2021-04-01 49 浏览
今日黎左旺角TOP商場,好耐無黎勒,今次應該係第3次黎~早餐都未食,好餓呀,所以去填飽個肚補充體力先開始行😋我哋黎到依間食燒肉放題,好抵呀!佢地個午餐做緊買一送一,仲要食足120分鐘!🎉任食多款燒肉 前菜及小食✨岩晒食肉獸既老公,食飽就有耐性同我行街😁先黎送個牡丹蝦刺生,仲有我鐘意食既希靈魚😍好鮮甜,仲有蝦膏架,好香呀~服務員好週到會教你點樣燒👍🏻M5和牛都係任食,佢既牛脂好豐富,花紋靚,燒落超香牛味,咬落牛已組聞到牛脂香,食落仲濃郁,超うまい😋肉類拼盤:雞肉配芝士醬-雞肉燒左帶出肉香再配芝士醬增加香味既層次~豬肉- 好鬆軟又香肉味牛肋骨雞泡魚乾-唔係度度有,佢地特別之處👍🏻依個我個人一向都愛食😁飽魚-燒得岩岩好,好滑一啲都唔靭👍🏻牛肩肉,肉軟少脂肪但充滿著肉香😋牛舌- 牛味好出,好煙靭,油份恰到好處。雞翼單骨上食得好方便,漬左咸咸地好入味~虎蝦連殼燒,好香呀,殼既獨有燒香味浸入彈牙既蝦肉,Yummy ~比目魚-已經調味,一放落爐燒已經好香,但唔覺腥,佢用左麵鼓醬同目比魚好夾,好甜,肉軟呀😘洋蔥好爽甜,而且吸收左肉既油香😊金菇加左牛油燒好香好好食~雜菇加左黑松露醬去燒好香😘甜蕃薯仔放係
今日黎左旺角TOP商場,好耐無黎勒,今次應該係第3次黎~

早餐都未食,好餓呀,所以去填飽個肚補充體力先開始行😋
我哋黎到依間食燒肉放題,好抵呀!

佢地個午餐做緊買一送一,仲要食足120分鐘!🎉
任食多款燒肉 前菜及小食✨
岩晒食肉獸既老公,食飽就有耐性同我行街😁

先黎送個牡丹蝦刺生,仲有我鐘意食既希靈魚😍
好鮮甜,仲有蝦膏架,好香呀~

服務員好週到會教你點樣燒👍🏻

肉類拼盤:
雞肉配芝士醬-雞肉燒左帶出肉香再配芝士醬增加香味既層次~

豬肉- 好鬆軟又香肉味
牛肋骨
飽魚-燒得岩岩好,好滑一啲都唔靭👍🏻

牛肩肉,肉軟少脂肪但充滿著肉香😋

牛舌- 牛味好出,好煙靭,油份恰到好處。

雞翼單骨上食得好方便,漬左咸咸地好入味~

洋蔥好爽甜,而且吸收左肉既油香😊

金菇加左牛油燒好香好好食~
雜菇加左黑松露醬去燒好香😘

甜蕃薯仔放係錫紙兜燒就得,好甜呀😘
蜆係錫紙兜度錫,海水味容易保存,又無沙👍🏻

食物種類眾多,不能盡錄😘😘
2021-03-26
  • M5和牛
2021-04-01 29 浏览
好耐都冇食燒肉放題喇!!! 最近同朋友行mk既t.o.p, 先知呢度有得食燒肉放題~~正, 同朋友揀左”霞”每位 $398 任食120分鐘, 依家仲有優惠, 買一送一 (比一位既價錢可以兩個人食) 抵到呢~呢度好多唔同款嘅肉, eg. 肩脊肉、一口牛粒、牛舌、牛胸腹、牛板腱, 牛助肉!!最中意既係韓風瓷壼醬油牛肋肉, 唔洗再額外點任何醬汁已經好入味,牛味濃郁, 唔錯!另外亦有海鮮/ 魚, etc, 比目魚西京燒, 呢個真心正, 魚肉軟滑多汁,魚皮燒完好脆口,仲要有兩塊咁多!!鮑魚肉質爽口彈牙,生蠔亦肥美鮮甜!!我地仲點左d 熟食, eg. 唔同款既天婦羅、薯角等!!!呢度仲有大把飲品選擇, 雪糕雪條任食, 仲有甜品可以再點, eg. 窩夫、朱古力蛋糕、日式果子!!overall 坐得舒服, 環境又新, 而且款式多多, 真係好抵食!! 下次會再黎~~~

