2022-10-13
之前食過間xx鍋,連鎖店,三百幾蚊又話有靚牛靚豬, 一人一鍋打邊爐,個個推介都話好,之後食過,都真係唔係我想像中嗰回事。都係相信自己嘅感覺最實際,有個朋友話荃灣又有間台灣任食火鍋好,又係嗰句,都係自己食咗先講。夜晚8:00去到,人頭湧湧,我估應該有返咁上下質素。如果好似我哋咁三心兩意,選湯底嘅時候可以揀雙拼。麻辣火鍋同藥膳湯係我最鍾意。a5宮崎和牛當然是重點,呢個絕對係回本之作,基本上叫幾碟都已經夠,平時出邊買嘅價錢都幾貴,仲要碟碟嘅油花都好靚。SRF美國封門柳同安格斯牛小排都幾值得不斷咁食,前者肉味濃,都係回本好幫手。鹿兒島嘅梅肉片都幾好,如果你唔食牛就可以食多少少呢個。另外仲有好多隻唔同嘅牛肉同羊肉。其他要講嘅,仲有好多嘅台式小吃,例如台式香腸、蝦卷、雞卷、花枝丸,台式飲品都係任你飲,你知道平時如果出邊叫呢啲嘢飲三杯都可能成百蚊。出面又有好多菜俾你食,食肉食得太多可以係呢度幫助消化,萵筍蘿蔔生菜全部都好新鮮。好似我鍾意食甜品嘅女士都好開心,因為有檸檬愛玉,仲有好多隻唔同嘅窩夫,又有刨冰。$488一位可以食咁多,我覺得算物超所值,可以再去。
夜晚8:00去到,人頭湧湧,我估應該有返咁上下質素。
如果好似我哋咁三心兩意,選湯底嘅時候可以揀雙拼。
麻辣火鍋同藥膳湯係我最鍾意。
鹿兒島嘅梅肉片都幾好,如果你唔食牛就可以食多少少呢個。
另外仲有好多隻唔同嘅牛肉同羊肉。
$488一位可以食咁多,我覺得算物超所值,可以再去。