今日唔係Blue Monday,放工去朗豪坊行街順便食埋個飯點解我話今日唔係Blue Monday? 因為我預先book左呢間日式燒肉放題囉唔講咁多廢話,即刻睇下我食左啲咩先🤣「雨」日式燒肉放題套餐120分鐘見到個menu都花多眼亂,一於每款都試下既時候,店員好似聽到我心聲咁😚拎左個頭盤同A4和牛燒肉拼盤比我地先講下牛,A4和牛係日本和牛 (最高係A5),油脂比較重,推薦大家必點A4和牛西冷,牛舌薄切都幾彈牙🔥海鮮方面,有虎蝦、廣島蠔、帆立貝同埋蜆,蜆好鮮味,仲有淡淡海水味。廣島蠔用錫紙兜上,燒埋上黎好方便👍🏻👍🏻👍🏻蔬菜方面,有南瓜、粟米、生菜等等,南瓜切得好薄身,唔洗燒好耐就好快熟🔥😋小食方面,炸物有驚喜,有金菇天婦羅好特別,仲有一口芝士同炸餃子棒,估唔到燒肉放題都食到咁高質既炸物😉值得一讚既係餐廳既抽風系統做得好好,最怕食完燒肉成身好大陣味,今次又冇乜味wor,唔錯唔錯💯❤️
唔講咁多廢話,即刻睇下我食左啲咩先🤣

「雨」日式燒肉放題套餐120分鐘

2022-05-26 19 浏览
因為同friend喺旺角shopping完,😍lunch time想食得開心啲,所以我哋嚟到咗呢一間放題餐廳。佢嘅中午時間都好多人嚟食,而且有卡位提供,我哋坐得好舒服。佢嘅放題供應都好豐富,除咗有🐮牛肉之外,仲有唔同嘅海鮮。我最推薦嘅,一定係佢哋嘅燒鮑魚,連鮑魚殼一齊燒,又唔會驚老,而且鮑魚夠厚,食起身彈牙爽口,口感好🤤好佢哋嘅牛肉,當然唔可以錯過,夠哂鮮嫩,而且🥩食落去好新鮮,牛肉味都幾濃,燒起身好香口👍
而且鮑魚夠厚,食起身彈牙爽口,口感好🤤
2022-05-26 15 浏览
母親節又到啦,媽咪日日買餸煮飯咁辛苦,母親節要比佢休息下,食佢最鐘意既燒肉放題😍媽咪話要錫住我銀包食個中價位既套餐就得,所以我地就揀左「霞」燒肉套餐,主打熟成M5和牛燒肉盛,食物種類多達94品😎餐廳環境乾淨衛生,坐得好舒服,通風系統都唔錯,食完唔怕成身油煙味,先來個頭盤食住先,有鮑魚、比目魚西京燒、濕式熟成M5和牛西冷、Mozzarella 芝士雞腿肉同米澤三元豚肉👍🏻👍🏻大大塊既西冷扒預先切好一件件,可以逐件放落網度燒,油花分佈平均,食落好juicy,燒過既味醂魚乾好有咬口,海鮮都好多選擇,除左鮑魚之外仲有日本蠔同青口,兩者均用錫紙兜裝住,直接放上燒烤網燒就可以了,媽咪成餐飯都好滿意,下次要再帶佢過黎食個最貴既燒肉套餐先得😋😍💯!

2022-05-26 30 浏览
成日見人推介呢間日式燒肉放題今日終於的起心肝book枱過黎試下😍環境黎講,呢度既座位幾舒服,而且抽氣勁,食完都冇乜味👍🏻👍🏻刺身吧都光猛企理,放住刺身既雪櫃都好乾淨唔會見到倒汗水今次叫左個中高價位既澳洲M5和牛,果然質素非常唔錯,雪花紋好靚,燒完D油脂出哂黎,食落非常軟腍😋另外海鮮質素都唔錯,比較推介既有扇貝、虎蝦、味醂魚乾‧扇貝加上牛油燒,嫩滑juicy等黎充滿牛油香,虎蝦就超大隻,肉質彈牙唔霉,燒完勁香,連D膏都好正,魚乾燒過之後好香❤️而呢度仲有多款天婦羅,金菇天婦羅都幾特別,食落都幾清新💯整體黎講每款食物都唔錯,CP值高既燒肉放題,下次一定會再黎😍😍😍

