2021-05-05 23 浏览
同媽媽去食燒肉 午市買一送一呢🤩🤩仲有前菜、小食、雪糕😍6點前離座就可以M5和牛西冷同 比目魚真係好好食😭❤️牛板腱同五花腩又係無得輸,油香十足炸物都係新鮮整起 超推薦炸芝士🤤黑松露牛油雜菌都好味😆買一送一真係抵食嘅🥰不過此優惠只限成人,小童並不適用><like佢地社交平台專頁及在短片留言“買一送一”就可以有買一送一優惠入座前比門口接待店員睇睇就OK預早三天前訂座仲送刺身任食😙刺身又係好新鮮😋
同媽媽去食燒肉 午市買一送一呢🤩🤩

仲有前菜、小食、雪糕😍6點前離座就可以

M5和牛西冷同 比目魚真係好好食😭❤️

牛板腱同五花腩又係無得輸,油香十足

炸物都係新鮮整起 超推薦炸芝士🤤

黑松露牛油雜菌都好味😆
買一送一真係抵食嘅🥰
不過此優惠只限成人,小童並不適用><
like佢地社交平台專頁及在短片留言“買一送一”
就可以有買一送一優惠
入座前比門口接待店員睇睇就OK

預早三天前訂座仲送刺身任食😙
刺身又係好新鮮😋
2021-05-05 16 浏览
2021年4月22日 星期四適逢餐廳做緊買一送一優惠就帶左阿媽一齊食餐豐富的~餐廳係旺角T.O.P.商場入面非常方便孝敬母親,我揀左個貴少少嘅set, 買一送一一人都係二百幾,ok la~電子落單好方便,肉類選擇都幾多,仲有唔同味道選擇,仲有刺身、海鮮、天婦羅同熟食等等~我地揀果個set頭盤包有濕式熟成M5和牛西冷,Mozzarella芝士鷄腿肉,韓風瓷壼醬油牛肋肉,米澤三元豚肉,鮑魚,比目魚西京燒,味淋魚干,五色刺身盛合~和牛西冷好好香濃的牛味,即使燒到全熟都唔會靭或者鞋,肉汁豐富,容易咬開,真有和牛水準!醬油牛肋肉好入味!牛肋肉好腍而且醃得非常夠時間,以燒肉來說這個十分特別!鮑魚大隻鮮甜,新鮮爽口~比目魚比較難燒,魚肉好易癡住塊燒烤版,但面試的味道十分突出,食落好香,魚肉都夠結實,高質!五色盛合有五款刺身,刺身都好新鮮而且厚切,肉質飽滿鮮味~天婦羅雖然唔係好夠熱,但係炸粉唔厚,食落都不錯~ 網絲春捲好多鬆脆,幾好食~飲品選擇都好豐富,仲有雪糕等等的甜品總括食物選擇不少,食物質素都有中上既水平,現在仲做買一送一優惠,值得一試!!
2021年4月22日 星期四

