每逢星期六朝早都要去旺角今日去到旺角新商場TOP食係附近返工既朋友推介我試呢間八木橋日式燒肉放題係openrice見到好多食評推介呢個「霞」套餐我地又叫黎試下好少燒肉放題店係會成塊牛扒咁上仲要大大塊牛扒仼食🔥❤️❤️❤️肉食者食兩三塊都回本仲要有超過90種食物可以揀等緊燒肉期間可以叫天婦羅除左西冷牛扒仲有雞翼都係值得all-in既item之一我落單叫雞翼比人話做咩燒肉放題唔食牛要叫雞翼我想講八木橋既雞翼真係超好食😋算係近年食過最高質既燒肉放題💯
每逢星期六朝早都要去旺角

我落單叫雞翼比人話做咩燒肉放題唔食牛要叫雞翼
我想講八木橋既雞翼真係超好食😋
算係近年食過最高質既燒肉放題💯
2022-05-10 23 浏览
星期六日放假唔想留系屋企,約左朋友去旺角行旺中同新之城入手轉季新衫,完見攰攰地想搵間餐廳坐下,記得附近有間日本燒肉放題好出名,於是就同朋友過去試下🥰八木橋有四款燒肉放題套餐,今次豪啲食個最貴既,A5和牛仼食,平時係sogo見到玻璃櫃入面啲都要百幾二百蚊per 100g,呢度仲要仼食,貴少少都抵啦,「雨」呢款燒肉套餐主要有四品和牛燒肉盛、香蔥薄切和牛、A5和牛西冷,三款都好吸引,A5係日本和牛中最高等級,入口即溶好好食😋,呢個餐除左和牛仼食之外連海鮮都係仼食,鮑魚好大隻超新鮮💯

同事就快last day, 大家都鍾意食肉, 諗咗一陣決定嚟呢度食, 仲好豪咁同佢講見到咩就食咩, 我嘅入到嚟有四款唔同sources 可供選擇, 其中一隻個人比較鍾意嘅係帶住wasabi味嘅醬汁, 辣辣地用嚟點和牛唔錯。點咗"霞", 主打係熟成M5和牛西冷, 我呢塊脂肪比較多, 但我最鍾意用佢外邊脂肪燒香佢, 配上醬汁香口加肉汁味放在嘴裏一流另外海鮮有鮑魚, 雞泡魚乾, 比目魚, 雞泡魚乾未試過自己燒, 原來自己燒都都可以好好味, 可惜因為係lunch, 所以冇啤酒如果配埋啤酒就正哂。比目魚, 魚肉好滑, 有驚喜因為叫得太多肉, 最後都嗌咗啲輕食, 清酒煮蜆加黑松露雜菇, 估唔到燒起上嚟聞到陣陣黑松露味, 加埋牛油, 味道唔錯放題仲有包埋甜品, 可惜已經太飽, 同事表示很滿意, 收貨, yeah

2022-05-06 43 浏览
今日放假去左旺角shopping,好耐冇食燒肉搵間好食既燒肉放題,見到openrice好多人推介呢間就book黎試下,有四款唔同價錢既放題套餐,我地揀左第二貴既套餐,連鮑魚都係任食❤️坐低冇耐店員就拎左個頭盤比我地,有齊哂套餐入面既hot items,有鮑魚、比目魚西京燒、韓風瓷壺醬油牛肋條等等,鮑魚都幾大隻,好新鮮唔會腥😍😍好欣賞佢地既牛肋條,有口感得黎唔會太韌👏🏻👍🏻上完頭盤之後就可以用QR code落單,我叫左我最愛既單骨雞翼,燒雞翼真係好好食,燒肉都需要時間整熟,等緊途中我地叫左天婦羅食住先,上到枱仲熱辣辣,燒肉放題連天婦羅都咁高質真係好正👍🏻👍🏻👍🏻
2022-05-06 32 浏览
農曆新年到而家都少左出去堂食,見佢放寬左好想出去食燒肉放題,朋友推介我試呢間係旺角TOP商場既日式燒肉放題,有四種唔同等級,我地今日就叫左第三高價位既「霞」set❤️主打熟成M5和牛西冷,仲有鮑魚同比目魚西京燒,牛肉既種類都幾多,有牛板腱、牛肋肉同西冷😍🔥除左肉類之外,海鮮都係任食,有頭盤見到既鮑魚之外,仲有帆立貝、廣島蠔、虎蝦。整體都好新鮮,其實主攻牛肉的話叫呢個餐絕對係超值,當然仲有天婦羅同甜品 (係haagen dazs雪糕任食),旺角區食到咁高質既放題真係超抵😍😍😋😚
2022-05-02 75 浏览
八木橋日式燒肉 2022-04-28 餐廳位置非常方便 旺角地鐵站T.O.P商場出口上幾層就到 依家餐廳做緊買一送一 搵多個朋友同你一齊嚟食就非常抵 今次就食咗個「霞」 套餐 加上買一送一優惠 加埋一 每人都只係250頭盤有好幾種貴價食材例如 牛肋肉 比目魚 雞泡魚乾 鮑魚牛肋肉好多汁 但係比較難燒得好比目魚非常甘香 燒到啲魚油好香「霞」主打係M5和牛 和牛肉同脂肪嘅分佈好平均 有雪花肉類 種類都算多 肉質不過不失 但係好多都有醬汁 味道偏重除咗肉類外 仲有好多海鮮 飲品 甜品可供選擇
八木橋日式燒肉 2022-04-28

