菜淋咗會扣好多分#有時泊車買嘢食好煩 #地舖解決咗煩惱

今次叫咗💁🏻‍♀️
壽司餐:10件 送烏龍茶 $88 - 好抵食!

必食之選🤨
親子花之卷(2件)
火炙芝士帶子壽司(2件)

正常水準😎
三文魚腩壽司2件
墨魚壽司2件
油甘魚壽司2件
火炙三文魚腩壽司(2件)

不建議外賣😳
龍蝦沙律軍艦(2件)- 紫菜淋咗會扣好多分

#有時泊車買嘢食好煩 #地舖解決咗煩惱

2021-12-17 27 浏览
質素唔錯嘅壽司外賣店🍣突然好想食壽司🍣, 所以就去咗外賣幾盒壽司番屋企做晚餐🍽 魚生、壽司種類好多, 可以單點, 亦有壽司拼盤、盛盒供選擇。刺身夠新鮮, 壽司飯同刺身比例剛好, 整體質素唔錯~ 特別推介火炙左口魚邊壽司👍🏻! 燒過嘅左口魚充滿油脂香, 入口溶化, 飯粒軟硬適中, 好好味😋! 🍣壽司餐一共有10件, 有三文魚(2件)、油甘魚、白身魚、赤蝦、吞拿魚、蟹子、熟蝦、玉子、鰻魚。🔸三文魚 - 好新鮮🔸油甘魚 - 肥美帶油香🔸赤蝦 - 大隻, 鮮甜又爽口🔸蟹子 -蟹子舖到滿滿的, 一口咬落去, 滿口蟹子好滿足🥰🍣火炙壽司拼盤一共8件, 全部壽司都火炙過🔥, 有啲壽司上面舖上芝士, 再用火炙燒至微焦溶, 香口又惹味🤤! 火炙三文魚滲出魚油; 火炙左口魚邊好滑, 入口即溶, 好好味; 火炙芝士熟蝦壽司好鮮! 🔸三文魚腩壽司 - 識食一定要食三文魚腩! 比普通三文魚更加肥美~🔸厚燒玉子 - 入口好鬆軟, 有蛋香~
質素唔錯嘅壽司外賣店🍣

🍣壽司
🔸三文魚 - 好新鮮
🔸油甘魚 - 肥美帶油香
🔸赤蝦 - 大隻, 鮮甜又爽口
🔸蟹子 -蟹子舖到滿滿的, 一口咬落去, 滿口蟹子好滿足🥰

🍣火炙壽司拼盤

🔸厚燒玉子 - 入口好鬆軟, 有蛋香~
2021-12-17
2021-12-10 27 浏览
最近經開荔枝角,見到有間外賣壽司店幾吸引,所以就決定試下啦,點知發現性價比好高🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰壽司全部好新鮮即見到即整,而且睇得出師傅好用心,因為每一件壽司都整得好完美❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️雖然價錢唔算貴,但係壽司超級足料,啱晒上班😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍而且點樣都好有禮貌,當我有唔明嘅地方佢哋都好耐心咁講解😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

