2025-05-07 745 浏览
朋友想聽live band +晚餐,位於銅鑼灣新開這間很有情調酒吧餐廳💕環境令人驚艷,獨特的裝潢設計搭配柔和的燈光,營造出浪漫而舒適的氛圍。天花板上飄逸的雲朵與華麗的水晶吊燈相得益彰,使整體空間充滿了夢幻色彩。😍現場2位演唱者的表演則為用餐體驗增添了不少情調,經典的歌曲讓人不禁隨著旋律輕輕搖擺,令整個夜晚充滿了浪漫色彩。💕💕香草汁煮大蜆🌟🌟🌟🌟 蜆肉鮮嫩,香草汁的清新味道完美襯托了海鮮的鮮美,令人一試成主顧。烤法國鵪鶉髀,西班牙柏特隆青椒🌟🌟🌟🌟 鵪鶉髀外焦內嫩,搭配微辣的青椒,增添了豐富的口感層次,十分誘人。78C 慢煮澳洲和牛臉頰肉,松露薯條🌟🌟🌟🌟 和牛臉頰肉經典的慢煮技術使其極為柔軟,搭配香氣四溢的松露薯條,讓人陶醉。南瓜蟹肉燴意大利飯,帶子,蝦肉及大蜆,黑魚子🌟🌟🌟 這道意大利飯的配料豐富,蟹肉的鮮甜與南瓜的香濃相得益彰,黑魚子的鹹香更是讓整體風味升華。好抵呀,有歌聽有晚餐,令人陶醉的環境與live band, 是情侶約會或特別慶祝的理想選擇, 強烈推薦❤️

香草汁煮大蜆🌟🌟🌟🌟

烤法國鵪鶉髀,西班牙柏特隆青椒🌟🌟🌟🌟

78C 慢煮澳洲和牛臉頰肉,松露薯條🌟🌟🌟🌟

南瓜蟹肉燴意大利飯,帶子,蝦肉及大蜆,黑魚子🌟🌟🌟

2025-04-18
  • 鵪鶉髀西班牙青椒仔
2025-06-30 0 浏览
前排去過銅鑼灣嘅多元化表演餐廳Meta Stages十八夢,邊飲嘢邊enjoy火辣舞蹈show🕺🏻好欣賞餐廳為年輕artists提供表演場地追夢嘅理念❤️所以今次再次拜訪,不過今次就試埋佢哋嘅晚餐,邊嘆fusion西餐邊欣賞live music show🎶佢哋逢星期五、六都有精彩表演,好似樂器演奏、live band、magic show等,呢晚嚟到就有新晉樂壇組合One Take Offf嘅live music加Pino嘅鋼琴演奏,佢哋唱出一系列情歌,好好聽🎙️邊聽歌邊歎精緻西餐,極盡視聽之娛🥳🦀乾番茄蟹肉沙律、黑魚子、脆多士 $158玻璃容器內盛滿黑魚子,望落已經覺得好吸引🤩黑魚子底下有軟滑嘅蟹肉沙律,兩者加上香脆多士一齊食,口感豐富😋🌱香草汁煮大蜆 $148大蜆份量甚多👏🏻飽滿嘅蜆肉加上香草味頗香嘅醬汁,經典亦好食😽🍄‍🟫松露及森林野菌忌廉湯 $88湯頭creamy富菇菌香😻🐟烤鹹蛋黃寶雲酥比目魚柳、黑豆麵豉醬燴意大利粉 $208魚柳鋪上寶雲酥再焗至表面金黃色,賣相好吸引😍魚皮香脆,魚肉超嫩滑,調味剛好,平時唔好魚肉嘅我都瞬間將佢清光😋意大利粉煮得乾爽,辣辣地幾香麵豉味,幾特別😛🥩烤