鮑魚大隻鮮甜,新鮮爽口~

五色盛合有五款刺身刺身都好新鮮而且厚切,肉質飽滿鮮味~

飲品選擇都好豐富,仲有雪糕等等的甜品

2021-04-22
2021-05-04 11 浏览
又到左食好西時間啦,返工咁辛苦,緊係要食好ddd,獎勵下自己,呢間燒肉店岩岩新開張,做緊買一送一,計哂之後都係$239一個人,任食90分鐘,見佢咁抵我仲專登請左半日假黎食餐勁既,好彩係平日,同埋應該唔太多人知佢做緊買一送一,所以唔算太多人,我地揀左”霞”果個set,坐底冇耐餐廳已經即刻為我地送上以下食物,淨係”霞”先有架有比目魚西京燒、m5和牛西冷、鮑魚、米澤三元豚肉、味淋魚干、韓風醬油牛肋肉,好可惜呢d食完要俾錢先有得追加😭五色刺身盛合就有三文魚、吞拿魚、帶子、甜蝦、希靈魚天婦羅都有好多選擇,例如蟹柳、炸蝦、金菇、蕃薯、南瓜、蝦多士,呢度連章魚小丸子都有我朋友仲叫左好多粒芋圓波波🤣肉方面就可以揀牛胸腹、一口牛、,而霞呢個餐先可以揀牛板腱,d肉上面有唔同既醬,例如韓風醬油、七味辛辣、山葵等等呢塊係我親自燒架,估唔到又燒得幾好食🤣
五色刺身盛合就有三文魚、吞拿魚、帶子、甜蝦、希靈魚
我朋友仲叫左好多粒芋圓波波🤣
呢塊係我親自燒架,估唔到又燒得幾好食🤣
2021-04-18
2021-05-04 14 浏览
今日去開旺角買裝修野,搵野食去左TOP世界,見到呢間燒肉放題做緊買一送一,好似唔錯啵!呢度有好幾款價錢 ,各有唔同嘅選擇,我地就食左「霞」,全程2小時,有M5和牛西冷任點😋如果想有刺食任食,可以再加$58,如果想要飲品任飲,就要加$20。頭盤(附送嘅前菜),當中有啲係可以再落單嘅!前菜煎比目魚,醃得甜甜地,可惜呢個餐冇得再encore!刺身時間:有好肥美嘅三文魚,八爪魚,希靈魚,帶子,蝦,等等。三文魚值得再encore!!M5 和牛西冷 - 正!胡麻豆腐,煎帶子同蝦,鮮味十足!沙嗲蠔,清酒煮蜆,燒鮑魚,好多海鮮!呢個係牛,唔記得咩名堂,雖然好大舊,但唔會韌!臨走前食埋甜品,完滿😙😙

頭盤(附送嘅前菜),當中有啲係可以再落單嘅!

前菜煎比目魚,醃得甜甜地,可惜呢個餐冇得再encore!

M5 和牛西冷 - 正!

胡麻豆腐,煎帶子同蝦,鮮味十足!

沙嗲蠔,清酒煮蜆,燒鮑魚,好多海鮮!

呢個係牛,唔記得咩名堂,雖然好大舊,但唔會韌!

臨走前食埋甜品,完滿😙😙

有一種優惠叫平日嘅下午茶,總是特別抵食,卻又經常揾唔到伴一齊嘆。今次兩個阿媽終於約到,暫時放低小朋友齊齊去嘆個悠閑下午茶,我地無揀華麗Hightea, 而係去食燒肉放題,一樣爽!位於旺角T.O.P既《八木橋日式燒肉》做緊午市“霞”一送一,仲升級至120分鐘烤肉放題,任食燒肉、前菜、小食、甜品、飲品,計落二人都只係$478,就食到飽飽,真係好抵!我地點左「濕式.熟成極上牛西冷套餐」,有94款食物。包括一次性既 #刺身拼盤 如之後要追加就要另加錢。另外有mozzarella芝士雞腿 、韓風瓷壺醬油牛肋骨、連殼鮮鮑魚、西京比目魚燒、河豚乾、扇貝、虎蝦、廣島蠔等。最驚喜當然有 #原隻鮮鮑魚,燒嘅時候要俾啲耐性,朋友唔食海鮮嘅,所以兩隻都比我食晒😋燒好既飽魚爽口彈牙,仲好鮮甜,有少少煙燻香味,好正。扇貝同大蝦都幾新鮮。而比目魚都值得一試,個味淋汁甜甜地,魚肉嫩滑,又唔會散開晒,唔錯。燒肉我地最鐘意一定係 #極上和牛西冷,油脂同紋理分布得好靚,厚薄適中容易拿揑,肉味香濃又有口感,稔滑無渣,一定要encore多幾次。其他仲有 #牛肩脊、#牛板鍵、 #牛拖羅等,有原味、韓風醬、芥末、青檸汁、七辛辣味、

