上網見到介紹 @meta_stages 有個極大LED螢幕,會轉換不同場景已經心心眼,撞正佢地星期三,五,六仲有現場表演!😍 現場去到更加震撼,邊食邊睇表演真心正!🍭西班牙黑毛豬串燒($88)西班牙黑毛豬肉質好嫩滑,份量適中,肥瘦均勻,簡單的調味已經好食!🍭火炙和牛多士($228)算係幾出名嘅菜式,一碟有三件,每塊多士上放上厚身和牛😍 和牛上再配搭3款唔同topping,包括海膽,黑魚籽及魚籽~ 中間再有炒雜菇~ 口感豐富!最鍾意海膽和牛多士!🍭冬蔭公意粉($298)由泰國廚師親自調出冬蔭功汁,同食開有啲唔同,味道較香較濃,仲細心咁加左忌廉去迎合返香港人口味~ 所以食落唔會好辣!蝦大大隻,肉質鮮嫩,唔錯!🍭Special custom made mocktail依家like 佢地社交平台仲送cocktail or mocktail一杯!我呢杯係Menu 上冇嘅mocktail😍 用菠蘿,熱情果等熱帶水果調製,酸酸甜甜好好飲!

🍭西班牙黑毛豬串燒($88)

🍭火炙和牛多士($228)

🍭冬蔭公意粉($298)

🍭Special custom made mocktail

2022-10-18 89 浏览
Dine on stageꕀꕀ⇢ Meta stage以法日fusion菜為主打的Meta stage餐廳猶如其名 • 設有9米X 3米的大螢幕LED屏幕還會配合氣氛燈光而調節令你感受不一樣的用餐體驗ꔐ仙鳳趾生蠔($218)非常肥美的日本生蠔肉身肥美ꕀ質地滑口蠔味非常濃郁ꔐ香煎日式八爪魚配薯蓉($188)賣相精緻ꕀ八爪魚煎得軟腍彈牙八爪魚下面是薯蓉同墨汁美乃滋墨魚味非常香濃ꕀ配搭很別出心裁ꔐ油封法國鴨脾日式梅子醬($328)超巨型的法國鴨髀煎到金黃誘人ꕀ裡面肉質還很嫩日式梅子醬酸酸甜甜ꕀ跟鴨肉很搭ꔐ磯燒鮑魚脆米意大利飯($328)鮑魚大大隻ꕀ軟腍彈牙意大利飯有咬口不會過淋大廚添加了脆米糠去增添口感醬汁用上日式菇醬ꕀ很fusion的組合¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩餐廳環境食物都很有質素生日聚會來慶祝的好選擇上菜速度控制得剛剛好不會太急或等到餓整個用餐體驗很不錯
Dine on stageꕀꕀ⇢ Meta stage
以法日fusion菜為主打的Meta stage
餐廳猶如其名 • 設有9米X 3米的大螢幕
LED屏幕還會配合氣氛燈光而調節
令你感受不一樣的用餐體驗

