2023-02-23 29 浏览
同朋友今日係銅鑼灣行街😎諗住買返多少少新衫過年😉點知個衰妹連早餐都未食😫咁啱搵到一間食日本菜又有得食西餐既餐廳😍上到去地方好舒服好放鬆😍其實我地都係第一次來😙裝修好華麗,好靚🫴🏻我地今次決定係度享受我地既lunch time 🤙🏻前菜🫰🏻🫰🏻好多沙律菜🍃好好食👅跟手試埋佢個麵豉湯,好入味加上輕輕既麵豉味道👀不太咸又不太淡,啱我口味👍🏼特選季節手握壽司盛10件 $368🫰🏻🫰🏻哇!好靚!我地打完卡就忍唔到口啦實在太肚餓😎壽司好新鮮阿😋每一個壽司既魚都食得出每一種唔同魚既味道,好有料!🥰西式餐前菜🫰🏻🫰🏻西餐前菜既湯👅真係好好飲,值得介紹你地去試,好新鮮,果種滿足感難以形容 😍輕煎伊比利亞豬鞍架。蘋果蓉  $268🫰🏻🫰🏻首先都係打卡先📸豬味道同汁好夾,好入味,味道真係好特別,勁好食總結一下💡裝修好華麗,食物質素好好,值得來食多次,下次會試dinner🤣

我地今次決定係度享受我地既lunch time 🤙🏻
前菜🫰🏻🫰🏻

特選季節手握壽司盛10件 $368🫰🏻🫰🏻

西式餐前菜🫰🏻🫰🏻

輕煎伊比利亞豬鞍架。蘋果蓉  $268🫰🏻🫰🏻

2023-02-23 31 浏览
一個人放工無嘢做,當然要享受返自己既私人時間,今次搵到一間位於銅鑼灣「十八夢」一間主打甜品、日本料理既菜式,望到Tea Set Menu 真係好吸引,真在觸動到我少女心,好快咁就落單😃😃😃😃唔知係我好彩定咩,非常之幸運,真係好開心,估唔到呢度除咗食之外仲有得欣賞大型Show ,好精彩 😍😍😍😍😍😍Tea set menu到手啦,好夢幻既擺設,平時呢一類TEA SET真係要酒店先食到,好幸運可以係度食到,特別要講蘋果批真係好正,外面個皮夠香口又脆,入面充滿蘋果肉,跟住到鵝肝撻,完全係好驚喜,估唔到咁樣食係咁夾,口感真係一流,三文魚籽撻都係我既最愛,好鐘意食三文魚籽果種口感,一粒粒爆開,加埋撻真係好食,完全係酒店質素既食材同廚藝,好鐘意阿 😝😝😝😝😝整體來講真係夠好食,夠質素,環境又靚無得頂阿,成為Me time 既聚腳地 🤩🤩🤩🤩

一個全感官體驗嘅異世界-捕夢之旅 係由詹瑞文擔任藝術總監,當中以夢想做主題配合話劇同用餐體驗🥳現場感受到每個崗位人士都好用心配合而且舞蹈員同演員💃🏻🕺🏻會在我吔之間表演,舞台、服裝、燈光、音樂嘅互動,加上Meta Stages 十八夢提供嘅美食,真係又有睇又有得食🥰🤌🏻前菜-夢海浮沉用上一個神燈做擺設,湯🥣係羅馬蕃茄羅勒湯,酸酸地好開胃🤌🏻𡚒歡魚夢寶箱賣相好精緻,油甘魚、魚籽生蠔、帆立貝、海膽同甜蝦,全部都好好新鮮,海膽真係特別鮮甜😎🤌🏻主菜-夢朱豬用上慢煮伊比利亞豬鞍,配上自家制蘋果無花果蓉,甜甜地鮮膩,千層薯加咗黑胡椒都好正,豬鞍juicy厚身,整體配合得好好😎🤌🏻甜品-甜椰椰之歌以椰子芒果朱古力甜品作結,賣相有創意,鋼琴喺白朱古力,唔會太甜幾好食,內層冰凍口感有雪糕感覺最後餐廳仲送上曲奇,入面仲會有驚喜🤣*每晚 7 點半開始,會有不同主題的表演項目#香港首個開心5D夢幻沉浸式美食劇場 #詹瑞文 #沉浸式劇場 #劇場 #歡樂 #互動體驗 #銅鑼灣 #美食 #香港美食 #香港探店 #香港必吃 #香港打咭 #香港好去處 #浪漫好去處 #浪漫餐廳 #拍拖好去處 #拍拖節目🚩 十八夢 (銅