🦀乾番茄蟹肉沙律、黑魚子、脆多士 $158

🌱香草汁煮大蜆 $148

🍄‍🟫松露及森林野菌忌廉湯 $88
湯頭creamy富菇菌香😻

🐟烤鹹蛋黃寶雲酥比目魚柳、黑豆麵豉醬燴意大利粉 $208

🥩烤澳州穀飼羊架 $338
羊架叫咗medium well,啖啖肉唔會有羊羶味,配gravy食幾滿足😚

🎡Meta Stages Signature Dessert Platter $338
超夢幻嘅甜品拼盤,上枱時店員會點燃煙火🎇慶生或情侶慶祝一流,夠晒浪漫🥰拼盤有tiramisu、芝士蛋糕、brownie、macaron等,每款細細件可以試多啲更滿足。Tiramisu軟滑富咖啡香唔錯😙

推介指數(10分為滿分):8分

2025-06-20
2025-06-29 0 浏览
位於銅鑼灣有一間餐廳🍴有Live演唱歌曲,可以享受美食之余,同時享受埋音樂魚子醬蟹肉多士,份量十分慷慨,超級多蟹肉,配上脆卜卜既toast好出色COD FISH NACHO鱈魚玉米片太好味!魚肉嫩,玉米片酥脆掛咸香調味,一口接一口根本停不下蕃茄濃湯,真材實料,入口酸甜開胃 蕃茄味好濃郁 質地細滑鮑魚墨魚汁燴飯鮑魚意大利飯飯粒煙韌鮑魚彈牙醬汁包住每一粒飯味道層次豐富烤豬鞍肉質松厚好稔好滑,加埋少少芥末醬,咬落去肉質還是軟腍多汁,咬落啖啖肉,十分滿足😌Meta Dessert Platter充滿童心的甜品拼盤,遊樂場旋轉鞦韆,再加上發出音樂的裝置,好有主題樂園氣氛,打卡必點!

COD FISH NACHO

蕃茄濃湯,真材實料,入口酸甜開胃 蕃茄味好濃郁 質地細滑

鮑魚墨魚汁燴飯
鮑魚意大利飯飯粒煙韌鮑魚彈牙醬汁包住每一粒飯味道層次豐富

Meta Dessert Platter
2025-06-29 0 浏览
香港比較少有live show 又好氣氛,食物都幾精緻嘅餐廳🥰最近終於黎到十八夢😆朋友話有時仲會有猛男show 睇😍環境真心靚😎我地仲坐係正中間,聽住歌食靚西餐👍🏻餐廳提供左好多唔同嘅set dinner🥳🌸Crab Cocktail Toasts,滿滿嘅鮮味蟹肉😆上面有魚子醬,連埋多士一齊食,好滿足🌸SAUTEED CLAMS,有少少似清酒煮蜆😋多汁又大隻👍🏻🌸Mushroom Soup,勁Creamy 嘅蘑菇湯,好香蘑菇味😋🌸ABALONE RISOTTO,磯燒鮑魚食落鮮味,配上墨汁意大利飯😍勁香,仲要煮得岩岩好🥰🌸BEEF RIB EYE CAP,我地揀左Medium 😋切開勁多肉汁🥳食落肉嫩,仲有香香嘅碳火味🤭🌸Meta Stages Signature Dessert Platter,出黎嘅時候有叻叻嘅煙花😍仲有好多唔同嘅蛋糕,馬卡龍,仲有雪糕🤩

2025-06-27 0 浏览
一早聽過銅鑼灣嗰間餐廳有唔同嘅主題表演fine din,我哋就揀咗今晚鋼琴同小提琴演奏,佢哋主題係愛情。一入到去餐廳環境都好靚,見到有花心思佈置過,表演係7:30開始,分三部份。我哋我哋揀咗佢哋嘅set dinner,頭盤有煙燻蘑菇,好入味,另外魚子醬配吞拿魚點喺麵包上面,味道都幾夾🙂之後表演就開始啦,第一首係我最鍾意嘅canon in D 聽出耳油,一路食一路聽住音樂,真係幾正🥳主菜,我哋揀咗比目魚意大利粉,同埋肉眼扒,兩樣都唔錯。最後最驚喜係個甜品,一盤上嚟有個煙花,儀式感十足,女仔嚟到一定鍾意,淨係甜品都有六七款🥰最後食咗兩個鐘先慢慢埋單走,見到佢哋好似仲有其他例如魔術表演,猛男show😝有興趣可以睇吓

