2019-11-24 269 浏览
和朋友到東涌行outlet,行完當然在醫涌醫肚;東薈城裝修完後,多了很多不同的食店;今日想吃中餐,所以去了六小館。這個二人餐很抵食,由於只有湯和小菜,所以我們另外點了一碗飯和前菜。*大排檔二人套餐 ($298)-椒鹽豆腐三選一的莉菜選了我最愛的椒鹽豆腐;椒鹽豆腐炸得外脆內軟,咸香的味道很開胃,吃不停口。-西檸雞西檸雞甜甜的,帶有檸檬的香味;雞炸得很脆,炸粉不會太厚;雞肉都很juicy。-枝竹斑腩煲斑腩煲的份量一點都不少;魚肉大大件的,大部份都是沒有骨的;枝竹的份量最多,吸收了煲的精華。*鵝肝金錢雞 ($98)金錢雞並不是雞肉;外面是煙肉,中間包上鵝肝;燒了甜甜的燒汁*豬油砵仔焗飯 ($48)是一個很邪惡的飯,所以只點了一個分享;飯的份量對女生來說,半個已經夠了;倒豬酒豉油落飯拌;飯粒很乾爽,粒粒分明,吃得出是用砵仔焗的,而不是用飯煲煮的。*燕尾碟 (+$18)比較少人點燕尾碟,所以引起了我們的興趣;原來是椰皇燉蛋白燕窩;二人餐加錢配這個甜品真的很抵!燉蛋白很滑,不會太甜,配上燕窩很夾;而且入面的椰子肉亦可以輕鬆挖出來。*茗茶 ($18/位)
和朋友到東涌行outlet,行完當然在醫涌醫肚;
東薈城裝修完後,多了很多不同的食店;
今日想吃中餐,所以去了六小館。

*大排檔二人套餐 ($298)-椒鹽豆腐
三選一的莉菜選了我最愛的椒鹽豆腐;
椒鹽豆腐炸得外脆內軟,咸香的味道很開胃,吃不停口。

-西檸雞
西檸雞甜甜的,帶有檸檬的香味;
雞炸得很脆,炸粉不會太厚;
雞肉都很juicy。

-枝竹斑腩煲
斑腩煲的份量一點都不少;
魚肉大大件的,大部份都是沒有骨的;
枝竹的份量最多,吸收了煲的精華。

枝竹斑腩煲

*鵝肝金錢雞 ($98)
金錢雞並不是雞肉;
外面是煙肉,中間包上鵝肝;
燒了甜甜的燒汁

鵝肝金錢雞

*豬油砵仔焗飯 ($48)
是一個很邪惡的飯,所以只點了一個分享;
飯的份量對女生來說,半個已經夠了;
倒豬酒豉油落飯拌;
豬油砵仔焗飯

*燕尾碟 (+$18)
比較少人點燕尾碟,所以引起了我們的興趣;
原來是椰皇燉蛋白燕窩;
二人餐加錢配這個甜品真的很抵!
燉蛋白很滑,不會太甜,配上燕窩很夾;
而且入面的椰子肉亦可以輕鬆挖出來。
燕尾碟

*茗茶 ($18/位)
2019-11-19
豬油砵仔焗飯
燕尾碟
每隔一段時間都會約埋best friend去東涌outlet shopping執平野,每次都要行足一整日,今日都唔例外,兩個c奶仔買到一袋二袋,不經不覺已經到咗晚飯時間,一於搵埋食先番歸,行過見到六樓尼間新開嘅六小館,有小菜二人餐只係二百多元,就試吓啦門面好grand,好高級嘅感覺內在環境整潔開揚,落地玻璃望到海景,裝潢懷舊有特色,座位舒適,相當不錯我地揀左個二人餐,有老火湯,兩個小菜,一款小食,三百蚊有找,好抵食飲番啖菊花茶潤下喉先野葛菜湯,好香濃,調味剛剛好,下火一流,正小食點左炒什菌,估唔到咁大碟,熱辣辣香噴噴,非常惹味,推薦咕嚕肉,色彩繽紛,令人好開胃,無骨啖啖肉,調味剛好,不會嗆喉,有水準粟米班塊,金黃色嘅粟米汁好吸引班塊大大件好有質感,炸皮好薄肉質鮮嫩,不錯吃的以尼個價錢食到咁高質素,再配上海景,性價比非常高,推薦比大家試試啊