2021-11-29 2542 浏览
過到嚟D2 Place睇啲嘢,而老婆今晚有堂上未有時間煮,索性由小弟買外賣返去食。原本都鎖定咗目標,但就晌嚟之前,出地鐵見到呢間「千の味」刺身、壽司外賣店,見門口易拉架顯示嘅價錢唔喺貴,又有啲特價嘢,所以,唔好怪我見異思遷,改咗晌度買外賣。雖然小店一間,但都花咗啲心思晌裝修度,就好似入門口咁,裝扮成條櫻花隧道,好有日本風,好有打卡感架。再行落去,左邊見到落單櫃檯及廚房,自選刺身、壽司及各樣食物,就喺晌度即點即整。而右邊就喺一啲凍櫃,放咗啲預製好嘅小食、卷物、刺身丼……等等,即攞即買,快靚正之選。更重點喺,去到近閂門時段,為促銷就會折完再折,小弟就梗喺會善用呢種優惠啦。此外,仲有一組「雜貨架」,兼營好多日本產品,以飲品及零食為主,亦有啲醬料、調味料同食品。而當中有啲飲品喺有跟餐加配或升級優惠。晌另一邊,即喺樓梯側旁,有個雪櫃,供應多款日本急凍食品,所以,嚟到就算唔喺買刺身、壽司,亦可以買啲急凍食品返去煮。至於講到即做嘅刺身、壽司、小食、沙律、冷麵,甚至大堆頭嘅盛盒,兩張點菜紙,底面共4頁就顯示晒出嚟,小弟亦唔多講。仲有啲特價單點飯類,送汽水或烏龍茶,都不妨考慮吓。雖然上文都講過餐廳都喺主
過到嚟D2 Place睇啲嘢,而老婆今晚有堂上未有時間煮,索性由小弟買外賣返去食。原本都鎖定咗目標,但就晌嚟之前,出地鐵見到呢間「千の味」刺身壽司外賣店,見門口易拉架顯示嘅價錢唔喺貴,又有啲特價嘢,所以,唔好怪我見異思遷
,改咗晌度買外賣。
再行落去,左邊見到落單櫃檯及廚房,自選刺身壽司及各樣食物,就喺晌度即點即整。

晌另一邊,即喺樓梯側旁,有個雪櫃,供應多款日本急凍食品,所以,嚟到就算唔喺買刺身壽司,亦可以買啲急凍食品返去煮。
至於講到即做嘅刺身壽司、小食、沙律、冷麵,甚至大堆頭嘅盛盒,兩張點菜紙,底面共4頁就顯示晒出嚟,小弟亦唔多講。
仲有啲特價單點飯類,送汽水或烏龍茶,都不妨考慮吓。
雖然上文都講過餐廳都喺主打外賣,但場內有張立食枱,不過,寫到明6:00pm後就不設堂食,大家就留意吓。
最後,就買咗一份壽司拼盤,加兩款特價嘅壽司卷及刺身丼,然後,搭兩支日本直送嘅果味梳打,夾夾埋埋都只喺$223,抵食
火炙壽司拼盤 $118

先點一份自選嘅,就番老婆口味,佢又唔想食得太生,所以,晌火炙系列中揀咗呢一款拼盤。一客有8件,包括火炙三文魚腩、火炙芝士三文魚x2、火炙黑椒三文魚、火炙芝士帶子、火炙芝士熟蝦、火炙芝士鰻魚、火炙左口魚邊,計落比散叫抵,又可以一次過試到多啲款式。咁多款都唔錯,尤其帶子厚肉又爽口,熟蝦鮮甜兼彈牙,左口魚邊就油潤脂香。
火炙壽司拼盤
蔥花三文魚吞拿魚卷 $28

睇個價錢牌,原價$46,最後減到$28。將三文魚、吞拿魚刴成蓉,加入蔥碎,糝少少芝麻,食起嚟有三文魚及吞拿魚嘅油潤,伴住啲蔥花,口感唔會太膩,增添少少清爽感。
蔥花三文魚吞拿魚卷
蔥花三文魚吞拿魚卷
雙色三文魚丼 $36

原先嘅定價$60都唔喺貴,依家折扣再折扣,只賣$36,就真喺抵到飛起。只喺因為臨收鋪促銷,質素食落卻喺無走樣,唔喺將貨就價。三文魚入口非常嫩滑,而炙燒過嘅三文魚,油份更為突出,而且,飯量亦不少,抵食夾大件。
雙色三文魚丼
雙色三文魚丼
靜岡蜜瓜梳打 $23、山梨長野白桃梳打 $23

