2021-07-23 0 浏览
四点半去食 啲水煮牛肉系翻热!d牛肉有少少生味其实嗰啲系翻得唔够热,翻热完之後加几条烂芽菜 劲碎 劲生,个汤嘅温度都唔够 难怪啲芽菜都唔淋好难食!好咸四季豆都好难食一睇就知煮左好耐 淋哂可能今次系我唔好彩 希望无下次
好难食!好咸

四季豆都好难食一睇就知煮左好耐 淋哂

可能今次系我唔好彩
希望无下次
水煮牛肉
2021-07-07 0 浏览
餐牌上很多食物,点了一份酸菜鱼,一份扁乾炒肉碎,可以选择多种辣度,吾辣,小辣,中辣,大辣,巨辣,适合香港人口味,份量充足,不能再点其它东西了,唯独有点咸,其它味道不错。
  • 酸菜鱼
试过一次西环十二味嘅午市套餐之後,一试难忘,干炒香锅有好多料,唔止有牛肉,仲有土豆莲藕豆芽等等嘅菜,全部都非常入味,佢既辣加上花椒嘅麻,送完一碗饭都意犹未尽😍後来喺将军澳开咗之後即刻去试,第一次都觉得OK,第二三次就发现佢嘅水准逐渐下降,唔知系咪因为太忙,所以炒得冇咁入味?定系个酱汁改变左?而且佢嘅辣度变低,虽然个碟仲有好多花椒,但系唔再食到花椒既麻 希望佢会慢慢保持返之前嘅水准啦!❤️💯🙌

希望佢会慢慢保持返之前嘅水准啦!❤️💯🙌
2021-06-29 307 浏览
某天路过时看见别人吃得很香,於是和家人去了将军澳中心试一试。酸菜鱼试了4人份配阔粉小辣,分量十足,因为四个人吃担心阔粉不够叫了两碗白饭,後来发觉叫多了,四个人吃不完。酸菜鱼的味道正宗,和以前在深圳吃过的酸菜与味道差不多,酸味和辣味中和得很好,不会过分的酸。川式口水鸡也试了小辣,口水鸡偏辣但是配饭一流,上面有些少葱花点缀,入口香滑最後叫了红糖糍粑当作甜品,口感有些少似年糕,但比年糕更软熟,糍粑上面有一层红糖浆,入口香甜,

糍粑
口水鸡
糍粑
口水鸡
2021-06-16 338 浏览
见OpenRice 有订坐优惠,下午茶时段,所有散叫的食品半价。试咗酸菜鱼,皮蛋,口水鸡,一碗白饭,同埋冇半价嘅啤酒。皮蛋系我锺意嗰种黄色皮蛋,唔系黑色嗰种,我觉得比较清新酸菜鱼份量好多全部嘢食嘅味道都唔错,卖相亦都几好,不过坐嘅位置就唔系太舒适,地方系类似街坊小店风格,唔算企理。虽然系自助落单,店员做嘢都几爽手。睇餐牌见到佢啲午餐好抵食,而且都好多人叫外卖,应该系区内都好多街坊捧场客。如果有兴趣试都唔使特登等佢半价,因为午餐嘅份量都同散叫差唔多咁大,而且仲抵食。因为呢个食评系补返上个月嘅,已经唔记得咗详细价钱。净系记得啲啤酒唔冻。结论:有机会会再嚟食set lunch
试咗酸菜鱼,皮蛋,口水鸡,一碗白饭,同埋冇半价嘅啤酒。

皮蛋系我锺意嗰种黄色皮蛋,唔系黑色嗰种,我觉得比较清新

酸菜鱼份量好多

虽然系自助落单,店员做嘢都几爽手。
因为呢个食评系补返上个月嘅,已经唔记得咗详细价钱

净系记得啲啤酒唔冻。
结论:有机会会再嚟食set lunch
2021-06-10 444 浏览
和同事外出午餐,刚好我们几个都吃辣,所以就来到主打川菜的十二味试试!12点9来到,不用等位就能入座。入座後,用手机scan QR code落单!午市套餐包一份主食﹑一小碟凉菜及一碗白饭,我选了酸菜鱼。我们另点了一份红糖糍粑share来吃!凉菜是酸辣木耳,味道普普通通。酸菜鱼 (中辣),酸菜够多,酸度十足,中辣的辣度亦不算太辣。鱼肉几大块,又嫩滑无骨,份量尚可!还有其他配料如莴笋﹑鸡髀菇及粉条,再加上大大碗白饭,好饱肚!!但个人认为这里的酸菜鱼的姜味偏重,略略扣减一点分数!红糖糍粑为饭後甜品,糍粑热烘烘的送上桌,外层香脆,内里软糯!洒上黄豆粉,增添香气,蘸红糖浆来吃,更为滋味!!好食甜品比正餐好吃啊~~~这顿午餐的价钱都不算便宜呢!