ꔐ仙鳳趾生蠔($218)
非常肥美的日本生蠔
肉身肥美ꕀ質地滑口
蠔味非常濃郁

ꔐ香煎日式八爪魚配薯蓉($188)
賣相精緻ꕀ八爪魚煎得軟腍彈牙
八爪魚下面是薯蓉同墨汁美乃滋
墨魚味非常香濃ꕀ配搭很別出心裁

ꔐ油封法國鴨脾日式梅子醬($328)
超巨型的法國鴨髀
煎到金黃誘人ꕀ裡面肉質還很嫩
日式梅子醬酸酸甜甜ꕀ跟鴨肉很搭

ꔐ磯燒鮑魚脆米意大利飯($328)
鮑魚大大隻ꕀ軟腍彈牙

生日聚會來慶祝的好選擇
上菜速度控制得剛剛好
不會太急或等到餓
整個用餐體驗很不錯
用視覺聽覺味覺享受既盛宴令客人可以邊欣賞舞台表演邊享受美食·位於銅鑼灣既法日fusion菜Meta Stages典雅高貴而有氣派既裝潢餐廳設9米巨型LED螢幕再以燈光音樂配合 · 令人有置身舞台既感覺仙鳳趾生蠔($218)來自日本既真蠔 · 飽滿厚肉蠔肉爽口脆身 • 軟滑creamy三文魚籽同黑魚籽令口感更為豐富但最驚喜係梅酒啫喱 · 清甜感很討我歡心香煎日式八爪魚配薯蓉($188)以日式方法烹調既八爪魚 · 口感軟腍彈牙加入墨汁製成的美乃滋 · 帶濃郁墨魚香無論擺盤定食材 · 都有花過心思製作鵝肝海老炸婦羅 ($128)完美演繹法日fusion菜用蝦肉包裹住法式鵝肝 · 再以天婦羅方式香炸酥脆又彈牙而裡面既鵝肝保持柔軟絕對係口感度滿分既菜式油封法國鴨脾日式梅子醬($328)鴨髀煎到鴨皮香脆 · 而裡面仲好嫩滑連皮食果陣鴨油香 · 係口腔來回蕩樣而兩個side dishes 非常高質焗千層薯仔 · 加入cream cheese薯仔外層焗到香脆 · 配上一塊塊分明既口感如果可以散叫 · 絕對可以加點一客而蔬菜凍擔當平衡角度 · 減一減整體油膩感磯燒鮑魚脆米意大利飯($328)超厚身既磯燒
用視覺聽覺味覺享受既盛宴
令客人可以邊欣賞舞台表演邊享受美食
位於銅鑼灣既法日fusion菜
Meta Stages
典雅高貴而有氣派既裝潢
餐廳設9米巨型LED螢幕
再以燈光音樂配合 · 令人有置身舞台既感覺

仙鳳趾生蠔($218)
來自日本既真蠔 · 飽滿厚肉
蠔肉爽口脆身 • 軟滑creamy
三文魚籽同黑魚籽令口感更為豐富
但最驚喜係梅酒啫喱 · 清甜感很討我歡心

香煎日式八爪魚配薯蓉($188)
以日式方法烹調既八爪魚 · 口感軟腍彈牙
加入墨汁製成的美乃滋 · 帶濃郁墨魚香
無論擺盤定食材 · 都有花過心思製作

鵝肝海老炸婦羅 ($128)
完美演繹法日fusion菜
用蝦肉包裹住法式鵝肝 · 再以天婦羅方式香炸
酥脆又彈牙而裡面既鵝肝保持柔軟
絕對係口感度滿分既菜式

油封法國鴨脾日式梅子醬($328)
鴨髀煎到鴨皮香脆 · 而裡面仲好嫩滑
連皮食果陣鴨油香 · 係口腔來回蕩樣
而兩個side dishes 非常高質
焗千層薯仔 · 加入cream cheese
薯仔外層焗到香脆 · 配上一塊塊分明既口感
如果可以散叫 · 絕對可以加點一客
而蔬菜凍擔當平衡角度 · 減一減整體油膩感

磯燒鮑魚脆米意大利飯($328)
超厚身既磯燒日本鮑魚
鮑魚帶昆布香甜 · 鮮嫩彈牙
意大利飯配上日本菇茸醬汁 · 菇味相當濃郁
飯面上再舖滿脆米 · 令口感更為豐富
我鍾意唔撈勻食 · 更能品嚐到脆米既脆口感

1K
2022-10-17 54 浏览
最近都幾鍾意去下銅鑼灣唔同特色餐廳,呢間有個led wall 播靚景係其中一間!如果鍾意食mood嘅,呢到真係適合不過,好似對住花園食野,前菜都精緻。當日點西餐lunch set嘅前菜係精選沙律,有冷面、蘿蔔、青瓜絲之餘,最驚喜係有鮮甜鮮拆蟹肉同raspberry,大大份夠refreshing另外都幾鍾意餐廳嘅iced coffee,飲落去好濃香咖啡味,味道不太苦且不太酸。香煎伊比利亞豬鞍架•蘋果蓉賣相都唔錯,旁邊嘅蔬菜煎到好香口幾好食(個人比較喜歡他們的side dish)另外朋友點的也頗精緻賣相~整體而言,如果想坐得舒服,有mood地食野,可以一來。

