三文魚營養相當豐富,當中蘊含豐富奧米加3(Omega-3)可減少炎症、降血壓、減輕患癌風險以及改善動脈細胞等;同時具有優質蛋白質來源,幫助減輕體重,有助護骨骼強肌肉;當中更含有蝦青素,具抗氧化、可減少炎症,並防止動脈中的脂肪斑塊積聚等,實在是非常有益的美食。BeautySearch 一向喜歡吃三文魚,而早前發現自身的炎症問題相當嚴重,醫師建議我可多吃一點三文魚,那麼,有機會便盡情吃吧!途經荔枝角,突然想起《御品·千之味》,於是便在這裡買了一客三文魚壽司及小食,回家與蝦子餅一同享用。淨食三文魚壽司?好像有點乏味!  這次我選了『2人壽司盛盒E』,15件壽司,當中有數款火灸三文魚及三色花之卷:  § 火灸黑椒三文魚 § 火灸芝士三文魚 § 火灸三文魚腩 § 三色花之卷新鮮的三文魚腩,火灸後為魚件添上煙燻的滋味,同時釋放出甘香的油脂,油脂豐腴,魚油滲入醋飯之中,脂香中帶甜美,增添風味及層次;同時帶來「外熟內生」的口感。作為一名「芝士控」,最愛當然是火灸芝士三文魚。貌似玫瑰花,並以兩塊三文魚魚生包著醋飯的壽司,花之卷可算是香港獨創,亦是 BeautySearch 的最愛。昔日只見醋飯上面添加蛋

§ 火灸黑椒三文魚
§ 火灸芝士三文魚
§ 火灸三文魚腩
§ 三色花之卷
貌似玫瑰花,並以兩塊三文魚魚生包著醋飯的壽司,花之卷可算是香港獨創,亦是 BeautySearch 的最愛。昔日只見醋飯上面添加蛋黃醬/ 沙拉醬及一匙飛魚籽,而今次的三色花之卷,除了粒粒分明、口感清脆的飛魚籽;還有晶瑩通透、粒粒飽滿、鮮味彈牙的三文魚籽;特別推薦甘甜可口、肥美鮮甜的海膽,搭配出味覺的一大享受。
小食方面,芝麻雞翼當然不可少,雞翼外皮燒得金黃酥脆,散上芝麻更添惹味;內裏雞肉雪白多汁嫰滑,香口味美。
還有重份量的軟殼蟹天婦羅,原隻軟殼蟹而上,份量十足!外層炸粉相當薄身,炸得香酥脆口,咬下去不但脆身還有鮮味蟹肉、香濃蟹膏。不乾身,亦不油膩,喜歡吃軟殼蟹的你絕對不能錯過這款天婦羅。
15 分钟 (外卖自取)
2022-04-26 167 浏览
黃店壽司外賣依間小店除左係黃店之外💛仲對支持醫護,不時都出推出優惠😊依到既壽司🍣即做☺️今次簡左壽司盛盒,完全唔洗諗食咩,一盒25件🥰性價比超高‼️.🔖玉子壽司(四件)甜甜既,蛋香味好夠,略嫌蛋較為鬆散🔖三文魚壽司(五件)厚切👍🏽新鮮三文魚🔖帆立貝壽司(四件)較薄,但鮮甜味十足🔖鰻魚壽司(四件)鰻魚薄切,鰻魚汁好夠味🔖蟹肉壽司意外驚喜‼️估唔到有真蟹肉係入面☺️🔖吞拿魚壽司就是罐頭吞拿魚加壽司🤣.整體依間店既質素唔錯,唔想食壽司都有丼飯食☺️同埋凍櫃既野食可以比我地選擇☺️
黃店壽司外賣
🔖玉子壽司(四件)
甜甜既,蛋香味好夠,略嫌蛋較為鬆散
🔖三文魚壽司(五件)
厚切👍🏽新鮮三文魚
🔖帆立貝壽司(四件)
較薄,但鮮甜味十足
🔖鰻魚壽司(四件)
鰻魚薄切,鰻魚汁好夠味
🔖蟹肉壽司
意外驚喜‼️估唔到有真蟹肉係入面☺️
🔖吞拿魚壽司
就是罐頭吞拿魚加壽司🤣
2022-04-26 55 浏览
我叫之前做咗嗰好無聊嘅計算🧮係到睇叫拼盤同散叫邊樣會平啲😂 我拎咗人氣壽司拼盤E做參考,散叫返一樣嘅嘢要$226,換言之叫拼盤有83折左右🤪 所以我係唔會同錢鬥氣,都係叫set為主🤪人氣壽司拼盤E包括火炙芝士三文魚、火炙三文魚腩、火炙黑椒三文魚各4件🍣同埋三色火之戀😋 嗰三色包括海膽、三文魚子同蟹子,鍾情於三文魚嘅必食呢set😘辣味三文魚卷4件做緊特價($43),但我想嗌8件($78),就咁嗌8件仲平😎呢度啲服務態度好,嘢又好食,地舖楂架車嚟拎外賣好方便🥰如果唔想等,午餐時間仲會有現成😳 有熱有凍,係荔枝角返工嘅朋友仔要嚟朝聖🤤