散買原價就賣$23,不過,買雙色三文魚丼,雖然喺折扣價,一樣喺奉送基本飲品,亦可加$18轉為特飲梳打。之前都曾經飲過隻白桃味,覺得真喺唔錯,今次就試埋隻蜜瓜味。兩隻味嘅果味都好香、好突出,加上有少少汽,感覺特別爽。
靜岡蜜瓜梳打、山梨長野白桃梳打
食咁多嘢都喺二百零蚊,真喺幾抵,買返屋企嘆住食,食得自在。
10 分钟 (外卖自取)
2021-11-28 36 浏览
Lunch想食魚生飯,去左呢間千之味買左個抗疫角切魚生飯試下所謂抗疫餐即係價錢相宜, 我都覺得係幾抵食魚生飯+飲品=💰$45 好唔錯啦💁🏻‍♀️🍽角切魚生飯魚生飯既顏色係好吸引你會見到魚生既款式同分量都ok多, 鋪滿成個飯有三文魚,吞拿魚,蝦,三文魚子, 玉子, 青瓜...食材幾新鮮,唯一美中不足係d壽司飯比較乾但呢個價錢性價比都已經ok飲品方面有汽水,檸檬茶同烏龍茶選擇魚生飯係整好一盒盒放係雪櫃比你揀所以係唔需要等既仲有其他飯/壽司/同冷藏食物6點前都可以堂食,企位onlyOverall, 佢係性價比高既外賣壽司選擇💁🏻‍♀️
所謂抗疫餐即係價錢相宜, 我都覺得係幾抵食
魚生飯+飲品=💰$45 好唔錯啦💁🏻‍♀️

🍽角切魚生飯

魚生飯既顏色係好吸引
你會見到魚生既款式同分量都ok多, 鋪滿成個飯
有三文魚,吞拿魚,蝦,三文魚子, 玉子, 青瓜...
食材幾新鮮,唯一美中不足係d壽司飯比較乾
但呢個價錢性價比都已經ok
飲品方面有汽水,檸檬茶同烏龍茶選擇

魚生飯係整好一盒盒放係雪櫃比你揀
所以係唔需要等既
仲有其他飯/壽司/同冷藏食物

6點前都可以堂食,企位only

Overall, 佢係性價比高既外賣壽司選擇💁🏻‍♀️
2021-11-25 29 浏览
御品千の味刺身壽司專門店🍣🍣有日行行下街覺得肚餓就入左呢間出名平靚正既連鎖壽司舖食簡簡單單快靚正就喺個雪櫃拎左個啲整好左既壽司即時俾錢即場食唔使嘥時間等又有得即刻立食好方便呀店員仲服務態度超好喺個收銀位幫我哋拎個壽司、筷子同豉油碟俾我哋花之戀 好似$48/三件大大件好抵食呀魚籽好似唔洗成本咁落左好多但我覺得沙津醬可以落多啲總結都係平靚正如果開party想叫佢呢間外賣🤤下次經過都可以入去食少少當下午茶都好方便呀
御品千の味刺身壽司專門店🍣🍣

有日行行下街覺得肚餓
就入左呢間出名平靚正既連鎖壽司舖食
簡簡單單快靚正就喺個雪櫃拎左個啲整好左既壽司即時俾錢即場食
唔使嘥時間等又有得即刻立食
好方便呀
店員仲服務態度超好
喺個收銀位幫我哋拎個壽司、筷子同豉油碟俾我哋

