2019-01-16 2750 浏览
位於旺角「女人街」 裡面,有一間屬於港式,但是非茶餐廳類的餐廳,餐廳的名稱叫做「十三姨」。「十三姨」主打港式米粉、湯麵跟飯類食品,關鍵之處在於大部分食品都以雞肉為主,偏好雞肉的食客不難找到心頭好。我閱覽了「十三姨」餐牌,硬是找不到一款屬於有豬肉在內的菜式,反而有雞肉在內的菜式就比比皆是。而且「十三姨」菜式裡面的雞肉,不是一般的雞扒、雞髀或者雞翼,而是雞叉燒和手撕雞肉。雖然「十三姨」稱自己食店的性質屬於「港式」的食店,但是我一進入了一個,完全沒有電視機新聞臺聲浪騷擾,富中式格調和昏暗燈光拱照環境下,享用午餐的過程也忽然變得輕鬆。我上門幫襯「十三姨」的時候,旺角仍然處於午餐時段,所以「十三姨」主打雞肉食品,所以當時「十三姨」提供的餐牌,理所當然地都是以午餐類的「雞飯」為主。當中「十三姨」推出了一款,類似在香港電影裡面都曾經出現過的食品「黯然銷魂飯」。不過電影裡面的「黯然銷魂飯」,「黯然銷魂飯」裡面的叉燒都是,以梅頭豬肉做材料製作而成的中式叉燒。但是「黯然銷魂飯」一去到旺角的「十三姨」之後,裡面的叉燒就立刻改頭換面,變成了日本拉麵餐廳裡面經常都會見到的「雞叉燒」,港式「黯然銷魂」叉燒醬汁跟日

但是「黯然銷魂飯」一去到旺角的「十三姨」之後,裡面的叉燒就立刻改頭換面,變成了日本拉麵餐廳裡面經常都會見到的「雞叉燒」,港式「黯然銷魂」叉燒醬汁跟日本相似,味道都是近似甜味的,變成「黯然銷魂雞叉燒飯」。

「十三姨」午餐時間裡面提供的午餐,飲品都是跟餐免費,就算是罐裝的汽水也有套餐價錢免費優惠。我見自己去到「十三姨」的時間已經不早,連下午茶時間也快到了,所以叫多一款「十三姨」平價飯。

或許就是所謂「牡丹雖好,都需要綠葉扶持」的關係吧,所以「十三姨」的餐牌索性,把那些平價版本飯類食品,稱呼叫做「最佳配角」,包括我發現到的撈飯「手撕雞配雞油飯」。

「手撕雞配雞油飯」在「十三姨」的餐牌裡面,本來已經有正餐兼正價版本份量「手撕雞配雞油飯」,但是「十三姨」餐牌既然都已經,為「手撕雞配雞油飯」另設小份量平價版本,所以我選擇了平版「手撕雞配雞油飯」。

但是「十三姨」的午飯套餐,都已經另外配備了,包括汽水在內飲品。不過我立刻詢問了「十三姨」侍應,看看「十三姨」套餐裡面的汽水飲品,會是杯裝汽水還是罐裝汽水飲品。

因為我一直都很擔心「十三姨」套餐汽水的份量,未必足夠我一個人配午餐「黯然銷魂雞叉燒飯」,以及散叫的平價小型飯「手撕雞配雞油飯」。後來「十三姨」兩款食品製作完成,我發覺我的擔憂其實都是多餘。

因為「十三姨」「黯然銷魂雞叉燒飯」跟「手撕雞配雞油飯」的實際製成品質感,原來都頗為濕潤,不會太過乾燥無汁,一罐汽水其實已經足夠送飯。

另一方面,「十三姨」裡面的侍應侍應的服務態度也都算是不錯,很好禮貌地招呼上門光顧「十三姨」的食客。「十三姨」還會為已經選擇了食品的食客,送上餐前小食「炸蝦片」。

當然,既然我早已經選擇了「十三姨」兩款午餐食品,再勉強自己食太多炸蝦片,到主菜正式上檯的時候,就隨時可能因為肚子已經吃飽,再沒有空間品嚐「十三姨」兩款雞肉類主菜。

