平時係附近食來食去都係個d野,真好悶既,我地幾個健身之後睇下有咩好野食,無意中上網搵到一間餐廳樓上好靚好高級,見呢間食日本菜,加上真太耐無食過日本野,就決定食呢度🌈一入門口好好招呼,佢地員工好好禮貌,個個都態度好好,其中有同我簡單介紹下啲菜式,最後簡咗以下幾個食物😊✨壽喜燒定食✨✨✨✨一黎到,外表好吸引,和牛切得好靚一塊塊好整齊,入口好新鮮,和牛味道好濃,同時脂肪較少,屬於高質素的牛肉 🌈🌈好多配料,有幾種不同類型既菇,豆卜,新鮮疏菜,營養度好高,發現佢個紅蘿蔔整得好有心機,花型既紅蘿蔔,真係煮好都唔捨得食 ⚡️✨精選串燒定食 8串 $218✨✨✨✨超級豐富,份量好多,仲另配埋個烏冬,佢串燒盆中有雞肉、豬肉、牛肉都係齊度,粟米燒得好香好入味,燒菇都係好有水準,好有心機,伴菜都整到花花的形狀💫💫值得推介 ✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨壽喜燒定食✨✨✨✨
✨精選串燒定食 8串 $218✨✨✨✨

值得推介 ✨✨✨✨✨✨✨✨✨
2023-03-03 31 浏览
嚟到餐廳門口就好似入場睇歌劇咁場內裝飾、燈光、音樂都好夢幻就好似置身夢境一樣7:30 show time 🤌🏻由知名舞臺劇男演員詹瑞文監製以及一班香港本土演員表演以尋夢為主題 載歌載舞 一邊享用晚餐 一邊欣賞表演好精彩!此刻忘記了一切煩憂~✨💠~Dream menu 夢之菜單~💠🍴夢海浮沉用咁大量新鮮番茄🍅熬製成嘅濃湯,酸酸甜甜,再用香草來提升香味,開胃溫暖。🍴舊歡魚夢刺身拼盤用咗好靚嘅玻璃盒承載着,就好似寶盒一樣。內有野生甜獅魚、岩手縣真蠔伴柚子jelly、三文魚子、海膽、帶子、牡丹蝦,鮮甜美味,就好似置身海底一樣。🍴原野夢圍中的夢朱豬大大件嘅伊比利亞豬鞍,煎至皮香肉嫩,用鼠尾草提香、南瓜泥增加甜味、麵包碎做出脆脆口感。🍴甜椰椰夢歌雲朵造型非常可愛!入口係椰香滿滿嘅凍忌廉,中間係香芒,底層係焦糖脆餅,清甜解膩。