我地點左「濕式.熟成極上牛西冷套餐」,有94款食物。

扇貝同大蝦都幾新鮮。

其他仲有 #牛肩脊、#牛板鍵、 #牛拖羅等,有原味、韓風醬、芥末、青檸汁、七辛辣味、生姜汁等可選。另外仲有豚肉同雞肉,同樣有唔同味道醃醬可選。

比較特別仲有平時居酒屋先會提供既 #河豚乾,燒到變白剪開點醬汁食,絕對係佐酒嘅小食呀,我地以汽水代酒,一樣滋味。

除咗海鮮同肉類,仲有好多款前菜&小食可以揀。點份泡菜黎夾肉食,味道層次感大大提升;一口芝士有拉絲效果,日本南瓜香甜、中華沙律爽脆。

最後仲有甜品,有朱古力泡芙、Brownie等等;又有韓國冰條、雪糕,食埋就大滿足了。

平日同朋友嚟Hea下,坐得舒服,120分鐘一啲都唔趕,真係好chill。下次再帶埋屋企人黎食先得!
2021-04-12
2021-05-03 150 浏览
與朋友在旺角行了一會,到午餐時間,朋友想食日式燒肉,既然我們都是食得之人,於是就決定食日式燒肉放題。通常日式的套餐會以梅、蘭、菊、竹來分,這裡就有雪、雲、霞、雨的套餐,頗有詩意。我們就選了霞套餐,可以在120分鐘內享用熟成M5和牛、剌身及燒肉盛外,還可以自選包括酒肴、小食、沙律、揚物、各種肉類、海鮮及麵食等放題,真是多不勝數。可以在燒肉放題之外再加上M5和牛及剌身,頗為完美。套餐的五色剌身有吞拿魚、鯛魚、三文魚、甜蝦及珍寶帶子,都很鮮味,甜蝦更是肥美帶有脂香。M5和牛西冷燒起來肉質腍滑,牛味濃郁,油香四溢,給人滿足感。比目魚西京燒有兩大片,燒起來魚的香氣十分吸引,油脂滿溢,肉質鬆軟腍滑,西京燒更添一點甜味,十分美味。連殼鮑魚燒到熟時殼會自動甩脫,肉質結實爽口,口感很好。韓風瓷壺醬油牛肋條肉質腍滑,不需要燒得太久,否則反而會韌。Mozzarella芝士雞腿肉的肉質嫩滑,芝士可以做出拉絲的效果。米澤三元豚肉份量也不少,豬肉始終要燒熟透才可以食。味淋魚干是河豚肉乾,稍稍燒熱就可以食,味道香甜。吃完這些指定的食品其實已經相當滿足,但又要燒又要食,都頗為忙碌。不過自選放題部份還未開始,於是拿起二