2025-06-25 0 浏览
不嬲都知道Meta Stage安排咗唔同嘅表演,今次去慶祝生日嘅時候都係簡單聽吓歌,覺得特別有氣氛蘑菇湯入口有非常濃郁嘅蘑菇味,鍾意菇嘅人一定要嗌大啡菇煎得啱啱好,入口充斥油香,裡面多汁,菇味香濃,淋咗少少汁調味鱈魚片好啱傾偈嘅時候慢慢食,可以點牛油果醬、忌廉,再配埋微辣蕃茄粒真係相當開胃鮑魚墨汁意大利飯既墨汁味濃郁但唔會過鹹,鮑魚片軟腍,而且醃嘅時間足夠,整體配搭得幾好牛扒係肉眼部位,肉質實在又多汁,牛味十足,旁邊嘅焗蒜同烤蔬菜都做得唔錯甜品拼盤個旋轉木馬造型好得意,適合打卡,有齊幾款甜品如馬卡龍、芝士蛋糕、雪糕,但最出色係個牛奶布丁,口感滑溜,奶香濃郁又唔會太甜女仔最開心嘅時候一定係見到嗰個甜品拼盤,好啱慶祝生日嘅時候嚟,充滿儀式感

蘑菇湯入口有非常濃郁嘅蘑菇味,鍾意菇嘅人一定要嗌

十八夢嘅餐廳佈置富舞台感,前排座位可以更近距離欣賞表演,後排嘅半圓梳化非常寛敞舒適,成晚嘅氣氛好好,係慶祝晚餐之選!呢度定期有唔同種類嘅演出,呢晚係由𝐎𝐧𝐞 𝐓𝐚𝐤𝐞 𝐨𝐟𝐟 𝐱 𝐏𝐢𝐧𝐨唱奏嘅《那些年陪伴我們的失戀歌》,其他晚上仲有音樂戲同魔術表演等等,有得食有得睇好滿足!✦烤蘑菇沙律蘑菇肉厚多汁,配上沙律菜同油醋汁好清新✦焗鱈魚脆片有牛油果醬、蕃茄莎莎、酸忌廉、車打芝士醬,平時食開粟米片,原來鱈魚片又幾夾,仲好似無咁𝐡𝐞𝐚𝐯𝐲,等開𝐬𝐡𝐨𝐰 時傾住偈食啱曬!✦蘑菇湯蘑菇味幾濃,飲落有粒粒蘑菇碎有口感,湯質感濃稠✦𝐌𝟗澳洲和牛肋蓋柳牛味濃郁,肉有紮實口感,同時帶有油脂感,食落唔會太膩✦磯煮鮑魚•墨魚汁燴意大利飯磯煮鮑魚厚肉彈牙,煮得好入味,墨魚汁帶鮮味,完全融入意大利飯,意大利飯口感亦拿捏得剛剛好✦甜品拼盤包括左馬卡龍、牛奶布丁、芝士蛋糕、朱古力蛋糕、焦糖爆谷等等,最有驚喜係裝飾到好靚,又有小小嘅煙花效果,好有儀式感,適合打卡影相 ♪𓄢十八夢銅鑼灣登龍街𝟏𝟖號𝐕 𝐏𝐨𝐢𝐧𝐭 𝟔樓