門面好grand,好高級嘅感覺

飲番啖菊花茶潤下喉先

野葛菜湯,好香濃,調味剛剛好,下火一流,正

小食點左炒什菌,估唔到咁大碟,熱辣辣香噴噴,非常惹味,推薦

粟米班塊,金黃色嘅粟米汁好吸引

班塊大大件好有質感,炸皮好薄肉質鮮嫩,不錯吃的

2019-11-23 35 浏览
東薈城最近進行咗擴建,比起之前多咗好多餐廳選擇,今日就黎到主打懷舊裝修嘅中菜館-六小館。前菜我哋叫咗好特別嘅馬交椒鹽粟米🌽,做法似係避風塘炒粟粉,但呢個做法嘅粟米小編都係第一次試,食過之後果然有驚喜,脆卜卜嘅粟米加上惹味嘅椒鹽十分配搭,值得一試!主菜分別嗌咗上湯粉絲浸龍躉球同埋薑蔥流浮山生蠔煲。先講粉絲龍躉球,龍躉球十分嫩滑,入口軟腍,上湯味濃,配合粉絲鮮味十足。生蠔煲惹味十足,用黎撈飯絕對可以令你食唔停口,生蠔份量亦非常多,鍾意食蠔嘅朋友可以一試。

2019-11-21 78 浏览
呢排真係要做下乖乖女啦,好耐冇同屋企人飲茶,今日就同佢哋嚟到東涌東薈城嘅六小館飲茶先,好耐冇嚟過東涌東薈城啦,呢度有新裝修,環境一流,別有一番風味呢。呢間六小館,裝修新穎,坐落舒適,服務員親切有禮,最近自由行唔多,但係都仲有好多香港嘅捧場客架。嗱嗱臨,睇下有啲乜嘢點心食先,呢度嘅點心,個名都已經好得意。波兒蝦餃,一上枱,已經覺得好可愛啦,你叫我點捨得食喎。仲要有眼睛,就好似波兒望住我講,咬落真係有大大隻蝦架,如果小朋友見到,一定會好開心姐。如果人唔多,就真係要叫一籠一盅六件啦,因為有齊六件點心,吸引鏡頭嘅就梗係中間嘅燒賣啦,大大粒,材料夠晒豐富呀,又有傳統嘅蝦餃大大隻,手工十分之精緻呢。至於粉果我冇份食,比老竇快手左一步添。灌湯餃,呢個就真係好誇張啦,有啲乜嘢誇張?就梗係佢裏面啲材料啦,材料十分之豐富,應有盡有,最緊要仲要有大大隻蝦,同埋最與別不同有大大粒乾瑤柱呀,呢一個價錢仲要有咁大粒乾瑤柱,性價比真係十分之高。一上枱,阿媽問我呢一個係咩黎嘅,我都真係唔識答,我答佢係:啤梨😂:一咬落, 10分吹口柔軟滑,原來係鹹水角,十分之好味,而且形象又可愛,裏面嘅材料有多,真係令人10分回味啊。

蘿蔔絲酥,阿媽就最愛呢一個啦,咬落夠晒鬆化,而且裏面嘅羅伯斯有多有清甜,真係好難令人忍口啊。
難得有個空閒既星期三🤣搵埋放工既豬仔喺屋企附近行下街食下野就最好不過☺️適逢朋友介紹呢間中菜幾吸引而且氣氛幾好🤣還掂近近地一於黎撐下枱腳啦☺️👫🍴位於新落成東薈城二期既六小館😋住喺東涌既小肥直頭踢拖街坊Look食亦夠哂方便🤪呢度精緻既環境裝修😆周圍都散發著古色古香既風味☺️精緻既裝修環境亦配合著高質素既中菜食材😋杏汁花膠白肺湯食主菜之前先叫返碗湯潤一潤☺️😋豐富足料既白肺湯🐷配合杏汁同花膠老火細煲令湯水更為濃香入味😋六小館齋煲以枝竹、香菇、木耳、芋頭、豆角等爆香煮成既齋煲😋較為健康既招牌齋煲亦為腸胃清一清😋🥬👨🏻‍🍳🔥雪燕賽螃蟹呢款以一流賣相上枱既菜式🤤🦀以蛋白搭配蟹肉煮香🦀🥚🤤一向都係小肥撈飯既必然選擇🤤🙇🏻‍♂️🐷配合滑嫩口感既雪燕拌食更為鮮味😋薑蔥流浮山生蠔煲以”Born in HK”既生蠔仔打頭陣🤪🇭🇰先將每日新鮮既港生蠔仔炸至酥脆🔥👨🏻‍🍳再配以薑蔥爆香甚有風味之餘🤤😋煮至外脆內軟既港生蠔亦係絕佳既口感😆😋最後以口感豐富濃香Creamy既紫米露作結😋
難得有個空閒既星期三🤣