嚟到餐廳門口就好似入場睇歌劇咁
場內裝飾、燈光、音樂都好夢幻
就好似置身夢境一樣

🍴甜椰椰夢歌

用餐优惠
優惠券
2023-03-03 37 浏览
終於到Happy Friday!!! 終於有得休息吓啦。做打工仔真的好辛苦,幾時可以退休呀。所以為了好好慰勞自己,我逢星期五都會約高質餐廳食好西。 不過今日更加特別,除了吃飯,更有歌舞劇睇😍,真的好期待呀。點三準時到達,七點半準時開場。可惜姐姐遲到,但入場形式好搞笑🤣,我先不告訴你。 歌舞劇的主題是 異世界捕夢之旅,是一個充滿希望、搞笑、音樂、有趣的表演,不得了呀。個人來講非常喜歡,氣氛爆棚,而且有超多客,好誇張呀。 食物方面都係夢做主題,一共四菜式。分別有 蕃茄湯夢海浮沉,味道比較酸,好開胃。刺身拼盤舊歡魚夢,有我最愛的馬糞海膽、北海道帆立貝、牡丹蝦、三文魚子生蠔等🫶🏻,好好食呀。每款刺身的質素都高,好有驚無險。 主菜是西班牙伊比利亞豬,夢朱豬。菜式名好可愛🤣,實物超大份,並不是行可愛小巧路線呀🤫。 甜品有有甜椰椰夢歌,是朱古力椰子蛋糕,有雪糕就更prefect la!
食物方面都係夢做主題,一共四菜式。
分別有 蕃茄湯夢海浮沉,味道比較酸,好開胃。
2023-02-24
2023-03-03 38 浏览
約妹妹食飯,過海去銅鑼灣放低啲文件,預先於Time Square 附近登龍街 V Point 新開的「十八夢」《Meta Stages 》 book好位。香港首個開心5D夢幻沉浸式美食劇場,詹瑞文最新夢幻之作,帶大家體驗六感劇場,以現場表演睇住Show吃多國菜做賣點。電梯上到2/F, 然後再乘升降機上六樓,一開電梯門,差點兒以為自己準備去玩機動遊戲,入內環境好神秘,配合柔和曲調及森林雀鳥聲,感覺好relax.....整晚舞台劇一路食一路欣賞,故事配合出菜,主持Mr D 非常幽默搞笑,一邊吃一邊聽佢講嘢一定會會心微笑。入夢-夢域使者Mr.D《夢域盛宴》夢海浮沉~鮮蕃茄濃湯,盛載的器皿真係好靚好有特色,小小酸好醒胃。舊歡魚夢,(游完驚夢)~時令刺身,獅魚、帶子、海膽、岩手縣生蠔及黑魚子醬三文魚;或彩湯葉南瓜米紙卷及腐皮年糕素翅羹。夢朱豬~慢煮伊比利亞黑毛豬鞍,連骨嘅豬鞍夠曬肥美,切開見到粉紅的鮮嫩肉質,令人垂涎欲滴,其他配菜都好豐富,薯仔、甘筍及西蘭花等,擺款精美,畫一般咁靚。配自家製甜甜的無花果肉。甜椰椰夢露~椰子芒果朱古力甜品,好特別,食落似雪糕,其實係凍忌廉,入口即溶,又香又滑。演員
香港首個開心5D夢幻沉浸式美食劇場,
電梯上到2/F, 然後再乘升降機上六樓,
入夢-夢域使者Mr.D《夢域盛宴》
夢海浮沉~
鮮蕃茄濃湯,盛載的器皿真係好靚好有特色,小小酸好醒胃。
舊歡魚夢,(游完驚夢)~
時令刺身,獅魚、帶子、海膽、岩手縣生蠔及黑魚子醬三文魚;

彩湯葉南瓜米紙卷及腐皮年糕素翅羹。
夢朱豬~
配自家製甜甜的無花果肉。
甜椰椰夢露~
演員專業嘅表現令人留下深刻印象,連上菜嘅侍應都是演藝人員之一。
2023-02-21
2023-03-03 21 浏览
飲食文化從來都是一種藝術,若能把兩種藝術結合起來更能把美提昇到另一層次!十八夢這間餐廳把舞台劇帶進晚餐裏,也把你帶進夢裏,此舞台劇攪笑又發人心省,令我過了一個輕鬆又愉快的晚上,也享受了一餐豐富美味的晚餐,很滿足,不愧是詹瑞文先生打造團隊👍🏻😋夢海浮沉新鮮濃郁的蕃茄😋舊歡魚夢前菜是新鮮味美的刺身拼盤,高貴精緻的水晶盒內放滿帆立貝,生蝦,三文魚,還有海膽和生蠔💗 海膽新鮮美味,非常creamy,入口即溶,生蠔鮮味十足,大大隻,配上魚子醬,是舌頭上的奢華享受💗非常滿足😋原野夢圍中的夢朱豬南乳豬扒配上新鮮雜菜😋甜椰椰夢歌外表可愛的小雲甜品仿如在夢裏的甜品,加上黑白鋼琴鍵的白朱古力配飾,更領你進入舞台劇的夢中,小雲是淡淡的椰子mousse,中間是芒果夾心,甜度合宜,令這晚餐更完美的畫上句號。總結:精彩的舞台劇表演配上高級晚餐,不論是視覺聽覺還是舌頭上都有高質素的享受,過了一個滿足愉快的晚上💗

