2023-06-10 435 浏览
今日有野要去沙田攞,感就順便食晚飯先返屋企!之前成日經過,都想試,見今日有機會,米試下囉!都幾多人下,都等左半個鐘左右!好丫終入得去,感我同老公就立即落左單!點知。😱原來係惡夢嘅開始😨好丫,首先係我老公,佢叫左個火鍋,感佢囉左啲料出黎,感佢先知無爐,感又囉返入去,等爐丫😵‍💫之後就到我,本身我叫左飯,佢過左黎2次,第一次話無個食材,問我可否唔要,感我無所謂嘅,米話唔要囉!之後,我等左好耐,20分鐘左右,感我就再追一追,之後佢先同我講,個飯嘅另一重食材都無,是否可以轉另一個飯😵‍💫😵‍💫之後我當時都無發火嘅,我都忍唔住串佢,飯是否有嫁😅⋯⋯感之後我都轉左,因為好餓🥲我隔離枱,食完,走左,我先開始嫁炸😵‍💫😨😨😨好老實講,佢個味道係正常嘅,但服務態度就😨😵‍💫😱沙田禁多選擇,我下次唔會選擇佢囉😵‍💫可能佢覺得我唔無比個酸菜佢,左住佢放工瓜😅3個字,無下次😬
今日有野要去沙田攞,感就順便食晚飯先返屋企!

之前成日經過,都想試,見今日有機會,米試下囉!

都幾多人下,都等左半個鐘左右!

好丫終入得去,感我同老公就立即落左單!

點知。😱原來係惡夢嘅開始😨

我隔離枱,食完,走左,我先開始嫁炸😵‍💫😨😨😨

好老實講,佢個味道係正常嘅,但服務態度就😨😵‍💫😱

沙田禁多選擇,我下次唔會選擇佢囉😵‍💫

可能佢覺得我唔無比個酸菜佢,左住佢放工瓜😅

3個字,無下次😬
2023-06-04 500 浏览
話說好不容易有日下午想抽空食下野,見到這間舖人流更多,心諗冇衰喇掛… 便排了電子飛輪候,卒之等了約二十分鐘有位,職員帶領下入座,是搭台的。當時是下午茶時間,職員沒有提供下午茶餐牌,我散叫了蝦多士及大腸麵線,食物到了賣相已是一般,入口更覺搵笨,詳情如下:蝦多士,色澤黝黑,入口毫無蝦味(其實連烤焗的香味亦完全沒有)。入口尚算熱,已是唯一正常之處。大腸麵線,細碗,腸太肥,湯太淡。入口一刻已是無言。整體來說,是絕對沒有下一次。另註:職員由頭到尾都沒有提供過任何茶水及紙巾。座位安排亦只是見位亂塞。

蝦多士

大腸麵線,細碗,腸太肥,湯太淡。入口一刻已是無言。
大腸麵線

整體來說,是絕對沒有下一次。

下午茶
2023-05-26 525 浏览
新開時試過一次,真係相都費事影,邊有咁難食架,記得點了半筋半肉麵,麻辣乜拌麵,珍奶,烏龍冷泡茶,小食拼盤半筋半肉麵:湯咸,湯包麻辣乜(已吾記得)拌麵:麻辣遮三醜小食拼盤:記得大部份係無味珍奶:淡如水冷泡茶:算正常我同老婆平時都未試過,每樣食咗一啖起身走,埋單記得係二百五十幾蚊,真係好,好,好,好,好難食呀以為開間咩台灣菜啦,鬼整你,開間垃圾房,間中行過見到仲爆場,其實係咪周圍真係無嘢食到咁呢,絕對無下次
半筋半肉麵:湯咸,湯包
麻辣乜(已吾記得)拌麵:麻辣遮三醜
小食拼盤:記得大部份係無味
珍奶:淡如水
冷泡茶:算正常