另外亦有海鮮/ 魚, etc,
鮑魚肉質爽口彈牙,生蠔亦肥美鮮甜!!

我地仲點左d 熟食, eg. 唔同款既天婦羅、薯角等!!!

2021-03-19
2021-04-01 43 浏览
好耐無食過燒肉放題,最近有朋友介紹左旺角呢間主打高級燒肉嘅「八木橋」俾我,專登放半晝過嚟試下。餐廳而家做緊抗疫優惠,只要 like 佢哋嘅 社交平台專頁、喺短片留言「買一送一」及經  whatsapp 訂座,就可以享有 M5 Wet Aged 和牛套餐,二人同行,一人價錢嘅優惠。一坐低店員就會即刻送上多款一次性嘅食物,當中包括有牛肋肉、芝士雞腿肉、豚肉、鮮鮑魚、雞泡魚乾、比目魚、五色刺身同一碟可以任食嘅濕式•熟成 M5 和牛西冷。先吃五色刺身,分量雖然唔多,每樣只係兩件,不過全部都好新鮮,三文魚肥美肉厚,牡丹蝦亦夠哂鮮甜爽彈。用慢火煎下啲牛肋肉,將表面燒至微微焦香,而內裡仍然保持粉嫩,肉質果然唔錯,軟腍中有嚼勁,加上牛肋條用秘製醬油醃過,Juicy 得嚟仲好入味,正。雞腿肉味道亦不俗,燒完後再點埋配上的芝士一齊食,肉質鮮嫩多汁,入口「芝」味十足,而且仲做到拉絲效果,超邪惡又美味。第一次試自己燒比目魚,好彩都無失手, 魚肉非常滑溜,味道帶甜,一點也不膩滯。另外個味醂雞泡魚乾都好正,有咬口得嚟又不會太乾,送酒一流! 終於輪到試下今次放題嘅主角 M5 和牛西冷,燒到大約 5-6 成熟就已經可

終於輪到試下今次放題嘅主角 M5 和牛西冷,燒到大約 5-6 成熟就已經可以食得。肉質好軟熟,滲出甘香油脂,幾乎入口即溶。

至於其他任食項目就仲包括有前菜、沙律、即炸揚物、即做天婦羅、多款唔同口味嘅肩脊肉、牛舌、牛胸腹、海鮮、甜品及飲品等。

虎蝦肉質結實,爽口彈牙,一定要番點!

甜品有日式蕨餅、朱古力布朗尼、泡芙、香蕉冰卷、綠豆和果子和明月冰卷等,記得要食埋雪糕同雪條,咁先夠完美!

2021-04-01 195 浏览
抗疫期間,少左出街,連食好野嘅機會都少左,諗諗下都好耐無食過放題燒肉,最近網上發現旺角TOP開左一間新開嘅燒肉店,like 社交平台專頁同係短片留言「買一送一」可有買一送一優惠架,平均一位都係$250左右,又點可以唔試下呢?餐廳感覺企理乾淨,座位都相當舒適,餐牌上有4個選擇,分別係「雪、雲、霞、雨」,價錢介乎$198至$668,星期五至日只係要俾多$20。既然咁抵食,我地當然揀左依加做緊優惠嘅「霞」啦!餐廳係用QR Code落單,環保之餘係疫情下仲令客人感到更安心。上菜速度都算幾快,亦無咩漏單情況出現。「霞」餐主打食物有「濕式•熟成極上牛西冷」、「 mozzarella 芝士雞腿肉」、 「重韓風瓷壺醬油牛肋肉」、 「米澤三元豚肉」、「珍寶北寄貝」、「味淋魚乾」、「比目魚西京燒」同埋「五式刺身盛合」。除此之外,仲有各式各樣嘅沙律、揚物、天婦羅、牛、海鮮同埋麵食。濕式•熟成極上牛西冷:牛肉都幾大塊,紋路好靚,食落肉質嫩滑,入口juicy。mozzarella 芝士雞腿肉:雞腿肉同芝士係分開上,絕對適合同檯一個芝士控另一個唔食芝士嘅我地。韓風瓷壺醬油牛肋肉:牛肋肉切得都幾厚,肉質算鮮嫩,由於