呢度啲服務態度好,嘢又好食,地舖楂架車嚟拎外賣好方便🥰

2022-04-24 30 浏览
食壽司最緊要新鮮! 飯團夠軟熟!一直受同區住宅及工商廈用户歡迎既壽司外賣專門店!每日都即叫即整新鮮壽司!而且價錢仲好抵買!先介紹下地址:荔枝角站 D2 出口就到啦! 門口用了櫻花🌸做擺設,令人諗起去日本🇯🇵享受美食!今次同朋友外賣返去studio ,邊食邊聚舊。 (好多朋友仔都系甘玩!唔駛愁開party 食咩😂👍🏻🤭)除左散叫壽司,仲有好多2人以上既併盤! ⭐️今次叫左《2人壽司盛盒》雖然系手2人,但足足有15件,食到大滿足😋😋火炙黑椒三文魚4件,火灸芝士三文魚4件,火灸三文魚腩4件,三色花之卷3件,食左甘多野都系$188,抵到🥲👍🏻👍🏻⭐️蟹子沙律(胡麻醬)$38岩岩想keep fit既朋友,特別哩頭好多fitness room 同瑜珈🧘‍♂️班,岩晒純素者。⭐️另外,都會有限時平價之選加州手卷,海量角切魚生飯🤭🤭有多眾化選擇,新鮮食材👍🏻荔枝角外賣店營業時間:11:00-21:30地址:荔枝角長義街10號昌隆工業大廈地下3A2號舖
 (荔枝角地鐵站D1出口)電話:(852)23335284

壽司最緊要新鮮! 飯團夠軟熟!
而且價錢仲好抵買!

除左散叫壽司,仲有好多2人以上既併盤!

⭐️今次叫左《2人壽司盛盒》
雖然系手2人,但足足有15件,食到大滿足😋😋

⭐️蟹子沙律(胡麻醬)$38

⭐️另外,都會有限時平價之選加州手卷,海量角切魚生飯🤭🤭

有多眾化選擇,新鮮食材👍🏻

荔枝角外賣店
營業時間:11:00-21:30
地址:荔枝角長義街10號昌隆工業大廈地下3A2號舖
 (荔枝角地鐵站D1出口)
電話:(852)23335284
2022-04-24 26 浏览
今晚放工見到公司附近有間外賣壽司既專門店,就點左以下食物,等左15分鐘左右就拎得!😊鰻魚飯定食:配沙律及螺肉小食$105: 沙律菜好新鮮爽脆,螺肉鮮甜可口帶微辣,夏天食凍凍地增加食慾;燒鰻魚口感有彈性,外焦里嫩,很濃郁的鰻魚香味,比較甜味和多汁,配埋飯一齊食非常好味,平時食飯不多的我,也全部食哂。芝麻八爪魚 $32: 好少見到這麼大的八爪魚非常大隻,肉質彈牙,鋪滿醬料,味道剛好不太過甜,上面鋪滿很香的芝麻,青瓜條都很爽脆。2人壽司盛盒 C (火炙左口魚2件、火炙三文魚腩2件、火炙芝士帶子2件、火炙芝士三文魚2件、火炙芝士蟹棒2件)$158:火炙左口魚鮮甜鬆化,入口即溶。火炙三文魚腩,肉質甘香而且很嫩滑。火炙芝士帶子,帶子好新鮮而且上面加上有芝士甘香,非常好味而且仲好夾。火炙芝士三文魚,一樣是本人喜歡的芝士在上面,真的和新鮮三文魚好夾,食到不停口。火炙芝士蟹棒,蟹棒非常大件,上面也是加芝士,食落口感覺非常滿足,可以一次過食到這些不同款的壽司,而且仲件件都十分新鮮,大件及抵食!😋+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

