2021-04-09 0 浏览
第一次去将军澳黎间舖头,地点方便,容易搵,我哋两点左右食,人不太多,自己扫码点餐,方便,我地分别叫了酸菜水套餐,大大碟跟饭,抵食,另外叫了肥牛汤面,有些少辣,感觉不错,再加乾捞,大家可以每样有试吓,价钱非常合理
2021-04-01
2021-04-01 0 浏览
见将军澳新开左间食辣既餐厅 就约埋都食辣既朋友平日中午嚟呢度试吓午餐当日大概1:00左右嚟到都好旺喎大概等咗四个字先有位都见到好多人买外卖自取我哋叫咗两份午餐系酸菜鱼 中辣麻辣干锅(牛肉) 拣大辣 两份午餐都包左一份小食 当日系云耳同埋包左一碗白饭。+$8 有埋嘢饮 仲好大杯嘅添酸菜鱼 - 个汤好饮 够酸够热 好醒胃 我地两个人饮晒d汤用嚟送白饭一流 鱼都几滑 唔错但我哋拣咗中辣就嫌唔够辣下次要再试吓大辣麻辣干锅 - 我哋就觉得太咸 都唔辣而且冇乜牛肉 啲莲藕 芽菜就好多午市来讲都几抵食 会再返嚟帮衬酸菜鱼😋
见将军澳新开左间食辣既餐厅

我哋叫咗两份午餐
系酸菜鱼 中辣
麻辣干锅(牛肉) 拣大辣
两份午餐都包左一份小食 当日系云耳
同埋包左一碗白饭。
+$8 有埋嘢饮 仲好大杯嘅添

麻辣干锅 - 我哋就觉得太咸 都唔辣
而且冇乜牛肉 啲莲藕 芽菜就好多

午市来讲都几抵食 会再返嚟帮衬酸菜鱼😋
2021-03-16 96 浏览
将军澳嘅新店越开越多,今次经过将军澳中心见到呢间食四川野嘅餐厅,同朋友各自叫左一个lunch set。分别系口水鸡、水煮牛肉同埋炒回锅肉,人均价钱大概60几蚊再加多$8至$10嘅饮品,价格来讲不过不失啦。不过比较令我惊喜嘅系水煮牛肉,辣得好过瘾,而且味道唔错,不过牛肉份量就少啲。回锅肉就比较肥腻,每片嘅猪肉都系用腩肉,但系脂肪就比较多,比较少肉,但配菜就几香口。口水鸡就不过不失,感觉似白切鸡加上辣汁,冇乜特别。不过三个套餐都有送上一小碟前菜,就系凉拌木耳,味道都唔错。

口水鸡就不过不失,感觉似白切鸡加上辣汁,冇乜特别。

不过三个套餐都有送上一小碟前菜,就系凉拌木耳,味道都唔错。
2021-02-03 464 浏览
开左咁耐都未食过,一於试吓,午餐有饭同维他奶包埋,价钱完全唔贵,味道出奇地几好食!由於第一次食,所有嘢我都系叫小辣,试完觉得小辣其实唔系太辣,下次可以食辣d!叫左一个口水鸡,底有啲青瓜荐底,非常入味,鸡都几滑,唔会鞋口,另一个水煮牛,入面会有好多大豆芽,2个都好食😋
  • 口水鸡
2021-01-31 447 浏览
去前先系openrice订位所以好快就入座啦,星期日下午果然好多人帮榇,店员都相当忙同混乱🧐,真系要加返d人手!/入座後会提供口罩袋相当细心📩同薯仔丝前菜🥔,点餐方式系扫描枱上qr code自助落单十分方便🔍,估唔到星期日都有Lunch menu ,价钱抵食劲多!/酸菜鱼(午) $68有得拣辣度,中辣都唔会话太辣🌶,虽然系午餐但用料都唔马虎,鱼肉份量都非常多,最开心系唔会食到骨👍🏻,酸菜汤底够晒酸,劲开胃,有少量鸡髀菇同莴笋,整体系唔错!/水煮牛肉(午) $58呢个真系不得不讲!份量真系少得惊人,成碗大概只有7-8片牛肉同几条芽菜,个感觉似系人哋食净咁😓,但味道其实几好味,可惜真系太少最惨连配料都冇,呢个价钱我宁愿食返麻辣香锅😩!/两个set都会送维他奶一包,不过我都系+$8要椰青水,下火😢!