所以我只是選擇點到即止,試一兩塊炸蝦片就算數了,反正「十三姨」那些餐前炸蝦片小食,口感其實不算很脆,即使不食蝦片其實也未至於是很大損失。

至於「十三姨」午餐配備的汽水,真面目亦都隨着「十三姨」侍應端着汽水飲品出來,而宣告真相大白。原來「十三姨」的午餐汽水,是由一個鋼製的有耳杯作為餐具,鋼杯使汽水的溫度長期有冰冷的感覺。

跟著「十三姨」的午餐主菜,「黯然銷魂雞叉燒飯」亦由「十三姨」侍應端着,從「十三姨」廚房送到我的餐檯面前。原來「十三姨」的「黯然銷魂雞叉燒飯」,雞叉燒始終不像港式燒味飯那麼緊密排列在白飯表面上。

「黯然雞叉燒飯」跟傳統「黯然銷魂飯」的最大分別,應該就是港式叉燒飯配煎蛋,醬汁最多都只會是味道偏鹹,夾雜少許甜味的甜醬油。但是「黯然雞叉燒飯」味道靠的卻是甜味的沙律醬。

而且「十三姨」廚房負責製作「黯然雞叉燒飯」的伙計們看來也有盡心,為「黯然雞叉燒飯」表面的數塊雞叉燒、溏心蛋跟木魚碎鋪排得整整齊齊,大方得體地在「黯然雞叉燒飯」上面。

甜味的沙律醬,成為了「十三姨」「黯然雞叉燒飯」主要味道,「黯然雞叉燒飯」的軟熟飯粒配上甜味的沙律醬,還有味道本來已經煮得很甜的雞叉燒,整碗「黯然雞叉燒飯」味道變得又甜又易入口。
黯然雞叉燒飯

至於「十三姨」「黯然雞叉燒飯」的雞叉燒,雖然雞叉燒不像日式雞叉燒那麽渾圓,但是「十三姨」的雞叉燒的味道相對日式雞叉燒,港版雞叉燒就直接有了,來自甜醬油的甜味。

而且港版的雞叉燒口感,一點也不輸洩給日本版雞叉燒,港版雞叉燒的口感一點都不硬,而且港式雞叉燒質感不會過腍,用筷子夾起雞叉燒,雞叉燒也不會立刻崩潰瓦解。

再把旁邊的木魚碎,伴着「黯然雞叉燒」跟沙律醬白飯,結果白飯這樣被放入口後,白飯除了有了沙律醬甜味之外,還額外多了來自木魚碎的香脆口感感覺。

至於「黯然雞叉燒飯」的溏心雞蛋,雞蛋蛋漿雖然未至於全部湧出來,但是溏心蛋連同蛋漿被放進口中,蛋漿的甜味立刻為同樣甜味的醬油白飯,加上了額外一層的甜味塗色效果。

至於「十三姨」平價版本,售價港幣二十八元一客的「最佳配角」小型版本「手撕雞配雞油飯」,原來「十三姨」還會為「手撕雞配雞油飯」推出大小不同份量版本,再為「手撕雞配雞油飯」送上一支調味用的「秘制飯豉油」。

「十三姨」的侍應跟我說,倒「秘制甜豉油」進入「手撕雞配雞油飯」裡面的時候,手勢適可而止,不要倒得太多了。因為「手撕雞配雞油飯」未加甜豉油前的味道,已經偏向比較鹹。
手撕雞伴雞油飯(小)