香煎伊比利亞豬鞍架•蘋果蓉

另外朋友點的也頗精緻賣相~

整體而言,如果想坐得舒服,有mood地食野,可以一來。
香煎伊比利亞豬鞍架•蘋果蓉
2022-10-16 51 浏览
這家餐廳位於銅鑼灣,裝修下了一番苦工。餐廳面積偌大,富有空間感。中間有一個大舞台,旁邊有座白色鋼琴。餐桌是黑色雲石,配上沙發座。另一邊是絲絨沙發座,配上微醺的復古水晶燈,特別有情調。翻開餐牌,有不少fusion菜式,提供不少日式刺身、爐端燒、意大利飯等。⭐️法國藍腳雞卷·忌廉芝士野菌卷$348法國藍腳雞卷的外面帶點微脆,吃起來肉質很彈牙。另外配菜也很特別,芝士薯蓉片入口是惹味的牛油芝士,將薯蓉切成一片片,很美味!另外還有蘆筍茄青,以啫喱作底,味道清爽。⭐️三頭鮑魚脆米意大利飯$326三頭鮑魚 以4小時磯煮,底下是脆米,脆米底下是義大利飯。鮑魚熬煮得相當嫩,入口味道很惹味,四小時的熬煮全不費工夫。加上脆米和義大利飯增加口感,義大利米飯是較正宗的味道,入口米飯是半硬狀態。
這家餐廳位於銅鑼灣,裝修下了一番苦工。

⭐️法國藍腳雞卷·忌廉芝士野菌卷$348

法國藍腳雞卷的外面帶點微脆,吃起來肉質很彈牙。
法國藍腳雞卷·忌廉芝士野菌卷

法國藍腳雞卷·忌廉芝士野菌卷

另外還有蘆筍茄青,以啫喱作底,味道清爽。

⭐️三頭鮑魚脆米意大利飯$326

三頭鮑魚 以4小時磯煮,底下是脆米,脆米底下是義大利飯。
三頭鮑魚脆米意大利飯

鮑魚熬煮得相當嫩,入口味道很惹味,四小時的熬煮全不費工夫。

2022-10-12 80 浏览
除了一般桌位區之外更特設不同獨立包廂,備有卡拉OK及獨立洗手間等,可同時容納數人至十多人不等,私隱度十足的高檔餐廳🎤🌟香煎過的豬肩胛肉的肉質爽口唔靱夠腍身, 整得算不錯, 配上青醬汁十分醒胃;醬汁帶有點甜味,加上芹菜蓉, 倍添清新感覺, 在夏天食用感覺尤其良好。🌟燉牛膝意大利飯份量適中, 仲食到好多一件件好入味既牛膝肉, 肉質夠腍身, 牛膝肉味香濃, 鋪滿充滿醬汁既意大利飯上面, 搞埋一齊食時, 滿口和味醬汁又啖啖肉, 食過又想再encore 🐂🌟紙包比目魚西西里汁嘅比目魚好滑好高質,夠哂肥美, 厚切得黎啖啖肉好鬆軟唔靱, 焗出香濃鮮魚味!配上西西里汁有很清新既感覺, 食埋紙包底多汁味美既配菜, 係perfect match🐡今天點的海鮮丼主要係食蟹, 兩隻大蟹鉗加埋好多蟹肉絲鮮味又啖啖肉, 丼面仲有我中意既三文魚籽同蟹籽, 中意嗰種趣口既感覺, 其他各款魚生也很新鮮, 賣相也不錯🍱值得推介嘅餐廳🍴👍👍👍👍
🌟香煎過的豬肩胛肉
🌟燉牛膝意大利飯
🌟紙包比目魚西西里汁
值得推介嘅餐廳🍴👍👍👍👍
呢度有閃令令嘅大舞台可以唱live Band🕺🏻💃🏻視覺同味覺嘅享受😎❤️好快主菜陸續送上1️⃣紙包比目魚扒焗得香氣撲鼻,食材本身亦夠肥美, 雖然厚切但肉質仍細嫩食落幾fresh,唔算用左好多調味,食到D魚既鮮甜味,配焗既雜菜和滲有西西里汁既魚肉同食, 整碟質素加分不少。🐡😋😋2️⃣扁意粉本身口感滑身煙靱又有咬口, 佢既好處就係可以掛好多汁, 每條扁意粉都可帶住滿滿嘅鯷魚味醬汁, 這款香煎海鮮扁意粉既鯷魚醬汁濃稠,非常creamy;配有香煎過既蝦碌同埋蜆等味鮮爽口既海鮮一齊食, 好味不覺膩🍝😋😋3️⃣呢款角切魚生丼有唔少海鮮, 包括三文魚、三文魚籽、蝦角、蟹籽、同拖羅等等。佢同一般丼飯最唔同嘅地方,係佢唔洗配自選醬汁,原汁原味咁食番啲魚生配有既柚子醬, 令魚生鮮味更突出又醒胃🍱😋😋❤️呢間高級私人既包廂會以5D形式為食客帶來嶄新的用餐體驗,可製作相應的特色菜餚與動畫匹配,令客人既能享受味蕾上的誘惑,同時身處在夢幻般的場景中,帶來一場視覺和味覺盛宴!😍😍