2023-05-22 582 浏览
5:00 仍然下午茶時段入坐, 兩位即刻就有位了,但無耐出面就已經好多人等緊 試業中, 我倆就盡管試試不同的食物 : 火鍋係首選, 因為唔知份量, 加左個慢煮雞腿吐司。然後覺得仲可以食多少少, 叫埋蛋餅試試。下午茶價錢真係好抵, 包一杯普通茶飲, 或加錢要台式奶茶類。另一樣就係, 服務真係好好!! 好多年輕人, 但唔係HEA既。 另外蛋餅等左15MINS + 火鍋, 因為唔食辣, 所以叫左呢個沙茶跟寬條麵材料好滿, 有好多卜卜蜆, 無沙, 沙茶亦岩岩好, 可以再濃少少。另外仲有一小碗沙茶俾你沾, 配飯更好食! 珍珠奶茶唔好飲, 茶底好淡。普通唔洗加錢的冷泡茶仲好飲。慢烤雞腿吐司, 原來係慢烤, 唔係慢煮。都可以, 因為食得出入面係軟身。不過個吐司烘得好香。下次會試其他口味。蛋餅, 係失望。等得耐。餅好簿, 仲要少少脆口。我個人期望係軟同埋厚身少少。 材料岩岩好, 但價錢比其他食物而言, 相對無咁抵。
另一樣就係, 服務真係好好!!
火鍋, 因為唔食辣, 所以叫左呢個沙茶跟寬條麵
珍珠奶茶唔好飲, 茶底好淡。普通唔洗加錢的冷泡茶仲好飲。
沙茶鍋
慢烤雞腿蛋吐司
蛋餅
2023-05-14
沙茶鍋
2023-05-09 813 浏览
/🍱初遇“史上最難食蛋餅”好運中心最近開咗好多新店舖(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)初遇小食拼盤 $88炸魚塊 地瓜酥 香腸醉雞卷 滷蛋 鹽酥雞豬大腸 牛肚 鴨血整體不過不失,印象最深係滷蛋同地瓜酥,滷蛋係糖心蛋整得啱啱好,地瓜酥係好似地瓜味芋圓咁煙靭,不過如果轉番地瓜條會開心啲🫂✨-古早蜜汁排骨+手工麵 $68蜜汁配排骨個人覺得唔太夾,加上佢排骨係切好薄,整體上就唔太好食又無口感,唯一好啲嘅係個炸粉唔算厚。值得一提嘅係佢個手工麵幾好食,靭靭地的,係好食嘅台灣麵!-芋泥肉鬆蛋餅$4x係我食過最難食亦最失望嘅蛋餅,沒有之一。首先餅皮勁厚,係有蔥係入面,食落似薄餅蒽油餅嗰啲咁,然後佢真係好厚好粉。然後,除咗上面兩件係有餡之外,下面兩件係可以話得10分1都無完全得番塊餅。再者,有餡嗰件其實都唔多餡,芋泥肉鬆芝士蛋呢???整體食落去淨係感覺到個餅皮存在,係個失敗嘅蛋餅(🪖係我唔識欣賞呢種蛋餅)-飲品跟餐+$12(?)香芋珍珠奶茶同行人表示珍珠唔靭,係淋身,不過奶茶味就ookk-未試過琴日食今日post😤-♡ May 2023◆◆◈◇◇-#yat2sik3_沙田 #初遇 #觀塘美食 #好運中心#hkfoodie#
🍱
初遇
“史上最難食蛋餅”

好運中心最近開咗好多新店舖(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

初遇小食拼盤 $88
炸魚塊 地瓜酥 香腸
醉雞卷 滷蛋 鹽酥雞
豬大腸 牛肚 鴨血

古早蜜汁排骨+手工麵 $68

芋泥肉鬆蛋餅$4x
(🪖係我唔識欣賞呢種蛋餅)

飲品跟餐+$12(?)

香芋珍珠奶茶
同行人表示珍珠唔靭,係淋身,不過奶茶味就ookk
未試過琴日食今日post😤
♡ May 2023
◆◆◈◇◇
#yat2sik3_沙田 #初遇 #觀塘美食 #好運中心#hkfoodie#ktfood#hkig#hkcafe#hkfood#hongkongfood#台灣菜#沙田台灣菜 #蛋餅 #hkfoodblogger
拼盤
2023-05-08