既然咁抵食,我地當然揀左依加做緊優惠嘅「霞」啦!

濕式•熟成極上牛西冷:
牛肉都幾大塊,紋路好靚,食落肉質嫩滑,入口juicy。

mozzarella 芝士雞腿肉:

韓風瓷壺醬油牛肋肉:
牛肋肉切得都幾厚,肉質算鮮嫩,由於事先用醬油浸住,所以入口甘甜香味,唔錯。

米澤三元豚肉:
豚肉脂肪少,肉質柔嫩甘甜。

比目魚西京燒:
比目魚燒完有好豐富嘅油脂,魚油香味十足,味道清甜,入口外脆內嫩滑 ,配埋佢嘅醬汁簡直係perfect。

珍寶北寄貝:
珍寶北寄貝超大隻,入口鮮甜。

味淋魚乾:
味淋魚乾無骨,入口香脆惹味。

五式刺身盛合:
呢個刺身盛合係一次性嘅,如果想encore就要加錢。

五式刺身分別有甜蝦、三文魚、希靈魚、帶子同埋吞拿魚。刺身切得算厚,賣相唔錯,顏色鮮艷,入口都相當鮮甜。

海鮮方面有鮑魚、蝦丶墨魚仔丶蠔丶鯖魚、蜆等等。

除此之外仲有各式各樣嘅熟食,好似沙律,烏冬,天婦羅等等。炸得脆卜卜,又唔太油膩,最值得一讚係食物可以一件一件叫,食到幾多叫幾多,可以試到唔同嘅野食。

甜品方面仲好多選擇,好似雪糕雪條,朱古力泡芙,brownies等等。

飲品方面有各式各樣嘅汽水同茶,有糖無糖咩都有。
2021-03-31 16 浏览
朋友收到風,呢間燒肉放題做緊買一送一,所以今日中午就突登約埋我一齊去食~我地間左“霞”HKd$398+10%呢款套餐,可以任飲任食120分鐘:)呢度用手機落單,環保又方便!!率先有部份一次性既食物到場,例如珍寶北寄貝、味淋魚乾同牛肋肉等等呢份和牛西冷係可以任食encore架~每人一隻既活鮑魚鮮味又嫩腍!!!雖然牛肋肉需要用較多時間燒熟,但食落好有牛香架~~~而比目魚真係好滑,魚脂感超重:)味淋魚乾係平時去居酒屋成日食,估唔到自己都可以燒得好有水準!!!任食既item仲有好多小食炸物既選擇~食完之後仲有甜品環節xppp推薦試下小泡芙,個餡好香滑雪糕雪條都係可以係自助區自取任食架!!!

呢度用手機落單,環保又方便!!

呢份和牛西冷係可以任食encore架~

每人一隻既活鮑魚鮮味又嫩腍!!!