🤌🏻前菜-夢海浮沉
用上一個神燈做擺設,湯🥣係羅馬蕃茄羅勒湯,酸酸地好開胃

🤌🏻𡚒歡魚夢

🤌🏻主菜-夢朱豬

🤌🏻甜品-甜椰椰之歌
最後餐廳仲送上曲奇,入面仲會有驚喜🤣

*每晚 7 點半開始,會有不同主題的表演項目

🚩 十八夢 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point 6樓

#addifoodie #addifoodie銅鑼灣
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #
2023-02-18
午餐
2023-02-23 28 浏览
終於有機會來到呢間好似百老匯歌舞劇院既餐廳+十八夢+。一入到餐廳好似去咗另一個世界,一個夢幻奇異既世界。餐廳華麗既設計加上舞台既,非常有情調。今次係黎睇詹瑞文做導演既美食劇場《異世界-捕夢之旅》,14/2開始公演。我地開show 前半個鐘已經上到黎,就知我地幾咁期待啦。坐底無幾耐,店員就帶我地入左間好有太空感覺既房,原來係請我地飲Welcome drink,揀左杯橘子味梳打,仲拎左支棉花糖做手信😂。呢個劇場係致我們18至22歲有過的夢想,重拾年少的自己。一路睇輕鬆搞笑既歌舞, 一邊食嘢啦。夢海浮沉羅馬蕃茄羅勒湯,用羅馬蕃茄熬成,茄味香濃。舊歡魚夢刺身盛盒內有5款刺身,有岩手県津田宇真蠔、北海道赤上海膽、鹿兒島天然鰤魚、北海道帆立貝同蝦刺身。款款都好新鮮、好鮮甜。原野夢圍中的夢朱豬伊比利亞豬鞍,肉味香濃,外層煎得好香脆。甜椰椰夢歌椰子芒果朱古力,椰子mousse 配上鮮芒果肉,配搭新鮮好味。琴鍵做裝飾, 配合咗餐廳嘅環境 ,好吸晴。係餐廳呢兩個鐘,係我人生少有體驗,值得一來。
終於有機會來到呢間好似百老匯歌舞劇院既餐廳+十八夢+。

一入到餐廳好似去咗另一個世界,一個夢幻奇異既世界。

餐廳華麗既設計加上舞台既,非常有情調。

呢個劇場係致我們18至22歲有過的夢想,重拾年少的自己。

一路睇輕鬆搞笑既歌舞, 一邊食嘢啦。

夢海浮沉
羅馬蕃茄羅勒湯,用羅馬蕃茄熬成,茄味香濃。

原野夢圍中的夢朱豬
伊比利亞豬鞍,肉味香濃,外層煎得好香脆。

甜椰椰夢歌

係餐廳呢兩個鐘,係我人生少有體驗,值得一來。

2023-02-23 20 浏览
十八夢 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街18號V Point 6樓一邊睇舞台劇一邊食飯真係第一次,成件事好跳脫,兩小時嘅進餐時間節奏有度,食得過癮開心。由2月14日晚上開始公演的嘅5D沉浸式歌舞劇表演,由詹瑞文監製及主演嘅舞台劇,舞蹈員及演員會在觀眾席之間表演,睇詹sir嘅團隊真係不容錯過,劇本有意思,歌唱得好聽,造型極細緻,用具超卓,互動高興😊食餐飯都反思到人生如夢,別具心思。夢海浮沉賣相超靚嘅蕃茄湯,要用阿拉丁神燈請出嚟嘅新鮮濃蕃茄湯,配上爽脆嘅麵包粒,加上造型超靚嘅萬聖節燈罩,成件事好浪漫好夢幻。秀色可餐,飲得盡興,第一道天才都咁靚,會讓人好期待以後嘅菜式。舊歡魚夢非常有驚喜,其實就係海鮮刺身,但係用七彩玻璃盒裝住,然之後打開嘅時候仲有蝴蝶飛出嚟添,買相極其有心思,亦都有莊周夢碟嘅感覺。海膽、牡丹蝦、魚子黑魚籽生蠔🦪、帶子、油甘魚。全部都極其鮮甜,正到爆。原野夢圍中的夢朱豬燒豬腿皮脆肉嫩,切落去一啲都唔煙韌,非常易甩肉,佢嘅無花果醬超好食,酸酸甜甜好開胃,蔬菜種類亦都非常多,平衡絕不油膩。甜椰椰夢歌圓滿一餐嘅甜品,係以歌聲作結,白朱古力嘅鋼琴帶,椰絲造型嘅雲,入面係芒果🥭軟心,腍腍口感。重
十八夢 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point 6樓