若然再加太多「秘制甜豉油」進入「手撕雞配雞油飯」的話,「手撕雞配雞油飯」的味道就會變得大鹹大甜,「手撕雞配雞油飯」最終味道效果就會變成「過猶不及」了。

反而淨食「手撕雞配雞油飯」表面的甜味手撕雞,再配搭少量「秘制甜豉油」進入「手撕雞配雞油飯」裡面,「手撕雞配雞油飯」出到來的味道反而更好。

而且「手撕雞配雞油飯」除了有手撕雞之外,還另外夾雜了很多蔥絲以及蛋絲,「手撕雞配雞油飯」加上少量「秘制甜豉油」後的味道鹹度剛剛好,加太多就會有反效果了。

而且「手撕雞配雞油飯」的手撕雞份量不算很多,手撕雞口感只算是中等,由於雞油飯份量也只是中等份量,所以配上少量「秘制甜豉油」,撈勻後再享用感覺就夠了。

從整體角度去評「十三姨」的「黯然雞叉燒飯」,「黯然雞叉燒飯」配甜醬油出來的味道效果點到即止,不會過甜也不會過鹹。反而「手撕雞配雞油飯」的「秘制甜豉油」甜味不如醬油名稱那麼厲害,還是小食多滋味好了。
2018-10-23
黯然雞叉燒飯
手撕雞伴雞油飯(小)
  • 手撕雞伴雞油飯
2019-01-13 578 浏览
今日出開旺角買野,醒起bookmark左呢間之前係fb彈出黎啲相好吸引既十三姨,就同男朋友黎試下。位置唔難搵,12點半左右黎到,唔洗等位,個場半滿咁。店舖裝修以古式中國風為主,都幾特別,座位闊落。選擇都唔少。我知道呢到出名啲湯粉,但我同男朋友今日又唔太想食粉,於是點左兩個飯。先黎既係男朋友點既手撕雞伴雞油飯加灸燒雞叉燒。賣相唔錯,但同男朋友點望都唔多覺有幾多雞油。一食落口,冇味既!真係好似鹽都唔多粒既冇味。都幾失望。仲要係真係食唔出雞油味同感覺。至於件雞叉燒就好過碗飯既,但都係略淡。等左一陣就到我最期待既老闆娘鵝肝煎蛋撈飯。三大塊鵝肝,見到都lam lam脷!個飯配左啲XO醬同蔥同洋蔥果啲,撈埋個飯食都唔錯。而舊鵝肝就唔知係咪煎完放左一陣,唔多熱。個面都少少脆既,咬落個心有好多油,可惜件鵝肝就唔係咁香鵝肝味囉。雖然食落個飯都可以,但會覺得係屋企自己煎鵝肝同雞蛋再加樽XO醬就整到,唔洗花百幾蚊係到食。最後食哂飯串燒就燒起上菜啦。雞腎串男朋友就話好普通,而我食豬頸肉串都唔錯既,肉都香肉質可以。總括而言,咁既價錢咁既質素我唔推薦特登黎食,因為真係非常普通。

手撕雞伴雞油飯
灸燒雞叉燒

先黎既係男朋友點既手撕雞伴雞油飯加灸燒雞叉燒。
至於件雞叉燒就好過碗飯既,但都係略淡。
老闆娘鵝肝煎蛋撈飯

2019-01-13
老闆娘鵝肝煎蛋撈飯
2019-01-13 324 浏览
睇到facebook上某訪問講到依間舖,有著老店傳統歷史的光環,好像很吸引,當晚就放工飄過旺角打算一試。可能因為有facebook的加持,7點去到離遠已經望到有十個人左右喺門口等位。拿拿臨去攞個籌,等咗唔算好耐,第三張枱有得坐。啲位有少少窄,出入有時都要麻煩人地起身讓開。啲裝修幾有心思,餐具精緻。當然環境同餐具都係其次,重點係食物!各位觀眾,十三么!雞叉燒比我想像中淡,只有淡淡的炙燒味。雞湯味淡,餐廳有建議落佢提供嘅甜豉油,我前後加咗3-4次先夠味(我平時係食開淡,唔係好重口味嘅人)米粉粉絲ok,唔太冧,但都唔算滑。$66一碗,堂食再加一,大概只此一次就夠。

當然環境同餐具都係其次,重點係食物!

各位觀眾,十三么!
十三么

雞叉燒比我想像中淡,只有淡淡的炙燒味。

米粉粉絲ok,唔太冧,但都唔算滑。

$66一碗,堂食再加一,大概只此一次就夠。
2019-01-11
老闆娘鵝肝煎蛋撈飯($108)超級邪惡嘅一個飯😈!鵝肝有三大片,鵝肝煎得香脆,鵝油香味好濃!簡單配埋蒜片丶蔥花丶煎蛋同埋XO醬已經好好食😋建議同朋友開心share,因為自己一個人食曬真係會有d heavy 😂十三么($66)據餐廳話湯底秘方有二百年歷史,主打雞或牛湯麵,我同友人都好中意飲雞湯,所以就揀咗十三么💕十三么似中式拉麵咁,有手撕雞丶雞叉燒丶糖心蛋🥚,麵底係粉絲配米粉。仲有幾粒腸粉😂 (咩玩法呢🤔)個湯底係好飲嘅,而重口味之人可以加啲招牌辣醬同埋甜豉油。串燒亦唔錯,個人特別推介雞腿肉($13)雞腿肉俾甜甜嘅蜜汁包圍住,仲有小小燒烤味,好好食🥰🥰