五色剌身

比目魚西京燒

連殼鮑魚燒到熟時殼會自動甩脫,肉質結實爽口,口感很好。

韓風瓷壺醬油牛肋條肉質腍滑,不需要燒得太久,否則反而會韌。

米澤三元豚肉份量也不少,豬肉始終要燒熟透才可以食。

味淋魚干是河豚肉乾,稍稍燒熱就可以食,味道香甜。

鮑魚、韓風瓷壺醬油牛肋條、芝士雞腿肉、米澤三元豚肉及味淋魚干

不過自選放題部份還未開始,於是拿起二維碼再去點選,一下子又點了很多款。份量少些也不打緊,反正可以再點或者加量,少吃多滋味,可以食多幾款。

食得肉類多,都要食一些如煙鴨胸沙律的蔬菜類,平衡一下。
煙鴨胸沙律

平時較少食天婦羅,這個炸蝦天婦羅外脆內軟,味道也不錯。

炸蝦天婦羅

半殼扇貝及虎蝦都鮮味,扇貝肉質鮮甜,虎蝦也很大隻,肉質爽口

半殼扇貝及虎蝦

沙爹燒廣島蠔也蠔味很濃,原味及韓風醬油牛板腱亦很腍滑。

沙爹燒廣島蠔及原味與韓風醬油牛板腱

黑松露牛油雜菌有冬菇、金菇及一些其他的菇菌類。

牛油香草藍青口經煮過,也很入味。

黑松露牛油雜菌及牛油香草藍青口

法芥及原味肩脊肉油脂均勻,肉質軟滑有質感。

法芥及原味肩脊肉

法芥及原味牛胸腹油脂豐富,甘香可口。

法芥及原味牛胸腹

原味一口牛粒柔滑、而原味牛舌則爽口,味道都可以。

原味一口牛粒及原味牛舌

最後,一面交談一面食,不覺間時間已經差不多了,再點了一些如Brownie和菓子雪卷甜品,再加上任飲的飲品,這餐午餐十分滿足。

Brownie、和菓子及雪卷

因為幫了朋友一個小忙,朋友搶著要結帳,我也無謂搶來搶去,今次先多謝朋友,下一次就輪到我來,最緊要是食得開心。
五色剌身
原味一口牛粒及原味牛舌
Brownie、和菓子及雪卷
  • 沙爹燒廣島蠔
2021-05-02 25 浏览
這次慶祝家人生日,去了吃烤肉放題。店舖位於旺角TOP商場食肆樓層,店舖環境挻大的,而且通風系列不錯。這裡共有四款套餐選擇,我們就選擇了“霞”燒肉放題套餐,有多達90十食物選擇,現在還在做買一送一之優惠😍。💥午市“霞”燒肉放題套餐 HKD$478/2位,首先店員會送上頭盤,包括:季節の刺身盛合/濕式熟成M5和牛西冷/肉類拼盤/比目魚西京燒/鮑魚,所以第一輪是不用點的,這個份量挻多的,而且肉類很新鮮🙈。店裡是以掃碼方式下單,既環保又方便,而食送來的份量與所點的一樣😆。這個燒肉放題包括:牛肉/豚肉/雞肉/海鮮/刺身/天婦羅/前菜/主食/涼菜/甜品等等,食物選擇多元化。另有自助飲品/醬油/雪糕,可以吃到飽飽的😋。這裡的肉肉顏色新鮮,口感嫰滑入味。由於大部份肉肉是已調味,所以不用放醬油也可以🙈。食物質素高,環境舒適涼快。而且還在做優惠,性價比挻高的💕。

2021-04-21
朋友在四月一日生日,一直想和她慶祝,可是這大忙人卻老是不給我日子,直至現在都差不多四月尾了,才可以請她吃頓飯。她喜歡吃牛肉,為免食窮我,於是來到旺角的「八木橋」一起吃燒肉,任點任食,而且還有買一送一,條件有二:一、Whatsapp訂座;二、訂座時間在四時之前,這頓飯最後埋單只四百多元,合乎經濟原則!餐廳位於T.O.P.,今次放題只有任點任食,外面有汽水,沒有其他吧枱食物。有四個套餐可以選擇,最便宜由$198起,我今天選了「霞」,平日原價每位$398,包括:濕式.熟成M5和牛西冷、Mozzarella芝士雞腿肉、韓風瓷壺醬油牛肋肉、米澤三元豚肉、鮑魚、味醂魚乾、比目魚西京燒、五色刺身盛合,另外在手機點餐,所有標示$0的都可以免費任食。五色刺身盛合韓風瓷壺醬油牛肋肉、Mozzarella芝士雞腿肉、米澤三元豚肉、鮑魚、味醂魚乾比目魚西京燒濕式.熟成M5和牛西冷套餐內的食物先來。平日Dry Aged牛排吃得多,今天這個Wet Aged濕式.熟成又是甚麼?回家後翻查了一下資料。原來濕式熟成牛排就是在大型超市購買到的真空包裝牛排,因為已經用保鮮紙包好,故在冷藏運送的過程中,牛肉就會天然酵素熟成,
五色刺身盛合
濕式.熟成M5和牛西冷

原來濕式熟成牛排就是在大型超市購買到的真空包裝牛排,因為已經用保鮮紙包好,故在冷藏運送的過程中,牛肉就會天然酵素熟成,達到軟嫩多汁的效果。
你問我這塊M5和牛西冷好不好吃,我會答你一般,請勿抱太大期望,反而是以下幾款美食更值得推介。
鮑魚爽口彈牙,味醂魚乾相當入味,韓風瓷壺醬油牛肋肉同樣醃得很好,而且肉質軟腍,是為日肉食最正推介,另外,比目魚西京燒亦很嫰滑,不錯。
之後我們追加了一些肩脊肉、上牛板腱、和牛西冷、雞中翼、多春魚、扇貝、海蜆等等,飽到上心口。
最後埋單,真的有半價呢,好抵食!
2021-04-28 31 浏览
超鍾意食鐵板燒🔥,特別係同朋友約會,一邊食一邊傾下偈,有啲「世藝」咁燒下燒下,真係一個好好嘅節目🤩🤩🤩八木橋日式燒肉 係旺角嘅T.O.P商場,呢個商場喺港鐵站內有接駁扶手電梯直上,約friend喺呢度食嘢,話咁易就搵到👍👍👍餐單介紹雪、雲、霞、雨,❄️☁️🌫💦雨字行頭好有意境、唔同名字其實係食物嘅等級,同埋用餐時段嘅分別,我哋揀咗中價位嘅「霞」,120分鐘任點任食,單睇基本set 已經為曬皮🤩🤩🤩基本肉肉有齊豬牛雞🐷🥩🐔,原味牛板鍵🥩、牛肋條,雞肉、豬肉、連殼鮮鮑魚、醬油魚干🐠都好有質素,花式拼盤set🔥可以試多幾款之餘,鍾意食嘅又可以繼續追加😋😋😋食放題最過癮就係呢個放縱嘅感覺👻肉肉質素靚之餘,特別要讚下呢度嘅百搭燒肉汁,日式醬油帶點甜味,任何肉類,入口前點一點,好自然咁就會追住食😍😍😍燒住一大盤肉,食下刺身,夾件天婦羅🍤,一時間真係有啲選擇困難,我究竟要食邊樣先好呢?再講天婦羅🍤牒牒都係即點即炸,新鮮熱辣脆卜卜,絕不馬虎👍 ,我哋食咗兩轉都開始飽飽地了,QR code 掃一掃,細心再睇睇,冷盤、熱食,原來仲有好多好多選擇,自己order左乜嘢亦一目了然。擺尾點左和菓子🍬同泡芙🍩,雪糕

