✔️壽喜燒二人餐 $898本身個餐包左六塊A5黑毛和牛 野菜盛盒🥬 同埋讚岐烏冬🍜 最特別係一開始職員會幫我哋溶個棉花糖落啲汁先🍬 不過由於壽喜燒汁本身都甜甜地 所以講唔停覺得食落味道同出面差唔多🙈但係個和牛真係好嫩滑🤤口感軟淋 加埋蛋黃一齊食真係超級正😝 煮完和牛店員會幫我哋一次過落埋蟹柳 獅子狗 豆腐等等嘅配料落去煮☺️ 講唔停覺得份量女仔應該都足夠 不過如果大食d嘅朋友可以另外再加牛同埋烏冬~✔️雞心 $38✔️芝士番薯 $28✔️大葱雞 $42✔️珠蔥豚肉卷 $42今次試埋佢哋嘅串燒🥳 講唔停覺得雞心係必叫 一點也沒有怪味👍🏻大葱雞都唔錯 大葱令到成個串燒清新左 😋
✔️壽喜燒二人餐 $898

✔️雞心 $38
✔️芝士番薯 $28
✔️大葱雞 $42
✔️珠蔥豚肉卷 $42

2023-02-07 56 浏览
最近一直想食壽喜燒☺️ 所以去咗呢間主打用棉花糖同壽喜燒汁煮成湯底嘅專門店🤪 餐廳內以日式裝修為主題 燈光昏暗神秘🙌🏻 門口更有個身穿武士盔甲嘅將軍 十分型格🥰我們吃了個二人壽喜燒set😋包含了A5鹿兒島黑毛和牛西冷|野菜盛合|讚岐烏冬|蘭王雞蛋🥚 店員會先在鍋上放在棉花糖 再倒入壽喜汁融合🍭 按個人喜好熟度 為客人烹煮和牛西冷🥩 西冷放在木盒內 很吸睛👀 而且和牛很大片 雪花分明配上粉嫩大理石紋👅 沾上厚厚的蛋汁一齊食 入口即溶😍 油脂在口中散發 牛味超濃郁.ᐟ‪‪.ᐟ 令人一試難忘 ๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘ 野菜盛合也非常豐富 有蟹柳✧獅子狗✧金菇✧娃娃菜✧豆腐✧腐皮✧冬菇🧅 吃得超滿足♡︎還有串燒部分:芝士蕃薯🍠好正 燒至半溶的芝士和甜甜的蕃薯仔味道很夾👍🏻◦雞心串燒鮮甜彈牙◦ 珠葱豚肉和大葱雞串🫔很嫩口 肉汁滿滿 大蔥也很香口🤤 仲飲咗杯巨峰乳酸和蜜桃乳酸梳打🍹 很清新 即時解膩😬 很推介愛吃壽喜燒的朋友們🙈 快啲嚟試下呢間咁高質素嘅和牛啦❣️

棉花糖A5和牛壽喜燒專門店十侍(旺角)~~~~~~~~~~~~~~~~ 今次小編來到一間隱世和牛壽喜燒餐廳, 主打棉花糖壽喜燒,環境裝修充滿 日式餐廳氣氛, 每一台客人都會有侍應專門煮壽喜燒及和牛,服務相當好~~ 小編order了黑毛和牛壽喜燒套餐($898) 內含季節野菜組合, 自家製燒汁, 日本蘭王雞蛋, 讚岐烏冬(2份)~ 另外加了芝士番薯串燒($28), 燒牛舌($58), 珠蔥爆豚肉($42)~~ 飲品方便選擇了巨峰乳酸梳打($48), 檸檬乳酸梳打($48)~~ 最值得試嘅係黑毛和牛燒套餐,由侍應加入棉花糖, 壽喜燒湯底香香甜甜, 再加上黑毛和牛, 和牛黑毛雪花油脂均勻,非常香滑, 再沾上日本蘭王雞蛋蛋漿, 每一啖都很滿足,非常滋味~~
棉花糖A5和牛壽喜燒專門店

十侍(旺角)

~~~~~~~~~~~~~~~~

朋友介紹話食過唔錯咪上去試下有幾好食。假日繁忙時段去到竟然成間餐廳得2張枱有人,第1感覺心知不妙。未坐低就已經見到疑似經理同員工不斷玩手機同吹水。叫左個侍應落單,基本上叫果样無果样,重要話cocktail 同酒精飲品暫時無牌唔賣得。一心諗住食烤蠔又話無,叫啲串燒又話無。都唔知成間店開黎重咩!!!!本來想起身走人,但朋友又話想試下。点知食完好似無食過野感!服務同食物質素真係一絕!差!試過一次就夠,決不再去!!!