食主菜之前先叫返碗湯潤一潤☺️😋
豐富足料既白肺湯🐷
配合杏汁同花膠老火細煲令湯水更為濃香入味😋

六小館齋煲
以枝竹、香菇、木耳、芋頭、豆角等爆香煮成既齋煲😋
較為健康既招牌齋煲亦為腸胃清一清😋🥬👨🏻‍🍳🔥

煮至外脆內軟既港生蠔亦係絕佳既口感😆😋

最後以口感豐富濃香Creamy既紫米露作結😋

2019-11-20
2019-11-20 69 浏览
昨晚同成家人一齊去呢度食生日飯 原本上網睇餐牌覺得d小菜好貴 但去到發現原來有4人餐 即刻舒服返🤣一入去已覺得環境好靚 坐落梳化位又好舒服 嗌左個4人餐啦 包2個前菜 4客湯 半隻鹽焗雞同3個小菜 加18蚊可有一份甜品(好扺 加左🤣)前菜: 燒汁野菌 好正 好入味; 椒鹽豆腐 外脆內軟 幾辣 我老豆好like😝湯: 野葛菜湯 飲落幾順口鹽焗雞: 好入味!肉質都新鮮 不過食到翼既位 略嫌咸左少少三個小菜: 咕嚕肉 不會太濃 洽到好處 我好怕出面食既咕嚕肉汁太稠又太甜 呢個就剛好; 枝竹班腩煲 好神奇 佢入面係有埋火腩🤣味道一般 班腩有少少腥 不過我覺得係鮮味黎 不影響進食體驗; 沙爹粉絲牛肉煲 好濃味 有椰香 撈飯一流 上面既小菜份量都比我想像中多 我地4個人 食到撐住哂🥺甜品: 朱古力芭非 好多層次 好好食😫尤其中間有層唔知咩脆脆片 好味道總括而言 高質!
一入去已覺得環境好靚 坐落梳化位又好舒服

湯: 野葛菜湯 飲落幾順口

鹽焗雞: 好入味!肉質都新鮮 不過食到翼既位 略嫌咸左少少

上面既小菜份量都比我想像中多 我地4個人 食到撐住哂🥺

總括而言 高質!
2019-11-19
庆祝纪念
生日
  • 椒鹽豆腐
2019-11-20 245 浏览
放假與媽媽遊東涌,閒逛新Outlet區。新Outlet區開了不少食肆,由於媽媽想吃點心,於是便選了這家《六小館》。可能平日較早時間到達,無需等位,入座後點了一壺茶,然後點菜,兩個人點了:🥢「波兒蝦餃」$48 : 造型可愛,不只是打卡之選,內裡蝦肉飽滿爽彈。🥢「鮮蝦燒賣」$43: 豬肉脂肪少,蝦肉豐富又不太油。🥢「翡翠素餃」$33 : 餃皮薄,餡飽滿。🥢「六小館灌湯餃」$58: 湯底清甜不太鹹不太油,餃內餡料豐富。🥢「金莎紅米蝦腸粉」$48:腸粉軟滑而且薄,真心推介必吃。🥢「桂花炒新竹米粉」$138: 用上台灣幼身新竹米粉,不會太鹹,炒至乾身,如果濃味多一點會更適合港人口味(若愛重口味的人,可能要加點醬油吃)🥢「賣豬仔」$48 :🐽造型超可愛甜品,實為Panna Cotta,不太甜,剛剛好😋🥢這頓午飯確實點了不少,但都全部清入肚子裡,食物不會太鹹太油,飯後亦未見有口渴感覺,相信沒有「師傅」吧,餐廳性價比中上,食物屬高質之選,推介👍🏻