頭盤有好幾種貴價食材例如 牛肋肉 比目魚 雞泡魚乾 鮑魚
牛肋肉好多汁 但係比較難燒得好
比目魚非常甘香 燒到啲魚油好香

「霞」主打係M5和牛 和牛肉同脂肪嘅分佈好平均 有雪花

肉類 種類都算多 肉質不過不失 但係好多都有醬汁 味道偏重
除咗肉類外 仲有好多海鮮 飲品 甜品可供選擇
2022-04-30 43 浏览
今日我同朋友都放假,咁啱想食燒肉,所以就去咗食呢間燒肉放題店喇。我地就揀咗個價錢相對中價嘅「霞」set,主要就包咗好幾款主食:濕式‧熟成M5和牛西冷肉味濃,而且肉質都好淋,本身餐廳方面會俾埋一啲鹽我地作為調味,可以帶出牛嘅香味Mozzarella芝士雞腿肉我地發現咗個好有創意嘅食法,先將芝士放落去溶化,然後再利用芝士整熟啲雞肉佢,啲芝士味入曬落啲雞啲,成件事又唔會太膩,身為芝士big friend嘅至愛!韓風瓷壺醬油牛肋肉牛肉唔會超韌口,啲醬油又唔會得表面先有,係食落去都有佢嘅醬油味,overall都唔錯嘅鮑魚夠新鮮,食落去又彈牙,而且第一次用呢種方式煮,好新奇味淋魚干第一次食到燒肉店有魚干可以燒,又唔細塊,而且跟佢指引咁燒又真係幾香,魚香味又夠重比目魚西京燒我同我同行朋友都中讚呢個燒物,又有魚嘅鹹香味,又有少少甜味,開頭以為平平無奇,點知食一啖先知有咁多味係入面五色刺身盛合睇落個份量以為係好少,但事實上係任叫唔嬲,啱曬啲日本仔、日本妹去食另外仲有得任食牛舌、牛肩脊肉等等嘅肉食,真係食到你飽曬都仲得,而且仲有算係有質素嘅肉嚟tim,搞到我同我朋友都忍唔到手叫多幾份食!

濕式‧熟成M5和牛西冷

Mozzarella芝士雞腿肉

韓風瓷壺醬油牛肋肉

鮑魚
夠新鮮,食落去又彈牙,而且第一次用呢種方式煮,好新奇

味淋魚干

比目魚西京燒
五色刺身盛合

2022-04-29 46 浏览
前排趁住平日放假,特登book咗呢間係TOP Mall嘅燒肉嚟食😋 貪佢五點前買單有買一送一優惠,我哋嗌咗「霞」呢個set,盛惠$418,買一送一除返開都係$209一位,超抵食!首先佢送上一份預設好嘅燒肉拼盤,估唔到呢個拼盤仲有鮑魚、比目魚同埋雞泡魚燒😝 飽魚食落好爽口彈牙,而比目魚已搽上甜甜嘅西京燒醬汁,燒過之後好香好好食,燒比目魚都係第一次😙 佢仲有說明痴係牆上面,教人點燒同燒幾耐,好貼心👍🏻跟住當然不得不提嘅係佢個濕式·熟成M5和牛西冷啦😬 佢個名前面嗰啲我就唔知係咩,但係真係幾好食,牛味夠出,再加上無咩筋,啖啖肉☺️ 另外,個拼盤仲有Mozzarella 芝士雞腿肉、米澤三元豚肉、韓風瓷壺醬油牛肋肉,呢個好入味,唔錯!之後,我哋仲嗌左一堆嘢食,不得不讚佢嘅牛板腱同埋牛脷真係好好食,番兜左幾轉!同埋佢仲有好多味俾你揀,有原味、韓風醬油味、芥辣味同埋辣味,唔使點汁都好夠味,的確唔錯👍🏻 同埋我呢個set竟然仲有羊架可以燒,啱晒男朋友呢個騷味愛好者🤣食足120分鐘,最後以兩杯Häagen-Dazs雪糕作結,超飽超滿足,呢個價錢真係勁抵食😝