服務同食物質素真係一絕!差!
試過一次就夠,決不再去!!!
2023-01-23 1351 浏览
🥰最近迷上咗食和牛壽喜燒~ 所以就搵咗呢一間口碑好似唔錯嘅去食吓🤤🧐嗰晚係平日都幾𝐟𝐮𝐥𝐥 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐢𝐧𝐠,好彩提早預約咗,就唔使等咁耐位~❤️🎌餐廳以日式裝修環境為主,帶有日式居酒屋風味,環境昏暗,氣氛放鬆舒適,職員服務態度良好,親切有禮💖✨壽喜燒 𝐒𝐞𝐭 - 𝟐人前 ($𝟖𝟗𝟖)✨𝐌𝐢𝐧𝐢 𝐁𝐁𝐐 𝐒𝐞𝐭 ($𝟐𝟑𝟖)壽喜燒 𝐒𝐞𝐭 包括了 𝐀𝟓鹿兒島黑毛和牛西冷/肉眼;季節野菜盛合;讚岐烏冬/日本米飯;𝟐日本蘭王雞蛋🤵🏻會有專人係你面前替我哋烹煮壽喜燒佢哋會用棉花糖+自家製壽喜燒汁煮🥢😍和牛大大片,雪花分明,靚靚大理石新鮮煮起嘅和牛點上蛋汁🍳一齊食,特別嫩滑,入口即溶,滿口肉汁和油脂,好滿足🤤🤤另外🥬野菜盛則有娃娃菜|冬菇|金菇|蟹柳|獅子狗|豆腐|腐皮⋯⋯同🍜讚岐烏冬一齊煮,索晒壽喜燒嘅醬汁,充滿鮮味,食完全身暖笠笠,大滿足\(●´ϖ`●)/🍢仲𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫咗串燒,芝士番薯串燒|珠蔥豚肉卷串燒|大蔥雞串燒|雞心串燒 用炭爐上,保持溫度❤️‍🔥,甜甜的日本番薯🍠配熱溶芝士,估唔到味道都幾夾|另外嗰幾款串燒都燒得幾香口~𝐤𝐞𝐞𝐩到肉汁,都幾嫩滑,唔錯💛~𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬~✨𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐏𝐞𝐚

✨壽喜燒 𝐒𝐞𝐭 - 𝟐人前 ($𝟖𝟗𝟖)
✨𝐌𝐢𝐧𝐢 𝐁𝐁𝐐 𝐒𝐞𝐭 ($𝟐𝟑𝟖)

🤵🏻會有專人係你面前替我哋烹煮壽喜燒
佢哋會用棉花糖+自家製壽喜燒汁煮🥢
😍和牛大大片,雪花分明,靚靚大理石

~𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬~
✨𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐏𝐞𝐚𝐜𝐡 𝐒𝐨𝐝𝐚 ($𝟒𝟖)
✨𝐊𝐲𝐨𝐡𝐨 𝐑𝐚𝐢𝐬𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐝𝐚 ($𝟒𝟖)

📍 十侍 - 棉花糖A5和牛壽喜燒專門店 (旺角)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓

#eatwithkeikei #十侍 #和牛 #壽喜燒
#sweetiedaily_mongkok

• 壽喜燒
2023-01-23 77 浏览
入口藏於巷仔入面幾難發現 一入門口就有位日本大將軍歡迎我地🫡店舖裝潢擺設都充滿日式元素 有少少高貴感覺😳✨A5鹿兒島黑毛和牛西冷壽喜燒店員以棉花糖機即製棉花糖放入鍋中 倒入壽喜燒汁黎起鍋 比起一般壽喜燒有新意🤣店員會詢問我地要咩熟度逐片烹煮和牛 再沾埋個日本蘭王蛋汁黎食就perfect池😍品嚐完和牛之後 店員會加入野菜盛合 包括冬菇 蟹柳 獅子狗 豆腐 腐皮 娃娃菜等季節性食材 仲有烏冬 吸收曬壽喜燒汁同和牛精華~✨串燒類串燒試左和牛 牛舌 鰻魚 大蔥豚肉卷 雞心等等 仲有炸黑豚肉串 串燒會放係爐仔上面保溫 真係非常貼心👍🏿 調味方面較清淡 亦唔重炭烤香 足以突顯食材本身味道👍🏿✨飲品試左巨峰提子乳酸梳打同蜜桃乳酸梳打兩款特飲 清爽得黎唔太甜

