2019-02-20 314 浏览
今日同幾個朋友約左食飯,有個朋友就話呢間唔錯,所以就去左試下!!!叫左一個芝士海鮮烏冬,芝士味唔會太濃,可以接受,海鮮有魷魚🦑蜆,青口,蝦🦐,呢個味道都唔差!咖喱雞扒飯🐔🍛,咖喱唔夠辣,雞扒味道都一般般,味噌湯超難飲,三文魚海膽飯亦都一樣,唔知飲緊乜。。。天婦羅炸蝦🦐炸得唔夠酥脆,有啲稔。環境方面算唔錯,唔會太吵,都唔會太污糟。服務態度都唔差,有禮貌,食物種類多,不過味道就真係一般般,價錢方面還算可以,如果食物質素可以好少少會繼續幫襯。
天婦羅炸蝦🦐炸得唔夠酥脆,有啲稔。
2019-01-09 308 浏览
跟朋友沒有idea吃甚麼好,走著走著原本打算食隔壁的店卻好像等位要等很久,就很random地內進六丸午餐。剛內進,座位有很多,店員隨便指一個位置叫我們坐。可是,那個座位是走廊位出入多;看見裡面還有很多位,我跟朋友都想到裡面坐。這時,一位身軀肥大的中年男店員立刻檔在我們前面,距離非常近,用非常冷漠的語氣不斷重複說我們不能到裡面坐,說是四人座位,連一步也不讓我們前進,令人十分不安。我詢問,裡面的四人檯跟這邊的六人檯全部都是二人檯合起來的啊,他就很不耐煩地說不能坐裡面,又叫我們在這邊坐下,更說「呢邊你坐哂咩,你地坐一邊啊嘛」,指著一邊叫我們坐,表示一會要準備搭檯。甚麼態度?真後悔當時沒有立即離開!我們挑了另一個位置坐下。在我們看餐牌時,男店員不讓我們坐的位置竟然有一對男女坐下用餐!真的憤怒了!我點了火炙地獄黑豚肉拉麵($55)。喝一口湯,沒有味道,只有點辣油的味,但本身湯底已經做得差,除了是極稀的味精湯加辣油外,我吃不到其他味道蛋過熟,吃不到浸過醬汁的味道,甚及蛋味也十分淡。碗很大,但豚肉是薄薄細細的三小片,咬下去,很「鞋」,表面是有稍微燒過,但完全不能提升味道。跟餐會有一份三文魚壽司或者加

火炙地獄黑豚肉拉麵

跟餐會有一份三文魚壽司或者加洲卷,等了很久還沒來。在我差不多把拉麵吃完時,隔壁桌問一下對我們很不禮貌的男店員,說等了很久壽司還沒有來,他又以很不耐煩的語氣,很大聲地告訴隔壁客人廚房一次過做所有壽司,叫他們再等,這是甚麼態度...
吃完拉麵,我的加洲卷終於來了。三小件,壽司包的有點鬆散,還是普通的味道吧。

受氣又不好吃的午餐索價$55,如要餐飲還要加錢。無論是食物、環境還是態度通通不值,不會再來!
2018-11-05 337 浏览
呢間日本餐廳,有次朋友意外發現,以為旺角人多車多,食咩都要排一大餐,點知呢間寛落得黎,仲要好味,而且食物種類多,價錢較其他日本餐廳低!今次食既小食拼盤船,有炸蝦,壽司🍣刺身!而且有隻船上,好得體!刺身新鮮,蝦炸得香脆!高質!另外既刺身飯同埋三文魚壽司都好新鮮,而且分量都好多!刺身鮮甜,飯又唔會太酸!
2018-10-28
2018-07-13 612 浏览
係旺角周圍都係餐廳,日本餐廳🇯🇵好容易就搵到,但普遍都係食放題,一係就係偏貴嘅日式料理。🤔今次我食呢間係平民d,種類又多嘅日本餐廳。佢入面有刺身、壽司、拉麵、飯同火窩等等⋯⋯ 完全可以滿足我咩都想食d嘅慾望🤤🤤只要正價食夠某金額就可以加$40 食10片三文魚刺身😍我地叫左個海鮮拉麵。味道唔錯,當然你唔可以搵專賣拉麵嘅一籣啊豚王比,以平民值黎講,呢碗拉麵係抵食嘅。之後仲叫左個芝士吉列豬扒set,睇餐牌幅圖,d芝士係多到起絲架😂😂😂 咁現實係冇嘅😂😂 但芝士味都夠,不過個塊豬扒有d薄。塊扒唔係普通嘅豬扒,佢係豬肉撈左d黑椒,再加一d火腿片咁炸。都幾特別嘅🤔。
今次我食呢間係平民d,種類又多嘅日本餐廳。佢入面有刺身壽司、拉麵、飯同火窩等等⋯⋯ 完全可以滿足我咩都想食d嘅慾望🤤🤤
只要正價食夠某金額就可以加$40 食10片三文魚刺身😍