2022-04-29 131 浏览
疫情緩和終於可以放心多啲出去食, 呢度中午套餐買一送一, 兩個人嚟食都幾抵。 一坐低即刻送特色拼盤, 枱嘅旁邊 就住呢幾件高級食材燒烤時間指示清晰。 跟住個時間嚟處理, 果然質素提升唔少。 燒鮑魚七分鐘, 時間剛剛好肉質鮮甜又唔煙韌。 雞泡魚乾係我最鍾意嘅小食之一, 有鮮味有咬口, 加埋啤酒一齊食更加好。 比目魚嘅質素拍得住銀鱈魚,每邊煎3分鐘, 魚肉脂肪香濃滑溜, 佢哋條嘅醬汁配魚肉 好夾。 牛肉 選擇多元化,我最鍾意係牛脷,因為砌得好薄身,完全唔會鞋,加少少佢哋提供嘅岩鹽。 迷你認蝦多士, 炸得夠香脆, 份量唔多可以食多幾件。 飲品選擇亦多元化, 有幾個新牌子嘅飲品都係幾有特色。

燒鮑魚七分鐘, 時間剛剛好肉質鮮甜又唔煙韌。

迷你認蝦多士, 炸得夠香脆, 份量唔多可以食多幾件。

飲品選擇亦多元化, 有幾個新牌子嘅飲品都係幾有特色。
2022-04-27
2022-04-26 3448 浏览
難得放假當然要食餐好,食肉獸表示好耐冇食燒肉!見八木橋日式燒肉做緊買一送一,一於搵埋朋友食。點咗「霞」,屬於第三高價位,主打係熟成M5和牛。有別於日本和牛用A1至A5的分類法,澳洲和牛用M級。越高級的和牛,脂肪和肉的比率越高,而且分佈更平均。首先嚟到就係頭盤,有主打任食濕式熟成M5和牛。見到脂肪分佈喺肉嘅唔同部份,有雪花形。食落富有牛味。另外,好鍾意頭盤內另外一個燒牛,就係茶壺漬牛筋條。牛筋條好厚身,好鍾意佢牛筋嘅質感,有口感得黎唔會太韌。比目魚西京燒好有驚喜。大阪燒就聽得多西京燒就真係比較少聽,西京燒原來係指用百味噌醃魚肉再燒嘅料理,難怪食落魚肉甜甜地,甜得來唔會蓋過魚嘅鮮味。頭盤仲有特別嘅味醂魚干,魚干食得多,但第一次自己燒,要燒到佢變實色都需要耐性。話明放題好多肉嘅選擇,唔怕唔夠肉只怕你食唔晒。值得一題,呢度肉類大多可以配唔同醬料,例如味噌、法芥、韓風醬油、山葵,各有特色。味噌比較濃味,法芥比想像中溫和,完全唔攻鼻,而韓風醬油比較普通。我同朋友就通常叫咗原味,㗳真啲肉本身嘅味道先。牛舌薄切,好快熟,一啲都唔靭。如果追求口感嘅話可以一次過食幾片。味道方面配法芥最好。牛板鍵同肩脊肉都

話明放題好多肉嘅選擇,唔怕唔夠肉只怕你食唔晒。值得一題,呢度肉類大多可以配唔同醬料,例如味噌、法芥、韓風醬油、山葵,各有特色。味噌比較濃味,法芥比想像中溫和,完全唔攻鼻,而韓風醬油比較普通。我同朋友就通常叫咗原味,㗳真啲肉本身嘅味道先。牛舌薄切,好快熟,一啲都唔靭。如果追求口感嘅話可以一次過食幾片。味道方面配法芥最好。牛板鍵同肩脊肉都好Juicy。
拖羅燒得好重豬肉香味,一咬油脂慢慢標出嚟,好邪惡好滋味,當然一定係因為我燒得好啦😆 舖頭都有燒肉小tips,人人都可以變專家。

