2005-09-18 7 浏览
今日心血來潮想食豆腐花, 於是約男朋友一齊食,今日好多人呀~好不容易搵左個位坐低, 叫左凍豆腐花同煎豆腐, d 豆腐花真係好滑呀~~好正呀!!凍冰冰~~正呀!!!煎豆腐唔知好唔好食, 冇食到~~男朋友就話d 豆腐好滑...
今日心血來潮想食豆腐花, 於是約男朋友一齊食,
今日好多人呀~
凍冰冰~~正呀!!!煎豆腐唔知好唔好食, 冇食到~~
男朋友就話d 豆腐好滑...
2005-09-12 6 浏览
由細食到大,唔洗多講一定好味啦!!豆漿好有豆味..豆腐花好滑..我就好鍾意食煎釀豆腐卜... 正!!但係我發覺只有深水土步同九龍城個間公和先最正宗~~
但係我發覺只有深水土步同九龍城個間公和先最正宗~~
2005-08-17 13 浏览
都係由細食到大的舖頭, 不過我從來唔鐘意食豆腐花, 所以沒有食佢的:1) 煎釀豆腐: 香, 好味, 口感佳. 好得沒話說.2) 豆漿: 係我飲過最好的. 香甜得黎唔會覺得係飲糖水.3) 煎釀豆'卜': 細個時沒有的東西, 味道也很好, 不過就硬係覺得唔會好得過其他豆腐舖的不過就覺得佢d衛生麻麻, 覺得佢d杯洗得好似唔乾淨, 所以有時我唔會飲豆漿.p.s. 其他分店真的不值一提!!!

1) 煎釀豆腐:
香, 好味, 口感佳. 好得沒話說.
2) 豆漿:
係我飲過最好的. 香甜得黎唔會覺得係飲糖水.
3) 煎釀豆'卜':

p.s. 其他分店真的不值一提!!!
2005-08-02 8 浏览
熱近排天氣咁熱,最釨就食甜品呀講到甜品,香港近十年變化好大,以前我細個個時正係得紅豆沙,綠豆沙,蓮子糖水,豆腐花等…...中式甜品至從許X山出現之後甜品就出現左許多新面目如水果"LO"野,海底"LO"野等但講到好食,又有益就係豆腐花呀,一來價錢平,十蚊有交易公和豆腐花,講真吾係往係個頭都好難搵,地點係街市個邊,環境真係一般,衛生都吾會太好,如去食的話有個心理準備講返公和佢地豆腐花夠滑,林得黎吾會太"傘"些店除左豆腐花還有許多,豆品食物,如煎樣三寶,腐魚都可以一試
熱近排天氣咁熱,最釨就食甜品
但講到好食,又有益就係豆腐花呀,一來價錢平,十蚊有交易
講返公和佢地豆腐花夠滑,林得黎吾會太"傘"
2005-07-23 13 浏览
食完麵就行過去飲豆漿同食豆腐卜。凍豆漿好有豆味(如果唔係仲有下一站一定飲多杯),至於豆腐卜由於係呀姐邊煎邊上枱,所以好新鮮好燙口,\\\\\\\"點\\\\\\\"埋d醬食仲正。雖然環境真係一般(最初我仲閙嗰朋友帶我埋去豬肉鋪,點知原來隔離就係要搵食o既地方),但係有好o野食就冇所謂啦!
(非会员)
2005-07-21 8 浏览
c 過食評, once pass shum shui po mei buy1外賣豆漿taste good, the price is ok, only $5 (small size).next time will try 豆腐花.
next time will try 豆腐花.
2005-07-05 3 浏览
噚晚叫咗一碗熱豆腐花同一碟煎豆腐,豆腐花好滑,味道適中,好抵食。但煎豆腐就唔係咁正,可能係一個人要食四隻嘅關係,仲有豆腐上面嘅魚肉薄過一張紙,其實即係齋食豆腐,你話有幾好味啦!
2005-06-27 9 浏览
吃完坤記糕有d口乾,行過對面買杯豆漿潤下喉。一如以往好多人,未到門口已經聞到好香煎豆腐香味,只不過小妹怕熱,無冷氣既食肆我係唔會考慮,雖然我都好想整番碟豆腐同凍豆花。外賣一杯大豆漿即飲, 入口都有D豆味,但係台灣飲過更好既豆漿,而家呢杯只係已經比其他質素好,但已經唔可以滿足我既要求lu。
吃完坤記糕有d口乾,行過對面買杯豆漿潤下喉。