店舖裝潢擺設都充滿日式元素 有少少高貴感覺😳

✨A5鹿兒島黑毛和牛西冷壽喜燒

✨串燒類

✨飲品
試左巨峰提子乳酸梳打同蜜桃乳酸梳打兩款特飲 清爽得黎唔太甜
叫左個2人前鹿兒島A5和牛壽喜燒 🥩 套餐內包 : A5 鹿兒島黑毛和牛西冷/ 肉眼季節野菜盛盒讚岐烏冬日本蘭王雞蛋 自家製受喜燒汁.店員會即刻製作棉花糖然後放入鍋內起爐,再注入自家製壽喜燒汁, 然後放入大蔥,待熱後再放上大大片的和牛 💕 和牛油脂分布均勻,油脂同牛香都非常突出,入口即溶 🤤 再沾上蛋汁,增加嫩滑感🥰.最後再放入非常豐富的野菜盛盒 🥗 所有材料,有冬菇、蟹柳、獅子狗、腐皮、娃娃菜,當然仲有唔少得嘅烏冬🤤 索盡湯汁精華,完全唔使再加調味,咁樣食乃係冬天一大快事👍🏻.最後追加左幾串串燒🍢:芝士番薯 - 半溶芝加上甜番薯好食,雞腎 - 夠軟淋同燒得夠火候、大蔥豚肉卷同大蔥雞肉串 - 豚肉卷既口感比雞肉串突出,但兩串肉質都不錯~.額外再叫咗兩杯飲品: 巨峰提子乳酸梳打 、 蜜桃乳酸梳打 🍹巨峰提子比較一點甜可能更適合小朋友喝~本人偏好蜜桃,味道自然不會偏甜😊
叫左個2人前鹿兒島A5和牛壽喜燒 🥩 套餐內包 :
A5 鹿兒島黑毛和牛西冷/ 肉眼
季節野菜盛盒
讚岐烏冬
日本蘭王雞蛋
自家製受喜燒汁
巨峰提子比較一點甜可能更適合小朋友喝~
本人偏好蜜桃,味道自然不會偏甜😊

2023-01-12
2023-01-12 64 浏览
.比呢間餐廳既裝潢吸引左,𨋢門一開就見到日本武士既畫像同左邊既整套盔甲,都幾震撼😬餐廳燈光昏暗,裝修配搭奢華高級,返左成日工夜晚過黎食飯當堂感覺幾chill~幾relaxing~棉花糖A5和牛壽喜燒好正😬大大塊A5和牛,雪花分佈好平均,望落已經覺得好靚。店員先燒棉花糖後加壽喜燒汁一齊煮,滾起後放片和牛落去燒,超級入味,食落有入口即溶既感覺,沾上蘭王蛋漿食更juicy。除左和牛,仲有野菜盛盒、烏冬。份量都頗多,豆腐有微微煎過,蟹柳、獅子狗卷、娃娃菜、冬菇索哂壽喜燒汁,味道甜甜地。我地仲食左啲串燒,芝士蕃薯超好食,甜甜地同芝士竟然好夾。大蔥豚肉卷既大蔥好脆,容易入口,豚肉片都燒得好均勻。大蔥雞肉卷既雞嫩滑有炭燒味。雞心串鮮嫩多汁。飲品方面我地叫左巨峰梳打同蜜桃梳打,店員調配出黎甜度適中。成餐飯都食得好舒服,食物質素又高,搵日會再回訪😬

棉花糖A5和牛壽喜燒好正😬
大大塊A5和牛,雪花分佈好平均,望落已經覺得好靚。
店員先燒棉花糖

2023-01-11 91 浏览
自問成日幫襯 到而家已經至少幫襯左六次今日食朋友生日飯,服務態度勁差 有個男待應 唔知係咪欠佢錢 全程黑口黑面 講嘢有骨 服務態度極惡劣 嘢食係好食嘅 性價比都OK 平時食開都冇乜嘢今日唔知咩事 以後都唔會再幫襯
自問成日幫襯 到而家已經至少幫襯左六次

嘢食係好食嘅 性價比都OK 平時食開都冇乜嘢
今日唔知咩事 以後都唔會再幫襯

2023-01-09 58 浏览