雖然牛肋肉需要用較多時間燒熟,但食落好有牛香架~~~

而比目魚真係好滑,魚脂感超重:)

任食既item仲有好多小食炸物既選擇~

食完之後仲有甜品環節xppp

推薦試下小泡芙,個餡好香滑

雪糕雪條都係可以係自助區自取任食架!!!
今日同左男朋友去旺角食燒肉! 搵到好推介價錢唔貴 全有94+品 可以有好多唔同選擇首先佢哋都係採用手機app去落單好方便唔使自己填紙食物嘅種類有好多除咗肉類海鮮蔬菜揚物刺身面食沙律同甜品😛首先有一個熟成M5和牛西冷肉肉質鮮嫩而且牛味好濃 , 油脂油香係燒嘅過程之後都芬香撲鼻嘅😙芝士雞腿肉韓風醬油牛肋肉經過左韓國嘅醬油醃製之後燒落去嘅味道都唔使點樣調味都覺得好好食👍比目魚西京燒仲有兩隻新鮮海鮮鮑魚比目魚佢已經較好咗味道食落去帶有少少甜味.女仔會好鍾意食😛燒鮑魚油油香,時間亦都唔需要太長,食落去好新鮮多汁😍五色刺身盛盒😍刺身新鮮嘅程度非常之好,特別係帶子刺身,食落去仲好多鮮甜味,而且男朋友話佢嘅三文魚都非常之厚切,油脂亦都比較豐富嘅❤️絕對係encore之作我哋另外就order左牛舌雞肉同埋牛肉等等非常推介佢嘅牛舌 ,因為薄薄地用嘅時間唔長加埋佢枱上面本身有嘅海鹽就好好味😛之後有少少即整嘅小食例如我最鍾意嘅炸紫心香芋丸真係好開心🤣🤣另外我哋嘢飲方面呢就係自取嘅👍最surprise嘅係佢哋好多唔同嘅特色嘢飲例如有韓國樂天牌子嘅柚子飲品仲有我最鍾意嘅碧泉蜜桃茶!!!而且佢哋換盤嘅速度都算幾快服務
今日同左男朋友去旺角食燒肉! 搵到好推介

芝士雞腿肉

韓風醬油牛肋肉

比目魚西京燒
仲有兩隻新鮮海鮮鮑魚
比目魚佢已經較好咗味道食落去帶有少少甜味.
女仔會好鍾意食😛
燒鮑魚油油香,時間亦都唔需要太長,食落去好新鮮多汁😍

五色刺身盛盒😍

我哋另外就order左牛舌雞肉同埋牛肉等等
非常推介佢嘅牛舌 ,因為薄薄地用嘅時間唔長
加埋佢枱上面本身有嘅海鹽就好好味😛

之後有少少即整嘅小食
例如我最鍾意嘅炸紫心香芋丸
真係好開心🤣🤣

另外我哋嘢飲方面呢就係自取嘅👍
最surprise嘅係佢哋好多唔同嘅特色嘢飲

例如有韓國樂天牌子嘅柚子飲品
仲有我最鍾意嘅碧泉蜜桃茶!!!

而且佢哋換盤嘅速度都算幾快
服務態度都唔錯☺️
2021-03-20 89 浏览
好耐冇食燒肉啦,知道旺角T.O.P開左間八木橋日式燒肉做緊新張優惠放題買一送一,就同左媽媽去試下放題分別分左4個lv,我地就要左「霞」,除返開都係每人二百幾,非常之抵食我地一坐底好快就上左送既頭盤,有刺身,熟成M5和牛西冷,肉類拼盤,mozzarella芝士雞腿肉,比目魚京燒,味淋魚干,仲有鮑魚剩係頭盤已經好多選擇,同埋都有唔少一般食燒肉唔會遇到既食物比較令我驚喜既首先係比目魚京燒,第一次食比目魚燒,燒一陣就好快熟左,魚肉非常鮮嫩,有一股甜味,味道令我呢個平時唔點食魚既人非常眼前一亮味淋魚干都非常特別,平時唔會見到,食落又係甜甜地既魚乾,好好食mozzarella芝士雞腿肉岩哂芝士控,雞腿肉好嫩滑,就算我地燒仲好耐都唔會好鞋牛肉方面,M5和牛西冷根本就係成塊牛扒上比你,肥瘦均呈,食落好有牛肉,加少少海鹽已好好好食牛肉都推牛胸腹,牛肉味都係比較突出,d雪花都好靚,食落好滑唔鞋其他燒物方面,鐘意食甜既朋友我推介燒黑糖蕃薯,燒送左之後本身既蕃薯汁同出面既糖結合會變左有層焦糖係出面,食落外脆內軟,有d似食緊拔絲蕃薯,一流!除左燒肉外,呢到仲有炸物同甜品,款式多味道又都ok,個人幾鐘意佢個bro