甜椰椰夢歌
圓滿一餐嘅甜品,係以歌聲作結,白朱古力嘅鋼琴帶,椰絲造型嘅雲,入面係芒果🥭軟心,腍腍口感。重有一個佈滿左糖粒嘅脆響,多重味覺享受😎

由詹瑞文監製及主演的舞台劇係未正式公演,已經一直留意住😍趁有機會就即刻去搶飛,好彩都俾我買到☺️ 點知真係冇令我失望😍戲劇會穿插係每一道美食,而每道菜都有唔同嘅光效及背景音樂,令人更加投入喺異世界中💫 整個美食及戲劇都好用心又精緻‼️ 一邊食一邊睇互動式戲劇,真係前所未有嘅體驗👍🏻原本最近身心俱疲嘅我,都被「異世界捕夢之旅」嘅氣氛感染~有種被治癒嘅感覺✨ 夢海浮沉由紅寶勝果製作而成嘅湯~味道似車厘茄,酸甜味好醒胃🥰聽聞飲完會有神奇功效✨舊歡魚夢一打開個盒就好有驚喜(等大家去體驗🤣)✨入面有厚切飛行魚、鹿兒島野生鮮魚、北海道帆立貝、岩上縣真蠔和北海道馬糞赤上海膽💕每個食材搭配好精緻又鮮甜😋感覺整個海洋都係個夢幻盒入面😋原野夢圍中的夢朱豬厚切豬鞍肥瘦適中,肉質粉嫩軟腍,充滿咸香✨蘋果及無花果制作嘅果醬(入面有鼠尾草及海藻),酸甜嘅醬汁都幾特別✨夢朱豬係由4小時慢煮至六成熟~令充分保留營養又令肉質軟腍👍🏻甜椰椰夢歌擺盤真係好精緻~猶如夢幻般,入口即溶,散發椰子及朱古力的味道💕入面有夾心同餅乾,增加層次✨真係好甜嘅夢💞🍽️十八夢每晚 7 點半開始會有唔同主題嘅表演節目💕由 02月14日晚上已經開始咗

原野夢圍中的夢朱豬
厚切豬鞍肥瘦適中,肉質粉嫩軟腍,充滿咸香✨
甜椰椰夢歌
🍽️十八夢每晚 7 點半開始會有唔同主題嘅表演節目💕由 02月14日晚上已經開始咗由詹瑞文監製及主演的舞台劇💫 5D 沉浸式歌舞劇表演‼️舞蹈員及演員會係觀眾席之間表演✨互動性十足,超有氣氛啊‼️🥰
銅鑼灣法日西餐廳meta stages 每晚都有唔同表演帶俾食客新享受~黎緊2月14晚開始有5D沉浸式歌舞劇表演,舞蹈員同演員係觀眾席之間表演5D沉浸式歌舞劇表演呢晚欣賞唔到,但有live band 歌手賣力表演,陪伴兩小時晚餐時光!Liveband 同最尾甜品拼盤都係呢晚小確幸海膽帶子他他 $188海膽、帶子同黑魚子做成他他放上紫菜天婦羅一併食,口感層次豐富!烤大蝦柚子沙律$188幾有泰式風味嘅金柚沙律,大蝦鮮味有膏串燒牛舌芯 厚身爽脆燒白鱔厚肉肥美,口感彈牙結實豬頸肉 易咬開,燒得幾惹味雞頸肉 4串入面最有驚喜,肉質嫩滑得黎有咬口~海鮮鯷魚意粉 香草欖油醬$288鮮味帶咸鯷魚融入意粉,配料仲有帶子、蝦同蜆幾豐富!油封法國鴨脾 配梅子醬$328 鴨髀皮脆肉嫩滑,一絲絲鴨肉用叉就可簡單骨肉分離dessert platter$328最後送上的驚喜甜品小興奮旋轉樂園音樂盒配超驚喜煙花蠟燭,幫朋友或是另一半慶生都超岩,必定要拍片打卡多款小小甜品配搭都挺用心,每款都幾好味有驚喜紅白酒$138House wine 飲左紅酒,友人飲香酒~紅酒配鴨肉時更滋味!
銅鑼灣法日西餐廳meta stages
每晚都有唔同表演帶俾食客新享受~