😋夢海浮沉
新鮮濃郁的蕃茄

😋舊歡魚夢

😋原野夢圍中的夢朱豬
南乳豬扒配上新鮮雜菜

😋甜椰椰夢歌

2023-03-02 28 浏览
朋友推介了有一間高級餐飲餐廳由今年2月14日起開始5D 沉浸式歌舞劇表演的公演,由 詹瑞文,詹sir 監製 及 主演的 舞台劇,舞蹈員及演員會在觀眾席之間表演,同時提供美食,令客人享受藝術,文化及美食體驗。我們預訂到2月15日的票,今晚來欣賞一下這個舞台劇和美食融合的體驗。餐廳環境裝修有格調,有專業的音響設備,視覺效果一流,演員在表演期間會在觀眾席間遊走,氣氛很好。夢海浮沉羅勒蕃茄湯,裝皿十分精緻,蕃茄很綿密而濃厚,蕃茄味道鮮甜而香濃,配有香脆麵包粒,味道很配搭。舊歡如夢刺身拼盤,盒子很有華麗的感覺,一打開還有一隻膠蝴蝶裝飾飛出來,很有驚喜。有北海道帆立貝,真蠔,馬糞海膽,牡丹蝦,油甘魚等,鮮甜美味,彈牙香甜。真蠔爽甜而鮮美,有淡淡的海水味,牡丹蝦味道香甜,肉質彈牙滑溜。原野夢園中的蘿朱豬烤豬鞍配烤薯仔及秋葵等,用上西班牙橡果豬,烤得剛好熟,肉質嫩滑多汁,香甜可口,切開後肉汁緩緩流出,點上酸甜的莓醬一起吃很配搭。甜椰椰夢歌最後還有一個特式甜品,一個白雲的形狀,有夢中的感覺,入面很滑溜,充满椰子香味,香濃甜美,奶香美味。今晚既有表演享受,又品嚐美食,是一個很難忘的體驗,服務週到有禮,期待

夢海浮沉

舊歡如夢

原野夢園中的蘿朱豬

甜椰椰夢歌

今晚既有表演享受,又品嚐美食,是一個很難忘的體驗,服務週到有禮,期待和朋友下次再來欣賞。
2023-03-02 21 浏览
在朋友的社交平台看到, 得知十八夢這間餐廳裡面,會有由14/2晚上開始公演的 5D 沉浸式歌舞劇表演。看看檯面上的簡介單張後,知道這是一齣由詹瑞文監製及導演的舞台劇,各個精心打扮的舞蹈員及演員會在全間餐廳遊走,不斷與食客互動表演,讓食客一邊沉浸在夢境裡,一邊享受美食。這個夢之菜單裡面其實是全晚的流程, 整個演出的過程很流暢舒服, 其中有刀叉圖案的是四道菜晚餐部分,夢海浮沉是湯,舊歡魚夢是前菜,原野夢圍中的夢朱豬是主菜,最後甜椰椰夢歌是甜品。夢海浮沉欣賞完一輪精彩演出後,馬上便送上這道夢海浮沉蕃茄湯,蕃茄味道很濃厚,吃得出蕃茄的鮮甜味卻不會死甜,裡面有厚厚的蕃茄蓉。舊歡魚夢然後便是這個貼合主題寶藏造型的舊歡魚夢,打開盒子裡面的全部都是新鮮刺身,有北海道帆立貝,油甘魚,牡丹蝦,真蠔,北海道馬糞赤上海膽,全部都很鮮甜肥美,令你感覺置身在海洋之中。原野夢圍中的夢朱豬看了一會演出後,下一道便是主菜原野夢圍中的夢朱豬,夢朱豬顧名思義當然是吃豬鞍,慢煮的烹煮過程令豬鞍肉更軟身入味。甜椰椰夢歌到了差不多最後的部分,有這道精緻造型的甜椰椰夢歌,賣相吸引之餘,口感香滑細膩。