去女人街搵日本野食,呢間都算係數一數二,就係♥六丸居食屋日本料理♥啦!適逢臨近父親節,都見到好多一家人黎食飯(因為見到都係媽媽比錢,哈哈)!餐牌咩都有咁制,有定食、拉麵、烏冬、鍋。。。樣樣齊!豬軟骨、燒鯖魚定食呢個定食配埋小食、溫泉蛋、味噌湯、白飯,望落都好豐富。豬軟骨幾入味,而且骨真係軟,唔硬易入口,配飯好正。鯖魚都好大條,配埋檸檬汁同埋鯖魚醬油,酸酸地又咸咸地,都真係幾開胃。條魚燒得好好,魚皮係脆的,應該係即叫即燒,魚肉滑身,食落口仲有陣陣既魚油係到,條魚都幾高分。隻溫泉蛋我選擇左用黎撈飯,再加啲豉油,感覺個飯即刻升左lv。小食係螺肉,味噌湯都不過不失!醬皇燒帝皇蟹棒壽司睇個名同個圖好似好勁咁,但真係只供參考呀!平平無其得個樣,同普通蟹棒沒什大分別,有點失望!蝦甜壽司、帆立貝壽司、海膽軍艦三款壽司都好好食,一啲都唔腥,好甜!甜蝦都算係肥身,有啲咬口,唔錯。帆立貝鮮味都幾好,咬落去都好有肉。海膽軍艦依然都係最好食最唔捨得食!味道鮮甜得黎又有海膽既腥!三文魚刺生食日本野點少得三文魚!?晚市有個優惠,只要食滿$120,就可以以$40既價錢食三文魚,原價都唔平架,$40仲要有10塊,平均都
餐牌咩都有咁制,有定食、拉麵、烏冬、鍋。。。樣樣齊!
豬軟骨、燒鯖魚定食
呢個定食配埋小食、溫泉蛋、味噌湯、白飯,望落都好豐富。
豬軟骨幾入味,而且骨真係軟,唔硬易入口,配飯好正。
條魚燒得好好,魚皮係脆的,應該係即叫即燒,
魚肉滑身,食落口仲有陣陣既魚油係到,條魚都幾高分。
小食係螺肉,味噌湯都不過不失!
醬皇燒帝皇蟹棒壽司
睇個名同個圖好似好勁咁,但真係只供參考呀!
平平無其得個樣,同普通蟹棒沒什大分別,有點失望!
蝦甜壽司、帆立貝壽司、海膽軍艦
三款壽司都好好食,一啲都唔腥,好甜!
甜蝦都算係肥身,有啲咬口,唔錯。
帆立貝鮮味都幾好,咬落去都好有肉。
三文魚刺生
食日本野點少得三文魚!?
原價都唔平架,$40仲要有10塊,平均都係$4塊咋!好抵!
略嫌唔係好夠凍,感覺唔係最新鮮,但都係合格既!
最人食左差不多300蚊,質素都值人個價錢既,
整體黎講都算唔錯,最重要係夠多唔同選擇!
2018-06-12
2018-06-02 424 浏览
今天和朋友去旺角食日本菜。環境裝修一般。叉燒拉麵:非常一般,叉燒沒味,湯也只是普通味精湯,溏心蛋太熟,味道也一般。網燒牛扒定食:牛肉質感很奇怪,不似食緊牛肉,太淋太軟熟,而且沒有肉味,也不夠熱。個飯煮得軟熟,還可以。加了5元要三文魚,三文魚很細塊,味道普通,不過只是5元就不要有太大期望了。加了4元要杯熱柚子,沒什麼特別。埋單2人共105元,價錢合理但味道非常一般,環境裝修也不太好,侍應服務態度也不太好,故不會再來。
今天和朋友去旺角食日本菜。

環境裝修一般。

叉燒拉麵

網燒牛扒定食

三文魚壽司

加了4元要杯熱柚子,沒什麼特別。

2018-06-02
2018-04-08 521 浏览
同朋友岀街,行太耐,就餓暈了,即刻搵間餐廳坐低食野。呢間之前黎過,覺得唔錯,又再黎多次。次次黎都勁多人,可見真係好食!我地叫左幾樣野,但已經食到勁飽。蕃茄湯牛柳粒烏冬,蕃茄湯底就真係有點假。但係牛柳粒好稔好入味,我幾中意。配菜亦好多。烏冬夠煙韌。蕃茄湯煙鴨胸烏冬。鴨胸都一樣好稔好滑,烏冬亦夠煙韌,配料一樣夠。真係衰湯底。我對牛個碗興趣大啲。香芒炸蝦卷,因為我中意食芒果而叫,但有點失望,蝦沒有炸嘅感覺,沙律醬蓋過了芒同蝦味。綠茶三文魚卷,冇綠茶味,三文魚夠薄,我覺得可以。一樣都係俾沙律醬搶味。員工服務態度極惡劣。環境狹窄。人流幾多。食物質素還可以,唔算好貴。
次次黎都勁多人,可見真係好食!
我地叫左幾樣野,但已經食到勁飽。

