2022-11-04 32 浏览
好耐無食過放題啦🤨突然好想狂食一餐 就約埋朋友去左旺角一間放題餐廳食晚餐🤗🤗🍴我地見餐廳最貴果個A4和牛套餐有齊所有食物 而且喺FB book枱仲做緊半價 咁耐無食放題 就緊係叫個雨餐🌧️一開始餐廳上左頭盤拼盤 個拼盤好豐富🤣有牛肋、薄切牛、鮑魚、魚干同埋比目魚🐟跟住就上咗一大塊A5和牛🥩我地兩位就有一大塊喇 和牛油花好靚 燒塊牛果陣 聞到陣陣和牛香 然後餐廳上咗一盤好有日式風格嘅牛肉🐮各個牛嘅部位都有 而且擺盤好靚 上面仲有各款牛嘅名稱 用來打卡都唔錯😌每一餐最重要緊係食甜品 放題包左Haagen daz 雪糕任食 我地食到好飽都無放過🍨

2022-11-03 36 浏览
我地食咗四品和牛燒肉盛,燒肉好好食,牛肉都好好食!好爽口既和牛🐮👅❤️❤️仲食咗其他各式各樣既肉👍🏻👍🏻👍🏻肉好嫩滑,大大啖肉超級正!😍😍🤤🤤🤤香蔥薄切和牛多肉多汁,薄切牛肉口感好正,好嫩滑,蔥味好fresh,mixed with 和牛好正!💛💛💛Salad都好鮮甜,勁fresh,可以解膩,又健康!👍🏻👍🏻👍🏻好選擇。另外我地仲食咗雪糕🍦,飯後甜品一流!🤣🤤👍🏻💛職員服務都好溫柔有禮,又會幫我地refill水同紙巾👍🏻👍🏻態度好好☺️☺️餐廳環境都唔錯,光線充足,冷氣溫度適中,唔會太凍太熱,裝飾都以日系為主😎加上餐廳位置方便,近地鐵站,好快就到可以搵到💛💛👍🏻有機會真係要帶埋屋企人過來食下!

對於一眾香港人來說, 無得返家鄉 (日本) 差不多三年, 現在終於開放一般遊客可以自由行返家鄉, 令到一直非常懷念日本美食的我們, 簡直是天大的喜訊! 不過在返家鄉之前, 其實本地許多日本放題食肆, 一直都為我們緩解對日本的思鄉之情   位於旺角的八木橋日式燒肉, 就有超過110 + 種類食品選擇 (由小食, 揚物, 到豚, 雞, 海鮮, 甜品) 而且是任食的呢, 但當然話得係日式燒肉店, 對於我哋對食日本牛有一定要求, 所以就選擇了餐牌中 ‘雪’ ‘雲’ ‘霞’ ‘雨’ 中最高級的 ‘雨餐’ (120 分鐘任食), 因為除了可以食晒霞、雲、雪中可選擇的食品外, 雨餐最吸引我的就是送的A5和牛, 另外多款A4級別和牛可以選擇的呢~FB訂座更有半價優惠 這塊A5和牛西冷, 油脂比例分佈平均, 而且比我想像中大件, 足夠我和朋友兩人品嚐滋味, 而且這日本A5和牛的牛味及入口即溶的質感, 在口腔中久久不散, 簡直是極致的享受~  當然 A5和牛西冷不是任食啦, 但其他A4 級別和牛就可以任食! A4和牛三角腩, A4和牛肩胛肉, A4和牛肉眼蓋肉, A4和牛五花腩燒肉, 見到都令人食指大動!

我就唔客氣啦!

除了大食特食A4和牛外, 當然要食返其他種類食品例如佢嘅頭盤 (有韓風瓷壺牛肋肉, A4薄切和牛, 還有鮑魚, 味淋魚干及比目魚西京燒), 其實以這個 ‘頭盤’ 來說, 我覺得這個頭盤真的是重量級頭盤, 食菜都是新鮮貴格的食材呢~

食完那些貴價的食材後, 都要食返其他嘢嘅, 例如這個虎蝦 (都係任食的啊) 都非常鮮美呢

今次來到八木橋日式燒肉, 可以完全滿足緩解我對日本家鄉的思念!