夢海浮沉

舊歡魚夢

原野夢圍中的夢朱豬

甜椰椰夢歌
2023-03-02 30 浏览
話說之前行街見到呢間晚餐有沉浸式歌舞劇晚餐體驗,覺得非常特別,所以約咗週末去同姊妹一齊去食😍一齊去玩表演開始前入去vip 房合照打卡和welcome drink cocktails 🍹 +棉花糖棒棒紀念品。兩個鐘嘅表演最後還有合照環節,大家一齊跳舞💃🏻 沉浸式歌舞劇表演$1680,正常晚市2人餐$2580,另收加一服務費Dream MENU 夢之菜單餐湯:夢海浮沉熱騰騰的酸酸甜甜的蕃茄濃湯配香脆茸法包前菜:舊歡魚夢一打開刺身盛盒,就有隻蝴蝶🦋飛出來:爽口厚切深海池魚、赤海蝦、北海道馬糞海膽非常清甜、帆立貝、岩手縣羽田真蠔+柚子啫喱黑魚子醬三文魚籽味道清甜爽口主菜:原野夢圍中的夢朱豬超肥美的煙熏慢煮豬鞍配蘋果和無花果果醬,還有翠肉瓜、粟米芯、薯仔等伴碟。豬肉份量大,肉質厚實,非常飽肚甜品:甜椰椰夢歌椰漿慕絲雲朵蛋糕配鋼琴🎹白朱古力配芒果醬服務質素:8/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

話說之前行街見到呢間晚餐有沉浸式歌舞劇晚餐體驗,
覺得非常特別,所以約咗週末去同姊妹一齊去食😍一齊去玩

兩個鐘嘅表演最後還有合照環節,大家一齊跳舞💃🏻

Dream MENU 夢之菜單

服務質素:8/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2023-02-25
5D 沈浸式嘅歌舞劇🎼 結合藝術 光影 服裝 舞台設計同埋美食 有得睇又有得食!真系好難忘🥰💕 另外仲有鋼琴打卡位🎹《異世界 -捕夢之旅》由「香港舞台劇教父」詹瑞文(詹Sir)監制及主演 由 02月14日晚上開始公演 佢系香港首個5D沈浸式美食劇場💃🏻🕺🏻佢以「夢與夢想」為主題 戲劇表演穿插系每一道美食中間 會有唔同嘅光效同埋背景音樂 仲有舞蹈員同演員系觀眾席之間表演同互動 真系非常獨特嘅用餐體驗! 觀眾仲可以一邊食 一邊參與 去解開唔同嘅「夢謎語」😆🛌💤💭✻夢海浮沈好香濃嘅蕃茄羅勒湯 酸酸甜甜咁好開胃賣相好特別成個神燈仔咁🧞‍♂️ 打開蓋 壺頂上面仲有香脆嘅蒜蓉包粒💫✻ 舊歡魚夢寶箱仔賣相好精緻 打開仲有只紙蝴蝶飛出嚟🦋🤣 入面有油甘魚 魚籽生蠔🦪 帆立貝 馬糞海膽同埋牡丹蝦 非常好新鮮!特別要贊下佢嘅海膽真系好鮮甜 入口即融好好味♡ 同埋牆身背景仲轉咗海洋世界咁好靚🐟🐠✻夢朱豬個名好特別🐷 牆身背景轉咗花花好有心思 夢朱豬系經過低溫慢煮嘅豬鞍 肥瘦適中份量都幾多 肉質嫩滑又鬆軟 配埋餐廳自家制嘅蘋果無花果蓉 甜甜地咁好夾😋✻甜椰椰之歌 賣相好靚 好似天空嘅雲朵☁️仲有鋼琴朱古力做裝飾🎹