而呢度仲有多款天婦羅,金菇天婦羅都幾特別,食落都幾清新💯

2022-05-25 42 浏览
完成左繁忙既4月,決定要食好啲獎勵下自己,去左呢間位於旺角T.O.P.商場既八木橋,揀左個最高級別既燒肉任食肉類方面提供A4黑毛和牛,有肩胛肉、肉眼蓋肉、三角腩、五花腩肉等選擇~~和牛牛味十分濃郁,好有咬口👍🏻👍🏻當中至愛三角腩,油花好靚好均勻!烤七成熟啱啱好,入口即溶!忍唔住係咁encore🤤🤤呢個餐仲有得食A5和牛西冷添,一大塊扒咁上枱,好震撼!!可以兩邊用大火各煎分零鐘,再轉細火煎1分鐘,輕鬆做到外脆內軟效果~~肉質十分柔嫩,灑少少岩鹽已經好正😋😋小小總結:特登為左A4和牛而過黎,豪一次都係值得既,果然冇令我失望,油花好重既和牛好似去左日本旅行咁,海鮮質素都好高!!!整體體驗唔錯月,價錢亦合理 (價位雖然最高,但真係物有所值)好適合想試下豪華燒肉放題既朋友試試🔥🔥

和牛牛味十分濃郁,好有咬口👍🏻👍🏻

呢個餐仲有得食A5和牛西冷添,一大塊扒咁上枱,好震撼!!
肉質十分柔嫩,灑少少岩鹽已經好正😋😋

小小總結:
好適合想試下豪華燒肉放題既朋友試試🔥🔥
最近疫情穩定少少, 好多餐廳堂食又開放返, 食野嘅氣氛好咗好多, 即刻瘋狂同朋友一齊搵好野食😋今日就來到呢間都幾出名嘅八木橋日式燒肉放題店, 一坐底覺得環境都唔錯錯, 我地兩人分配到比較寬敞嘅卡位, 卡位椅背都幾高, 私隱度較高👍🏻另外枱邊貼咗各樣頭盤食物的建議煮法, 呢個加分💯!順面講埋通風都好好, 我地食嗰段午市時間都幾多人, 但都無太大油煙☺️今日我地揀咗燒肉放題套餐 - 霞 ($438/每位) 限時兩小時, 而家做緊買一送一優惠,不過要加一。呢個套餐包咗特色頭盤 (頭盤的食物如需追加, 要另外付費)🥢濕式熟成M5和牛西冷🥩 - 啲油脂分佈都幾靚, 食落都好重牛味, 肉質都算幾軟腍, 我地呢轉啲肉唔覺意燒得耐咗少少都完全唔會柴🥢水牛芝士雞腿肉🧀 - 呢個係會有個用錫紙兜裝個啲水牛芝士絲, 先放係爐上面座溶啲, 同一時間燒埋啲雞腿肉, 再夾起啲雞肉沾落啲芝士到, 一夾起拉咗勁長嘅絲, 好玩又好食🥢韓風瓷壺醬油牛肋肉🍯 - 牛肋肉有少少脂肪, 唔會太瘦, 燒到入面有少少紅就OK, 味道同肉質都係中規中矩🥢米澤三元豚肉🌟 - 呢款豬肉可惜脂肪較多, 唔知點解仲自帶少少炭燒味🤣 但食牛食

另外枱邊貼咗各樣頭盤食物的建議煮法, 呢個加分💯!

呢個套餐包咗特色頭盤 (頭盤的食物如需追加, 要另外付費)

🥢米澤三元豚肉🌟 - 呢款豬肉可惜脂肪較多, 唔知點解仲自帶少少炭燒味🤣 但食牛食到悶可以燒返幾件中和下

🥢鮑魚✨ - 鮑魚啲質素都唔錯, 淡涼嘅鮮甜味

🥢味淋魚干🐡 - 燒完剪開一條一條, 油脂清香, 美中不足嘅係我地無配酒食, 如果有配埋酒真係一流!

🥢比目魚西京燒 🐟- 肉質都唔錯, 幾鮮嫩, 另外好似魚肉上面有少少似抹咗蜜糖, 燒完外面有少少焦香甜味, 本身自己都鍾意食魚, 所以呢道我另外再添多一份😋😋

除咗燒肉, 都仲有啲前菜、沙律、小食叫下嘅, 我地都試咗幾款, 都幾似模似樣, 賣相唔錯, 味道尚算可接受

最後食埋個雪糕Häagen-Dazs雪糕 (口味隨機 - 今次係蜜瓜味)
中和返食完成餐燒肉嘅油膩同熱氣的感覺🤓

飲品都係任飲種類都中規中矩, 要值得一提嘅係竟然可以任飲OOHA嗰隻0糖份、0卡路里、0脂肪透明汽水, 出面便利店賣緊$1x一罐, 呢到竟然任飲, 仲要勁好飲又健康🤤!