❤️好快主菜陸續送上
2022-10-11 59 浏览
Dine on stage💕 係銅鑼灣呢間餐廳嘅slogan 佢係一間日法餐廳 一出lift見到餐廳門口 已經感覺到餐廳音樂同話劇特色🎞 入到餐廳氣氛好正 有一個9米LED螢幕 白色鋼琴🎹 個晚仲會有live表演 可以邊食邊enjoy~ 海膽帶子他他 $188呢道頭盤好吸睛😻 佢以帶子代替生牛肉做他他 味道鮮甜又嫩 另外用咗啲芥未為醬料 會有少少辣味滲出 配上炸脆咗嘅紫菜 紫菜上仲有芝麻粒 味道互相中和🥰 仲有主角海膽 海膽creamy😆 初榨橄櫳油浸蒜片海蝦 $158店員大力推介! 重口味嘅朋友一定鍾意😍 海蝦食落彈牙又多肉🦐 另一主角蒜油好惹味 有好多炸蒜片同一啲炸辣椒 所以會有少少辣😉 我加咗蒜油落麵包一齊食 好蒜好邪惡法國藍腳雞卷.忌廉芝士野菌 $348呢道菜係手工菜 外面係一層雞皮 包住雞肉同忌廉芝士😎 雞皮經過焗製 變得香脆😗 入面嘅雞肉好滑 仲有肉汁😌 配合埋忌廉芝士 鹹香感大增海鮮鯷魚意粉.香草欖油醬 $288意粉質感爽口 有彈口😝 香草欖油醬唔會太鹹或膩 同海鮮夾👏🏻 意粉有唔少材料 有大虎蝦 帶子 蜆肉 每款都新鮮 帶子唔會過老😙個日有人慶生 有live band