放題最過癮就係呢個放縱嘅感覺👻

擺尾點左和菓子🍬同泡芙🍩,雪糕🍦、汽水樣樣都食齊曬,唔使兩個鐘頭已經填滿咗個肚,雖然入座嘅時侯,店員已經同我講左做緊優惠,去到呢一刻我都仲懷疑緊有冇咁抵,最後埋單真係$500.-有找,呢個價錢絕對amazing🌟🌟🌟
2021-04-26 96 浏览
(唔建議去)長字文😌....話說係社交平台日日見到呢間 位於旺角 T.O.P 商場 的 日式放題燒肉店  八木橋日式燒肉 講到點好點好 又做推廣有盛 又咩M5和牛西冷 任食 每日中午六點前埋單 仲可以享有買一送一優惠 (本身加埋一 差唔多要 $450一位 而家 兩個人$500 就可以食到 又真係好吸引喎😛).... 某日下午去到. 人唔多 其實一早卜咗位. 一坐低好多嘢送嘅 .刺身拼盤啦 一大諜肉呀 😅  但係全部都係放題入面可以無限追加果啲嘢黎嘅 其實唔需要送丫🤔🥱 食物黎講呢: 刺身:普通正常野👌🏻 炸物:ok 係即炸嘅👍🏻...... 重點黎喇:咩 😆 究竟我食咗啲咩牛呢🥲🤭 講堅似D本地急凍野多啲啵😓.... 牛脷😓 唔知仲以為好名貴嘅野🤗片片好似紙咁薄😑😑....真心D肉材真係唔係好掂🤐.......總括黎講:未試過嘅朋友可以唔使試😬由其是晚市 如果要比4~5百蚊一位 食呢D咩M5和牛 你會後悔 😂...... 如果你話下午想平平地試吓 燒肉放題 買一送一 $500蚊兩位 還可以接受🥱...
啦 一大諜肉呀 😅
👍🏻...... 重點黎喇:咩 😆 究竟我食咗啲咩牛呢🥲🤭 講堅似D本地急凍野多啲啵😓.... 牛脷😓 唔知仲以為好名貴嘅野🤗片片好似紙咁薄😑😑....真心D肉材真係唔係好掂🤐.......總括黎講:未試過嘅朋友可以唔使試😬由其是晚市 如果要比4~5百蚊一位 食呢D咩M5和牛 你會後悔 😂...... 如果你話下午想平平地試吓 燒肉放題 買一送一 $500蚊兩位 還可以接受🥱.......
2021-04-10
2021-04-25 44 浏览
約左朋友黎大吃朵頤我地要左名為霞$398,買一送一呢個set呢個放題套餐既種類非常多店員先送上一set食物,當中有d係一次性,有d就係可以free encore 嫁活鮑魚十分新鮮,食落又彈又嫩刺身既質素都可以,特別係帆立貝,我地都有encore 前菜、小食同炸物熟食我地都嗌d咁share試最有驚喜既係章魚小丸子,細粒但足料,外層好脆添架薄切牛舌快熟爽口沙嗲蠔都值得一試,大粒又飽滿飲品同甜品都係任食架!!!食完烤肉食雪糕雪條呢d冰點特别爽
約左朋友黎大吃朵頤

我地要左名為霞$398,買一送一呢個set

呢個放題套餐既種類非常多

活鮑魚十分新鮮,食落又彈又嫩

刺身既質素都可以,特別係帆立貝,我地都有encore

前菜、小食同炸物熟食我地都嗌d咁share試

最有驚喜既係章魚小丸子,細粒但足料,外層好脆添架

薄切牛舌快熟爽口

沙嗲蠔都值得一試,大粒又飽滿

飲品同甜品都係任食架!!!