2018-03-24 374 浏览
餐廳果刻,客唔係多, 我坐低後一杯茶/水都冇到, 叫職員A拎杯水, 佢又冇做, 再叫職員B拎杯水又係冇做, 我心諗 客坐低, 水或茶好基本既野即時送上枱既啦, 到我食完走果刻都係冇既,另外職員工作態度又係有問題, 下次都唔會去
2018-03-20 285 浏览
想食晚餐行過女人街見到呢間入左去試試,入去睇到坐左一半人。見到餐牌壽司同刺身類貴左D,所以叫左三文魚頭鍋,芝士海鮮烏冬同芒果卷。芝士海鮮烏冬: 無咩芝士味,海鮮都係一般蜆好細粒烏冬都算ok!三文魚頭鍋: 有魚餃位好好多肉好滑好好味呀!成個魚頭都食清😜,但金針菇只有2條少左d,有粉絲係底吸晒魚湯味。芒果卷d芒果唔酸都唔錯,下次會再試其他野食。p.s.食滿$150加$40有三文魚刺身(大約10片都唔會好薄)。
想食晚餐行過女人街見到呢間入左去試試,入去睇到坐左一半人。見到餐牌壽司刺身類貴左D,所以叫左三文魚頭鍋,芝士海鮮烏冬同芒果卷。芝士海鮮烏冬: 無咩芝士味,海鮮都係一般蜆好細粒烏冬都算ok!三文魚頭鍋:
2018-03-17
2018-03-10 295 浏览
放工同老公兩個人去咗旺角睇電話, 之後 行咗入去女人街搵食, 最終見到呢間居酒屋, 話每人食滿 80蚊 ,就可以任叫40蚊一碟有十片嘅三文魚刺身 ,聽落去好似幾吸引 ,而且食物價錢又唔貴 ,所以一於試下。叫咗 一個鰻魚炒飯,一個燒三文魚反捲,一份池魚壽司, 一份芥辣八爪魚軍艦, 兩碟三文魚刺身 同埋兩支asahi ,總共食咗330蚊。池魚壽司: 一般般 , 冇乜特別。芥辣八爪魚軍艦 : ok啦 ,起碼過紫菜仲係脆嘅 。燒三文魚反捲: 唔好食 ,食唔到三文魚魚油嘅香味。鰻魚炒飯算係驚喜之作, 炒得夠乾身 ,醬汁好好味,味道有層次。三文魚刺身第一碟肥美厚身 ,所以即刻再encore ,點知第二碟 真係好驚嚇 ,薄切• 細塊, 失望。

池魚壽司: 一般般 , 冇乜特別。
芥辣八爪魚軍艦 : ok啦 ,起碼過紫菜仲係脆嘅 。
燒三文魚反捲: 唔好食 ,食唔到三文魚魚油嘅香味。
2018-03-09
  • 鰻魚炒飯
2017-12-09 570 浏览
行女人街搵食 見到佢門口有大大個海鮮鍋sample, 諗住入去打邊爐。價錢都吾錯 貴吉野家少少。大約60-70左右。點知原來係已經寫好的鍋,所以就叫左另一個看似火鍋,實係湯烏冬的面。 $72 湯底望落去幾濃,飲落去一般般。最好食係上面塊腐皮,其他材料都吾太鮮/突出。尤其是隻吉列蝦,浸左落個湯已經扣左吾少分,咬落去口感吾脆,無浸湯既位置都吾脆,粉漿都好厚。另外尋寶尋到隻青口,吾鮮,一般。 食食下所謂的海鮮(蝦仁+碎魷魚)的時候,有幾個碎石子(可能係青口的遺孀)。服務都ok, 都算有叫有應,有fill 水。整體而言,吾抵食

