2022-06-17 42 浏览
好姐妹👭生日,梗係搵間餐廳食好啲啦😊今日決定同佢食燒肉🥰果陣燒肉香味充斥住間餐廳,真係好正😎餐牌上有幾款唔同級數嘅燒肉餐,我哋最後決定食「霞」😍但係呢個menu已經有94款食物,真係每樣叫一次都返本啦😂特別大讚濕式熟成M5和牛西冷,牛味超濃,而且燒得剛剛好,肉汁滿瀉呀❤️另外仲有比目魚西京燒同鮑魚都好正👍🏻西京燒魚油香,入口即化咁😊鮑魚彈牙又爽🫣而且仲有韓風瓷壺醬油牛肋條、Mozzarella 芝士雞腿肉,呢兩款都係我心水推介🤩其他仲有小食,天婦羅🍤,雪糕任食,真係好飽呀❤️最後祝多次我姐妹生日快樂🎈

八木橋日式燒肉放題 - 餐廳格局舒適明亮,坐在寬敞卡位,享受精選燒肉放題,簡直為忙碌工作既生活添上一分色彩,除了仼吃和牛,還有海鮮、和風小食、天婦羅等,十分吸引🥰肉類多達20種,有和牛、豚肉、雞、羊架,令人目不暇給,M5和牛雪花滿佈,油脂豐盛,放在燒烤爐長,傳來陣陣肉香,入口軟嫩,令人回味。海鮮亦有多款選擇: 虎蝦、多春魚、青口、蜆、鮑魚等,虎蝦肉質紮實,鮮味十足,蜆肉挺身,連清湯呷入口,啖啖滋味。飲品和甜品都是無限追加,非常滿足❤️

2022-06-16 48 浏览
而家疫情反反覆覆,一時又第五波,一時又變種病毒🦠趁仲有晚市堂食當然要把握機會同朋友黎擦餐勁既,預先經openrice訂枱仲可享有訂座優惠🥰剛好安排左窗口位,兩個人都坐到卡位好舒適,店員態度好好,好有禮貌,用手機嘟QR code落單夠方便,收碟同上野食都好快,食到咁上下仲可以叫店員更換烤網,夠哂衞生。澳洲M5和牛西冷好大塊,店員預先切好一件件,輕輕燒好兩邊就食得,建議先食原味,因為和牛質素好高,唔洗加醬汁已經好好味😋單骨雞翼都係值得追加既item,真係好正💯唔夠飽可以叫天婦羅同炸物,我地就叫左炸薯角,即叫即炸既薯角熱辣辣,脆卜卜點茄汁食好滿足👍🏻😍

單骨雞翼都係值得追加既item,真係好正💯
2022-06-14 33 浏览
假日黎到呢間高質既燒肉放題店,一上到去都幾多人等位,好彩book左枱唔洗點等,入面環境寬敞舒適,我地被安排坐咗係窗口既位置,非常舒服👍🏻👍🏻我地揀左第二貴既「霞」套餐,澳洲M5和牛油脂分布均勻,牛味濃郁,單骨雞翼肉質嫩滑,虎蝦大大隻,爽口彈牙,食到中段可以點韓式泡菜清新一下口腔,再試埋佢地既天娜羅再繼續燒過,飲品方面都好多選擇,值得一讚既係上菜速度很快,120分鐘時間食左超多野捧住個肚走❤️❤️❤️

2022-06-10 73 浏览
今個五月真係好多長假期同大節日,有五一勞動節、母親節、佛誕,加上最近疫情緩和返同放寬埋晚市堂食,當然要搵啲平時係屋企好少食到既餐廳同屋企人一齊食啦🔥❤️今晚我地就揀左日式燒肉放題,平時屋企好少食燒肉,好怕食完之後成屋都係油煙🙈所以都係出去食開心啲餐廳既放題套餐有四個等級,我地今日就叫左第三高價位既 霞 燒肉套餐,主打澳洲M5和牛西冷,仲有其他部位,每款都好吸引😍海鮮類除左係頭盤見到既鮑魚之外,仲有帆立貝、廣島蠔、虎蝦,整體都好新鮮,推介大家一定要試埋佢地既天婦羅,款式好多,燒肉放題連天婦羅都咁高質真係好正😋😋😋