食完烤肉食雪糕雪條呢d冰點特别爽

2021-04-24 66 浏览
食物質素唔值得呢個價錢,但係招呼就好好,同埋食物唔新鮮,其中兩隻鮑魚唔新鮮,三文魚頭一輪就可以,第二輪之後啲三文魚已經唔得,食落好似…,食咗一隻蝦刺身已經唔係好舒服懷疑xxx太多,第二隻已經唔敢食,牛肉有筋唔得,雞肉同豚肉就可以。

2021-04-24 45 浏览
難得請了假,中午當然要食好一點,過分地來一個韓燒放題吧。剛好見到八木橋在FB有買一送一優惠,於是就悠閒地食個2小時的lunch!.不同價錢會有不同的任食,而我們食的【霞】有超過90款選擇。.首先會送上set好的食物,平時出街食,這些食物可能已經超過$500,但買一送一連加一都只是$478。比目魚西京燒 - 燒比目魚要好有耐時哦,因為魚肉滑香,是脆弱的心靈。燒到油香滿溢,入口即溶。Mozzarella Cheese芝士雞腿肉 - 雞肉是意想不到地嫩,而且燒極都不老,勁。韓國瓷壺醬油牛肋肉 - 要用慢火燒,於是我們放到爐透慢慢烘熟。用瓷壺放,賣相神秘。米澤三元豚肉-我不知什麼是米澤三元,不過,豚肉口感帶爽,而且嫩滑多汁,脂肪比例非常洽當。鮑魚 - 新鮮而非用冰鮮的,正呀來韓燒有矜貴的鮑魚吃。雞泡魚干 - 燒雞泡魚干食得多,第一次自己親手燒,熱烘烘吃好過癮。五色刺身盛合 - 又有燒肉又有刺身食,正呀,刺身都好新鮮,趁未燒熟食物當前菜食哈哈。.任食的食物都很多,我當然要食最高tier 的原味牛板腱,有原味、韓風醬油、山葵牛、七味辛辣可選。厚度剛剛好,肉味非常香濃,非常美味。濕式熟成M5和牛西冷

不同價錢會有不同的任食,而我們食的【霞】有超過90款選擇。

鮑魚 - 新鮮而非用冰鮮的,正呀來韓燒有矜貴的鮑魚吃。

濕式熟成M5和牛西冷也是必食之一,外面賣一塊都可以要成百元,有雪花紋,肥瘦均勻,肉質實在。

燒牛吞,薄薄地,很快熟,快快食多幾片回本。
當然也有其他牛、肉類,也有海鮮(牛油帆立具、牛油燒廣島蠔、虎蝦)...... 多到有少少眼花撩亂。

除了烤肉,也有熟食,涼菜、揚物/天婦羅、甜品

食到飽飽,當然不可以放過飲品及雪糕,款式也有很多。

食物高質款式多,而且我覺得最重要是坐得舒服,在TOP環境很yo很高尚,而且服務也很好,放假放得真是很嘆呢!

八木橋日式燒肉
地址:旺角彌敦道700號T.O.P. This is Our Place 4樓409A & 409 B號舖
2021-04-24 120 浏览
難得和好友夾到時平日放假, 提議去旺角 T.O.P. 《八木橋日式燒肉》吃烤肉放題, 相信只有平日下午walk-in 先有機會。 過了午膳時間, 人流也較鬆動。放題任食套餐有幾款級別, 其中『 霞 :刺身+M5熟成和牛西冷半放題 120 分鐘』 正做買一送一優惠😍~ 機會難逢一於試吓, 食物多達九十款~先放下五色刺身盛合, 質素ok , 三文魚也有少許甜味, 赤蝦 ,带頭甜蝦還可以。 沒多久便放下 一 set 烤肉拼盤。M5和牛西冷, 肉質鬆化入口軟嫩, 脂肪分佈均勻, 蘸岩鹽或燒汁令肉味更突出。 焦點主打肉類果然沒有令人失望。米澤三元豚肉:肉質有啲似牛肉,調味好豐富,带甜而且幾嫩滑。味淋魚干: 魚干本身浸過味淋已好入味, 放上烤爐 ,令熱力迫出魚肉香, 但比較難掌握,最後會好韌, 需要點牙力 ,有需要可以剪開一絲絲成為烤魷魚絲~鮑魚: keep住用中火, 連殼烧了差不多半小時, 到最後還是把殼和肉分開, 再燒一會就啱啱好, 肉質新鮮唔會韌。比目魚西京燒: 比目魚以西京燒汁醃過, 特別惹味,肉質夠厚又滑又嫩,超正! 比平時一客嘅定食份量更大。Mozarella 芝士雞腿肉: 芝士味並濃