2019-01-09 418 浏览
試左個十三么轉左陽春麵重點聽講係個湯,酸酸地又唔係好濃,又唔係話好吸引飲第二啖,配菜有三四件雞叉燒,其實類似醉雞捲,不過無酒味版本,普普通通咁,d手撕雞好似唔錯,不過撕得好碎下真係試得唔真😅串燒至少叫兩串,咁就叫左雞軟骨同雞腿肉,差唔多食晒成兜十三么先出現🤔睇來真係即燒,串雞軟骨幾好食,不過串雞腿肉就放題任食個隻急凍野來,仲以為新鮮雞腿肉😅仲有少少插曲就係侍應係放低十三么同時,都放低左一舊仔檸檬,我仲以為要好似越式拉麵咁落檸檬汁落係湯入面,好在我諗住試真d個湯先落檸檬汁,之後侍應放低兩串串燒先醒覺係For串燒,好心侍應講聲喇😅以為係d咩新食法,好在無放檸檬汁落湯😅😅😅😅😅😅😅
試左個十三么轉左陽春麵

• 雞軟骨
2019-01-09 305 浏览
今天睇 “蘋果” 介紹這間店,剛考又係附近,咪去試試!裝修都好,坐下來比小吃 - 蝦片,睇完 餐牌,叫個 「十三么」,來到先試下湯底,oh no,感覺幾多味精,飲完之後立即要飲水,叉燒沒口感也沒有什麼特別。埋單72元,感覺不值!會不會再去?應該機會不大

2019-01-09
午餐
2019-01-06 579 浏览
一聽到十三姨呢個名,唔知有幾多朋友會聯想起黃飛鴻XD.但旺角女人街現在有間食店原來都叫做十三姨!.最出名,又最邪惡的菜式就是「鵝肝煎蛋飯」($108)!. 另外都有不少麵食及串燒選擇!!!.一坐低,就有杯熱茶同彩色蝦片送上~~~ .熱茶非常香,重幾好飲!清香又有茶味! .蝦片脆度一般,不過幾得意!.而阿魚就被呢個最邪惡的飯所吸引!!!.🐟💬:唔知係唔係店家擔心食客會太膩...所以鵝肝既份量都唔多.只有3片小小的~~~大家不用擔心會吃到膩!.而煎蛋就要讚一讚!有D脆邊之餘,重係太陽蛋!送飯一流!.不過因為成個飯都只有鵝肝同煎蛋,係無醬汁的.....所以就略嫌乾左D.雖然佢有好多乾蔥、蒜同埋醬菜比你送飯.不過阿魚都係喜歡醬汁多一點,好彩佢地有自家的醬料在木台上,比大家任意使用.甜甜辣辣的,送飯不錯!.🐟💬:朋友就叫左十三么($66),重有檸檬比你加D汁落個湯到,不過朋友就無試到~~~~~ .🐟💬:之後重叫左2串串燒!!都不錯,可以一試!.🐟📝:8/10下次要再去試手撕雞伴雞油飯!
一聽到十三姨呢個名,唔知有幾多朋友會聯想起黃飛鴻XD
但旺角女人街現在有間食店原來都叫做十三姨!
最出名,又最邪惡的菜式就是「鵝肝煎蛋飯」($108)!
另外都有不少麵食及串燒選擇!!!
一坐低,就有杯熱茶同彩色蝦片送上~~~
熱茶非常香,重幾好飲!清香又有茶味!
蝦片脆度一般,不過幾得意!
而阿魚就被呢個最邪惡的飯所吸引!!!
唔知係唔係店家擔心食客會太膩...所以鵝肝既份量都唔多
只有3片小小的~~~大家不用擔心會吃到膩!
而煎蛋就要讚一讚!有D脆邊之餘,重係太陽蛋!送飯一流!
雖然佢有好多乾蔥、蒜同埋醬菜比你送飯
甜甜辣辣的,送飯不錯!
🐟💬:
之後重叫左2串串燒!!都不錯,可以一試!
🐟📝:8/10
下次要再去試手撕雞伴雞油飯!
2018-12-29
2018-12-29 539 浏览
女人街兩邊一向都出名多食店,中、西、日、韓樣樣都有,由街頭走到街尾選擇的多的是。天氣冷了,滿街都是排隊吃火鍋的人,對於我這種隨意的人來說,沒能訂位、要排隊的什麼什麼食店實在是懶得去吃東西。走著走著.....十三姨? 吃什麼的呢?看看門外餐牌,啊....是麵跟飯類,還有串燒。入座後店內的裝潢十分古色古香,木枱、木椅子。細閱之下食品種類不算多,最後決定ORDER.....上等牛肉麵:圖中可看到牛肉並沒有完全熟,我覺得沒差,因為牛肉就是這個熟度才算好吃,嫩嫩的,肉的份量還算足夠,不會只有三兩片。糖心蛋糖心的程度還可以。陽春麵麵質煙韌有咬口。湯底略為普通了點,有點分不出是什麼湯料。十三飛牛湯粉絲拼銀針粉:同樣是安格斯牛肉,牛腩好霖,也有糖心蛋,只不過將原本的米粉改為銀針粉,整體上味道還算不錯,銀針粉的數量也不少,可飽肚。串燒:雞腎、雞軟骨的數量不太多,至於雞翼如果可以再燒乾一點會更好吃。飲品:分別是....金牛(芒果雪糕拼忌念汽水),這個組合沒得輸。黑牛:(巧克力拼可樂汽水)
上等牛肉湯麵