旺角呢間日式放題餐廳可以用一個價錢食盡高質食材😌環境裝修別緻好有日本感覺🇯🇵最近openrice推出指定時間惠顧特定餐享有85折優鷒✨仼食澳洲M5和牛同日本A4和牛🐮,仲有多達140款日式放題料理🎎。我地食燒肉多數都係食原味,想食濃味既朋友可以加配唔同既醬汁,小編推介牛板腱、肩脊肉同牛舌,三款都好重牛味夠juicy🥰海鮮類都有驚喜,有鮑魚、比目魚西京燒、仲有好香口既味醂魚乾💯食到咁上下可以試埋佢地既天婦羅炸物,種類都好多,一個價錢就可以食盡高質食材,真係好滿足❤️

2022-06-09 42 浏览
同朋友慶祝升職梗係要揀返佢鐘意既烤肉啦,知佢留意左呢間八木橋好耐,一早book定位同佢食🔥😚去到餐廳好快安排卡位比我地,店員態度好好,主動介紹四款唔同價位既套餐,我地揀左澳洲M5和牛仼食,上枱嗰陣見到和牛大大塊,燒烤過後肉質鬆化入口軟嫩,脂肪分佈均勻,蘸岩鹽或燒汁令肉味更突出。鮑魚用中火燒,肉質新鮮唔會韌,天婦羅第一次見到金菇天婦羅,又幾特別😋👍🏻整體套餐烤肉質素唔錯,原汁原味同預先調味既肉可供選擇,食物款式多樣化😎💯
旺角多左好多新商場同食廈,商場地點近地鐵站,非常方便,每次去旺角食飯,都會首選商場內既餐廳,食飽飯可以行陣街消化下。前菜有味付螺肉同中華沙律,食住前菜燒肉感覺無咁油膩,頭盤有比目魚西京燒,店家已經預先調好味,烤過之後表面有甜甜地既醬油香,入口夠嫩。開頭見到味醂魚乾感覺好普通唔起眼,點知烤過之後入口特別香,表面已經有一層醬油,軟軟的口感,非常好食😋除左主打既澳洲和牛之外,豚肉五花腩都好好食,兩邊烤過之後油花滿溢,蘸上秘製醬油之後寧舍惹味🔥