酸菜鱼(午) $68

水煮牛肉(午) $58
2021-01-31 397 浏览
呢间舖头越来越多分店,佢主打唔同嘅川菜,但今次我哋就试咗酸菜鱼,仲特登拣午市时间去平好多🥳❣️酸菜鱼(辣/唔辣$68 + $5配可乐 +$8配热情果梳打)午市酸菜鱼套餐配饭一碗,可以拣辣或者唔辣,於是我同朋友各自拣一个试吓,鱼算新鲜冇腥味,而且冇咩骨大块有肉,配料有大量酸菜,汤底酸度十足,加饭食一流,我同朋友都推介加小辣,比起原味更好食😋,推介野饮热情果梳打,大大杯好抵饮❣️烧椒皮蛋 $48皮蛋唔系谭仔食黑色嗰只,而系金黄色嘅皮蛋,虽然食唔出有咩特别,但影相呃like之选好味度:9(10分满分)如果锺意食酸菜鱼嘅朋友真系唔好错过,同埋午市时间去食真系抵好多

❣️烧椒皮蛋 $48

好味度:9(10分满分)
酸菜鱼
烧椒皮蛋
2020-09-08
$98.5 (午餐)
烧椒皮蛋
2021-01-27 262 浏览
餐厅装修有中式风格。要使用QR code下单的,清楚简单。午餐套餐选择有很多,价钱实惠。午餐附有前菜,凉拌小土豆丝。蒜味重,土豆丝爽口,十分开胃。点了酸菜鱼,小辣。虽然是午餐,但份量亦十分之多,有很多件鱼块。酸菜鱼香气扑鼻,鱼肉滑嫩,没有骨的。酸菜爽口新鲜。配的杏菇片,入口滑。酸菜鱼汤香甜但偏油。亦点了田鸡麻辣香锅,小辣。辣味几香。不是很多餐厅有田鸡选择。田鸡肉入味,肉很薄,件数不多。莲藕片爽口,配了云耳豆芽一起炒。配白饭不错。套装送维他奶。

午餐附有前菜,凉拌小土豆丝。蒜味重,土豆丝爽口,十分开胃。

。酸菜爽口新鲜。配的杏菇片,入口滑。酸菜鱼汤香甜但偏油。

亦点了田鸡麻辣香锅,小辣。辣味几香

套装送维他奶。

2021-01-06 310 浏览
十二味嘅午市套餐👍🏻唔只系味道好,份量仲系好足嗰只罗🤗🤗🤗真系好鬼抵食🥢🥄!之前食过佢哋嘅皮脆、香嫩川式口水鸡、滑爽酸菜鱼、惹味麻婆豆腐💯😋今次要Encore兼加多款「水煮牛」麻麻辣辣牛肉嫩滑👍🏻仲有大大堆吸晒汁嘅大豆芽,正到爆,每碟嘅酱汁又或系汤汁,都一样超好送饭!
十二味嘅午市套餐👍🏻唔只系味道好,份量仲系好足嗰只罗🤗🤗🤗
真系好鬼抵食🥢🥄!
今次要Encore兼加多款「水煮牛」
第二次黎十二味食酸菜鱼,点了一个酸菜鱼午餐,但食到最後发现十片鱼都无,大部分都系莴笋与类似鱼白色的菇类,酸菜也好多,味道不及铜锣湾分店的水准,唔顶瘾。失望,希望可以改善。
2020-12-08 300 浏览
以前食酸菜鱼都系返深圳食宜家无得去深圳唯有系香港搵下边到有得食上openrice见到呢间十二味开左好多分店於是拣左系将军澳分店试试佢到底有几好食我哋拣左系午餐时段去食午餐加8蚊有杯柚子茶饮杯野饮黎到吓左一跳大杯到只手都拎唔住杯野饮川式口水鸡 (小辣)唔好睇佢细细碟入面原来好多鸡冻冰冰 鸡肉又大大旧浸满哂汁 劲入味但呢个辣度 食唔到辣既人应该会觉得辣酸菜鱼 (小辣)呢个又唔算辣 食唔到辣既人会接受到呢个辣度食完口水鸡食酸菜鱼会觉得酸菜鱼无味酸味唔够 入面既酸菜都无乜味鱼够滑 无骨但味道同深圳食既真系争太远☹️
以前食酸菜鱼都系返深圳食
我哋拣左系午餐时段去食

午餐加8蚊有杯柚子茶饮
杯野饮黎到吓左一跳
大杯到只手都拎唔住杯野饮

川式口水鸡 (小辣)
唔好睇佢细细碟
入面原来好多鸡
冻冰冰 鸡肉又大大旧浸满哂汁 劲入味
但呢个辣度 食唔到辣既人应该会觉得辣

酸菜鱼 (小辣)
呢个又唔算辣 食唔到辣既人会接受到呢个辣度
食完口水鸡食酸菜鱼会觉得酸菜鱼无味
酸味唔够 入面既酸菜都无乜味
鱼够滑 无骨
但味道同深圳食既真系争太远☹️
2020-12-08 324 浏览
朋友好喜欢吃四川菜,特别喜欢吃有唔同香料做嘅酸菜鱼。今次喺宝琳站附近,发现到呢间10意味,是酸菜鱼专门店,见到环境光猛企理,而且午市套餐价钱便宜,就一於入去试吓。午市套餐都有酸菜鱼拣,配埋白饭一碗,以及饮品,如果想饮特饮都只系加$10左右,相当抵食。酸菜鱼68元汤底味道香浓,食到有唔同嘅香料味,而且鱼嘅份量相当之多,鱼肉嫩滑,而且所有鱼片都已去骨,啖啖肉非常之正。酸菜味道也刚好,唔会太咸或太酸,我好满意呢个汤。干炒四季豆42元份量非常之多,而且四季豆大大条,用重庆嘅辣椒炒出嚟非常好味呢,送饭一流。葱油拌面好香葱油味,而且面够滑而且弹牙爽口,都系一个很好嘅主食。