鰻魚飯定食:配沙律及螺肉小食$105:

火炙左口魚鮮甜鬆化,入口即溶。
火炙三文魚腩,肉質甘香而且很嫩滑。

+++++++++++++++
2022-04-22 16 浏览
千之味有好多分店亦都好出名,但係咁耐都冇食過真係有啲慚愧,今次就叫返幾個定食/丼飯外賣自取返屋企!火炙壽司餐$105有北寄貝、八爪魚、龍蝦沙律、玉子、吞拿魚沙律、火炙三文魚、火炙三文魚腩、火炙左口魚、火赤鰻魚、火炙熟蝦裏面真係有好多唔同嘅款式,特別係火炙系列基本上係迫晒裏面啲油脂出嚟,而且係好香!另外其他沙律小清新,都幾鮮味,見到佢即叫即整,好有信心。鰻魚飯定食配沙律及螺肉小食 $105鰻魚飯size適中,好香鰻魚汁味而且肉質口感可以,旁邊更加有沙律菜及螺肉,清新之餘又有口味口感,飯用上珍珠米,不錯的配搭!吞拿魚蓉飯$88屋企人鍾意食吞拿魚就揀個吞拿魚蓉飯,都幾鮮味,唔會有腥味,份量又夠充足,幾個人share仲可以食到好多款式,正。今次蠢咗去到先落單,有啲人我見係已經提早落單一嚟到俾錢就拎得,下次我都會學佢~

火炙壽司餐$105

鰻魚飯定食配沙律及螺肉小食 $105

吞拿魚蓉飯$88

外卖自取
荔枝角呢間壽司店.除咗有唔同款式嘅丼飯.壽司之外,原來仲有唔同款式嘅日本小食.飲品同冷凍食品。「火炙帶子丼」一向鍾情帶子,得呢間分店先有,仲有6片厚切大大塊,好鮮甜,加入粒粒晶瑩三文魚籽,超好味「吞拿魚蓉飯」珍珠米上舖滿厚厚嘅吞拿魚蓉,同一片片嘅口感完全唔同,有種入口即溶嘅感覺「日式豬軟骨飯定食」熱食一樣出色,豬軟骨好厚肉,個汁完全滲透,好入味。跟埋沙律.螺肉.飲品...超抵「加州反卷.黃瓜小卷」黃瓜夠甜夠爽口加上沙律醬嘅加州卷,就算唔加豉油wasabi都好味即叫即製.幾十蚊有咁好質數,真心抵食,一定有下次

「火炙帶子丼」

「吞拿魚蓉飯」
珍珠米上舖滿厚厚嘅吞拿魚蓉,
同一片片嘅口感完全唔同,有種入口即溶嘅感覺

「日式豬軟骨飯定食」
熱食一樣出色,豬軟骨好厚肉,個汁完全滲透,好入味。
跟埋沙律.螺肉.飲品...超抵

「加州反卷.黃瓜小卷」
黃瓜夠甜夠爽口
加上沙律醬嘅加州卷,就算唔加豉油wasabi都好味

即叫即製.幾十蚊有咁好質數,真心抵食,一定有下次
2022-04-20 15 浏览
黃色💛千之味 💛無理由唔支持今次咁啱荔枝角出jobD2地鐵站一出就係千之味天時地利人和 無理由唔外賣一下荔枝角分店都幾大 有乾貨零食飲品仲有賣埋雪藏氣炸物 佢有個和牛薯餅都幾吸引仲有一大包炸雞粒先$78價錢都唔算貴可能放工時間 壽司櫃都只係剩番一兩盒見最後一份辣味螺肉小食就拎埋 另外仲叫左份即叫即整既壽司盒佢好多款盛盒㨂 仲有單叫壽司同炸物選擇困難症既我 見三文魚帶子鰻魚乜都有咁就呢個啦 唔使煩千之味壽盛盒A(25件)$268好大盒 多款得黎又大大件 帶子鮮甜鰻魚有油香 軍艦好多料 扺食好食會再食辣味螺肉小食 $28加多份小食滿足的一餐
黃色💛千之味 💛無理由唔支持