剩係頭盤已經好多選擇,同埋都有唔少一般食燒肉唔會遇到既食物

除左燒肉外,呢到仲有炸物同甜品,款式多味道又都ok,個人幾鐘意佢個brownie,蛋糕入面仲有朱古力粒

最後仲可以嘆埋任食雪糕
2021-03-18 129 浏览
同朋友去始創中心行完,去附近搵野食,之後諗住食燒肉,見到八木橋係燒肉就入去,之後就係中伏既開始,我同朋友簡左最貴果個套餐,一入到去唔使5分鐘就比個刺身拼盤,一望,啲質素仲差過兆萬既放題刺身,不過算,我嚟食燒肉,唔係食刺身,就用電話落單,比得最貴嘅價錢,梗係簡最貴既A4和牛,點知來到果時來左一堆無叫既野,原來係套餐包埋,一大堆下價野來到,食完真係唔使叫其他,和牛更慘,全部未解凍,切到碎晒加痴埋一齊,厚薄不一,燒起上嚟好麻煩,最後叫啲甜品食,無雪糕食都算,得5-6款野,又係啲下價到唔下價既野,最後埋單五百幾六佰,但係係二百幾放題既質素。
2021-03-17
2021-03-18 97 浏览
近排知道開咗間日燒放題,今日嚟到商場行街當然就又係食個午市放題,我哋揀咗”霞”每位 $398 任食120分鐘有齊94款食物任你食仲有甜品 飲品添而家仲有優惠 買一送一 😱抵呀👍🏻👍🏻👍🏻先來一盤刺身,賣上好吸引有三文魚、希靈魚、甜蝦、八爪魚等,食落口啦一啲都唔聲非常之新鮮,尤其是甜蝦非常甜👍🏻另外一盤就係有五種唔同嘅肉韓風瓷壼醬油牛肋肉✨醬油醃好咗牛肋肉非常入味,味道濃郁唔需要點醬油都好好食米澤三元豚肉✨燒好咗嘅豚肉煙煙韌韌,側邊陪由油發食落去口感更加香口比目魚西京燒✨看過過後比目魚肉質軟滑魚皮燒過之後更加脆口,配埋個燒汁醬更加提升鮮味鮑魚✨新鮮嘅鮑魚,肉質彈牙爽口,點豉油已經新鮮嘅味道突出味淋魚干✨日燒放題來講少有漁港而今次佢依個魚缸係醃製咗未諗所以燒過兩邊號美味甘香,散發着魚油嘅味道,唔需要點醬油都好好食呢度仲有好多唔同嘅嘢食例如天婦羅、一口和牛、牛胸腹,重咗有好多種味道有七味粉、原味、山葵味、韓國醬油味,真係好多選擇,仲有好多飲品㗎,有果汁同埋汽水仲有啤酒飲添😃啱晒三五知己一齊食飯嘅時候都可以飲一杯啤酒🍻😬最後就係甜品有雪條有四種味道俾你揀,另外order窩夫🧇朱古力蛋糕🍰日式果
有齊94款食物任你食仲有甜品 飲品添
而家仲有優惠 買一送一 😱抵呀👍🏻👍🏻👍🏻