酸辣木耳
凉菜是酸辣木耳,味道普普通通。
酸菜鱼 (午餐)
酸菜鱼 (午餐)
红糖糍粑

甜品比正餐好吃啊~~~
这顿午餐的价钱都不算便宜呢!
2021-05-14
红糖糍粑
2021-05-16 636 浏览
天气太热啦,又唔想周围去又唔想煮饭又冇乜胃口🥲求其搵间餐厅食啲嘢就算🤣来到将军澳中心的十二味食川式口水鸡~叫咗小辣,呢个好味,鸡好滑入味😋川香回锅肉~叫咗唔辣,九菜好老,痴晒牙😤回锅肉又硬到死,所以呢道菜唔得葱油拌面~几好👌面都弹牙的👍红糖糍粑~超好食,热辣辣,本身糍粑系冇味的,但食时点些附上的红糖浆就唔同晒啦👍👍呢个大家一定要试😋😋
川式口水鸡~叫咗小辣,呢个好味,鸡好滑入味😋
葱油拌面~几好👌面都弹牙的👍
呢个大家一定要试😋😋
2021-05-09 611 浏览
吃过尖沙嘴的,觉得还好,加上半价,所以再试下新店,但酸菜鱼太酸太咸,太重手、不会再去环境较挤迫,如吃饭时间去,必定人贴人坐,啲枱凳放到密密麻麻,唔放过任何挣钱机会

土豪酸菜鱼
外卖送餐
2021-04-09 963 浏览
第一次去将军澳黎间舖头,地点方便,容易搵,我哋两点左右食,人不太多,自己扫码点餐,方便,我地分别叫了酸菜水套餐,大大碟跟饭,抵食,另外叫了肥牛汤面,有些少辣,感觉不错,再加乾捞,大家可以每样有试吓,价钱非常合理
2021-04-01
  • 水煮牛肉
2021-04-01 833 浏览
见将军澳新开左间食辣既餐厅 就约埋都食辣既朋友平日中午嚟呢度试吓午餐当日大概1:00左右嚟到都好旺喎大概等咗四个字先有位都见到好多人买外卖自取我哋叫咗两份午餐系酸菜鱼 中辣麻辣干锅(牛肉) 拣大辣 两份午餐都包左一份小食 当日系云耳同埋包左一碗白饭。+$8 有埋嘢饮 仲好大杯嘅添酸菜鱼 - 个汤好饮 够酸够热 好醒胃 我地两个人饮晒d汤用嚟送白饭一流 鱼都几滑 唔错但我哋拣咗中辣就嫌唔够辣下次要再试吓大辣麻辣干锅 - 我哋就觉得太咸 都唔辣而且冇乜牛肉 啲莲藕 芽菜就好多午市来讲都几抵食 会再返嚟帮衬酸菜鱼😋
见将军澳新开左间食辣既餐厅

我哋叫咗两份午餐
系酸菜鱼 中辣
麻辣干锅(牛肉) 拣大辣
两份午餐都包左一份小食 当日系云耳
同埋包左一碗白饭。
+$8 有埋嘢饮 仲好大杯嘅添

麻辣干锅 - 我哋就觉得太咸 都唔辣
而且冇乜牛肉 啲莲藕 芽菜就好多

午市来讲都几抵食 会再返嚟帮衬酸菜鱼😋
2021-03-16 721 浏览
将军澳嘅新店越开越多,今次经过将军澳中心见到呢间食四川野嘅餐厅,同朋友各自叫左一个lunch set。分别系口水鸡、水煮牛肉同埋炒回锅肉,人均价钱大概60几蚊再加多$8至$10嘅饮品,价格来讲不过不失啦。不过比较令我惊喜嘅系水煮牛肉,辣得好过瘾,而且味道唔错,不过牛肉份量就少啲。回锅肉就比较肥腻,每片嘅猪肉都系用腩肉,但系脂肪就比较多,比较少肉,但配菜就几香口。口水鸡就不过不失,感觉似白切鸡加上辣汁,冇乜特别。不过三个套餐都有送上一小碟前菜,就系凉拌木耳,味道都唔错。