其實之前對放題店不太感興趣, 因為好多都會有傳統放題店的拖時間問題, 即係點完食物遲遲未上, 限時兩個鐘根本食唔到幾多。

不過呢間燒肉放題店的上菜速度都幾快, 完全沒有拖時間嘅感覺, 食得好爽好暢快👍🏻👍🏻!

2022-05-13
  • 味淋魚干
  • 韓風瓷壺醬油牛肋肉
  • 海鮮
  • 比目魚西京燒
平日夜晚去都好多人基本上fully booked,好彩預先book定枱先講餐廳環境:座位以卡位為主,非常闊落,坐得好舒服,環境乾淨企理👍🏻👍🏻食物質素:最高級別「雨」燒肉套餐,日本A4和牛任食,雪花紋好靚,唔洗燒好耐就食得,入口即溶!澳洲M5和牛西冷扒夠大塊,比較厚身所以要燒耐少少,不過肉質都好嫩滑唔會食到好多筋!海鮮必點帆立貝同虎蝦🦐帆立貝好爽口彈牙,虎蝦都好大隻好多膏!飲品方面有好多種果汁同汽水,食完燒肉咁重口味既野飲汽水就正啦💯服務質素:店家用QR code自助下單,版面清晰容易落單,亦都唔會有甩漏,上菜速度超級快,唔使3分鐘都已經不停上緊❤️❤️❤️
先講餐廳環境:
座位以卡位為主,非常闊落,坐得好舒服,環境乾淨企理👍🏻👍🏻

食物質素:

服務質素:
日式和牛燒肉放題店,任食120分鐘😍見到即刻book枱過黎食🤗今次我就揀左「霞」呢個等級既放題套餐❤️❤️刺身、肉類、熟食款式非常多 yum yum😋😋😋肉食狂迷既我表示食指大動😍牛板腱、肩胛肉都係賣飛佛❤️❤️仲要每一款肉都有唔同既醬汁,抵讚❤️M5和牛西冷我一個人食左兩塊😎😎海鮮類都係任叫任食😍建議煮耐少少會比較好❤️燒海鮮既期間食住天婦羅先❤️❤️一分鐘都唔好浪費 haha❤️❤️海鮮類我覺得牛油帆立貝、清酒煮蜆同虎蝦都係值得encore既items💯❤️
有時大時大節唔想煮飯我地都會揀燒肉放題黎食試左好多間質素都參差直至我遇上八木橋🥰放題套餐分咗四個級別「雪」主打燒肉盛,全66+品「雲」主打特盛熟成燒肉盛,全82+品「霞」主打熟成M5和牛燒肉盛,全94+品「雨」最高級別,主打日本A4和牛、熟成牛燒肉盛,全110+品我地今日叫左「霞」呢個中高價位既燒肉套餐🥰超過94款食物真係唔知食邊款先好店員上左個頭盤比我地可以先試下人氣推介既野食先燒完再睇下邊款好食就再用QR code落單虎蝦有手掌心咁大😉唔會有雪味仲要爆膏食到咁上下我地叫啲菜中和返肉既油膩見到有我最愛既牛油金菇用錫紙兜上就咁放上燒烤網燒好方便🔥🔥呢間係我近年食過最高質既燒肉放題推薦大家慶祝節日個陣都可以book黎食💯💯💯
有時大時大節唔想煮飯

見到有我最愛既牛油金菇
用錫紙兜上就咁放上燒烤網燒好方便🔥🔥
呢間係我近年食過最高質既燒肉放題

推薦大家慶祝節日個陣都可以book黎食💯💯💯
行街前先要醫好個肚,加強體力,先可以行更長嘅路!去咗T.O.P商場四樓食燒肉放題,開放式嘅門口特別大,好易搵到。有四個唔同嘅燒肉放題套餐,任君選擇。我哋揀咗「霞」熟成M5和牛燒肉放題,有94品同任飲,食足兩個鐘,做緊買一送一優惠,好抵!一坐低就上咗頭盤,濕式·熟成M5和牛西冷,好大片,雪花紋,望落都知唔錯。頭盤有肉類拼盤、比目魚西京燒同鮑魚,豐富喔。牆邊貼住燒烤小貼士,記住跟住佢燒,咁就最perfect!牛油帆立貝、牛油燒廣島蠔、虎蝦呢啲海鮮類都係必點,回本之選。牛嘅燒肉有唔同部位,又有唔同味道。如果食原味,可以蘸一啲特製醬汁,山葵汁味道夠特色,喜歡!叫返啲生菜,用嚟包住燒肉一齊食,另一番風味。炸物我就鍾意炸蝦天婦,外皮薄又脆,新鮮炸起,連個天婦羅汁都係熱嘅,做得好有誠意; 另一款推介炸物係章魚小丸子,入面係好足料,好好食。最後除咗有幾款唔同嘅甜品,仲有Häagen-Dazs雪糕,正呀😄。想食多啲出面仲有其他雪糕添。

行街前先要醫好個肚,加強體力,先可以行更長嘅路!