扺食好食會再食

辣味螺肉小食 $28
加多份小食滿足的一餐

2022-04-01 45 浏览
一個人食咩好?收工唔知食咩,就去咗買壽司🍣 公司附近有間千之味,好多壽司款式。我鍾意食火炙壽司,叫咗火炙盛合A (25件)$284,另外再加咗劍魚腩刺身(5件)$75。外賣好快就有,盛合有火炙三文魚腩、火炙芝士三文魚、火炙芝士鰻魚、火炙左口魚邊、火炙芝士熟蝦每樣5件。一大盆好豐富,火炙三文魚腩好肥美。芝士三文魚好香芝士味,邪惡~ 鰻魚口感唔錯,夠多汁仲加埋芝士。火炙左口魚最多魚油,好香,滿口油脂。熟蝦夠爽口。劍魚腩刺身夠雪白,幾鮮味!

2022-03-21 62 浏览
有留意開我嘅食評,一定會發覺我係千之味嘅忠實擁躉😂 我最鍾意佢嘅原因,係佢滿$300就肯送貨,其實兩嗰人食壽司🍣叫$300係件好容易嘅事,但肯送外賣嘅日本嘢真係唔多😂 係app search都係多食丼又或者除返開都成$18/舊壽司,如果外賣呢嗰價就不太值了😮‍💨所以我一諗外賣一定係千之味,今次係我幫襯咁多次之後第一次嗌送嚟屋企,其中一個扣分位一定係要我落街拎😂 我就係唔想落去先叫外賣😮‍💨 但其他成嗰配套都好高分,有高質保凍袋,有冰袋,絕對唔驚壽司會壞🤤個保凍袋遲吓用返裝蛋糕一流🥰今次叫咗千之味壽司盛盒A($268)&D($288),兩個都係有25件A有三文魚X5、帶子X4、鰻魚X4、玉子X4、赤身X2、油甘魚X2、吞拿魚沙律X2、龍蝦沙律X2D就有三文魚腩X5、花之戀X4、三文魚粒粒X4、火灸三文魚X4、火灸黑椒三文魚X4、辣味三文魚X4整體來講好抵食,好高分,感覺仲抵過自己外賣自取拎😂 因為平日就唔洗加$20,星期日先要🤤 係屋企等到夠鐘就有得食,仲好準時添🥰

外卖送餐
2022-03-18 67 浏览
疫情緊張,政府取消了餐廳晚市,晚晚在家煮飯,真的考究起廚藝了.今晚放工,經過荔枝角,見到御品·千之味的壽司好吸引,所以今晚決定外賣回家食.因為這段時間餐廳晚餐沒有堂食,實在壓抑得太久,所以今晚決定暴食一下, 盡情的買了 千之味壽司盛盒.鰻魚飯定食.三文魚海膽卷.鰻魚忌廉芝士卷.火龍卷.蟹子沙律.千之味壽司盛盒$468滿滿的一盒壽司,色彩鮮豔,見到已經垂涎欲滴.有赤身壽司.吞拿魚蓉壽司.三文魚子壽司.海膽壽司……等.第一個想試的是甜蝦壽司,和著壽司飯分兩口食,很鮮甜.三文魚子壽司面上一粒粒晶瑩頗大粒的三文魚子,又吸引又美味.最正的當然要留住最後,就是最味濃的海膽壽司,海膽份量足,一件件海膽,食落油香鮮味.……鰻魚飯定食$105,送烏龍茶, 鰻魚燒汁帶甜味,令鰻魚很香甜.還有三文魚海膽卷.鰻魚忌廉芝士卷.火龍卷.蟹子沙律……, 今晚當真是疫情以來食得頗美味的一餐~~

千之味壽司盛盒$468

第一個想試的是甜蝦壽司,和著壽司飯分兩口食,很鮮甜.

三文魚子壽司面上一粒粒晶瑩頗大粒的三文魚子,又吸引又美味.