呢間壽喜燒只可以用極高奢華感去形容。入到門口武士盔甲嘅裝飾,枱面上嘅碗筷,都感受到呢一間餐廳嘅檔次。嚟壽喜燒專門店梗係食壽喜燒啦,咁我哋點咗一份壽喜燒,店員攞出A5和牛,啲和牛排到好靚,店員夾出幫我地燒。我正當好好奇,點解叫棉花糖和牛壽喜燒,佢真係攞咗個棉花糖,擺喺個pan上面,加上壽喜燒汁,將棉花糖同壽喜燒汁融為一體,再放過和牛上去。燒好之後就點雞蛋,雞蛋佢哋用上蘭王,感受到佢哋所有食材都用上最高級。壽喜燒嘅配菜亦都食得出係高級嘅食材。除咗壽喜燒愛,佢仲有唔同嘅串燒,令到成件事有多啲選擇。味道亦都非常之好。我覺得呢間餐廳好適合慶祝用,店舖裏邊唔係特別多人亦都相對地寬鬆,適合一啲特別日子同伴侶去。
呢間壽喜燒只可以用極高奢華感去形容。

2023-01-03 67 浏览
⛩️除夕慶祝之夜,食棉花糖壽喜燒完美 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣最後晚餐之夜🌠鹿兒島A5黑毛和牛二人餐💁🏻‍♀️主打棉花糖壽喜燒🐮A5鹿兒島黑毛和牛🥬野菜盛盒,讚岐烏冬🥚蘭王蛋店舖入邊有部棉花糖機😶‍🌫️,職員捲起新鮮嘅棉花糖放入呢個壽喜鍋,淋上壽喜燒汁,棉花糖慢慢溶化,代替左平時食壽喜燒加砂糖😗☺️貼心嘅侍應會問你和牛生熟程度,每塊每塊咁燒,和牛沾上蘭王蛋,juicy and yummy,牛肉雪花均勻食入口香而不膩😍野菜盛盒,冬菇,雜菇,豆腐,竹輪,蟹柳,腐皮,娃娃菜,讚岐烏冬,好豐富,二人食絕對夠飽☺️店舖仲會有串燒🍡食幾串過吓癮先舖頭會有個環保炭爐端燒,將你啲串燒馨住,等你唔會等得耐攤凍晒💕加分位雞心雞腎芝士番薯蔥豚肉卷四款串燒食落都唔錯👍巨峰提子乳酸梳打蜜桃乳酸梳打有啲小朋友乳酸感覺,乳酸飲品可以解油膩,好啱食完之後飲,爽呀🤗題外話,舖頭裝橫日系風格,好舒適,枱與枱之間好闊落,入邊仲見到兩間VIP房,好適合一班人自己系房不受打擾🙌🏻門口亦都有signature武士😆味道😋😋😋😋😋環境💕💕💕💕CP 🥰🥰🥰🥰
鹿兒島A5黑毛和牛二人餐
💁🏻‍♀️主打棉花糖壽喜燒
🐮A5鹿兒島黑毛和牛
🥬野菜盛盒,讚岐烏冬
🥚蘭王蛋

味道😋😋😋😋😋
環境💕💕💕💕
CP 🥰🥰🥰🥰
2023-01-02 58 浏览
*💭十侍冬天最適合在打邊爐,最近愛上了甜甜的日式壽喜燒☺️這晚到了位於旺角的十侍,餐廳招牌是棉花糖和牛壽喜燒😍店員會先在鍋內放上一大卷棉花糖,再加上壽喜燒汁融掉棉花糖🥹✏︎和牛壽喜燒🐂套餐包括了𝑨𝟓鹿兒島黑毛和牛西冷和野菜盛合。和牛雪花分明,就如大理石般😍店員會幫忙負責燒熟,不消一會兒,牛肉已經準備妥當,點上蘭王蛋汁,牛肉更加嫩滑🥹另外野菜盛合則有一大堆蔬菜,冬菇、蟹柳、獅子狗、豆腐和腐皮,盡收湯底精華😋✏︎串燒另外餐廳還有串燒提供,點了甜甜的番薯配半溶芝士、多汁嫩滑大蔥豚肉卷和雞肉串,不會燒得過乾。
💭十侍

✏︎和牛壽喜燒🐂

✏︎串燒
2022-12-31 107 浏览
平時中意網上叫外賣set 反屋企食。今次朋友生日,就book左枱出去食🥳地點係旺角西洋菜街百老匯轉彎入面,個位置都有少少難搵🙈餐廳位置不多😆😆格局,細細環境舒服下次我都會再encore 呢間。價錢相對嚟講都算平
平時中意網上叫外賣set 反屋企食。

今次朋友生日,就book左枱出去食🥳
地點係旺角西洋菜街百老匯轉彎入面,個位置都有少少難搵🙈

餐廳位置不多😆😆
格局,細細環境舒服

下次我都會再encore 呢間。
價錢相對嚟講都算平
2022-12-28
庆祝纪念
生日