2005-05-27 3 浏览
友人從加拿大回港,十分鍾愛飲香港d豆漿,因果邊d 豆漿吾夠豆香,於是帶佢黎呢度飲豆漿,$5杯,無加價,但好似大杯左,水準依然keep得到,最緊要系友人亦覺得滿意!
2005-05-22 7 浏览
$6 豆腐花,好滑架,但係豆腐味就唔係好濃... 本來想試吓佢煎豆腐,但之前食了太多野,太飽了,下次先啦! 哈,我覺得d亞姐和亞叔都好好人呀,會撩人傾計呢~
2005-05-10 13 浏览
2005年5月5日(星期四) 下午7時30分每次來到深水步必會幫襯公和及坤記,剛吃完劉森記招牌蝦子撈麵便到這裡叫了碗凍豆腐花和豆漿。凍豆腐花($6):好滑,甜度適中,正!凍豆漿($4):冰涼可口,夠甜!這裡環境可能差少少,為了好味的豆腐花沒有辦法,不消五分鐘便走人,跟著要去下一站... 坤記
2005年5月5日(星期四) 下午7時30分

凍豆腐花($6):好滑,甜度適中,正!
凍豆漿($4):冰涼可口,夠甜!

2005-04-01 35 浏览
星期日食完狗肉後,當然要搵的甜野食下啦,但又想搵的比較營養好一些既,於是就光顧豆腐專門店。在眾多既選擇中,選擇左煎豆腐卜釀鯪魚肉。鯪魚肉有少少果皮味,與粉混合一齊既比例應該好細,而且有些少鮮味,如果果皮味可以落重的及加入花,會更加完美,老實講,8蚊交足曬貨。至於豆腐卜,油比較多一些已經係意料中事,不過它可以吸收鯪魚肉既肉汁兼有其味道,不只是索水吧。點解冇甜品既,因為差唔多夠鐘,而且又唔想行住食,外賣飲料便是不二選擇。跟住同話事人講:外賣細杯凍豆漿。邊行邊飲,先至有風味,總覺得甜了一些,嚴的來說差唔多係糖水,不過唔緊要,因為下一站係車品品既“哈(蝦)哈(蝦)宴”,選擇左冒著微風細雨搭11號兼可以消些少體力呢!

2005-03-31 3 浏览
呢間公和ge 豆腐花比其他分店ge 滑得多, 雖然環境麻麻, 但好食補番數!!!除咗豆腐花好食,銀芽炒面都好好味!!!
除咗豆腐花好食,銀芽炒面都好好味!!!
2005-03-29 4 浏览
豆腐花差少少豆味, 熱好過凍, 兩者都好滑, 豆漿既豆味就very good. 好似飲啤酒飲D 泡就更加好味, 煎豆泡就最正!!!
2005-03-12 9 浏览
有人話只有九龍城同呢間仲係好味食完合益當然要黎試啦但係食完就有d失望喇無錯豆花係滑既但比起天壇大佛o個d又差少少喎而且無乜豆味我食o個次仲有少少煮膿左既味10蚊一碗唔算平好似屋企樓下街巿既仲好味喎!
有人話只有九龍城同呢間仲係好味
食完合益當然要黎試啦
但係食完就有d失望喇
無錯豆花係滑既
但比起天壇大佛o個d又差少少喎
而且無乜豆味
我食o個次仲有少少煮膿左既味
10蚊一碗唔算平
好似屋企樓下街巿既仲好味喎!