另外一盤就係有五種唔同嘅肉

鮑魚✨新鮮嘅鮑魚,肉質彈牙爽口,點豉油已經新鮮嘅味道突出

呢度仲有好多唔同嘅嘢食例如天婦羅、一口和牛、牛胸腹,重咗有好多種味道有七味粉、原味、山葵味、韓國醬油味,真係好多選擇,仲有好多飲品㗎,有果汁同埋汽水仲有啤酒飲添😃啱晒三五知己一齊食飯嘅時候都可以飲一杯啤酒🍻😬最後就係甜品有雪條有四種味道俾你揀,另外order窩夫🧇朱古力蛋糕🍰日式果子,太多選擇真係好多嘅嘢都未食得晒,下次嚟再encore
2021-02-11
午餐
2021-03-17 1416 浏览
餐廳地理位置非常方便啊係正旺角的商場T.O.P.裏面^^可以同朋友逛街完然後來食個高級燒肉放題。最緊要環境空間很寬落,而且望落去夠曬新淨~~座位無壓迫感令人舒服很多呀!^^燒盆隔離有支可以噴的香油,燒肉前落小小就完全不怕痴底or整噥望落紅通通都算幾新鮮呀!厚薄適中~~~非常肥美喜歡肉的不同部位都不怕,因為都算多選擇~~例如: 肩脊肉, 一口牛柳粒,牛舌, 牛腹胸,極上牛板腱,M5和牛西冷肉眼,嫩雞肉🐔,豚拖羅🐷等等…不同款肉都有一下幾款醬汁, 比起其他燒肉店更加用心, 可以唔會咁容易食厭:1.法國芥末風味 有少少攻鼻的辣, 燒完後同肉融合,很特別但又吸引味蕾😊2.韓風醬油風味偏向韓式泡菜的香,感覺就食緊韓國餐廳的燒肉3.七味辛辣風味很多人喜歡的七味粉,我和朋友都食不停口豬肉配有 : 生薑, 味噌, 青檸汁除左燒物外,這裡重有提供魚生!!基本最大路的都有,三文魚 吞拿魚等等食落都感覺到新鮮和每一片都厚切。要燒點少得燒蘑菇我和朋友特別愛食,把它燒至軟身后,沾一些燒汁真的是絕配~~因爲蘑菇很爽口又有獨特的菇菇香味。飲品方便都一樣多選擇,總有一款適合自己
餐廳地理位置非常方便啊
係正旺角的商場T.O.P.裏面^^
可以同朋友逛街完然後來食個高級燒肉放題

最緊要環境空間很寬落,
而且望落去夠曬新淨~~

座位無壓迫感令人舒服很多呀!^^

燒盆隔離有支可以噴的香油,
燒肉前落小小就完全不怕痴底or整噥

望落紅通通都算幾新鮮呀!
厚薄適中~~~
非常肥美

喜歡肉的不同部位都不怕,因為都算多選擇~~

不同款肉都有一下幾款醬汁, 比起其他燒肉店更加用心
, 可以唔會咁容易食厭

1.法國芥末風味

有少少攻鼻的辣, 燒完後同肉融合,很特別但又吸引味蕾😊

2.韓風醬油風味
偏向韓式泡菜的香,感覺就食緊韓國餐廳的燒肉

3.七味辛辣風味
很多人喜歡的七味粉,我和朋友都食不停口

豬肉配有 : 生薑, 味噌, 青檸汁

除左燒物外,這裡重有提供魚生!!