海鮮都有驚喜,「霞」除咗本身頭盤嘅鮑魚之外,仲有帆立貝、廣島蠔、虎蝦。整體都好新鮮,帆立貝仲有啲海水味。

食肉獸當然主要食肉,但都仲有食少少炸物/甜品。蝦多士外脆,中間嘅蝦彈牙。

2022-04-25
午餐
  • 比目魚西京燒
  • M5和牛西冷
  • 味淋魚干
  • 韓風瓷壺醬油牛肋肉
  • 海鮮
2022-04-24 64 浏览
見做完Project與同事,一於去食餐勁嘅,店內地方尚算寬敞,燒肉店最緊要通風唔會食到成身油氣,點選了(霞)燒肉放題,電子點餐顯示有近百款食物可選。先來頭盆有M5西冷和牛、鮑魚、醬油牛肋肉、比目魚、芝士拉絲雞胸肉、黑豚肉及雞泡魚干伴以南瓜及什菇等燒物,賣相和味道都相當不俗,一個好的開始,然後继續order其他海鮮包括清酒蜆、蠔、蝦、帆立貝、青口、鯖魚、多春魚。其他肉類和炸物只可淺嘗,其實午餐已太滿足了,還要留肚食甜品,最正是有Hagen's Daze雪糕和榴槤冰條。

2022-04-20
午餐
2022-04-24 82 浏览
晚市堂食終於開返啦😍😍不過呢三個月以來,我已經慣咗下晝食飽飽,再頂到落晚餐😂所以平時下晝都會食得比較豐富啲🤤今次下晝就嚟食呢間日式燒肉放題,佢做緊優惠買一送一,食咗一個叫「霞」嘅餐,埋單唔使$600兩個人好抵食喎😋😋😋一上枱先來一個A5和牛嘅牛扒,再嚟一碟海鮮拼盤🤪海鮮拼盤有兩隻鮑魚,兩舊西京燒魚同埋一個罐罐牛肋條🤤鮑魚燒咗個面15分鐘,真係燒得啱啱好啊😜西京燒魚食落會甜甜地,但係好有魚味,最驚喜呢係罐罐牛肋肉,食到甜甜地之餘牛唔會韌,好驚喜呀🤪作為專業牛魔王,嚟到食燒肉當然要食牛舌食到夠本啦🤤呢度有唔同款式,唔同味道嘅牛舌,每個味道都好得意😎尤其鍾意個法式芥辣蜜糖味,識落都幾夾喎😜食肉食到好油膩嘅話唔驚~~佢呢度都有生菜同埋一兜兜嘅牛油菇,其中有一個係黑松露燒雜菇,我覺得個黑松露味勁好食😍😍😍叫咗幾兜,將金菇放埋落黑松露兜兜嗰度,又變咗黑松露金菇了😋今次淨係掛住食燒肉,都食咗好少炸物,炸物裏面其中嘅一口芝士,炸到熱辣辣,入口係爆漿芝士我最欣賞啊🤪🤪嚟到甜品環節,出邊有一個任嘅雀巢雪糕同埋韓式珍珠奶茶味雪條同埋榴槤雪條,我覺得淨係食榴槤雪條值回票價🤤🤤

<抵食燒肉放題, 仲要買一送一>🤩今日係21/4 放寬堂食大日子🥳 相信大家都期待已久, 心情額外興奮. 鍾意食燒肉, 又鍾意放題既你, 就要黎呢間位於旺角, 地點十分就腳既燒肉店😎 依家午市仲做緊<買一送一> 優惠, 可以任食燒肉. Order 左<霞>燒肉放題套餐, 😍有成過百款食物可以任點任食. 首先會黎一set 指定既頭盤 : 有M5和牛西冷, 鮑魚, 比目魚西京燒, 肉類拼盤. 😋 肉質juicy 好味, 而且燒完又香又好有口感, 正.另外其他肉類可以任點任食, 牛既唔同部位都有. 牛舌, 牛粒, 牛胸腹, 牛板腱等... 仲有海鮮類: 扇貝, 虎蝦, 海蜆, 螺等...🤩 仲有其他前菜, 熟食, 甜品都係任食的. 雪糕有Häagen-Dazs & Movenpick 🥰 絕對係大滿足既好味放題.🥩餐廳 : 八木橋日式燒肉🍗地址 : 旺角彌敦道100號T.O.P. 4 樓 409 A & B舖
<抵食燒肉放題, 仲要買一送一>🤩