2022-06-09 45 浏览
港島人同大西北友要約食飯多數都係揀旺角區,旺角多左好多唔同既食肆,環球各地美食都係齊度,就咁係openrice search旺角區+日本菜都有好多選擇,今日見到openrice排行榜有呢間八木橋燒肉放題,又係時間約朋友一齊食啦😍一入座就可以用QR code點左好多野食,牛既不同部位,如: 肩脊肉、一口牛、牛舌、牛板腱等等應有盡有。值得一讚既係壺漬牛肋肉,肉味香濃油脂分布平均🥰和牛以外,雞翼及豚肉亦很出色💯呢排睇得韓劇多,又學下佢地食燒肉配泡菜,又真係解到燒肉既油膩🔥
又到金牛座寶寶生日既月份,好姐妹一早book定我想食好耐既八木橋,餐廳係T.O.P.商場四樓,行入餐廳就有種返左家鄉嘅感覺🇯🇵裝潢走日系風格,座位闊落舒適,枱與枱之間空間感十足!120分鐘仼食燒肉放題,首先喺門口可以商量下揀邊個放題既套餐,一共有四個set選擇,由普通既牛肉到澳洲和牛同日本A4和牛!套餐包括一個限定頭盤,仼食既種類除左肉類之外,仲有海鮮、天婦羅、炸物、飲品同甜品等等應有盡有!實在太豐富,一次過叫哂咁多樣張枱差啲唔夠位擺🤣用鮑魚同比目魚做頭盤,仲有巨型和牛西冷扒同四品燒肉拼盤真係冇得彈😍店員細心介紹要順次序食,四款和牛都係切到厚度相約,牛肉味香濃,油脂香口而不膩,每種都有唔同口感💯
2022-06-08 21 浏览
半年前嚟過之後對啲牛念念不忘,環境寬敞舒適,係夜晚食飯既好去處,開返晚市堂食終於有機會再嚟啦!Openrice仲要做緊85折優惠。上次食左個中等價位既套餐,今次我地叫左個最貴既A4和牛仼食套餐,主角出場啦❤️每款A4和牛先上一份,之後就自己再加單,碟上會有標簽表示係咩部位,但因為太肚餓既關係一次過燒哂咁多款,不過件件都入口即溶,油份剛剛好💯👍🏻燒左一輪和牛快熟充饑完之後就開始燒海鮮,因為燒海鮮所需既時間比較耐,建議等海鮮燒熟既期間可以叫啲天婦羅,畢竟120分鐘既放題真係一分一秒都唔可以錯過🤣
2022-06-07 22 浏览
早前同同事傾開話聚餐食咩好,佢介紹我去旺角八木橋燒肉放題,啱哂我班中同,有男有女見到野食就瘋狂既餓鬼🙈入到餐廳,環境的確幾舒服而且乾淨企理,絕大部分係卡位,坐得好闊落😎放題有四個價錢可以選擇,今次同中學同學叫左個中高價位既套餐,除左燒肉放題,仲有海鮮、天婦羅、前菜、飲品等等都係仼食😍真係一次過滿足晒幾個願望❤️澳洲和牛西冷口感好正,肉味都算濃,用黎燒肉就最好不過👍🏻雖然主要都係食牛,我地都試左其他食物,羊架大大件 (平時好少食羊既朋友都話唔羶😋我比較推介佢地既海鮮: 青口、蜆同廣島蠔同樣出色,下次可以帶埋屋企人食個最高級別既燒肉套餐😋😍
疫情緩和返忍唔住約朋友 “報復式堂食”,今次黎到旺角T.O.P.商場的八木橋日式燒肉,餐廳堤供兩小時放題套餐,放題除了提供指定肉類,食客亦可品嘗各款天婦羅、前菜、沙律等。餐廳空間感十足,枱與枱之間唔會好迫,唔洗驚同其他人坐得咁近,燒肉質素都幾高質,澳洲和牛西冷扒夠大塊,預先切好左一件件十分方便👍🏻前菜竟然有味付螺肉,好耐無食過咁好食既味付螺肉,啲汁唔會杰到好似啫喱咁,螺肉又爽口彈牙,唔夠飽或者等緊燒肉期間可以叫啲天婦羅,有大蝦天婦羅🍤、一口芝士、炸蝦多士同炸餃子棒等。總括食物夠多選擇,同一班朋友嚟都幾開心,真係唔好諗咁多,快啲打去book位食咗先講啦❤️
2022-06-07 25 浏览
食過咁多間燒肉,呢一間我可以話唔係最平,但係質素我覺得係好正好正!頭盤嘅鮑魚嗰啲雖然只有一份,但係其實就咁食個頭盤已經好開心好好食。再加埋我以為佢肉眼扒係指有頭盆有,點知我揀嗰個等級,可以無限新增肉眼扒!勁開心!一般燒肉都好大陣味,呢度都設計得唔錯,食完都唔係太大浸油煙味,再出街冇難度!加上佢嘅調味都調得幾好,有啲刻意冇落調味料,等我食返肉嘅原汁原味,我覺得好正!坦白同大家講,美中不足嘅就係佢嘅飲品數量好少,款式都唔多,亦都欠缺茶包,一個位我有啲減分!

今日係由細玩到大既好朋友生日,為左滿足佢喜歡食牛既欲望,特別請佢去旺角T.O.P.商場入面既八木橋日本燒肉放題,餐廳裝修十分光猛寬敞,空間感十足,又大一歲既生日食豪啲叫個最貴既A4日本和牛仼食套餐🍰😍率先登場既係超巨型A5和牛西冷扒,上枱嗰陣好震撼,唔好見佢咁大塊以為會燒好耐,只需兩邊燒兩分鐘就食得,油花非常重燒過之後入口即溶,朋友話唔捨得吞落肚😂和牛拼盤都好吸睛,有齊四個唔同部位既牛: 肉眼、肩胛肉、牛三角腩同牛五花腩,淨係見到啲雪花紋就知幾高質啦🥰海鮮選擇都好多,作為海鮮控既我每款都想試,鮑魚、蜆同青口呢啲貝類海鮮係我至愛❤️壽星仔就覺得佢地啲魚都好好食😋整體來講呢個價錢食到咁高質既日本和牛,好似去左一轉日本旅行咁呀,順帶一提餐廳既通風系統做得好好,食完都唔會成陣油煙味,已經book定枱下次同屋企人再黎擦餐飽啦💯