2022-03-05 54 浏览
第一次試呢間小店,真心好有驚喜呀😍呢度既壽司飯暖暖地,吾會凍冰冰又硬實👍🏻魚生好新鮮,又吾會有渣😋 三文魚腩好肥美😍 左口魚啲油脂好濃郁😗 帶子又大大隻,超正啊❤️❤️炸蝦卷好足料,獨食四大卷好滿足😋蟹柳玉子燒好厚身,味道甜甜地🤤 鋪左蟹柳同蟹籽,再加啲沙律醬,好好味🤩 大家都要試啊🥳除左壽司外,呢度都有吾少既日本食材買😉 調味料、飲品、仲有一啲冷凍食材,好多款式👍🏻好高質既外賣壽司店,原來買滿$300仲可以送貨tim啊👏🏻👏🏻
第一次試呢間小店,真心好有驚喜呀😍
呢度既壽司飯暖暖地,吾會凍冰冰又硬實👍🏻
炸蝦卷好足料,獨食四大卷好滿足😋
外卖自取
同個朋友唔知食咩好既話去千之味買外賣真係好方便,買完就上去公司一齊食價錢唔太貴,而且選擇都好多千之味有壽司、手卷、刺身、沙律、小食、便當類供應今次我就叫左2個便當加自選壽司我叫左2個燒汁牛肉便當,便當仲會有埋味付螺肉、蟹籽沙律同埋飲品個燒汁牛肉煮得好入味,而且用既牛肉質素都幾高個牛味幾香幾好味,份量都幾多壽司就叫左三文魚、火炙左口魚、蟹柳、粟米、腐皮同埋加州卷三文魚夠哂肥美,火炙左口魚魚油味香濃其他幾款熟既壽司小朋友都好滿意呀
價錢唔太貴,而且選擇都好多
千之味有壽司、手卷、刺身、沙律、小食、便當類供應
今次我就叫左2個便當加自選壽司
個燒汁牛肉煮得好入味,而且用既牛肉質素都幾高
個牛味幾香幾好味,份量都幾多
壽司就叫左三文魚、火炙左口魚、蟹柳、粟米、腐皮同埋加州卷
三文魚夠哂肥美,火炙左口魚魚油味香濃

其他幾款熟既壽司小朋友都好滿意呀

外卖自取
之前食過唔錯再來再襯,仲買多份急凍返去氣炸嚟食先。 日式豬軟骨飯定食配烏龍茶,豬軟骨又淋身又入味,份量幾多,配上白飯和2款小食,都幾飽肚。喜歡吃刺身丼的我看到雙色三文魚丼,價錢抵食就叫了再配可樂,三文魚幾厚身鮮甜,有齊晒火炙和刺身,仲有蟹子和飯一起食好味道,份量太多最後吃不完添。 三文魚忌簾芝士卷,加了芝士增加口感,三文魚都新鮮,帶點紫菜香。蟹子沙律配沙律醬,沒想到$35份量會咁多,蟹柳和蟹子都不少,醬另外裝,鐘意幾多醬都得。芝麻雞翼,面有不少芝麻而又幾惹味,雞翼大隻。另一款炸餃子好脆口而入面的材料都不少啖啖肉。 這裡除了外賣仲有凍櫃和其他日本產品,其中看到蟹肉忌簾餅一大包$49幾抵買,忍唔住買一包回家用氣炸鍋。
之前食過唔錯再來再襯,仲買多份急凍返去氣炸嚟食先。

2022-02-23 39 浏览
It’s getting late and it’s too cold to cook dinner so I decided to buy some sushi home. This popular sushi shop is located right next to the mtr station which is so convenient. They have a lot of dinner set which is great as I don’t want to think too much after a long day at work. Sushi set and sea urchin: 10 different types of sushi, all freshly made when ordered. The fish and prawn were fresh, the rice was warm which made it so tasty. I ordered extra sea urchin as I love it so much. These one

Sushi set and sea urchin: 10 different types of sushi, all freshly made when ordered. The fish and prawn were fresh, the rice was warm which made it so tasty. I ordered extra sea urchin as I love it so much. These one were sweet and delicious.

Beef Don: since the weather is so cold, something nice and warm would be good for the tummy. This beef Don set is perfect for me, the beef were tender and easy to chew. The sauce was sweet which I like very much. There were also salad and shellfish as appetizer.

Salmon cold noodles: I always like to eat Japanese cold noodles, they are very stretchy. There were lots of noodles in the bowl that I couldn’t even finish! There were also lots of salmon, crab meat and fish rods too! After mixing with the sesame sauce, they tasted even better.
2022-02-22