海膽帶子他他 $188

初榨橄櫳油浸蒜片海蝦 $158

法國藍腳雞卷.忌廉芝士野菌 $348

海鮮鯷魚意粉.香草欖油醬 $288

個日有人慶生 有live band 同大家一齊唱生日歌😜
2022-10-10 56 浏览
上星期放工同朋友去咗銅鑼灣呢間結合NFT主題同藝術表演嘅新派法日餐廳😆 店內設有9米巨型LED螢幕,仲會有live band表演,而餐廳亦有私人包廂,以5D形式為食客帶來嶄新嘅用餐體驗。 🧡海膽帶子他他 $188呢碟頭盤好吸引,有我至愛嘅海膽同帶子😋 海膽鮮甜好creamy,帶子新鮮嫩滑,加咗wasabi有少少辣(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 可以配埋紫菜脆脆一齊食中和返辣味🥰🦐初榨橄櫳油浸蒜片海蝦 $158蒜油蝦好香蒜味,上面鋪滿炸到金黃嘅蒜片😛 蝦仁大大隻,爽口彈牙,配埋麵包好夾。🥰 🍝海鮮鯷魚意粉•香草欖油醬 $288呢個意粉一上枱已經聞到好香,意粉上面有兩隻大虎蝦🦐 、大蜆同鮮帶子,香草欖油醬唔會太鹹,同意粉好夾,整體有驚喜,值得一試٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و🐣法國藍腳雞卷•忌廉芝士野菌卷 $348主菜就叫咗法國藍腳雞卷,雞皮炸得好香脆,好似食緊薯片咁😆 雞肉卷入面有好多忌廉芝士,唔會太膩,好惹味。😋

🧡海膽帶子他他 $188

🦐初榨橄櫳油浸蒜片海蝦 $158

🍝海鮮鯷魚意粉•香草欖油醬 $288

🐣法國藍腳雞卷•忌廉芝士野菌卷 $348

2022-10-10 68 浏览
想食西式又想食日式?😏約多啲朋友去食 夜晚仲有真人live表演!午餐包括沙律、餐湯、主菜同飲品,西式同日式的前菜各有不同!特別喜歡蘑菇湯及巴馬火腿沙拉,份量特別多~.▪️季節刺身 6 品盛 $388由餐廳Omakase發辦,送上6種刺身~今期有大拖羅就已經回曬本!▫️西班牙豬鞍架配蘋果蓉 $268原件西班牙豬鞍架直上,連埋骨頭特別嫩❤️蘋果蓉同紅酒汁搭配都好襯!▪️串燒拼盤訂座免費贈送的串燒拼盤一點也不馬虎,最喜歡明太子雞翼!
▪️季節刺身 6 品盛 $388

▫️西班牙豬鞍架配蘋果蓉 $268

▪️串燒拼盤
訂座免費贈送的串燒拼盤一點也不馬虎,最喜歡明太子雞翼!

2022-10-10 64 浏览
reception/sales態度超差,問場地資料,完全唔想接生意,問一句,串一句,約左去睇場,上到去又話唔記得左。 問佢拎報價,就話你真係確定先可以報價,又話佢地公司大把電影廣告公司客,唔需要咁多客。
2022-09-28
庆祝纪念
生日
用餐优惠
信用卡優惠
  • 松葉蟹肉海鮮丼
2022-10-10 54 浏览
呢間餐廳有齊日式同西式美食💓黑色大理石典雅裝潢別有一番氣派!超大個螢幕同埋白色三角琴,打卡一流~晚上來仲會有現場表演,好有氣氛架。午餐食豪華啲可以試試季節刺身 6 品盛($388),套餐包括日式前菜,刺身有大拖羅、貝類同埋牡丹蝦,配送日本米吃得飽飽的。西式選擇了西班牙豬鞍架配蘋果蓉($268),搭配紅酒汁,鹹甜的口味很不錯。豬鞍煎得軟嫩,啖啖肉啖啖肉汁,絕對不會比牛肉遜色。.This restaurant has both Japanese and Western cuisines💓The elegant decoration of black marble has a unique style! For a luxurious lunch, try the 6-Kind Omakase Sashimi Platter ($388), with large toro, shellfish and shrimp to satisfy your appetite. The western style Pan Seared Iberico Pork Rack with apple puree
This restaurant has both Japanese and Western cuisines💓The elegant decoration of black marble has a unique style! For a luxurious lunch, try the 6-Kind Omakase Sashimi Platter ($388), with large toro, shellfish and shrimp to satisfy your appetite. The western style Pan Seared Iberico Pork Rack with apple puree taste salty and sweet. The pork rack is soft and tender.
2022-10-05 67 浏览
家姐話佢最近食左間餐廳超好食,好想帶我地一家去食,襯住呀媽生日,就一家人去食,家姐準備結婚減緊肥都要去食,睇黎真係唔簡單🫣家姐推介米蘭燉牛膝意大利飯,意大利飯粒粒分明,人口好軟熟香口。燉牛肉軟綿綿,又有濃濃牛肉香氣,爸b都話正🥳對牛肉好高要求既爸b都推薦烤美國頂級牛腹肉扒,牛扒肉質軟腍多汁,加埋紅酒燒汁,更帶岀到牛肉既肉味💯愛吃魚的媽媽比讚俾紙包比目魚,魚肉包住紙煮鎖住魚汁,而且魚肉肉質好嫩滑,加上西西里汁更滋味😙意粉控的我推介香煎海鮮鯷魚醬扁意粉,海鮮有蝦、帶子、蜆、魚,全部煎到香噴噴,帶岀海鮮既鮮味,加上鯷魚醬鮮味好香濃,令成個意粉超好味😍我地全家都滿意餐廳既整體表現,媽咪已經book定家姐結婚後再黎食😂