基本最大路的都有,三文魚 吞拿魚等等
食落都感覺到新鮮和每一片都厚切。

要燒點少得燒蘑菇

我和朋友特別愛食,
把它燒至軟身后,沾一些燒汁真的是絕配~~

因爲蘑菇很爽口又有獨特的菇菇香味。

飲品方便都一樣多選擇,
總有一款適合自己

2021-03-12 80 浏览
今日下午到MK “This is Our Place”和風燒肉放題120分鐘$398/1個 套餐包八木橋日式燒肉,主打日式燒肉、海鮮🦞、刺身、天婦羅😋 呢個價位加上食物新鮮選擇多,誠意度已經滿分,食完大滿足😍「熟成A5和牛西冷」完全唔油,滿口牛肉香味好有滿足感❤️「刺身燒肉食」肉質有驚喜「珍寶北寄貝」新鮮鮮甜唔算大粒「Mozzarella芝士雞肉」鮮雞肉再加埋拉絲芝士真係絕配👍🏻「韓風醬油牛肋肉」肉質軟嫩牛肉入口嫩而不澀「味醂魚干、雞泡魚乾」烤既魚干油脂清香一條一條咁👍🏻「光澤三元豚肉」脂肪少,瘦肉多脂肪方佈均匀,燒到色澤金黃色好正「雞泡魚乾」油脂清香「牛油粟米🌽🧈」又香又好吃又健康高纖維「牛油金菇、牛油帆立貝「燒虎蝦」大大隻鮮甜虎蝦「比目魚西京燒」甜甜滑滑「5色刺身盛合」口感厚滑有咬唔需要額外調味都夠味
「熟成A5和牛西冷」完全唔油,滿口牛肉香味好有滿足感❤️
刺身燒肉食」肉質有驚喜
「珍寶北寄貝」新鮮鮮甜唔算大粒
「韓風醬油牛肋肉」肉質軟嫩牛肉入口嫩而不澀
「味醂魚干、雞泡魚乾」烤既魚干油脂清香一條一條咁👍🏻
「雞泡魚乾」油脂清香
「牛油粟米🌽🧈」又香又好吃又健康高纖維
「牛油金菇、牛油帆立貝
「燒虎蝦」大大隻鮮甜虎蝦
「比目魚西京燒」甜甜滑滑
「5色刺身盛合」口感厚滑有咬唔需要額外調味都夠味
2021-02-01
午餐
2021-03-11 92 浏览
「霞」120分鐘放題$398,平日做緊買一送一優惠;QRcode自助落單,單上有交枱時間,而交枱時間30分鐘前會自動截單。頭盤先奉上比目魚西京燒丶Mozzarella芝士雞腿肉丶韓風瓷壺醬油牛肋肉丶米澤三元豚肉丶味醂魚干丶鮑魚賣相唔錯,最好味嘅估唔到竟然係比目魚西京燒,可惜唔係任食類別;鮑魚新鮮,上枱時仍然郁緊;M5和牛西冷,薄薄地,燒幾下就食得五色刺身盛原味肩脊肉丶韓風醬油肩脊肉丶法式芥末一口牛丶原味牛舌丶韓風醬油牛舌虎蝦丶黃金螺丶牛油帆立貝丶沙嗲燒廣島蠔丶清酒煮海蜆丶黑糖番薯燒丶章魚小丸子丶番薯天婦羅丶牛油金菇香芋丸丶胡麻醬豆腐Chocolate Brownie丶雲尼拿泡芙醬料丶飲品丶雪糕丶雪條係自助嘅

五色刺身

醬料丶飲品丶雪糕丶雪條係自助嘅
2021-03-04
2021-03-08 76 浏览
呢間TOP商場都算幾新,雖然唔大但之前黎都發現有幾多好野食,今次食呢間燒肉放題,環境都好闊落,又有卡位坐,呢度有幾款價位選擇,最後揀左有94款品項嘅霞餐~店員一黎就先上左一輪食物,一次性GE有刺身、味琳魚干同珍寶北寄貝,每樣都幾高質,尤其北寄貝好juicy極上牛西冷 - 燒一燒就食得,肉味香濃~ 左上角係比目魚西京燒,魚肉嫩滑,而且好入味海鮮有虎蝦同帆立貝,兩樣都唔錯另外都嗌左D蔬菜類,覺得都幾細心,會有個細細錫紙兜,唔會燒到乾哂個人十分之推介牛舌,爽脆又易燒芝士雞肉都十分正,有個芝士醬可以另外沾上,好有肉汁飲品方面都有好多選擇,除左最基本GE可樂芳達,仲有甘蔗汁、馬蹄爽呢D清熱之選~好岩配燒肉
極上牛西冷 - 燒一燒就食得,肉味香濃~