🥢「鮮蝦燒賣」$43: 豬肉脂肪少,蝦肉豐富又不太油。

🥢「翡翠素餃」$33 : 餃皮薄,餡飽滿。

🥢「金莎紅米蝦腸粉」$48:腸粉軟滑而且薄,真心推介必吃。

波兒蝦餃
六小館灌湯餃
桂花炒新竹米粉
賣豬仔
2019-11-18 42 浏览
送朋友機,見仲有時間就黎左東薈城行下,佢要返加拿大了,所以揀左六小館食中菜點心。餐廳環境一流,裝修靚仔,坐得舒服,而且價錢不貴,CP值相當高。波兒蝦餃,一籠三隻金魚仔波兒造型,得意有趣,大大粒蝦很飽滿,蝦餃新鮮熱辣,一極棒!金沙紅米蝦腸粉,好特別,比一般普通的腸粉吸引好多,賣相好靚,粉皮陰韌,口感Q彈,夾層系脆脆包住蝦肉,爽彈可口。欖菜帶子粒炒飯好贊!不油膩,但粒粒爆香,幾乎每一粒米都被欖菜或者帶子包襄住,十分香口!小梨子咸水角,梨子造型勁呃like,肉餡飽滿,糯米皮外脆內軟,好香口!

午餐
2019-11-15 53 浏览
好耐無黎過東涌行街,知道個outlet擴充左,特登黎行下。行咗陣街就當然要補充下體力啦,見到呢間六小館裝修好decent,又要夜景睇,就決定一試。啲侍應都好有禮貌。坐低先order茶,佢竟然有桂花烏龍😍😍😍餐牌價錢係呢度黎講唔算平,但食落就知絕對係合理。話梅花生,好特別,淋淋地,仲有啲甜味。野菌豆腐煲,豆腐先煎好再拎去炆野菌,同啲生根一齊炆淋,清清地幾好食。其實仲嗌咗個炒米粉,不過唔記得咗影相,炒米粉炒得好乾身唔會痴埋一舊舊。最後就係今晚個重點,花雕瓦罉豉油雞!以為會好鹹?有酒味?唔會!係估唔到咁嫩滑,而且一啲都唔鹹,仲有啲甜。果然係signature dish👍🏻大家都話下次要再黎呀😍
好耐無黎過東涌行街,知道個outlet擴充左,特登黎行下。

侍應都好有禮貌。坐低先order茶,佢竟然有桂花烏龍😍😍😍
餐牌價錢係呢度黎講唔算平,但食落就知絕對係合理。
話梅花生,好特別,淋淋地,仲有啲甜味。
花雕瓦罉豉油雞

大家都話下次要再黎呀😍
花雕瓦罉豉油雞
2019-11-10 124 浏览
東涌原來開左好多新餐廳。今日見到呢間中菜館好似唔錯咁。個Menu都好靚,裏面有好多嘅菜式。我哋五個人所以叫咗個四人餐。佢個名好搞笑叫做大排檔四人套餐。而且超級平只係588。佢有兩個前菜四碗湯 半隻鹽焗雞同埋三個小菜燒汁野菌唔識點形容的菇但係,係超級好味!真係好有大排檔嘅味道同埋鑊氣!個感覺就係係一間西餐廳裏面食中餐野但係有大排檔嘅味道。泡椒爽脆魚皮呢個就好似返咗大陸食辣野咁樣。啲魚皮超級爽脆,雖然係冷盤但係亦都好開胃。但係小心唔好食到佢啲辣椒因為真係辣到跳舞私房菜老火湯今晚嘅湯係西洋菜湯,青青綠綠都係中國風。古法鹽焗雞(半隻)雖然佢個名係古法鹽焗雞,但係佢其實都係一個鹽焗雞。鹹鹹香香都幾好味。西檸雞超級大碟嘅係西檸雞,嚟到嘅時候真係超級香。超級大件又好有肉汁!佢嘅西檸汁甜甜酸酸。超級開胃。椒鹽鮮魷熱熱辣辣香香脆脆!佢仲有個汁俾你點!大排檔炸大腸甜甜酸酸!唔會有味,感覺洗得好乾淨!糖水唔知出邊嘅糖水咁甜,雖然係糖水但係只係小小甜。適合一種健康人士!