🥩餐廳 : 八木橋日式燒肉
2022-04-21
2022-04-21 2090 浏览
其實呢間餐廳我已經係第二次黎,咁點解唔好食會黎第二次? 因為上次單點質素平平未至於難食,而友人覺得唔錯,加上佢做緊半價優惠,一於俾多一次機會佢,booking仲要等成兩個星期先有位,心諗唔係咁FULL掛?一去到,侍應便"光速"介紹佢哋飲品自助 落單掃QR CODE,講嘢爭D快到聽唔到座位係闊落舒適嘅,不過衛生欠佳,諗住噴D油先開始燒,一拎上手成手都係油OMG加上咩調味醬汁都無,只有即磨海鹽同黑椒。我哋今次揀左"霞" 餐,頭盆上左鮑魚, 味淋魚乾, 韓風瓷壺牛肋肉, 芝士雞腿肉, 比目魚西京燒, 米澤三元豚肉, M5和牛西冷.除左味淋魚乾, 韓風瓷壺牛肋肉同埋 比目魚西京燒稍為正常之外, 其他全部肉都唔合格, 油花一睇就知係平價貨, 所謂M5和牛西冷, 我從未見過和牛嘅油花會係咁樣, 我求其係出面買塊牛扒幾十蚊都唔會係呢個油花。金菇天婦羅更加離譜,好明顯油溫唔夠就攞去炸所以索曬d油,一放入口好似飲左幾啖油咁,成口都係油散叫嘅肉都係質素非常麻麻, 質素同$1XX 一位XX院果D差唔多, 做生意手法扮曬半價但係將貨就價, 如果你話呢個餐係5百幾實在講唔過去, 一分錢一分貨我當然明白,飲食業寒
其實呢間餐廳我已經係第二次黎,咁點解唔好食會黎第二次?

加上咩調味醬汁都無,只有即磨海鹽同黑椒。

我哋今次揀左"霞" 餐,

散叫嘅肉都係質素非常麻麻, 質素同$1XX 一位XX院果D差唔多, 做生意手法扮曬半價但係將貨就價, 如果你話呢個餐係5百幾實在講唔過去, 一分錢一分貨我當然明白,飲食業寒冬我明各行各業都好難捱,更係因為咁更加要做好食品質素同商譽,你咁樣做生意會有回頭客嗎?
2022-04-19
2022-04-20 76 浏览
因為過多幾日就要返工,冇得wfm ,所以就趁仲有時間同老公岀去食好西😆今次就簡左lunch食放題,可以食盡d,又可以慳埋個晚餐嘛。。而家仲做緊買一送一,真係超級抵☺️早一日已經bk左位,當日我哋好準時就到啦,侍應姐姐對好資料,就馬上入座,簡單介紹左Menu,好快就上左第一轉食物啦我哋簡左”霞”$418,買一送一,加一後$502,2位,有120mins任飲任食其實”霞”呢個餐都包好多野食,海鮮方面有蝦,鮑魚,扇貝,生蠔,青口牛肉:重點推介m5和牛,醬油牛肋骨,牛舌呢幾樣都係回本必食👍😋M5和牛食3塊都回本啦😂我哋仲要食左4塊,牛味好重又淋😋佢係冇醃過㗎,自己可以就住自己鍾意嘅口味加海鹽加黑椒,因為牛味好重,落少少海鹽已經好好味❤️飲品雪糕自己出去拎嘅,竟然有教主代言嘅ooha ,0糖0卡0脂,超市好似都賣得好貴,呢度竟然任飲,0糖真係飲多幾罐都冇問題啦!雪糕仲有haagen dasz 🍨座位隔離仲有少少煮食技巧貼士,建議你點樣燒,十分窩心👍點餐係用手機落單,好方便,又唔怕會miss,又可以check返自己叫過d咩。。而且落單後超級快就送到,效率超高☺️所以唔使好似平時去啲放題餐廳咁一次過點勁多

其實”霞”呢個餐都包好多野食,
海鮮方面有蝦,鮑魚,扇貝,生蠔,青口
牛肉:重點推介m5和牛,醬油牛肋骨,牛舌
呢幾樣都係回本必食👍😋

座位隔離仲有少少煮食技巧貼士,建議你點樣燒,十分窩心👍
點餐係用手機落單,好方便,又唔怕會miss,又可以check返自己叫過d咩。。而且落單後超級快就送到,效率超高☺️所以唔使好似平時去啲放題餐廳咁一次過點勁多,唔怕食唔晒嘛!
  • 韓風瓷壺醬油牛肋肉
  • M5和牛西冷