左上角係比目魚西京燒,魚肉嫩滑,而且好入味
海鮮有虎蝦同帆立貝,兩樣都唔錯
個人十分之推介牛舌,爽脆又易燒

芝士雞肉都十分正,有個芝士醬可以另外沾上,好有肉汁
  • 比目魚西京燒
  • 味琳魚干
2021-03-08 166 浏览
見有推廣85折去試試,折完要4佰蚊,以這個价位諗住不會太差。一入坐睇見爐的内框黏满上手食物殘跡,已毛骨悚然,職員只用紙巾抹下便算,疫情低下,為何會那麼怠慢。食物方面,以M5和牛做賣點,但質素很差,全無牛肉味又粗 嚡,也不會想再點。其他肉類及海鮮選擇不多,質量也不行!一開始時送上一細兜好渣的刺身,同其他食材大同小異都不太新鮮及難食,仲要另加58蚊任食,我想不會有客追加!疫情的衝擊使得消費行為改變,這種行騙形式經營手法,將會瞬間消失!
2021-03-07
2021-03-03 134 浏览
喺T.O.P.開左間新既燒肉放題店,當然要去試下佢質素😌 好彩有book位,估唔到咁多人已經收到風,晚上7點前都企滿哂人係門口度等入座啦👍 我揀左👉套餐 - 霞($398/人) 店員會首先奉上放題一次性既食物,包括 刺身拼盤🐟 燒肉盛合🥓 (極上牛西冷、芝士雞腿肉、韓風瓷壺醬油牛肋肉、米澤三元豚肉),仲有🦀蟹味噌甲羅燒、味淋魚乾及比目魚西京燒,如果要追加就要收費啊~ 而套餐 雪❄及雲☁️既嘢食就可以無限追加🤤 首先梗係要燒我至愛既😍蟹味噌甲羅燒,啲蟹膏好香好綿,厚厚一層搽喺餅乾上面食真係一大享受❤ 味淋魚乾燒至外脆內軟,甜甜地好好味😋 比目魚西京燒既肉質軟滑,又係好喜歡呢🤤 極上牛西冷🥩同牛肋肉好快燒熟,加入少許岩鹽同黑胡椒都已經好美味,加上肉質軟腍有嚼勁,不錯啊~ 而任食方面都有好多選擇,肉類有🐂🐖🐓,好似 牛板腱、肩脊肉、牛胸腹、豚拖羅、雞中翼、雞腿肉等等,要樣樣試哂真係要再嚟食😄 海鮮又係另一吸引之處,帆立貝、廣島蠔、虎蝦、藍青口、黃金螺… 我特別喜愛帶子及廣島蠔🐚 帶子有成手掌咁大隻😍 燒完都仲係啖啖肉😋 廣島蠔肥美飽滿,encore左幾round👍 另外仲有部分熟食及炸物任吃,
晚上7點前都企滿哂人係門口度等入座啦👍

而套餐 雪❄及雲☁️既嘢食就可以無限追加🤤 首先梗係要燒我至愛既😍蟹味噌甲羅燒,啲蟹膏好香好綿,厚厚一層搽喺餅乾上面食真係一大享受❤ 味淋魚乾燒至外脆內軟,甜甜地好好味😋 比目魚西京燒既肉質軟滑,又係好喜歡呢🤤 極上牛西冷🥩同牛肋肉好快燒熟,加入少許岩鹽同黑胡椒都已經好美味,加上肉質軟腍有嚼勁,不錯啊~ 而任食方面都有好多選擇,肉類有🐂🐖🐓,好似 牛板腱、肩脊肉、牛胸腹、豚拖羅、雞中翼、雞腿肉等等,要樣樣試哂真係要再嚟食😄 海鮮又係另一吸引之處,帆立貝、廣島蠔、虎蝦、藍青口、黃金螺… 我特別喜愛帶子及廣島蠔🐚 帶子有成手掌咁大隻😍 燒完都仲係啖啖肉😋 廣島蠔肥美飽滿,encore左幾round👍 另外仲有部分熟食及炸物任吃,例如 天婦羅、炒飯、冷素麵、沙律、甜品等,飲品及雪糕雪條則可自取,有我喜愛既密瓜雪條,開心仔💓

📍八木橋日式燒肉 🥢
旺角彌敦道700號T.O.P. 4樓409A & 409B