  • 壽喜燒
2022-12-22 1281 浏览
最近一值都好想食壽喜燒,可能因為天氣凍的關係?或是因為思鄉的關係?朋友上網找到呢間壽喜燒,一於Book 黎試試。店舖位於一條巷仔。大家找的時候要留意一下。店舖的擺設都充滿日式的元素。主打招牌一定是棉花糖和牛壽喜燒。當然要試,於是叫左二人餐有A5 鹿兒島黑毛和牛西冷、野菜盛合,內有蘭王蛋和讚岐烏冬。另外亦叫左幾串串燒和兩杯飲品。壽喜燒二人份量$898望著師傅的製作過程。望著佢整棉花糖,唔算甜。師傅先將棉花糖與湯底融合,係幾好食!A5的和牛賣相非常吸引,油脂雪花均勻。而薄切呈現,食落唔會膩。肉質柔軟,配合蘭王蛋同個汁,正!季節性食材有:冬菇、蟹柳、獅子狗、豆腐、腐皮、娃娃菜等。份量都不算少。食完牛肉後,師傅會用心擺好配料及提示先食咩先。還提示烏冬唔好煮太耐。芝士番薯$28日本細細粒番薯係我最愛,加上半溶芝士,都不錯雞腎 $38燒得香口,爽珠蔥豚肉卷 $42豚肉包著少少辣的珠蔥!!雞心 $38巨峰提子乳酸梳打 $48甜度適中,清新! 蜜桃乳酸梳打 $48

朋友上網找到呢間壽喜燒,一於Book 黎試試。

店舖位於一條巷仔。大家找的時候要留意一下。

店舖的擺設都充滿日式的元素。

主打招牌一定是棉花糖和牛壽喜燒。

壽喜燒二人份量$898

望著師傅的製作過程。望著佢整棉花糖,唔算甜。

師傅先將棉花糖與湯底融合,係幾好食!

A5的和牛賣相非常吸引,油脂雪花均勻。
而薄切呈現,食落唔會膩。

肉質柔軟,配合蘭王蛋同個汁,正!

季節性食材有:冬菇、蟹柳、獅子狗、豆腐、腐皮、娃娃菜等。

份量都不算少。

芝士番薯$28
日本細細粒番薯係我最愛,加上半溶芝士,都不錯

雞腎 $38
燒得香口,爽

珠蔥豚肉卷 $42
豚肉包著少少辣的珠蔥!!

雞心 $38

巨峰提子乳酸梳打 $48
甜度適中,清新!

蜜桃乳酸梳打 $48
2022-12-21
2022-12-21 82 浏览
💛好味指數:4.9/5💛💜回頭指數:4.8/5💜前排食過和牛壽喜燒愛上咗,特登搵下邊間出名,發現旺角有間A5和牛壽喜燒專門店,即刻去試吓😍✅A5鹿兒島黑毛和牛壽喜燒二人前$898二人前套餐約360g,有五片A5牛、季節野菜盛合、自家製壽喜燒醬汁、日本蘭王蛋🥚同讚岐烏冬🍜份量都足夠兩個人食,職員會幫我地燒和牛,服務非常好👍🏻A5和牛品質相當有保證,每一塊都係獨立包裝好,入口即溶,點上蛋汁真係好味到不得了🥩🥩好食到朋友不停大讚🤣另外烏冬同野菜吸收灑湯底精華,入味又夠甜☺️✅串燒芝士蕃薯、雞心、雞腎、大蔥雞叫咗幾款串燒,職員會額外提供炭爐保持串燒溫度,呢啲真係唔係間間有!而且串燒火候掌握得啱啱好,全班都燒得好好😊特別喜歡雞心🐔✅飲品巨峰提子乳酪梳打&蜜桃乳酸梳打,兩杯味道都唔錯,唔會太甜🍹🐻總結雖然壽喜燒一啲都唔平,但係勝在質素好,食完開心又滿足😌呢間嘅A5牛好正🐂📍十侍 - 棉花糖A5和牛壽喜燒專門店 (旺角)旺角豉油街21C號Station 21 1樓
💛好味指數:4.9/5💛
💜回頭指數:4.8/5💜
✅A5鹿兒島黑毛和牛壽喜燒二人前$898

✅串燒
芝士蕃薯、雞心、雞腎、大蔥雞

✅飲品
巨峰提子乳酪梳打&蜜桃乳酸梳打,兩杯味道都唔錯,唔會太甜🍹

🐻總結

📍十侍 - 棉花糖A5和牛壽喜燒專門店 (旺角)
旺角豉油街21C號Station 21 1樓