2023-03-10
同朋友係荃灣行街發現有間台式火鍋嘅專門店😆作為邊爐控嘅我地又點可以放過呢😍聽講星期一至五仲有午市定量火鍋🥰我地今次就食左晚市😍餐廳以櫻花作為主題,所以座位旁邊都有唔少櫻花裝飾,值得一提嘅係,店員服務超細心,同上菜都快😍我地揀左Set B 澳洲極 上M7😋和牛食到飽🤩我地揀左香濃椰子雞湯&日本壽喜燒湯底😆外面有自助蔬菜區同配料區🤓因為餐廳都有賣A5宮崎牛所以特別加配點左宮崎牛去試下😍 宮崎牛肉質鮮嫩,雪花勁靚🥰牛味濃👍🏻我地仲點左以下😚🌸M7澳洲和牛,和牛食落肥瘦均勻❤️味道同壽喜燒勁夾🌸精選牛板腱含有肉筋,味道鮮嫩口感帶有彈牙質感😋🌸西班牙栗飼豬梅片,口感食落爽滑🥰🌸台式墨魚滑,墨魚滑好彈牙,入面有粒粒墨魚🤩餐廳主打係任食台灣小食,飲品仲有甜品😍我地叫左鹽酥雞,澎湖花枝丸,台灣香腸,麻辣鴨血🤩飲品方面,覺得珍珠奶茶真係必點🥰同四季春😍佢地嘅飲品全部都係自家即整🤩甜品都好多選擇,有雪花冰,窩夫,布丁等等😍 雲尼拿雪糕配迷你窩夫,窩夫🧇係熱辣辣又脆,好香牛油味配埋雪糕一齊食係絕配😋
聽講星期一至五仲有午市定量火鍋🥰我地今次就食左晚市😍
外面有自助蔬菜區同配料區🤓
我地仲點左以下😚
🌸M7澳洲和牛,和牛食落肥瘦均勻❤️味道同壽喜燒勁夾
🌸精選牛板腱含有肉筋,味道鮮嫩口感帶有彈牙質感😋
🌸西班牙栗飼豬梅片,口感食落爽滑🥰
🌸台式墨魚滑,墨魚滑好彈牙,入面有粒粒墨魚🤩
餐廳主打係任食台灣小食,飲品仲有甜品😍
我地叫左鹽酥雞,澎湖花枝丸,台灣香腸,麻辣鴨血🤩