✦烤蘑菇沙律
蘑菇肉厚多汁,配上沙律菜同油醋汁好清新

✦焗鱈魚脆片

✦蘑菇湯
蘑菇味幾濃,飲落有粒粒蘑菇碎有口感,湯質感濃稠

✦𝐌𝟗澳洲和牛肋蓋柳
牛味濃郁,肉有紮實口感,同時帶有油脂感,食落唔會太膩

✦磯煮鮑魚•墨魚汁燴意大利飯

甜品拼盤

𓄢十八夢
銅鑼灣登龍街𝟏𝟖號𝐕 𝐏𝐨𝐢𝐧𝐭 𝟔樓
2025-06-22 0 浏览
位於銅鑼灣V point 呢間西餐廳, 係一間可以邊食野又可以邊睇show. 而且每逢星期五都會有主題表演. 今晚咁啱食飯時候就係做緊唱歌表演😬主題係<那些年陪伴我們的失戀歌> 🤩 绝對係視覺聽覺味覺既享受.Order 左兩個set dinner~ 😍 前菜有<烤鱈魚脆片> ~ 脆口易咬口, 配埋牛油果& 他他酱... yummy. & <大啡菇>都好香好入味.Main 有<M9和牛肋條> & <墨魚汁鮑魚意大利飯>😍 牛非常juicy , 易咬口, 好食👍最後一定係要等食埋最靚最好既甜品😬 最適合打卡影相一定係呢個巨型甜品, 有多款甜食, 小食, popcorn, cake....而且樣樣好好味👍👍佢仲有個旋轉木馬音樂盒, 正🍄餐廳: 十八夢🍒地址: 銅鑼灣登龍街18號V point 6樓 (A出口, 步行4分鐘)

🍄餐廳: 十八夢

2025-06-13
2025-06-22 0 浏览
前幾日去左呢間餐廳真係無得輸!環境靚 ,重點係有Live Band, 真係氣氛超好, 情緒價值爆燈💡🍽️ 必食Menu🐠鱈魚脆片 「咔嚓」聲超治癒!脆過薯片!魚味超濃,點埋個酸忌廉同牛油果他他醬真係食到停唔到口~ 送酒一流!🌿香草白酒蜆啲蜆肉都幾大隻,仲要冇沙,個汁好香濃。🥩炭燒肉眼扒叫咗Medium Rare,切開粉紅色💖 咬落去好juicy~配埋個大啡菇🍄‍🟫完美! 🍅蕃茄濃湯🍲飲得出係真材實料!唔係罐頭湯!酸酸甜甜好開胃。🍮華麗甜品拼盤📸相機食先!一上枱全場「嘩」一聲!(隔離枱都即時跟點!)有齊馬卡龍、雪糕.. 勁多點品,打卡必點📸 慶祝生日真係一流! 🎵 氣氛勁正!每週唔同Live Show,返兜唔會悶!
前幾日去左呢間餐廳真係無得輸!
環境靚 ,重點係有Live Band,
真係氣氛超好, 情緒價值爆燈💡

🍽️ 必食Menu
🐠鱈魚脆片 「咔嚓」聲超治癒!

🌿香草白酒蜆
啲蜆肉都幾大隻,仲要冇沙,個汁好香濃。

🥩炭燒肉眼扒
叫咗Medium Rare,切開粉紅色💖
咬落去好juicy~配埋個大啡菇🍄‍🟫完美!

🍅蕃茄濃湯🍲飲得出係真材實料!
唔係罐頭湯!酸酸甜甜好開胃。

🍮華麗甜品拼盤📸相機食先!
一上枱全場「嘩」一聲!(隔離枱都即時跟點!)
有齊馬卡龍、雪糕.. 勁多點品,打卡必點📸

慶祝生日真係一流!