十三飛牛湯粉絲銀針粉

串燒(多款)

金牛

黑牛:(巧克力拼可樂汽水)
黑牛
金牛
黑牛
清茶
2018-12-23 314 浏览
之前見到有人介紹已經想試,點知無令我失望一坐低就有蝦片同幾香嘅茶俾我地。之後我就叫左個手撕雞湯,原本配陪粉絲嘅但係我就加咗$12配四蔬仲叫左雞軟骨同雞腎。個湯麵用一個好熱嘅鐵鍋上,keep住個溫度,係呢啲天氣食暖粒粒好舒服。味道上,個湯好香濃,啲菜索哂啲味好正雞絲都好多,份量好夠啊!整體係幾好食,下次會想試下食其他。之後我都有試過將啲蝦片浸落個湯度食,另一翻風味。至於串燒,個雞軟骨好林好入味值得一試!反而個雞腎偏硬同乾,呢個下次就唔會再回頭食了😢不過整體來講我覺得呢間店舖係值得一試,服務態度非常之好而鋪頭嘅裝修亦都好特別。
之前見到有人介紹已經想試,點知無令我失望
味道上,個湯好香濃,啲菜索哂啲味好正
至於串燒,個雞軟骨好林好入味值得一試!
反而個雞腎偏硬同乾,呢個下次就唔會再回頭食了😢

2018-11-29 338 浏览
同男朋友行完街去左通菜巷仔搵野食,巷仔裡面其實都有好多好餐廳,但伏既都試過好多間上網見到十三姨評價都OK,就決定試試佢串燒—雞腎$15 雞腿肉$13其實我好鍾意食雞哈哈,所以兩串都點左雞類,味粉微辣,灑得適中唔會太多。雞腎好爽口,雞腿肉都滑,作餐前小食都唔錯。老闆娘鵝肝煎蛋撈飯$108超級邪惡既一個飯~鵝肝有成三大片,雖然唔厚,但都夠哂皮,再多真係食到滯簡單配埋乾蔥、蔥花同煎蛋已經好好食,鵝肝煎得香脆,鵝油香味好濃,唔洗落任何汁醬已經好好食。建議同朋友開心share,罪惡感無咁重~而且自己一個食哂,真係會有D heavy另外其實仲叫左個手撕雞伴雞油飯$48(大),但又好fail地唔記得影相都係簡單但出色既一個飯,面頭有唔少手撕雞、乾蔥同蔥花,雞油撈飯再啖啖配埋手撕雞,勁快清碟。
上網見到十三姨評價都OK,就決定試試佢