口水鸡就不过不失,感觉似白切鸡加上辣汁,冇乜特别。

不过三个套餐都有送上一小碟前菜,就系凉拌木耳,味道都唔错。
2021-02-03 896 浏览
开左咁耐都未食过,一於试吓,午餐有饭同维他奶包埋,价钱完全唔贵,味道出奇地几好食!由於第一次食,所有嘢我都系叫小辣,试完觉得小辣其实唔系太辣,下次可以食辣d!叫左一个口水鸡,底有啲青瓜荐底,非常入味,鸡都几滑,唔会鞋口,另一个水煮牛,入面会有好多大豆芽,2个都好食😋
  • 水煮牛肉
  • 口水鸡
2021-01-31 792 浏览
去前先系openrice订位所以好快就入座啦,星期日下午果然好多人帮榇,店员都相当忙同混乱🧐,真系要加返d人手!/入座後会提供口罩袋相当细心📩同薯仔丝前菜🥔,点餐方式系扫描枱上qr code自助落单十分方便🔍,估唔到星期日都有Lunch menu ,价钱抵食劲多!/酸菜鱼(午) $68有得拣辣度,中辣都唔会话太辣🌶,虽然系午餐但用料都唔马虎,鱼肉份量都非常多,最开心系唔会食到骨👍🏻,酸菜汤底够晒酸,劲开胃,有少量鸡髀菇同莴笋,整体系唔错!/水煮牛肉(午) $58呢个真系不得不讲!份量真系少得惊人,成碗大概只有7-8片牛肉同几条芽菜,个感觉似系人哋食净咁😓,但味道其实几好味,可惜真系太少最惨连配料都冇,呢个价钱我宁愿食返麻辣香锅😩!/两个set都会送维他奶一包,不过我都系+$8要椰青水,下火😢!

酸菜鱼(午) $68

水煮牛肉(午) $58
2021-01-31 561 浏览
呢间舖头越来越多分店,佢主打唔同嘅川菜,但今次我哋就试咗酸菜鱼,仲特登拣午市时间去平好多🥳❣️酸菜鱼(辣/唔辣$68 + $5配可乐 +$8配热情果梳打)午市酸菜鱼套餐配饭一碗,可以拣辣或者唔辣,於是我同朋友各自拣一个试吓,鱼算新鲜冇腥味,而且冇咩骨大块有肉,配料有大量酸菜,汤底酸度十足,加饭食一流,我同朋友都推介加小辣,比起原味更好食😋,推介野饮热情果梳打,大大杯好抵饮❣️烧椒皮蛋 $48皮蛋唔系谭仔食黑色嗰只,而系金黄色嘅皮蛋,虽然食唔出有咩特别,但影相呃like之选好味度:9(10分满分)如果锺意食酸菜鱼嘅朋友真系唔好错过,同埋午市时间去食真系抵好多

❣️烧椒皮蛋 $48

好味度:9(10分满分)
烧椒皮蛋
2020-09-08
$98.5 (午餐)
烧椒皮蛋
2021-01-27 430 浏览
餐厅装修有中式风格。要使用QR code下单的,清楚简单。午餐套餐选择有很多,价钱实惠。午餐附有前菜,凉拌小土豆丝。蒜味重,土豆丝爽口,十分开胃。点了酸菜鱼,小辣。虽然是午餐,但份量亦十分之多,有很多件鱼块。酸菜鱼香气扑鼻,鱼肉滑嫩,没有骨的。酸菜爽口新鲜。配的杏菇片,入口滑。酸菜鱼汤香甜但偏油。亦点了田鸡麻辣香锅,小辣。辣味几香。不是很多餐厅有田鸡选择。田鸡肉入味,肉很薄,件数不多。莲藕片爽口,配了云耳豆芽一起炒。配白饭不错。套装送维他奶。

午餐附有前菜,凉拌小土豆丝。蒜味重,土豆丝爽口,十分开胃。

。酸菜爽口新鲜。配的杏菇片,入口滑。酸菜鱼汤香甜但偏油。

亦点了田鸡麻辣香锅,小辣。辣味几香

套装送维他奶。