🎵 氣氛勁正!每週唔同Live Show,返兜唔會悶!
2025-06-19 0 浏览
呢度裝潢華麗,播放著Pop music,好有氣氛,係慶祝生日或者特別日子嘅好地方。 餐廳有野食又有表演睇, 星期五六主題表演 每月都會有唔同節目 。今次嚟食左:今次我和朋友飲左:香腸粒串:切到細細粒,一啖一啖啱啱好,最啱一邊看表演一邊食。厨師腸咁嘅味道,做小食就最滋味。肉串:肉質香口,有調味夠惹味,有飽肚感。魚子撻撻內有肉碎做底,上面有魚子,鹹香四溢。薯條:即炸出來,夠哂熱辣辣,香脆可口。蘋果洒~Wa! 店 員 在 酒 店點火,在漆黑之中閃亮亮,非常美麗。杯身有玫瑰花做裝飾很有心思,女仔見到都會鐘意。而味道就甜甜地,易入口,質地 light.橙汁 ~ 矮杯盛著,上面有精美紙上蝴蝶做裝飾,份外美麗。橙汁清涼夠哂冰凍解喝。

今次嚟食左:

今次我和朋友飲左:
香腸粒串:

肉串:
肉質香口,有調味夠惹味,有飽肚感。

魚子撻
撻內有肉碎做底,上面有魚子,鹹香四溢。

薯條:
即炸出來,夠哂熱辣辣,香脆可口。

呢間餐廳定期都會有唔同嘅show,一邊食飯一邊睇show呢個感覺都幾得意,而且佢哋每晚都有唔同嘅主題,我同朋友就揀咗6月31號呢一晚,當晚嘅主題係Desire City,喺網頁上見到個個都話呢個show好正,原來係女士福音嘅猛男show!完全估唔到喺香港銅鑼灣竟然可以睇到咁正嘅猛男show,個場好大,而且個裝修好Fancy,場內亦都噴灑咗一啲好有氣氛嘅白色煙霧,最重要係觀眾席同個台好近!可以近距離咁樣同dancer互動!成晚氣氛都好high !佢哋嘅節目編排都好好,女主持人係著名嘅KOL Miss Hunny,好帶動到場內觀眾嘅情緒,令大家投入到表演中!而且佢仲露兩手,令我哋除咗睇猛男之餘,仲可以睇埋魔術表演!舞蹈方面,每位dancer嘅舞姿都好有力量,而且全部都有八舊腹肌,期間仲會行到觀眾席同各位女觀眾貼心互動,真係熱血澎湃!餐廳亦都貼身咁準備咗Cocktail同埋小食,等大家一邊睇show一邊飲酒食嘢!大家睇到現場座無虛席就知道呢個show有幾正!尤其是係女士,快啲叫埋你嘅閨蜜一齊去大飽眼福啦!
用餐优惠
試食活動
♡ 浪漫夢幻慶生餐廳|十八夢 ♡-上星期係好朋友生日 佢想我搵一間聽Live Band 同埋坐得舒服嘅餐廳於是揀咗去十八夢 慶祝~ 🫰環境一流 而且坐得好舒服 完全冇壓迫感 ~ 同朋友傾偈都覺得好放鬆仲相當有情調 ❣️-♡ 烤青醬波特啡菇♡ 每粒菇🍄大隻厚肉 烤完爽口多汁 青醬味香 車厘茄爆汁,加埋生菜底食落清新-♡ 松露及野菌森林忌廉湯 ♡ 入口幼滑綿密,松露香自然咬到粒粒野菌 濃郁得嚟唔膩喉-♡ 乾蕃茄蟹肉沙律.黑魚子.脆多士 ♡ 蟹肉鮮甜~黑魚子鹹香提鮮,襯埋脆身多士口感層次豐富。 -♡ 烤鹹蛋黃保雲酥比目魚柳.黑豆麵豉醬燴意大利粉 ♡ 夠晒鹹,又夠晒辣 魚外皮香脆 肉質鮮嫩 勁滑 鹹蛋黃酥粒甘香 意粉掛上微辣豆豉醬 好惹味-♡ 豬鞍 ♡ 厚切豬鞍煎得外焦內軟肉汁鎖到實一實~配菜超有誠意 ~有啡菇、車厘茄、番薯蓉、秋葵伴碟。-♡ 甜品拼盤 ♡ 生日嘅朋友一定覺得好有儀式感 上枱時會喺面前點小煙火,夠晒有心思!拼盤有清新酸香嘅檸檬撻 濃郁嘅Brownie 脆皮煙韌嘅馬卡龍同雪糕等等…一次過試咁多款甜品~好滿足✨-❥#⇢店鋪資料:十八夢 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街18號V Point 6
♡ 浪漫夢幻慶生餐廳|十八夢 ♡