✻夢海浮沈

甜椰椰之歌

最後仲有幸運曲奇送 入面仲有張紙條添😆
甜椰椰之歌
2023-03-02 19 浏览
18夢既沉浸式美食劇場確實有趣這個catch your dreams 既主題亦好有意思齊齊來做個天天造夢秒秒捕夢的人啦!要manage 食物和表演的劇場真不簡單過了開心滋養的一個晚上我最喜歡湯,魚生和那個甜品個甜品口感好好好合適我這些好怕太甜的人魚生好新鮮服務很好表演的人亦非常非常專業和投入這種沉浸式美食劇場確實是另一種進餐體驗
18夢既沉浸式美食劇場
確實有趣
這個catch your dreams 既主題亦好有意思
齊齊來做個天天造夢秒秒捕夢的人啦!

要manage 食物和表演的劇場真不簡單
過了開心滋養的一個晚上

我最喜歡湯,魚生和那個甜品
甜品口感好好

2023-02-17
用餐优惠
優惠券
2023-03-01 25 浏览
於地鐵見到一個關於美食與表演並重的廣告,於是預約了和朋友一同去欣賞這特別的5D夢幻沉浸式仲美食劇場。主題是捕夢之旅,可以欣賞歌舞表演、玩問答遊戲,與表演者有互動,最重要當然是享受美食。每道菜式都有個主題,而「夢海浮沉」是指蕃茄湯,香濃的蕃茄湯配麵包粒,是個開胃好開始。另一道菜「舊歡魚夢」材料高貴,而且有好幾款,一次過可以滿足所有新鮮刺身的願望,珍蠔配黑魚子和三文魚子,十分滑溜;海膽十分香濃;帶子鮮甜;更有爽口的蝦和油甘魚。款式夠多,新鮮好味。主食是「原野夢圍中的夢朱豬」,指的是煙燻過的西班牙豬,四小時慢煮 ,令豬肉變得香稔,配多種蔬菜,例如椰菜花、西蘭花、 粟米仔,加上蘋果蓉,十分惹味,味道很夾。最後一道是「甜椰椰夢歌」,有芒芒之蜜,椰醬朱古力。棉花糖般的口感,中間有芒果香。

2023-03-01 45 浏览
心血來潮好想食西餐,剛剛補習完被阿媽帶來銅鑼灣食嘢,呢度好近地鐵站,位置好方便,啱我食完之後返屋企溫書,哇!估唔到一去到環境咁靚又咁寬敞,好有情調同埋天花燈真係好靚,好有意式感,職員好好禮貌,見佢地個個做嘢眼明手快好有經驗,落咗單等左一陣就到啦💭「西京燒銀鱈魚定食 $228」相機食先!估唔到銀鱈魚咁好食,肉感鬆軟外面燒到脆脆地,好好食💭「西式餐前菜」西湯味道好濃郁,比較杰身少少,我就係鍾意飲,停不了口,另外一份沙律夠多,肉質地都係新鮮,第一次食既菜式💭好味「輕煎伊比利亞豬鞍架。蘋果蓉  $268」好大碟阿,好靚好吸引,相機食先!平時一向唔太食豬,但我竟然覺得豬鞍好好食💭品質第一 食物評價💭💭💭💭💭口味評價💭💭💭💭款式評價💭💭💭💭地方評價💭💭💭💭💭
「西京燒銀鱈魚定食 $228」
「西式餐前菜」
「輕煎伊比利亞豬鞍架。蘋果蓉  $268」