海鮮 烏冬鍋

湯底望落去幾濃,飲落去一般般。

最好食係上面塊腐皮,其他材料都吾太鮮/突出。

服務都ok, 都算有叫有應,有fill 水。

整體而言,吾抵食
2017-10-29 567 浏览
放工同朋友行旺角,行到肚餓就開始覓食喇,女人街兩邊都有好多食肆,而且大部份既價錢都好親民,今日想食清清地就揀左間日本餐廳門口既餐牌見到已經好吸引喇今晚優惠可以用$40 order三文魚刺身,刺身一盤有10件而且全部都大大件餃子雞翼,用燒汁黎煮好惹味大阪燒,好多沙律醬而且野菜比較多,口感就一般般,食到尾已經覺得好漏海膽蠔火卷,海膽有鮮味,不過略嫌炸蠔炸粉較厚鰻魚柳川鍋,呢個鍋湯底既味道唔錯,入面有鰻魚雞扒,鍋底有粉絲,下次可以再叫最後埋單2百幾,價錢都算合理
門口既餐牌見到已經好吸引喇
今晚優惠可以用$40 order三文魚刺身刺身一盤有10件而且全部都大大件
餃子雞翼,用燒汁黎煮好惹味
海膽蠔火卷,海膽有鮮味,不過略嫌炸蠔炸粉較厚
最後埋單2百幾,價錢都算合理
2017-10-23 382 浏览
週日崇拜過後閑逛女人街,反正友人出了埠,小人決定吃過晚飯才回家。沿路走著,看見一家日式餐廳,膽粗粗入內一試。瞄了餐牌數勻,左翻右翻之後,選定了鰻魚炒飯。甫上枱,已經覺得不是很大碟。飯炒得頗鬆,兼且乾得來有鰻魚汁包著,是香甜的。然而鰻魚粒不多,有些還吃到骨的,燒得不太到位,魚骨不夠化。而正因為鰻魚十分之少,好像吃著一碟鰻魚汁炒飯而已。味噌湯的味道極淡,喝不出多少味噌味,說是清湯一兜還差不多。結果一如所料,吃完還未夠飽,之後要約絲打們去吃糖水。

鰻魚炒飯
結果一如所料,吃完還未夠飽,之後要約絲打們去吃糖水
  • 蟹膏炒飯
  • 鰻魚炒飯
2017-08-21 633 浏览
好小可會諗食評想佢!我對食不大要求,食物有怪味,換左可接受,但職員態度真係厲害。一坐低隔鄰枱就投訴壽司飯太酸。職員態度有理無理。本人諗住自己叫刺身同面食。所以繼續叫餐。一點幾出到旺角,啱啱響午飯時間既中間,見到呢間餐廳有飯、面、壽司等選擇。就入去。去到都係得幾張有客。午市套餐價錢好吸引。只係40 至68蚊。仲無加一添!叫左個刺身餐,刺身盆上枱都好吸引,有沙律,有面豉湯同埋飯!沙律唔係女好凍!刺身多款。帶子應該係厚身既一粒切半!三文魚有腩身感覺,玉子切得好薄,如果切兩片而唔係四片應該會好味d. 而出品全部跟足餐牌既圖示。跟餐既餃子應該係炸既。好多肉汁!非常好味。呢碗就係有問題既烏冬喇!蕃茄牛肉烏冬。朋友鍟左一舊牛肉我食!食落口有好重既黑椒味,仲要係燶左既黑椒味。舊牛肉既肉質又怪怪地。朋友諗住係一舊半舊既問題,點知食第二舊都係咁就叫職員過黎換!但佢批評我地食完先叫佢地換。朋友最終叫返個叉燒拉面。最於都見朋友笑返。食物價格頗低,以日本野食黎講。份量亦都好吸引。做餐廳既食物間中有問題好正常!但職員態度我諗係呢間餐廳既重要問題!希望管理層重視!
好小可會諗食評想

刺身定食

而出品全部跟足餐牌既圖示。

炸餃子

跟餐既餃子應該係炸既。好多肉汁!非常好味。

蕃茄牛肉面

叉燒拉面

朋友最終叫返個叉燒拉面。最於都見朋友笑返。

食物價格頗低,以日本野食黎講。份量亦都好吸引。

2017-08-17
刺身定食
炸餃子
叉燒拉面
2017-07-27 579 浏览
同朋友仔行完街去女人街尋覓下食咩好,她比較愛吃日本料理,無意中發現有間日式餐廳,便吸引了我們進去 一般女人街餐廳面積不會很大,但原來進去後都幾大架! 當時已經坐滿客人,十分熱鬧!! 牆上更貼著很多食物圖片跟日文對照添看看餐牌,款式種類繁多,有刺身,小食,熟食,飯類,麵類⋯⋯ 不過我們之前在街邊吃了小食,所以還是有點半飽,哈哈!只點了三樣而已~三文魚刺身新鮮,很鮮甜,而且非常厚身雞軟骨熱辣辣,炸得香脆可口,份量蠻多海鰻長卷大大件,鰻魚雖有點乾身,但配上有青瓜,蟹柳,玉子有口感又飽肚~這裡價錢適宜又份量足,下次一定會同朋友仔再黎

三文魚刺身新鮮,很鮮甜,而且非常厚身

三文魚刺身

雞軟骨熱辣辣,炸得香脆可口,份量蠻多

雞軟骨

海鰻長卷

這裡價錢適宜又份量足,下次一定會同朋友仔再黎
2016-12-16
三文魚刺身