2023-01-24
近年香港開咗好多台式嘅邊爐店,食過好多間無乜特別~但別忘了係會令你食完會回頭嘅!無論湯底定係食材都有驚喜👍🔥澳洲極上M7 Set B $298 (120分鐘)呢個set已經好夠食!無論係牛肉定豚肉肉質都好靚😙而且好新鮮唔多肥肉!最鍾意牛板腱牛味濃😋依到仲有A5宮崎牛食,入口即溶正呀!湯底就嗌咗麻辣同豬骨湯,兩者好夾!平時喺出面好少嗌豬骨湯,因為中伏機率特別大。但呢度嘅豬骨湯好好食,帶點胡椒味提鮮🤔麻辣湯辣而不油膩👍食到辣辣地可以喺豬骨湯到烚菜食😆另外仲有好多台式食材,例如蛋餃,豬血糕,排骨酥,王子麵🫶又有我最愛嘅濃汁牛丸!小食就必嗌鹽酥雞,炸蝦條同炸甜不辣😎✨總結嚟講,同朋友會再encore😆下次平日黎可以揀lunch 60分鐘定量火鍋or afternoon tea黎食小食飲品甜品放題都幾唔錯😆
🔥澳洲極上M7 Set B $298 (120分鐘)