牆邊貼住燒烤小貼士,記住跟住佢燒,咁就最perfect!

2022-05-22 3550 浏览
TOP到近頂食燒肉放題 - 八木橋,轉彎就到了。首先嚟個前盤。熟成M5和牛西冷扒一嚟打響頭炮,厚度剛好唔會燒到老肉,牛脂帶上油夠哂香口。芝士雞腿肉要花心機燒芝士又燒肉,值得試。平時食芝士肋肉個啲好貴,依個係小小代替小品!米澤三元豚肉薄厚適中,豚肉中好快熟帶甜度,易入口不老老。店員教我地燒鮑魚係肉向底!唔係可能會彈殼,貼心小教學!味淋魚干正正,有酒送住食就一流。有咬感,有甜度,有鮮香!比目魚西京燒好好食!好想食多幾件!可惜無得反叫,哈哈?比目魚係一流,多油脂唔易燒到痴地,甜甜嫩嫩!前菜小食仲有胡麻醬豆腐同蕃茄、中華沙律、泡菜、麻辣青瓜等等。開開胃就食肉啦!另外有唔同味既肩脊肉同牛板腱。我覺得比較特別係法芥肩脊肉,少見啲同好似mix and match左西式食品幾特別。極上牛板腱好味,最有牛味!羊架勁大件厚肉要慢慢燒!海鮮類別都唔少。醬油青口勁滾油香蔥味,小心小心!鹽燒鯖魚皮燒先燒得好食啲,嘻嘻!清酒煮海蜆無沙頭,讚!香草墨魚仔好好食,細細粒,香草夠哂味!沙嗲廣島蠔幾野味!扇貝同虎蝦都有!蔬菜都唔少。洋蔥、牛油粟米、日本一口薯、日本南瓜、冬菇、秋葵、金菇,有啲有錫紙幾好,唔易燒過火左!天婦
TOP到近頂食燒肉放題 - 八木橋,轉彎就到了。

首先嚟個前盤。

米澤三元豚肉薄厚適中,豚肉中好快熟帶甜度,易入口不老老。

店員教我地燒鮑魚係肉向底!唔係可能會彈殼,貼心小教學!

味淋魚干正正,有酒送住食就一流。有咬感,有甜度,有鮮香!

極上牛板腱好味,最有牛味!羊架勁大件厚肉要慢慢燒!

沙嗲廣島蠔幾野味!扇貝同虎蝦都有!

天婦羅總量極多,有番薯天婦羅、炸金菇天婦羅、南瓜天婦羅,當然唔少得蝦天婦!

甜品飲品都係小型,但都夠款過引!日式蒴餅、BROWIE 朱古力蛋糕、香蕉冰卷、明月冰卷,仲有哈根達斯雪糕杯。另外仲有一啲雪糕雪條,雖然唔算多但實有一款岩既!
午餐
2022-05-21 54 浏览
體驗相當一般,大部分服務員都唔知道自己做緊乜。我絕對唔相信距d肉係和牛或者熟成過,味道相當一般(問了服務員,他們連熟成係咩都唔知道),宣傳和實際根本唔符合。一句到尾,絕對沒有下次,違反商品說明條例?

2022-05-20 52 浏览
等左好耐終於開放返晚市堂食之前二三月疫情高峰期個陣都冇出過去食飯多數都係屋企煮飯或者買外賣解禁之後最想食日式燒肉見到好多foodie朋友推介呢間八木橋日式燒肉放題我地二話不說即刻book枱食飯啦喂~😄原來佢地晚市除左做放題仲會有定食供應細胃代表可以考慮下定食我地大胃妹當然要豪食放題啦門口見到好多招財貓擺設好qq🥰🥰四款唔同價位既燒肉放題套餐都有海鮮、天婦羅當然連甜品、雪糕同汽水都可以無限追加前菜有我最愛既味付螺肉大大粒既螺肉非常彈牙👍🏻👍🏻肉類方面我推介大家必點原味牛肩脊肉食得辣既朋友可以叫埋芥末肩脊肉同七味辛辣一口牛海鮮方面亦有多種選擇: 鮑魚、比目魚西京燒、牛油帆立貝、日式響螺等等炸物有一口芝士、炸餃子棒、炸蝦多士、炸金菇天婦羅等等所有炸物都係即叫即炸,保證新鮮太耐冇出街堂食既我地超滿足捧住肚dum仔走人🤰
等左好耐終於開放返晚市堂食
之前二三月疫情高峰期個陣都冇出過去食飯
多數都係屋企煮飯或者買外賣