東涌原來開左好多新餐廳。
今日見到呢間中菜館好似唔錯咁。
個Menu都好靚,裏面有好多嘅菜式。
我哋五個人所以叫咗個四人餐。
佢個名好搞笑叫做大排檔四人套餐。
而且超級平只係588。
佢有兩個前菜四碗湯 半隻鹽焗雞同埋三個小菜

燒汁野菌
唔識點形容的菇但係,係超級好味!
真係好有大排檔嘅味道同埋鑊氣!
個感覺就係係一間西餐廳裏面食中餐野但係有大排檔嘅味道。

泡椒爽脆魚皮
呢個就好似返咗大陸食辣野咁樣。
啲魚皮超級爽脆,
雖然係冷盤但係亦都好開胃。
但係小心唔好食到佢啲辣椒因為真係辣到跳舞

私房菜老火湯
今晚嘅湯係西洋菜湯,
青青綠綠都係中國風。

古法鹽焗雞(半隻)
雖然佢個名係古法鹽焗雞,
但係佢其實都係一個鹽焗雞。
鹹鹹香香都幾好味。

西檸雞
超級大碟嘅係西檸雞,
嚟到嘅時候真係超級香。
超級大件又好有肉汁!
佢嘅西檸汁甜甜酸酸。超級開胃。

椒鹽鮮魷
熱熱辣辣香香脆脆!
佢仲有個汁俾你點!

大排檔炸大腸
甜甜酸酸!唔會有味,感覺洗得好乾淨!

糖水
唔知出邊嘅糖水咁甜,
雖然係糖水但係只係小小甜。
適合一種健康人士!
2019-11-10 59 浏览
原來呢一間餐廳全港得一間唔使東涌,環境非常舒服乾淨,好適合一家大細嚟食飯。服務員好有禮貌。服務員佢哋都好好,經常幫我地清枱。上送好有先後次序。我哋一行四個人點左一個set先,原來一個四人set價錢都好抵,先係$600都唔使。一開始以為佢個份量好少,但原來份量都好多,食到我地四個都飽晒。但因為其他嘢食都好吸引,所以我哋另外點左一個蒸安格斯牛🐂,同埋兩碗🥥椰汁花膠湯,補補先😊😊😊下次帶爸爸媽媽黎食👍🏻👍🏻👍🏻
下次帶爸爸媽媽黎食👍🏻👍🏻👍🏻
2019-11-10 76 浏览
第一幅相就影景唔好誤會介紹旅遊景點!只是讚嘆,如此美景下享受佳餚,令人賞心樂事。桂花烏龍茶~桂花淡淡幽香會上烏龍茶香,令人份外醒神。西式煮法將攪拌融入在湯中,但湯底係長時間熬製老火湯。前菜燒汁野菌師傅技術到家,唔會煮到出哂水,菇菌,新鮮爽口。椒鹽鮮魷入口鬆化師傅用食材用心,近期食窩筍的好季節。海鮮蒸蛋白蒸得滑溜 ,蒸煮的上湯調配得好好味。砵仔焗魚腸,黎啲家鄉野唔喺度度有得食,亦都唔係度度煮得好食黎度手法正宗食到以前酒樓口味。近期亦係大閘蟹的季節,星期一至四每位叫頭一只18蚊話實如此美景,店員服務亦友善親切,裝修亦有格調,有家的感覺,而大排檔套餐餐價錢完全係超值。]

桂花烏龍茶~桂花淡淡幽香會上烏龍茶香,令人份外醒神。

西式煮法將攪拌融入在湯中,但湯底係長時間熬製老火湯。

前菜燒汁野菌師傅技術到家,唔會煮到出哂水,菇菌,新鮮爽口。

椒鹽鮮魷入口鬆化

師傅用食材用心,近期食窩筍的好季節。

海鮮蒸蛋白蒸得滑溜 ,蒸煮的上湯調配得好好味。

近期亦係大閘蟹的季節,星期一至四每位叫頭一只18蚊

]

