2022-05-22
TOP到近頂食燒肉放題 - 八木橋,轉彎就到了。首先嚟個前盤。熟成M5和牛西冷扒一嚟打響頭炮,厚度剛好唔會燒到老肉,牛脂帶上油夠哂香口。芝士雞腿肉要花心機燒芝士又燒肉,值得試。平時食芝士肋肉個啲好貴,依個係小小代替小品!米澤三元豚肉薄厚適中,豚肉中好快熟帶甜度,易入口不老老。店員教我地燒鮑魚係肉向底!唔係可能會彈殼,貼心小教學!味淋魚干正正,有酒送住食就一流。有咬感,有甜度,有鮮香!比目魚西京燒好好食!好想食多幾件!可惜無得反叫,哈哈?比目魚係一流,多油脂唔易燒到痴地,甜甜嫩嫩!前菜小食仲有胡麻醬豆腐同蕃茄、中華沙律、泡菜、麻辣青瓜等等。開開胃就食肉啦!另外有唔同味既肩脊肉同牛板腱。我覺得比較特別係法芥肩脊肉,少見啲同好似mix and match左西式食品幾特別。極上牛板腱好味,最有牛味!羊架勁大件厚肉要慢慢燒!海鮮類別都唔少。醬油青口勁滾油香蔥味,小心小心!鹽燒鯖魚皮燒先燒得好食啲,嘻嘻!清酒煮海蜆無沙頭,讚!香草墨魚仔好好食,細細粒,香草夠哂味!沙嗲廣島蠔幾野味!扇貝同虎蝦都有!蔬菜都唔少。洋蔥、牛油粟米、日本一口薯、日本南瓜、冬菇、秋葵、金菇,有啲有錫紙幾好,唔易燒過火左!天婦
米澤三元豚肉薄厚適中,豚肉中好快熟帶甜度,易入口不老老。
味淋魚干正正,有酒送住食就一流。有咬感,有甜度,有鮮香!
極上牛板腱好味,最有牛味!羊架勁大件厚肉要慢慢燒!
天婦羅總量極多,有番薯天婦羅、炸金菇天婦羅、南瓜天婦羅,當然唔少得蝦天婦!