花之戀 好似$48/三件
如果開party想叫佢呢間外賣🤤
下次經過都可以入去食少少當下午茶都好方便呀
花之戀
花之戀
今晚屋企人冇煮晚飯,去左喱間千之味買外賣壽司食😚喱間壽司店有好多分店而且都有好多朋友食過都話一流😝😝今次終於到我有機會試下🤭入到去見到個價錢真係嚇親😶勁平!學生仲有學生優惠!👩🏼‍🎓餐牌方面都有好多選擇!可以單點都有多人份既party set👯‍♀️🍱雙色三文魚丼 $60 (跟烏龍茶)喱個三文魚丼係現成既,所以$60咁抵!見佢$60有6塊大大塊既三文魚飯點可以唔試下💃🏼三文魚好大塊又厚身!雖然係現成丼唔係即整但d三文魚都仲好新鮮😋而且壽司飯既酸味唔重,證明個丼都係岩岩整起冇耐🤓一個人食既話叫喱個丼飯都已經夠飽😛🍣自選壽司 黃瓜小卷(6件)花之卷(3件)軟殼蟹反卷(4件)三文魚壽司4件 特大赤蝦壽司 (2件)火炙三文魚腩壽司(2件)個壽司擺盤真係好靚😍成日都覺得壽司擺盤係一門藝術🤭我同屋企人就偏好三文魚😆所以好多款都係三文魚來😚喱d自選壽司係即叫即整,所以d壽司唔會雪到凍曬,而且d壽司飯都唔會凍冰冰同硬梆梆😋雖然係外賣壽司,但質素絕對比其他大型連鎖店既壽司高👍🏻👍🏻而且佢仲俾左勁多包豉油同wasabi🥰🐣芝麻雞翼(2件)$38幾乎係去到邊都必食既芝麻雞翼🙈但今次因為係外賣炸物所以買既時候都
今晚屋企人冇煮晚飯,去左喱間千之味買外賣壽司食😚
喱間壽司店有好多分店而且都有好多朋友食過都話一流😝😝
今次終於到我有機會試下🤭
入到去見到個價錢真係嚇親😶
勁平!學生仲有學生優惠!👩🏼‍🎓

🍱雙色三文魚丼 $60 (跟烏龍茶)
喱個三文魚丼係現成既,所以$60咁抵!
見佢$60有6塊大大塊既三文魚飯點可以唔試下💃🏼
三文魚好大塊又厚身!雖然係現成丼唔係即整
但d三文魚都仲好新鮮😋
而且壽司飯既酸味唔重,證明個丼都係岩岩整起冇耐🤓
一個人食既話叫喱個丼飯都已經夠飽😛

🍣自選壽司
火炙三文魚腩壽司(2件)

壽司擺盤真係好靚😍成日都覺得壽司擺盤係一門藝術🤭
我同屋企人就偏好三文魚😆所以好多款都係三文魚來😚
雖然係外賣壽司,但質素絕對比其他大型連鎖店既壽司高👍🏻👍🏻
而且佢仲俾左勁多包豉油同wasabi🥰

🐣芝麻雞翼(2件)$38
幾乎係去到邊都必食既芝麻雞翼🙈
但今次因為係外賣炸物所以買既時候都有d猶豫🤐
不過我既猶豫係多左🤣因為外賣返屋企食既時候仲好香既芝麻味🤤
而且都唔會焗到淋曬,仲係好脆口😍😍
唯一可惜既係我凈係買左两隻😢下次絕對可以瘋狂encore!🤩

2021-11-14 40 浏览
放工經過荔枝角醒起附近有間千の味刺身壽司專門店咁啱又想食壽司,就去買盒外賣番屋企做晚餐😋價錢好實惠而且質素都非常好呢😋為食餐單: 火炙盛盒🍣 $284火炙盛盒有火炙三文魚腩、火炙芝士三文魚、火炙芝士鰻魚、火炙左口魚邊、火炙芝士熟蝦各5件,全部壽司上面都舖上芝士再用火炙燒到微焦溶,好香口惹味🤤三文魚腩、三文魚好香魚油,鰻魚甜甜地口感又正,左口魚邊好滑好似入口即溶咁好好味,熟蝦好鮮味😋蟹子(2件)🍣$16蟹子舖到滿滿的,一口咬落去滿口咸咸地既蟹子好滿足🥰