2019-11-07
2019-11-10 26 浏览
東薈城一直都係買平價波鞋波衫嘅聖地今日收咗工,就同媽咪去呢度「入貨」行咗幾個鐘,開始又餓又攰於是就入咗呢「六小館」食晚餐.「六小館」裝修以水湖藍為主調由門面到餐廳內都非常精緻優雅仲有有落地玻璃可飽覽窗外景色·餐牌除左MAIN COURSE仲有「六小館大排擋」DINNER SET$298已經包左前菜,老火湯兩款小菜同甜品真係好抵食呀.🔸泡椒爽脆魚皮呢款係涼拌魚皮,椰菜絲同萵筍絲入口鮮香,口感非常爽脆又彈牙陣陣既麻油香,好開胃!.🔸 野葛菜豬展湯同一般嘅老火湯吾同店員一早已隔好渣所以睇落好似青草汁咁野葛菜同豬展嘅精華完全融係水中味道好濃郁!.🔸椒鹽鮮魷鮮魷再撲上一層薄薄嘅炸粉🥰落鍋炸至金黃色食落酥化香脆又爽口,而且夠乾身炸粉同鮮魷吾會鬆散,吾錯. 🔸魚香茄子煲魚香茄子煲係我最喜愛嘅菜式之一茄子煮到糜爛,咬落去醬汁同茄香一齊爆發果種口感同味道,真係吾會膩雖然係送飯一流嘅菜式但吾會好鹹,恰到好處.🔸紫米露香濃嘅紫米露,濃稠度較高加上一粒粒嘅西米,口感豐富仲吾會好甜.🔸花雕瓦罅豉油雞 一上枱就聞到陣陣嘅香氣約有一半隻雞嘅份量用豉油去醃製嘅雞件,非常入味👍雞肉肉質嫩滑,吾會鞋鹹香中帶點花雕酒香,
東薈城一直都係買平價波鞋波衫嘅聖地

今日收咗工,就同媽咪去呢度「入貨」
行咗幾個鐘,開始又餓又攰
於是就入咗呢「六小館」食晚餐

$298已經包左前菜,老火湯
兩款小菜同甜品
真係好抵食呀

🔸泡椒爽脆魚皮
呢款係涼拌魚皮,椰菜絲同萵筍絲
入口鮮香,口感非常爽脆又彈牙

陣陣既麻油香,好開胃!

🔸 野葛菜豬展湯

味道好濃郁!

🔸椒鹽鮮魷
鮮魷再撲上一層薄薄嘅炸粉🥰
落鍋炸至金黃色
食落酥化香脆又爽口,而且夠乾身
炸粉同鮮魷吾會鬆散,吾錯

🔸魚香茄子煲
魚香茄子煲係我最喜愛嘅菜式之一
茄子煮到糜爛,咬落去醬汁同茄香一齊爆發
果種口感同味道,真係吾會膩

雖然係送飯一流嘅菜式
但吾會好鹹,恰到好處

🔸紫米露
香濃嘅紫米露,濃稠度較高
加上一粒粒嘅西米,口感豐富
仲吾會好甜

🔸花雕瓦罅豉油雞
一上枱就聞到陣陣嘅香氣
約有一半隻雞嘅份量
用豉油去醃製嘅雞件,非常入味👍
雞肉肉質嫩滑,吾會鞋
鹹香中帶點花雕酒香,令味道更立體

🔸C襪奶凍
其實係港式奶茶奶凍
表面仲放左幾粒珍珠,像真度好高呀

奶茶奶凍好Q彈,奶茶味濃厚
仲有方塊多士,加上牛油淋上煉奶
賣相味道都係高質之選
2019-11-07
2019-11-09 37 浏览
尼排有套好正的西片上畫,於是相約為食好姊妹一起去睇,睇完戲正值晚飯時間,順利成章係附近搵野食,同戲院同層就已經有好幾間食肆,為食姊妹提議食中餐,於是入去尼間試一試本來打算散叫,因為想食大閘蟹,不過買哂既,店員介紹晚市套餐,前菜三揀一,主菜揀二款,仲有美味的粟米魚肚羹,前菜的椒鹽豆腐,外層炸得酥脆,一咬入口,豆腐又香又滑,點上喼汁更惹味粟米班塊,賣相合格,粟米汁唔會太杰,最怕這些茨汁似漿糊般,斑塊一睇已經知非雪藏貨,食落魚質柔軟,魚味非常濃,新鮮魚才做出這個效果,值得一試另外點了菠蘿咕嚕肉,甜甜酸酸的咕嚕肉,十分惹味,除左菠蘿外還加入荔枝同哈蜜瓜,吃起來更清新呢度環境舒服,枱舆枱之間距離不會太迫,除咗四人枱外,還有很多圓形大枱供一大班人吃飯,原來憑當日戲票仲可以減$30

After long travelling, I always love to find a decent Chinese restaurant after that. I got a three course lunch in Tung Chung and enjoyed in very nice environment.I ordered sweet and sour pork, braised rice with abalone as well as black glutinous rice with coconut milk. All of the dishes here are nice. I got a very nice afternoon here.