完全冇壓迫感 ~ 同朋友傾偈都覺得好放鬆
仲相當有情調 ❣️
♡ 烤青醬波特啡菇♡

每粒菇🍄大隻厚肉 烤完爽口多汁

青醬味香 車厘茄爆汁,
加埋生菜底食落清新
♡ 松露及野菌森林忌廉湯 ♡

入口幼滑綿密,松露香自然
咬到粒粒野菌 濃郁得嚟唔膩喉
♡ 乾蕃茄蟹肉沙律.黑魚子.脆多士 ♡

蟹肉鮮甜~
黑魚子鹹香提鮮,襯埋脆身多士

口感層次豐富。
♡ 烤鹹蛋黃保雲酥比目魚柳.黑豆麵豉醬燴意大利粉 ♡

夠晒鹹,又夠晒辣
魚外皮香脆 肉質鮮嫩 勁滑
鹹蛋黃酥粒甘香 意粉掛上微辣豆豉醬 好惹味
♡ 豬鞍 ♡

厚切豬鞍煎得外焦內軟
肉汁鎖到實一實~配菜超有誠意 ~
有啡菇、車厘茄、番薯蓉、秋葵伴碟。
甜品拼盤 ♡

生日嘅朋友一定覺得好有儀式感
上枱時會喺面前點小煙火,夠晒有心思!
拼盤有清新酸香嘅檸檬撻
濃郁嘅Brownie
脆皮煙韌嘅馬卡龍同雪糕等等…

一次過試咁多款甜品~好滿足✨

#
⇢店鋪資料:
十八夢 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point 6樓
  • Meta Dessert Platter
  • 松露及森林野菌忌廉湯
  • 烤青醬波特啡菇
  • 豬鞍
🐷📌 #豬西食銅鑼灣 #豬西食港島.返工咁大壓力係要搵啲野 刺激一下眼球嘅🙂‍↕️👀朋友話要帶我去見識一下…😻🤩十八夢經常都有唔同嘅表演😆係一間幾特別嘅餐廳嚟㗎🥰而且佢哋嘢食嘅選擇都幾多 不過小編今次就唔係去食野咁簡單😌😌哇 小編第一次睇呢 「猛男show」💪🏻💪🏻今次係Night Out In Vegas開頭都有啲怕羞🙂‍↕️😂但發現佢地真係幾有料道 😆跳舞係好到可以原地出道嘅🤣🤣仲識唱歌🫡🫡一系列嘅表演都非常精彩😻.除此之外 仲有客人互動環節🤣!入場券仲包左 一杯飲品😻小編就揀咗杯橙味🍸個賣相都幾fancy😂完全符合主題😂😂😂中場休息嘅時間仲可以食佢哋提供嘅小食😻 想講啲嘢食都真係唔錯㗎😌😌.Desire City 十八夢📍銅鑼灣登龍街18號V Point6 6樓.#香港餐廳 #香港探店 #香港酒吧 #香港夜生活 #香港livehouse #銅鑼灣 #香港旅遊攻略 #香港必到 #十八夢 #metastage
🐷📌 #豬西食銅鑼灣 #豬西食港島

但發現佢地真係幾有料道 😆
跳舞係好到可以原地出道嘅🤣🤣
仲識唱歌🫡🫡
一系列嘅表演都非常精彩😻
除此之外 仲有客人互動環節🤣!