Liveband 同最尾甜品拼盤
都係呢晚小確幸

海膽帶子他他

烤大蝦柚子沙律
幾有泰式風味嘅金柚沙律,大蝦鮮味有膏

串燒

牛舌芯
厚身爽脆

燒白鱔
厚肉肥美,口感彈牙結實

豬頸肉
易咬開,燒得幾惹味

雞頸肉
4串入面最有驚喜,肉質嫩滑得黎有咬口~

海鮮鯷魚意粉 香草欖油醬
鮮味帶咸鯷魚融入意粉,配料仲有帶子、蝦同蜆幾豐富!

油封法國鴨脾 配梅子醬
鴨髀皮脆肉嫩滑,一絲絲鴨肉用叉就可簡單骨肉分離

dessert platter
最後送上的驚喜甜品小興奮

多款小小甜品配搭都挺用心,每款都幾好味有驚喜

紅白酒
House wine 飲左紅酒,友人飲香酒~
紅酒配鴨肉時更滋味!
2023-02-08
  • 海膽帶子他他
2023-02-22 158 浏览
近日興起浸沉式藝術,剛剛認識了是什麼東西不久,又見到有沉浸式美食劇場 ,好奇心驅使下,趁着情人節翌日,補祝開心吓! 詹瑞文為總監、導演再編劇之製作,「捕夢之旅」的推廣 poster 銅鑼灣地鐵站可見,因為演出地點正位於此區,餐廳名為「十八夢」Megastage。 「味、嗅、視、觸、聽、本體」六感嘅沉浸式美食劇場體驗係咪呢?即是用餐之地亦是舞台,演出者走訪客人餐桌,近距離接觸,甚至有互動及對話;場景不只有音樂及聲音、更配合光與影象變化,如夢幻之旅。 是日的主題以「夢與夢想」為題,帶大家遊歷一場失眠者與捕夢者在「夢域」的奇異旅程,從而喚醒大家對追夢的初衷! 至於夢之筵席,我們的四道菜在劇情之流程內,賣相及食物配合劇情,大家只需要忘記現實,陶醉在當中,便能全程感受。 餐單十六回,由 Mr D 帶出兩位穿睡衣的男女主角,而我們的晚餐,夢活先飲湯。 夢海浮沉: 番茄湯羅馬蕃茄仔是紅寶聖果,可令人回春20年,亦可夢見見未來! 蕃茄清湯湯頭濃郁,清新的酸香,配兩粒麵包,喻意浮沉,以羅馬杯飲,好玩有趣,不過份量少。 然後玩夢迷語,FF, KOL, WTF代表甚麼?可以試想快樂的根源是甚麼?答案分別是:
浸沉式美食劇場

夢海浮沉: 番茄湯
羅馬蕃茄仔是紅寶聖果,可令人回春20年,亦可夢見見未來!

答案分別是:

funny face

Keep on laughing

Wow that’s fantastic

舊歡魚夢: 刺身錦盒
舊歡魚夢: 刺身錦盒
野生獅魚、北海道帆立貝、岩手縣羽田真壕、北海道馬糞赤海瞻
舊歡魚夢: 刺身錦盒
非常欣賞這一道,包裝有心思,半透明的玻璃錦盒意喻魚缸,右方下角竟然夾住一只會飛的紙蝴蝶,一打開盒子便彈出來,嚇我一跳!
舊歡魚夢: 刺身錦盒
刺身材料極上乘,鮮甜味佳。
北海道帆立貝
Limbo 怪物出場,故事總有壞角色!