2022-10-28
  • A5和牛西冷
  • A4和牛三角腩
  • 比目魚西京燒
2022-11-01 75 浏览
八木橋日式燒肉放題店好耐冇食放題, 咁岩去開旺角行街就去左TOP ge 八木橋日式燒肉放題店試下! 睇左陣覺得套餐 - 霞性價比最高,可以食晒雲、雪,所以最後揀咗套餐 - 霞 , 網上FB訂座而家仲做緊買一送一優惠,2個人去食就岩曬。個餐包咗一轉特色頭盤,有M5和牛不在講,仲有我哋最愛嘅比目魚西京燒啊!套餐 - 霞,主打係熟成M5和牛,脂肪同肉ge比例分佈均衡。 濕式-熟成M5和牛西冷上枱一睇見到果然係M5級,肉同油脂分佈平均, 仲好重牛味, 但唔好燒咁耐,燒耐左煙燻味蓋過牛味就冇咁香水牛芝士雞腿肉雞腿肉口感幾好,唔燒太耐夠彈牙,燒完雞腿肉加埋啲溶左ge芝士上面, 真係好邪惡鮑魚鮑魚燒完仲keep到鮮甜味,唔錯唔錯味淋魚干魚干最岩就梗係用泥燒! 燒完之後剪開一條一條勁有咬口!韓風瓷壺醬油牛肋肉食完M5和牛西冷,試下牛肋肉,又有一番風味,牛肋肉多少少脂肪, 食落油脂感會重少少米澤三元豚肉對豬肉本身冇太大好感,但呢款豚肉燒完又意想不到好味比目魚西京燒 燒比目魚魚呈現金黃色果陣就差不多燒好要夾起泥食,外邊就會脆脆地入面肉質夠鮮嫩岩岩好飲品值得一提嘅係竟然可以任飲細支裝可樂, 個樣勁得意好vi

八木橋日式燒肉放題

濕式-熟成M5和牛西冷

水牛芝士雞腿肉

鮑魚

鮑魚燒完仲keep到鮮甜味,唔錯唔錯

味淋魚干

魚干最岩就梗係用泥燒! 燒完之後剪開一條一條勁有咬口!

韓風瓷壺醬油牛肋肉

米澤三元豚肉

對豬肉本身冇太大好感,但呢款豚肉燒完又意想不到好味

比目魚西京燒

飲品值得一提嘅係竟然可以任飲細支裝可樂, 個樣勁得意好vintage, 細細支岩曬啲細胃人士!
2022-10-30 66 浏览
👍🏻 雨餐同標題一樣 今日黎到係想盡情放縱 所以就直接揀左最貴嘅套餐 咁當然佢哋而家做緊成人半價 先係最主要原因😂 好彩朋友提一提要社交平台網上訂位先至有㗎和牛愛好者一定要試吓呢一個餐 佢哋會根據人數 比返相應嘅A5和牛🐄油花極靚😍😍即刻心心眼 輕輕一煎已經香味四溢 入口即融、軟滑好正!另外呢個餐都包4品任食 仲有啲矜貴頭盤 好似鮑魚/比目魚/薄切牛/牛肋/魚干 全部都係我嘅最愛🤲🏻 鮮味十足最後仲有Haagen Daz雪糕任食🍦完美注意事項⚠️-呢度有四款套餐可以選擇 雨餐可以食埋霞、雲、雪既食物✅
👍🏻 雨餐

最後仲有Haagen Daz雪糕任食🍦完美

注意事項⚠️
-呢度有四款套餐可以選擇 雨餐可以食埋霞、雲、雪既食物✅
近排工作太忙啦,難得今日放早,冇理由唔食餐勁去獎勵自己,所以今日揀咗八木橋☺️雨套餐真心好正,仲有半價優惠(我喺社交平台見到, 社交平台訂位會有呢個優惠)~佢個A5和牛西冷驚艷到一個點,雪花分布好平均,食落牛香味好重,油份又啱啱好,每啖都係味蕾嘅享受😍同埋雨套餐係最正嘅,可以食埋霞、雲、雲覆蓋嘅食物☺️頭盤仲有薄切牛、鮑魚、比目魚、魚干、牛肋,海陸嘅美食都包曬,鮑魚Q彈有咬口,魚干又好有特色,香噴噴☺️牛肋食落啖啖肉,而且牛味都好濃郁🤩仲有一個值得讚賞嘅位係Häagen-Dazs任食,真心好滿足到,我自己都食咗三個😆整體上菜速度都好快,而且餐廳環境都好闊落,食得舒服又開心,值得再encore👍🏻