2022-10-05 53 浏览
今日老公神神祕祕咁叫我夜晚著靚啲,原來帶我去燈籠街既十八夢食飯。入到餐廳真係好似發緊夢咁,餐廳超大,環境又寬敞,仲有個勁大既舞台,估唔到個衰佬又幾浪漫💕❤️我的最愛米蘭燉牛膝意大利飯:意大利飯煮到好軟熟可口,燉牛肉軟腍又香,老公都表示好正😛❤️ 老公超喜歡烤美國頂級牛腹肉扒伴紅酒燒汁肉質好軟綿,入口咬落超多肉汁,又帶有濃濃既牛肉鮮味,配埋紅酒燒汁,簡直一流!😍整體餐廳食物質素同環境真係去到無得挑剔,店員仲好友善主動幫我地影相🥰
❤️我的最愛米蘭燉牛膝意大利飯:
意大利飯煮到好軟熟可口,燉牛肉軟腍又香,老公都表示好正😛
❤️ 老公超喜歡烤美國頂級牛腹肉扒伴紅酒燒汁
2022-10-04 65 浏览
銅鑼灣登龍街V Point Meta Stages環境超靚🤩樓底高,加埋落地大玻璃仲有時尚有 格調的裝修 及傢俬一整個好Grand 好舒服的感覺🥰仲有一個長型大舞台餐廳結合左NFT同藝術主題好期待遲下次有Live Band Live Music 時黎欣賞表演。-呢到午餐菜色選擇亦都多無論日式定係西式,總有一款合你心意。-蟹肉沙律青瓜甘筍刨到一絲絲夠爽脆蟹肉帶咸香, 個沙律唔會太單調。-蕃茄忌廉湯夠濃郁,酸香皆備。- 輕煎伊比利亞豬鞍架配蘋果蓉 伊比利亞豬鞍架烤得剛好,外表金金黃黃, 有豬油香, 切入中間係我喜歡的粉嫰色 咬落爽肉,超好食。 配菜亦都烤得出色,薯仔超甜夠香口 配搭酸香的蘋果蓉 仲可以減輕肥膩感。
銅鑼灣登龍街V Point Meta Stages
環境超靚🤩
樓底高,加埋落地大玻璃
仲有時尚有 格調的裝修 及傢俬
一整個好Grand 好舒服的感覺🥰
仲有一個長型大舞台
餐廳結合左NFT同藝術主題
呢到午餐菜色選擇亦都多
無論日式定係西式,總有一款合你心意。
蟹肉沙律
青瓜甘筍刨到一絲絲夠爽脆
蟹肉帶咸香, 個沙律唔會太單調。
蕃茄忌廉湯
夠濃郁,酸香皆備。
 輕煎伊比利亞豬鞍架配蘋果蓉
 伊比利亞豬鞍架烤得剛好,外表金金黃黃,
 有豬油香,
 切入中間係我喜歡的粉嫰色
 咬落爽肉,超好食。
 配菜亦都烤得出色,薯仔超甜夠香口
 配搭酸香的蘋果蓉 仲可以減輕肥膩感。