原野夢圍中的夢豬豬: 伊比利亞豬鞍
原野夢圍中的夢豬豬: 伊比利亞豬鞍
由私人牧場飼養的夢豬豬,以開心草及歡笑大麥餵飼,懶牀肥美。
原野夢圍中的夢豬豬: 伊比利亞豬鞍
實情是以無花果慢煮了60分鐘,肉質保持粉嫩之紅,可以吃。
原野夢圍中的夢豬豬: 伊比利亞豬鞍
賣夢不可能,馬上嚟夢露以歌聲拯救。

甜椰椰夢歌:椰漿朱古力
甜椰椰夢歌:椰漿朱古力
最後一道是甜點,頗特別。

演員建議大家捕捉熱誠,享受追夢的過程,表演完美結束,大家可以拍照留念。
好玩有趣,沒有冷場,值得體驗。

2023-02-15
2023-02-21 15 浏览
第一次品嚐美食同時欣賞歌舞表演😍🌟銅鑼灣餐廳十八夢由 02月14日晚上開始公演❤️😍 5D 沉浸式歌舞劇<異世界捕夢之旅>,由詹瑞文監製,舞蹈員及演員會在觀眾席之間表演。💜夢海浮沉🍅羅馬蕃茄羅勒湯 用個好靚嘅壺裝住,酸甜開胃。🐟舊歡魚夢 寶箱內有時令刺身,有生蠔、帆立貝海膽同獅魚,好新鮮,尤其海膽勁甜。🐖夢朱豬慢煮伊比利亞豬鞍•自家制蘋果無花果蓉豬鞍juicy有份量,配烤蔬菜,食完飽飽。🥥🥭甜椰椰之歌 椰子芒果朱古力甜品,冰凍口感有d似雪糕。😍聽覺視覺味覺大滿足❤️💯
第一次品嚐美食同時欣賞歌舞表演😍

💜夢海浮沉

🍅羅馬蕃茄羅勒湯

用個好靚嘅壺裝住,酸甜開胃。

🐟舊歡魚夢

🐖夢朱豬

慢煮伊比利亞豬鞍•自家制蘋果無花果蓉

豬鞍juicy有份量,配烤蔬菜,食完飽飽。

🥥🥭甜椰椰之歌

椰子芒果朱古力甜品,冰凍口感有d似雪糕。😍

聽覺視覺味覺大滿足❤️💯

2023-02-19
2023-02-20 39 浏览
難得😍😍放假,同男朋友去銅鑼灣拍拖睇早場戲,睇完之後又係食飯時間,午餐決定去V Point《十八夢》食。我地叫左一個意粉和一定定食午餐。meta stages 冬陰公意粉 🍝呢個冬陰公意粉味道濃郁,彈牙的意粉好有口感。仲有兩隻大蝦,又甜又爽口,「泰」好味啦!西式前菜🥗有前菜沙律和甘筍湯,甘筍湯有好濃的甘荀味,好清新,加上cream非常濃郁,好味!蒲燒鰻魚定食 蒲燒鰻魚定食原條蒲燒鰻魚定食🍱,非常豪華✨。鰻魚肉入口即溶,配甜甜的燒汁好好味,再一口白飯入口,鰻魚的鮮甜味同珍珠米白飯溶合,幸福的享受呀!佢另外仲有一小碟蒲燒汁跟上的,唔夠可以再加架😍
我地叫左一個意粉和一定定食午餐。
meta stages 冬陰公意粉 🍝
西式前菜🥗
蒲燒鰻魚定食
2023-02-20 44 浏览
放假同男朋友去銅鑼灣行街,行到肚餓,去左銅鑼灣《十八夢》食午飯。餐廳裝修好靚,有個舞台,原來有live music 的。餐廳面積雖然唔算大,但座位好舒服。食物賣相亦非常吸引😍,又好味😋!我地叫左兩份壽司午餐🍱超新鮮好味😋Lunch : 特選季節手握壽司盛10件 $368有鰻魚,海膽,金目鯛,拖羅,油甘魚,赤身,帶子,櫻花蝦飯焦。櫻花蝦飯焦好特別呀!海膽creamy味濃冇得輸!特選季節刺身六品盛  $388超豐富刺身六品盛,新鮮刺身有黑松露蝦🦐,蟹鉗,拖羅,三文魚腩,油甘魚。最鐘意隻黑松露的蝦,咸香鮮甜,肉質彈牙,好味到不得了!蟹鉗啖啖肉又鮮甜,食完仲有蟹味係口瀰漫👍
我地叫左兩份壽司午餐🍱超新鮮好味😋
Lunch : 特選季節手握壽司盛10件 $368
特選季節刺身六品盛  $388
2023-02-16 42 浏览
去Meta Stages 食午餐,頗有驚喜🥳 餐廳提供西餐同日本菜,嚟咗兩次,個人認為西餐較出色第一次點咗🦐香煎海鮮鯷魚醬扁意粉($228),有鮮蝦、蜆同帶子,海鮮鮮甜,扁意粉軟硬度適中亦入味,整體非常好食😋👍🏽Lunch Set包括沙律、餐湯同飲品。當日沙律係🥗三文魚沙律,醬汁帶少許芥末味,但不辣也不嗆,最底層原來仲有牛油果🥑🤩餐湯係🧅洋蔥湯,賣相平平無奇,但味道很好,甜甜的試完一次覺得好好味,第二次嚟試日式菜, 點咗天婦羅定食,同西京燒銀鱈魚定食,兩者都配前菜同白飯餐飲點咗熱咖啡,不推介🙊餐廳環境闊落,離開前職員帶我地到房參觀,有幾間房可以唱K,非常適合一班朋友相聚👍🏽
香煎海鮮鯷魚醬扁意粉