2022-10-30
2022-10-29 56 浏览
好耐都冇食日式燒肉當然一食就要食返夠本所以就揀咗八木橋燒肉食呢度有幾個唔同等級嘅Menu睇完Menu之後就揀咗雨等級呢個等級入面會有A 5和牛一塊牛肉嘅肉質非常之高級,而且牛嘅脂肪分布平均配合埋蛋漿一齊食,簡直令人食指大動蛋漿再配合埋和牛嘅牛脂簡直係提升左牛肉入面內嘅甜味而且有牛脂嘅味道,亦都滲出濃濃的肉味而且個人最喜歡就係呢度可以自製嘅牛油金菇金菇完完全全吸收晒牛油,同埋蒜蓉嘅味道非常之咁惹味另外跟餐嘅牛肉任食肉質都不錯另外仲有比目魚鮑魚都係任食去到最後連我最喜歡嘅Häagen-Dazs雪糕都係任食,簡直食雪糕同鮑魚都已經食到夠本
好耐都冇食日式燒肉
當然一食就要食返夠本
所以就揀咗八木橋燒肉食
呢度有幾個唔同等級嘅Menu
睇完Menu之後就揀咗雨等級

呢個等級入面會有A 5和牛一塊
蛋漿再配合埋和牛嘅牛脂簡直係提升左牛肉入面內嘅甜味

而且有牛脂嘅味道,亦都滲出濃濃的肉味

而且個人最喜歡就係呢度可以自製嘅牛油金菇

金菇完完全全吸收晒牛油,同埋蒜蓉嘅味道非常之咁惹味

另外跟餐嘅牛肉任食肉質都不錯另外仲有比目魚鮑魚
都係任食
朋友生日話想食燒肉 於是揀左呢間燒肉放題以和牛為主打 大家食得開心盡興😋餐廳係旺角TOP個商場 MTR去好方便座位都幾寬敞 仲有卡位添  而且唔會好大油煙 坐得幾舒服👍🏻食物選擇上有4個餐 各個餐既食物種類.用餐時間都會有唔同😆❄️雪: 燒肉盛☁️雲: 特盛熟成之燒肉盛🌫️霞: 熟成M5和牛之燒肉盛🌨️雨: 日本A4和牛+熟成牛之燒肉盛因為我地喺FB見到ONLINE BOOKING 見到雨餐有半價 仲可以升級由2個鐘變4個鐘所以一早就決定左食雨餐😆雨餐🌨️除左A5和牛2-3人有一塊外 其他食物都係任食😈前菜 小食 炸物 牛肉 海鮮 Haagen daz雪糕統統都係連A4和牛都可以任食 🥩樣樣都食D食到勁放蹤 好滿足😋食左太多野 有幾樣覺得好正 🤤💥A5 & A4和牛比想像中高質 油脂分佈好均勻 望落好靚 食落更正 肉質軟腍 牛味濃香 勁邪惡😈💥海鮮海鮮種類好多 中意食海鮮真係唔可以錯過🥳鮑魚好高質 食得出係新鮮既扇貝 廣島蠔 大大粒勁肥美😍鹽燒鯖魚 好香好惹味😌💥Häagen-Dazs雪糕🍧食完燒肉再食番杯雪糕大滿足 為朋友慶生畫上完美句號🥳
朋友生日話想食燒肉 於是揀左呢間燒肉放題

💥Häagen-Dazs雪糕🍧
食完燒肉再食番杯雪糕

大滿足 為朋友慶生畫上完美句號🥳
2022-10-28 62 浏览
媽媽生日話叫我同佢食燒肉,咁我就帶左佢去旺角八木橋食好西❤️生日就緊係叫雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛套餐,有成110款食物任叫任食,確保媽媽可以食得開心又滿足🥳重點有個M5 和牛超正,牛肉味道好濃,入口軟腍鬆化。而香蔥薄切和牛入口都好順滑,唔會鞋口🤤跟住海鮮都好多唔同選擇,但必定要叫比目魚西京燒,平時唔食魚嘅我都愛上,一啲都唔腥,又鮮甜!鮑魚都好好食,超彈牙,仲好有肉,好肥嘟嘟!味淋魚干都好香味淋味,甜甜地又有咬口🤩仲食左好多小食炸物,即整送到仲係熱辣辣。甜品雪糕雪條又成個雪櫃比你揀!話就話滿足下媽咪,其實我都食得好滿足🤭