M5和牛西冷

沒多久便放下 一 set 烤肉拼盤。

米澤三元豚肉:肉質有啲似牛肉,調味好豐富,带甜而且幾嫩滑。

味淋魚干

比目魚西京燒

Mozarella 芝士雞腿肉: 芝士味並濃厚,不過雞肉幾嫩滑。

蒜蓉雞髀菇切薄片, 菇味濃郁。

中間錫紙杯盛載白色嘅係特製白汁醬, 也是放上烤爐助熱作調味。

飲品選擇多, 需要啤酒可以加$20 任飲。

連接二維碼, 就可以開始點選各款食物。
牛肉也有數十款, 包括同款和不同調味。
當然 encore 了M5和牛西冷, 依然牛脂豐富香味濃郁。

推介牛舌薄切, 只烤一會,好爽又入味!

還有極上牛板腱,牛胸腹,牛肩脊肉, 原味和韓式醃味也試過, 味道唔錯!

味噌豚拖羅, 燒過後又香又嫩, 喜歡豬腩肉豬腩片便不要錯過。

海鮮方面, 大部分都係預先醃製/ 煮熟放在錫紙盤中, 方便直接放上烤爐煮。 但比較花時間, 因不想把爐開到最大。

浸着青口個汁好惹味 ,青口肉質鮮甜!
蜆沒有調味而且肉質比較淡 ~ 還好沒有沙~
生蠔以泰式沙爹醬汁醃製, 肉質和味道唔錯。 這個錫紙盒應該可以放上五,六隻, 所以我們只選兩隻的數量是非常花時間。😅
多春魚, 容易燒唔黐底, 細細條都有好多春!

燒粟米,甜薯補充一些澱粉質蔬菜。
冷素麵

冰凍嘅冷素麵 配烤肉冇得頂, 份量啱啱好又爽又滑, 朋友連吃兩碗~😅

炸物也只點了炸芋丸, 餡料部分比較黏~

最後甜品只夠空間吃杯雪糕😋 都是大路品牌。
可惜紅豆雪糕嘅紅豆硬到好似未熟咁~

整體套餐烤肉質素唔錯, 有調味和原味可供選擇,食物款式多樣化。
2021-04-23 20 浏览
這間位於旺角站上蓋的八木橋日式燒肉,主要以日式放題為主,午市有幾款套餐放題,越貴的放題食物款式越多,今日我們就揀了個買一送一優惠“霞”,只要LIKE 社交平台及短片留言“買一送一”就可以享用此優惠,平均每位都是二百多元,非常抵食。“霞”主攻燒肉,其中濕式熟成M5和牛西冷更是必食之選,其次是牛板腱及牛舌等等多款牛肉,M5和牛入口帶牛油脂香,肉質嫩腍,而牛板腱肉味較濃郁,牛彈更是爽彈。比目魚西京燒魚味鮮且嫩滑,不過略嫌醃料過甜。鮑魚上枱時還很新鮮,肉質爽彈鮮甜。刺身方面就不及燒肉突出,但亦都不過不失,叫幾都上足,味道尚算鮮甜。其他海鮮還有虎蝦、蜆等等,但都不及鮑魚鮮味,但廣島蠔飽滿蠔汁鮮甜。天婦羅外層脆漿都算薄,而且唔算油膩。甜品及汽水都是任食任飲。

比目魚西京燒魚味鮮且嫩滑,不過略嫌醃料過甜。

鮑魚上枱時還很新鮮,肉質爽彈鮮甜。

天婦羅外層脆漿都算薄,而且唔算油膩。

甜品及汽水都是任食任飲。