入場券仲包左 一杯飲品😻
小編就揀咗杯橙味🍸
個賣相都幾fancy😂完全符合主題😂😂😂
Desire City 十八夢
📍銅鑼灣登龍街18號V Point6 6樓
用餐优惠
試食活動
2025-06-16 134 浏览
滿滿儀式感嘅餐廳,一入到Meta Stages 感覺好正,裝修超級有情調。今日仲有魔術表演,一路食飯一路有魔術睇,真係雙重享受!我見到有時仲有slow ,有歌聽,下次再嚟嚟試吓聽歌!食物方便,甜品拼盤好靚呀,打卡一流❤️頭盤叫咗個蜆,鱈魚乾nachos! 雖然係西餐,但個蜆都煮得好出,夠晒鮮甜,原煮蜆嘅湯都好好飲! 食鱈魚乾Nachos ,又幾特別喎,又健康又好味!湯蘑菇湯,滑滑溜,好creamy!主菜鮑魚墨汁意大利飯,鮑魚一啲都唔韌,墨魚汁飯好食,😂食完墨魚汁飯,記住抹乾淨啲個嘴,如果唔係就黑蚊蚊㗎啦!牛扒食肉獸嘅我,西餐梗係要牛扒試吓,牛扒肉質好好,肉汁都juicy!
食物方便,甜品拼盤好靚呀,打卡一流❤️
頭盤

蘑菇湯,滑滑溜,好creamy!
主菜
鮑魚墨汁意大利飯,
牛扒

2025-06-14
位於銅鑼灣❣︎十八夢❣︎係一間有主題表演嘅新派fusion菜餐廳,裝修得非常華麗有氣派🪩設有9️⃣米LED舞台,馮星期五六都有主題表演🎭我今晚係魔術🪄表演,魔術師仲變左啲禮物🎁送比我地🤭同朋友都睇得超開心🥳非常愉快嘅一個晚上。呢到好適合慶祝生日同周年紀念,亦設有一站式宴會包場,如果小朋友👧🏻生日,喺到表演魔術🪄娛賓,一定玩得好開心👍🏻❣︎烤大啡菇🍄‍🟫❣︎$88濃郁嘅菇菌香氣🤤有淡淡鹹味。❣︎魚子醬蟹肉沙律多士❣︎$158用玻璃樽上魚子醬同蟹肉😍望落超高貴,魚子醬鹹鮮加埋蟹肉鮮甜😋真係回味無窮。❣︎松露野菌忌廉湯❣︎88松露野菌鮮味濃郁,湯頭滑順。❣︎烤澳洲穀飼羊架❣︎$338羊架肉質軟嫩,香甜豐厚😋底部嘅薯蓉非常香滑。❣︎比目魚意粉❣︎$208比目魚肉質細嫩😋👍🏻意粉用秘製醬汁炒過,非常惹味。❣︎精美甜品拼盤❣︎$338呢個甜品不得了🥰我相信係女仔見到都會心心眼😍擺盤勁有心思💞超靚嘅玩具工廠模型,餐廳仲跟埋煙花🎆蠟燭比我地,打卡一流📸有各式各樣嘅甜品🍮當中最推薦以下兩款。❦朱古力馬卡龍❦外層酥脆,內餡軟滑甜度適中。❦鮮果乳酪奶凍❦奶凍口感滑順,生果🍎粒粒勁新鮮😋👍🏻

❣︎烤大啡菇🍄‍🟫❣︎$88
濃郁嘅菇菌香氣🤤有淡淡鹹味。

❣︎魚子醬蟹肉沙律多士❣︎$158

❣︎松露野菌忌廉湯❣︎88
松露野菌鮮味濃郁,湯頭滑順。

❣︎烤澳洲穀飼羊架❣︎$338
羊架肉質軟嫩,香甜豐厚😋底部嘅薯蓉非常香滑。

❣︎比目魚意粉❣︎$208
比目魚肉質細嫩😋👍🏻意粉用秘製醬汁炒過,非常惹味。

❣︎精美甜品拼盤❣︎$338
❦朱古力馬卡龍❦外層酥脆,內餡軟滑甜度適中。
❦鮮果乳酪奶凍❦奶凍口感滑順,生果🍎粒粒勁新鮮😋👍🏻

2025-06-14