解禁之後最想食日式燒肉

原來佢地晚市除左做放題仲會有定食供應
細胃代表可以考慮下定食
我地大胃妹當然要豪食放題
門口見到好多招財貓擺設好qq🥰🥰
四款唔同價位既燒肉放題套餐都有海鮮、天婦羅
當然連甜品、雪糕同汽水都可以無限追加
前菜有我最愛既味付螺肉
大大粒既螺肉非常彈牙👍🏻👍🏻

肉類方面我推介大家必點原味牛肩脊肉
食得辣既朋友可以叫埋芥末肩脊肉同七味辛辣一口牛
炸物有一口芝士、炸餃子棒、炸蝦多士、炸金菇天婦羅等等
所有炸物都係即叫即炸,保證新鮮
太耐冇出街堂食既我地超滿足
捧住肚dum仔走人🤰
2022-05-20 30 浏览
雖然天氣愈黎愈熱但都無阻我食燒肉既決心,約左個好耐冇見既朋友坐低食飯傾計,就揀左呢間旺角商場入面既燒肉放題,預先經openrice訂位仲有85折👍🏻💯揀左「霞」燒肉套餐前菜有我最愛既中華沙律同螺肉,仲有個限定頭盤,重點推介以下幾款食物❤️濕式熟成M5和牛西冷- 油花好重,肉味香濃,原味已經感受到肉質鮮嫩,配埋醬油更是十分惹味🥰比目魚西京燒- 比目魚扒加上甜甜地既醬汁,更能提升魚既鮮味💯Mozzarella 芝士雞腿肉- 呢個可以話係誠意之作,用錫紙兜裝住芝士條,放係燒烤網上面燒到半溶,用黎點雞腿肉別有一番風味❤️仲有韓風瓷壺醬油牛肋條同米澤三元豚肉,見到咁豐富既頭盤已經流哂口水,除左鮑魚仲有青口同蠔都係任食,當然仲有虎蝦同多春魚,虎蝦大大隻仲有蝦膏,食得出好新鮮,值得一讚既係五花腩油脂分佈平均,燒過既五花腩好香,呢個價錢食到咁多野真係好抵😋😋😋

濕式熟成M5和牛西冷
比目魚西京燒
- 比目魚扒加上甜甜地既醬汁,更能提升魚既鮮味💯
Mozzarella 芝士雞腿肉

2022-05-20 29 浏览
之前同男朋友食過一次燒肉放題已經覺得好高質💯今次帶埋屋企人encore呢個燒肉放題要對佢地好D叫左個最貴既A4和牛任食 除左有鮑魚、比目魚同韓風瓷壺醬油牛肋條之外仲有四品和牛燒肉盛,見到款款A4和牛都佈滿雪花 店內亦有指示教你每款肉要燒幾耐,非常貼心👍🏻👍🏻主力推介食過最難忘既items:A4 和牛西冷扒🐮- 見到雪花紋好靚,牛扒又好大塊,油花較多,入口即溶❤️薄切牛舌🐮- 薄切牛舌唔洗燒好耐就好快熟,好有咬口,加埋秘製醬汁好好食💯澳洲M5和牛西冷扒🐮- 澳洲和牛油花雖然無日本和牛咁重,但勝在肉味香濃,讚👍🏻海鮮類: 鮑魚同帆立貝- 貝殼類預先洗乾淨,唔會有沙,肉質彈牙❤️叫到成枱都係野食好滿足 屋企人成餐飯都好滿意 已經講定下次大時大節要book呢間慶祝🔥😋

主力推介食過最難忘既items:
A4 和牛西冷扒🐮
- 見到雪花紋好靚,牛扒又好大塊,油花較多,入口即溶❤️
薄切牛舌🐮
澳洲M5和牛西冷扒🐮
- 澳洲和牛油花雖然無日本和牛咁重,但勝在肉味香濃,讚👍🏻
海鮮類: 鮑魚同帆立貝
- 貝殼類預先洗乾淨,唔會有沙,肉質彈牙❤️