放工經過荔枝角醒起附近有間千の味刺身壽司專門店

為食餐單:
火炙盛盒🍣 $284

蟹子(2件)🍣$16

蟹子舖到滿滿的,一口咬落去滿口咸咸地既蟹子好滿足🥰
2021-11-09
  • 火炙盛盒
1K
2021-11-13 41 浏览
今日收工趕住返屋企煲劇,就去咗荔枝角「千之味刺身壽司專門店」買外賣煲劇。「三文魚腩刺身」5件$68,大大塊又夠厚身,鮮味多汁的三文魚腩肉質鮮美,無骨口感啖啖肉,咬開後口腔裡滿滿的Omega3,營養豐富。 「油甘魚刺身」5件$88,食落淡淡甘甜,每口都充斥魚油香氣,具獨特清爽口感。「帶子刺身」6件$68,質感滑溜,入口鮮甜,食後感很creamy 。「劍魚腩壽司」2件$25,魚肉爽脆 ,滿口魚油,魚油浸上壽司飯後更滋味。「海膽軍艦」2件$48,海膽甘香鮮美,水準很不錯,價錢合理。

外卖自取
千之味刺身壽司專門店一向以價廉物美著稱,近年更有推出超有創意的壽司蛋糕🍣🎂,深受眾人歡迎。經過荔枝角D2 Place附近,竟然發現附近有一間分店,距離地鐵站出口只是一分鐘步程!!! 店鋪裝潢充滿日本風,感覺有點像是去了Donki一樣,而且壽司及刺身選擇豐富,價錢更是走親民路線。我當然要買一些回家享用呢!🥰🥰🥰.﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°﹒☆°.﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°☆ 🌺御品 • 壽司拼盤 $258🌺花之戀壽司三件$42(優惠$40).﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°﹒☆°.﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°☆「花之戀」壽司🌸 和「御品 • 壽司拼盤」 🍣 賣相精美,前者有3件壽司;後者有15件壽司,大滿足~(^∇^)拼盤的壽司樣樣都很吸引:三文魚2件🐠🐠、油甘魚、白身魚🐟、甜蝦、赤蝦🦐、吞拿魚、帶子、墨魚🦑、左口魚、海膽、魚子、吞拿魚蓉🐟、龍蝦沙律🦞、辣味三文魚🌶。壽司飯握得剛好,每件壽司上面的魚生厚切鮮美,油脂分佈平均。店員十分細心,告訴我壽司會即叫即整,外賣也會附送乾冰🧊,確保衛生質素和新鮮程度!👍🏻👍🏻👍🏻🌟 重點必試推介🌟————— 排名有分先後 —————1️⃣ 海膽💥(第三行中間)2️⃣ 吞拿魚蓉
店鋪裝潢充滿日本風,感覺有點像是去了Donki一樣,而且壽司刺身選擇豐富,價錢更是走親民路線。我當然要買一些回家享用呢!🥰🥰🥰

🌺御品 • 壽司拼盤 $258
🌺花之戀壽司三件$42(優惠$40)

🌟 重點必試推介🌟
————— 排名有分先後 —————
1️⃣ 海膽💥(第三行中間)
2️⃣ 吞拿魚蓉🐟(第三行左二)
3️⃣ 辣味三文魚🍣(第三行左一)
4️⃣ 魚子🐟(第三行右二)
5️⃣ 帶子✨(第二行中間)
6️⃣ 甜蝦🦐(第二行左一)

千の味刺身壽司專門店 Oi-Shi-Sushi
荔枝角長義街10號昌隆工業大廈地下3A2號舖

• 御品·壽司拼盤
2021-11-08 40 浏览
經同事介紹,原來小店內隱藏著又抵又好味的日式料理~店內就好像日式超市一樣,有很多商品小吃,氣炸食品,還有壽司,熱食及料理,真的包羅萬有~生薑汁豚肉飯~豬肉有很多片,而且相比平日吃到的豬肉沒那麼肥,還有很多豬肉位,洋蔥絲也有很多,做是足夠的,而醬汁方面的味道適中,吃起來是舒服的~海膽刺身~刺身都很靚啊,吃起來很新鮮,每一片海膽也很完整及有質感,不是平日吃到廉價像灘水的那種,而且一盒的數量也有很多片,每隔有3大片,抵食~波子汽水~午餐優惠價加9元就換到了,喝起來很懷念,而且樽蓋也很容易扭開拿波子出來,感覺好好🤣
經同事介紹,原來小店內隱藏著又抵又好味的日式料理~

