2023-01-19
位於荃灣千色匯既台式火鍋店,尼間火鍋店之所以吸引我同朋友去係因為有得飲任台灣手搖飲品😱🧋而且見網上評價都不錯,決定一試。✨自助食物區食物種類都算多,特別少少既有台灣既排骨酥、米血糕和黑輪卷,蔬菜方面都比較多選擇,有17款咁多,之前去香港某幾間火鍋店,通常都係得10半左右蔬菜選擇,而且依間鋪唔太 但食物款式都算多,而且仲有少量炸物提供。✨Set A 牛板腱我同朋友揀左Set A 精選牛板腱餐,肉類有牛板腱、西班牙栗飼豬梅片和羊肉卷,湯底揀左芝士牛奶和椰子雞湯。三款肉類都新鮮,肉質正常不過不失,羊肉卷唔騷👍,兩款湯底都算濃味,不過芝士牛奶沒有驚喜可以唔嗌。✨任飲台式手搖水果茶正常唔太甜,水果切粒方便飲🤣✨窩夫配每人一杯Movepick窩夫應該一早整好,食落口唔脆唔熱失望🥲環境方面,我地開頭食嗰陣地下好乾爽,唔知係咪打邊爐太多蒸氣,餐廳抽濕系統不足,大約8:00全場坐爆,地下開始勁濕滑,我覺得餐廳要留意下尼一點 因為大人小朋友好容易滑到😨
✨自助食物區
✨Set A 牛板腱
✨任飲台式手搖
水果茶正常唔太甜,水果切粒方便飲🤣
✨窩夫配每人一杯Movepick
窩夫應該一早整好,