酸菜鱼68元
干炒四季豆42元
葱油拌面
好香葱油味,而且面够滑而且弹牙爽口,都系一个很好嘅主食。
2020-12-07
2020-12-01 200 浏览
<<Daily 猪仔寻食记🐖>>本身一心同啲朋友嚟将军澳行Donki,咁顺便呢就搵吓啲美食啦,朋友同我都好锺意食酸菜鱼,所以就去咗呢间好出名嘅12味,试吓佢系咪真系咁好食!佢哋有几样野都好出名嘅,因为好耐冇返大陆食过酸菜鱼啦,所以我哋就叫咗个酸菜鱼,觉得佢呢个都做得几正宗,而我哋都可以自己拣自己想要嘅辣度,但我哋唔系好食得辣,我哋就叫咗个小辣喇!而呢个菜式嘅酸味比较重,食落觉得好开胃,但系真系比较惹味,所以叫两个白饭,可以用来送饭,而鱼嘅肉质都几嫩滑,同埋佢冇乜骨,啱晒我啲唔识lur 骨嘅人。😛🤭另外再叫咗个口水鸡,佢用咗好多花椒,超级有麻辣嘅味,不过呢个就唔可以拣唔辣,但系可以拣自己要嘅辣度,而我哋呢都系拣咗小辣。啲鸡可能系啱啱好熟,所以有啲红色,不过肉质都几嫩滑!所以都唔错唔错。🥳不过讲真价钱真系有啲贵,两个人都食咗三百几蚊,间唔中食下都ok 嘅!
<<Daily 猪仔寻食记🐖>>

• 口水鸡
2020-11-18 204 浏览
又系12味 而家港人愈来愈爱四川 麻辣菜 愈食愈开胃 今日一行三人 12味既lunch menu 抵食好多 平均60蚊就食到 包前菜包碗饭包杯饮品田鸡麻辣香锅 田鸡唔太多 配菜份量就好足够莲藕 芽菜 薯仔Very good 愈食愈野味水煮牛肉 牛肉好淋 重要系唔太油 我记得食过某间水煮牛超级油 好似油浸牛 怕怕 呢个就刚刚好 仲食晒啲芽菜同莴笋酸菜鱼 系我至爱 啲鱼太滑啦 自己系屋企根本做唔到甘既效果 日日食都唔厌lunch 真系好抵 因为正常一个酸菜鱼都2百几蚊 但而家70蚊就食到 真系帮到我止一止口瘾
2020-11-13 199 浏览
Went to my fav restaurant in TKO yesterday, and we decided to order two lunch sets and a cold dish 🥰✨Tossed cucumber with Garlic 🧄 🥒✨Boiled fish with pickled cabbage 💰68I must SAY rice is the best partner for this dish 🍚 🐟You even get to choose your spice level🌶✨Sichuan style chicken with chilli sauce 💰 48The meat was tender 🥵 Really enjoyed the spiciness of this Sichuan chciken🤤✨Tossed shredded potatoes 💰 38This mouthwatering garlicky, savoury, tangy dressing went well with shredded potato 🥔✨Pa

✨Passion Fruit Soda(add $8)

Fatvava揾食😋😋水煮牛肉 $58可以拣辣度,大大碟,牛肉片大片,唔算好多块但口感好嫩滑,有牛味,入面仲有青瓜内芽菜,虽然有经油同大量辣椒乾,但感觉唔会太油腻,送饭都唔错!酸菜肥牛面 $58入面系刀削面底,肥牛出奇地都几有牛味又唔会过肥。多酸菜同埋娃娃菜。少少酸,带少少辣都几开胃!川式口水鸡 $68重口味之选,份量都多既,鸡件大大旧肉,有唔同位置,去左骨!个汁好浓,又麻又辣既感觉,好正宗既川菜味!够麻唔系好多地方都做到!蒜泥青瓜 $38蒜味重,青瓜脆口,做前菜同最後食一流,开胃,又可以减轻重口味既油腻感。 红糖糍粑 $48有惊喜!可以选择即上或者之後点上,即炸热辣辣,入面糯米有烟韧口感,再点上红糖,又几夹几好食!细细件,炸过但唔油腻,当甜品几好!📍扫QR code落单,所有野食都可以拣辣度。📍午餐套餐会有云耳做前菜,免费有一杯冻既酸梅汁,都几解渴解滞。
Fatvava揾食😋😋

水煮牛肉 $58

酸菜肥牛面 $58

川式口水鸡 $68

蒜泥青瓜 $38
红糖糍粑 $48

📍扫QR code落单,所有野食都可以拣辣度。
2020-11-09
  • 红糖糍粑