海膽刺身刺身都很靚啊,吃起來很新鮮,每一片海膽也很完整及有質感,不是平日吃到廉價像灘水的那種,而且一盒的數量也有很多片,每隔有3大片,抵食~

沒有下廚的日子,外賣已成日常!早前行經 D2 時,發現一家日食外賣店 - 《御品·千之味》。門面雖然不甚吸引,但透明的門簾,透出內部的精心佈置。除了現成刺身、壽司、卷物、沙律...... 等,如果不合心水,還可選揀即叫即製,既可在店內立食,又可外賣回家;另外,店子還有不少日式零食及飲品,彷如一家日式便利店。蝦子餅最愛吃鰻魚飯,當然是外賣的必然之選!大大塊的鰻魚肉肥油香,魚肉軟嫩,油脂入口即化,而且鰻魚醬汁濃稠又不會太咸,用來拌飯十分滋味,配送的更不是白飯,還添加了蛋絲、芝麻及醬汁,非常有心思!  而我就揀選了三文魚蟹子沙律配胡麻醬,食客亦可選配沙律醬,不過個人覺得配胡麻醬更富日式滋味,而且健康又美味。上層滿滿的三文魚粒及蟹籽,相當吸睛;下層還有蟹柳絲及青瓜絲,簡單搭配,注入胡麻醬,拌勻,口感清新爽脆,相當味美。除了以上兩款主菜,還另外點選了數款小食:厚燒玉子、芝麻雞翼、軟殼蟹天婦羅及辣味螺肉小食。一層又一層,捲得厚厚的厚燒玉子,口感香滑,蛋味濃郁,吃下時既有厚實的質感,又有香嫩多汁的滋味。雖然沒有添加其他餡料,上層唧滿沙律醬,簡簡單單已能帶出玉子燒香甜蛋香。  芝麻雞翼,外皮金黃酥脆,
門面雖然不甚吸引,但透明的門簾,透出內部的精心佈置。
除了現成刺身壽司、卷物、沙律...... 等,如果不合心水,還可選揀即叫即製,既可在店內立食,又可外賣回家;另外,店子還有不少日式零食及飲品,彷如一家日式便利店。
蝦子餅最愛吃鰻魚飯,當然是外賣的必然之選!

芝麻雞翼,外皮金黃酥脆,散上芝麻更添惹味;內裏雞肉雪白多汁嫰滑,非常香口。
軟殼蟹天婦羅用上原隻軟殼蟹,份量可不少!而且炸粉相當薄身,炸得香酥脆口,咬下去不但脆身還有鮮味蟹肉、香濃蟹膏。不乾身,亦不油膩,喜歡吃軟殼蟹的應該會喜歡這個天婦羅。
辣味螺肉,屬中辣,這道小食當然是為蝦子餅而設。
2021-11-05 34 浏览
低食抗疫餐,所有壽司,丼飯即叫即整,包汽水或烏龍茶,快靚正。鰻魚飯 $88即燒熱辣辣鰻魚,等10分鐘。有半條鰻魚+雞蛋絲鰻魚汁撈飯。燒得好香,鰻魚都算肥美,但有少少骨,個汁甜甜地撈飯一流。火炙丼 $78賣相好吸引,裏面有左口魚裙邊 + 玉子 + 火炙火三文魚 + 赤蝦,全部都好新鮮, 我最鍾意係燒左口魚裙邊,魚油香味十足。個壽司飯煙韌帶微酸,好食。火炙芝士帶子 (2件) $42腐皮壽司 (2件) $12芥辣八爪魚壽司 (2件) $22火炙左口魚邊 (2件) $28壽司又係師傅現場即叫即包,全部都好新鮮,好好味。 火炙芝士帶子好厚肉,大大舊,超滿足。軟殼蟹手卷 (1件) $28外賣手捲最怕係紫菜唔脆,呢到唔會,食既時候先搣開包好既紫菜。 蟹仔卜卜脆,新鮮,正。

鰻魚飯 $88

火炙丼 $78