餐湯係🧅洋蔥湯,賣相平平無奇,但味道很好,甜甜的

咖啡

餐飲點咗熱咖啡,不推介🙊

2022-08-07
香煎海鮮鯷魚醬扁意粉
2023-02-16 34 浏览
同男朋友去登龍街V Point 《十八夢》食下午茶☕️。餐廳非常寬敞,不時有live show 表演,一邊high tea一邊聽音樂,賞心樂事!三層Tea set menu,打卡📸好正!有蘋果批,鵝肝撻,三文魚籽撻,冬甩🍩,各款小蛋糕🧁💜蘋果批滿滿蘋果餡超正,可以食到一粒一粒的蘋果肉,酸酸甜甜❤️滋味無窮💜鵝肝撻好豪華呀🤩一舊厚身香煎鵝肝係上面,仲有幼滑的鵝肝醬,食落去濃濃的鵝肝香味,超奢侈呀!💜三文魚籽撻非常特別,四四方方的魚籽撻,外皮係好似印度餅皮的口感,煙煙韌韌,配上咸鮮的魚籽非常特別,但好好味!😋

2023-02-14 44 浏览
Integrating technology, art, gourmet food and music. Meta Stages is a French and Japanese fusion restaurant creating an immersive dining experience of art, music, culture and food in Causeway Bay. A world-class team to create a extraordinary dining experience that breaks through your six senses. 💭《異世界 - 捕夢之旅》💤Catch Your Dreams A strange journey of how a pair of men and women who stumbled and fell into the dreamland. You could participate in the journey interacting and becoming a part of the perf

💭《異世界 - 捕夢之旅》
💤Catch Your Dreams

A strange journey of how a pair of men and women who stumbled and fell into the dreamland. You could participate in the journey interacting and becoming a part of the performance. Let's chase dreams together.

🎭Meta Stages
📍6/F, V Point , 18 Tang Lung Street, Causeway Bay

#metastages #catchyourdreamshk

@meta_stages @catchyourdreamshk @peony1006 @soc._creative
@jimchimpip @ymy_1018 @kelvin.h.k.c @ignatiusbb @tonysiu622
2023-02-13 37 浏览
今日難得早放,一個人黎到銅鑼灣呢間餐廳食佐一個比較高級既午餐,fine dine級數既享受呀!特選季節手握壽司盛10件$368🍣🍣🍣🍣🍣壽司嘅款式都係啲高級啲特別啲嘅款式,除咗一定會有嘅海膽、拖羅、帶子,仲有一個係鍋巴但係上面有啲刺身,另外又有啲燒嘅魚,又有劍魚腩,長鰭吞拿魚,中拖,油甘魚腩🙈海膽勁大嚿,好新鮮,有海水味但完全冇腥味,好鮮甜,仲有塊薄脆,同平時食嘅壽司好唔同!帶子有好林身,拖羅又嫩,全部都好好食,真係一個高級嘅日本餐廳食到嘅質素!前菜🥗🫕🥚因為壽司係定食,所以會有埋前菜,前菜有沙律,湯同蒸蛋,係一個碗嘅份量,一人前,啱晒做開胃菜😌沙律好新鮮,湯唔會太鹹,味道啱啱好,蒸蛋都好滑身,仲好香添,超正!
特選季節手握壽司盛10件$368🍣🍣🍣🍣🍣
前菜🥗🫕🥚