串燒—雞腎$15 雞腿肉$13

老闆娘鵝肝煎蛋撈飯$108

2018-11-28 314 浏览
叫左一碗手撕雞粉絲同雞叉燒米粉粉量少到 擺埋部電話到細到啲肉得幾條 叉燒得兩啖個湯好似嗰啲褔字麵 又多味精食完喉嚨又乾收我60幾蚊嘢飲都冇杯 買個杯奶茶同咖啡要$28 隔離街有歇腳亭啦食碗熱嘅嘢俾熱茶我飲 有冇常識嫁食拉麵都食比冰水啦收埋+1先多幾塊蝦片 真係垃圾之中嘅垃圾我終於明白點解啲人要去幫襯譚仔成間鋪都係啲射燈熱死人絕對冇下次
叫左一碗手撕雞粉絲同雞叉燒米粉

我終於明白點解啲人要去幫襯譚仔
成間鋪都係啲射燈熱死人

絕對冇下次
2018-11-28 219 浏览
放左工約左朋友係整指甲既地方先食晚飯, 成條女人街都係食肆, 經過呢間台式店舖幾有亞洲風味, 價錢又唔貴, 一於一試!等左10分鐘, 可以入去坐低, 內裡環境好有中國特色, 但檯面又有東南亞風味既蝦片, 播放住台灣時下流行既歌, 好CROSSOVER!朋友叫左"灸燒手撕雞粉絲", 佢同我講番 雞湯味幾濃, 手撕雞食得出係經過慢煮再炙燒, 雞肉有驚喜!我就嗌左"上等牛肉湯麵", 湯底比雞湯更香, 濃又唔膩, 牛肉係安格斯牛, 軟硬度岩岩好, 配上慢煮蛋, 好滿足!

2018-11-01
2018-11-26 167 浏览
認識十三姨係因為見倒網上有介紹佢個手撕雞油飯,食過幾次都keep倒水準,除左雞油飯,仲有唔同款既湯麵,今晚就係掛住佢個湯所以又再黎食一坐低店員就送上自家制蝦片,店鋪將蝦片整成唔同顏色,見倒都開心食落好香亦好脆口,忍唔住食哂成兜仲可以買番屋企食架!灸燒手撕雞粉絲,湯底係用原隻鮮雞煲成再加入唔同香料,雞味超濃每碗湯麵仲會附送一小舊檸檬,可以中和番湯底既膩。手撕雞係經過慢煮再燒,食落仲好滑架!除左雞湯仲有牛既湯底,我試過都一樣咁正!呢間店既食物選擇雖然唔多,但每樣都好特別,係心機之作!一定會keep住幫襯

食落好香亦好脆口,忍唔住食哂成兜
仲可以買番屋企食架!

2018-11-22 213 浏览
上次食過鵝肝飯好好食,今次試手撕雞油飯,而佢所謂嘅雞油飯其實都冇乜味,不過加咗佢個撈飯醬汁後個差距縮短好多,反正都係有蒜片同青蔥作伴,而多咗手撕雞碎有肉食添,想要健康啲同平啲呢個都係個好選擇✨至於朋友個十三飛試咗啖湯幾香濃下,加咗青檸汁即刻一秒變泰菜😂小食就揀咗茭筍吞拿魚沙律,切粒嘅筍爽口凍食更爽,但佢撈平時三文治果種吞拿魚沙律醬就唔多討好,都係酒釀番茄好食啲,仲有今次一坐低就送炸蒜片嘅蝦片又幾好食😛另外要提佢呢度啲汽水係玻璃樽細支裝,感覺唔太抵食,叫佢自家製嘢飲或者黑白金牛會抵啲囉😂

2018-11-20 163 浏览
十三姨嘅十三么🍜起初食呢間嘢係因為見個餐廳名得意去到睇餐牌見佢有雞湯底🐔嘅十三么同牛湯底🐂嘅十三飛因為我自己好中意飲雞湯,所以就揀左十三么佢就好似一個中式拉麵咁,有手撕雞,雞叉燒🥩,糖心蛋🥚,麵底係粉絲配米粉,配埋雞湯底,感覺好fusion個湯底係好飲嘅,不過略嫌有少少咸,不過我都飲左大半🤭下次可以嚟試埋個十三飛呀😋
十三姨嘅十三么🍜
起初食呢間嘢係因為見個餐廳名得意
去到睇餐牌見佢有雞湯底🐔嘅十三么同牛湯底🐂嘅十三飛
因為我自己好中意飲雞湯,所以就揀左十三么
個湯底係好飲嘅,不過略嫌有少少咸,不過我都飲左大半🤭
下次可以嚟試埋個十三飛呀😋
  • 十三么