食物評價💭💭💭💭💭
口味評價💭💭💭💭
款式評價💭💭💭💭
地方評價💭💭💭💭💭
2023-03-01 38 浏览
上網比我見到係銅鑼灣叫十八夢餐廳❣️見到佢西式幾吸引,入到去個感覺好高級,侍應同我帶位之後我就坐低咗,望到餐牌好多野擇,價錢好合理唔係話好貴,餐具都好乾淨企理,整個環境望落好舒服 ❣️呢度環境氣氛好好😃好驚喜,入到來發現有live現場表演,睇到我目不暇給👀👀首先試吓{西式餐前菜}餐湯非常好飲😍沙律份量好多好滿😍前菜食得好滿足 {蒲燒鰻魚定食 $218}👍🏿比較欣賞鰻魚,好大塊而且好好食,完全食唔到有骨而且好新鮮,份量都係好飽足👍🏿呢個Lunch好難忘,可以食到咁好味既野之餘,仲可以睇到現場表演✊🏼環境氣氛好好,裝修豪華,地方夠大,食完坐係度都好放鬆,來到呢度係享受,坐到唔願走,一定要推介比其他人環境地方 👅👅👅👅👅氣氛情調 👅👅👅👅👅

{蒲燒鰻魚定食 $218}

環境地方 👅👅👅👅👅
氣氛情調 👅👅👅👅👅
2023-03-01 30 浏览
襯小朋友個個返晒學💕一早約咗幾位媽媽一齊Lunch,好難得抽到時間一齊聚舊,😝又好難得咁齊人💘大家都住附近,呢度返去超方便,地鐵同巴士幾分鍾就到,🥸見到呢度環境十分優雅寛敝💞性價比高,👍談心好地方,仲係打卡既好地方一入到門口已經有人接應💗帶我地坐低咗,禮貌勁好阿,🤙🏻我地問佢有咩好介紹,好詳細咁解說,好專業!💓我地叫左好多野食,其中分享下幾樣,送餐速度都好快,🤞🏼唔洗等太耐🤪每一碟賣相都好靚,勁吸引,我地叫咗幾款,幾個share一份食我地另單點 meta stages 冬陰公意粉❣️首先色澤好吸引,佢個蝦係勁大隻,勁新鮮,夾埋一齊既冬陰公味道好好食,意粉好彈牙唔會太淋,烹調時間上控制好好💓💓《西式餐前菜》營養好豐富,份量都好重💕沙律連肉撈埋一齊食,味道一流💓《前菜》有幾種唔同既菜💕啱晒我地幾個都想keep fit,最好欣賞係麵豉湯,好多海帶💞《吉列名水豚扒定食 》真係食得好飽肚,仲有滿滿既白飯💖水豚扒炸得好香好惹味❣️添加上檸檬汁再提升味道,係一種味覺享受 💓
《西式餐前菜》
營養好豐富,份量都好重💕沙律連肉撈埋一齊食,味道一流💓

《前菜》
《吉列名水豚扒定食 》
2023-03-01 44 浏览
🗣️平時我哋鍾意周圍試食,今次搵到一個好地方,「十八夢」個名好吸引,上到去更加吸睛,地方大又好靚,好有一種高級華麗既感覺,望一望Menu👁️好多都岩我地食,隨意地擇左幾款菜式,之前都未來過,希望好食啦👩🍚輕煎伊比利亞豬鞍架。蘋果蓉  $268一見到咁大碟,份量都好多,其實價錢來講真係好合理又抵食,好大舊鞍肉,而且食落真係有級數,要係有高級感既地方先可以品嘗得到,佢個蘋果蓉真係唔錯,我就會混埋少少係d肉度一齊食🍲西式餐前菜第一眼望都覺得係好野,估唔到無令我失望,份量好多,營養好豐富,有菜有肉又有茄🍱西京燒銀鱈魚定食 一到枱熱辣辣,賣相好吸引,銀鱈魚燒得好香,色擇好均勻,味道好新鮮,呢度環境好之餘,食物都一樣咁出色,最後果然無失望,仲有驚喜,因為真係非常好食,我偷聽到其他食客都話好食,即係我既品味都唔差😙
🍚輕煎伊比利亞豬鞍架。蘋果蓉  $268
🍲西式餐前菜