呢排試咗八木橋呢間日式燒肉,位於旺角TOP商場,地理環境好方便,而且食完覺得做CP值好高👍🏻佢有幾個唔同套餐唔同價錢質素,客人可以按自己需要揀下要食邊個,我同朋友就諗住瘋狂咁食肉😍所以叫左雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛套餐!四品和牛燒肉盛,四款和牛都有香濃牛肉味道又有嫩滑嘅肉質口感,係人氣之選。除咗和牛之外,仲有其他唔同嘅肉類選擇,非常多選擇,實有一款岩你。M5 和牛都係另一個好選擇❤️‍🔥,肉味濃郁,油脂豐富,大大塊又厚身,一塊二人分享啱啱好!呢個套餐一共有110品120min內任點任食,食物種類超多,有炸物、肉類、海鮮、麵食、菜、沙律、小食等,仲有雪糕及飲料自助索取。

2022-10-26 68 浏览
終於嚟到呢間八木橋食燒肉啦,我book mark咗好耐好想試🤤之前已經聽唔少人話好正,去開旺角行街一定要食埋先💓Order左雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛套餐🥰比目魚西京燒都幾好食,燒完甜甜地好入味,而且魚肉好嫩滑!鮑魚都好彈牙有嚼勁,仲要size都唔會好細粒!四品和牛燒肉盛有齊四隻唔同部位嘅牛肉,全部賣相都好吸引,顏色鮮艷,加上塊塊都厚切,真係啖啖肉。香蔥薄切和牛啲牛肉超級薄切,牛肉味道又超級濃郁,肥瘦適中,都係高質嘅選擇!仲有好多野食提供,多達110款,一定滿足到你個胃😆

Order左雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛套餐🥰
仲有好多野食提供,多達110款,一定滿足到你個胃😆
前日就約咗朋友去旺角TOP商場嘅八木橋食日式燒肉,而我地揀選嘅係「雨」套餐,總共會有成110個品項任點任食。首先,炸物小食種類繁多,例如天婦羅、炸芝士、蝦多士等等小食供應,啱晒鍾意食脆口野的我地。仲要係即叫即整,熱得嚟又夠哂脆卜卜🥰然後,海鮮都非常新鮮,必定要叫鮑魚同比目魚西京燒!鮑魚鮮甜厚肉,比目魚魚香味濃郁,實在太美味。而肉類都絕對唔會失望,主打四品和牛燒肉盛同A5和牛西冷🥰,兩款各有特色,牛味濃厚,入口即化油脂,超愛食肉嘅我地表示好滿意!
而肉類都絕對唔會失望,主打四品和牛燒肉盛
抽風系統非常差,一邊燒一邊吸入濃煙,店內污煙漳氣。食物質素一般,牛排雖然大塊,但食得出唔係靚牛,得個油字。海鮮質素好不新鮮,蠔入口霉爛,上菜速度OK。唔會再嚟幫襯,正常燒烤頭頂都有個抽風系統,佢係完全冇,樓底又矮,我都唔知係燒烤定係燒炭🥲
海鮮質素好不新鮮,蠔入口霉爛,上菜速度OK。
生日月份好閨蜜就帶咗我嚟旺角呢間日式燒肉放題到慶祝🥳呢間餐廳環境好舒適,地理位置都好方便係TOP商場咋!今次試嘅係雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛套餐❤️A5和牛西冷屬超高品質🤗,肉質十分軟腍,牛味都十分濃厚,燒到油脂輕輕化開,極度邪惡😈除左A5和牛外仲有和牛薄切同四品和牛燒肉盛,款款都牛味超濃,真係食到停唔到口😂另外,呢個餐仲有超過110款食物任食🤭涼拌小食、炸物、甜品等等應有盡有。佢地啲海鮮都好新鮮鮮甜,基本上鮮蝦、帶子、鮑魚呢啲必食海鮮都有齊晒😍呢間飯食得好滿足🥹,太耐冇食燒肉啦,今次一次過食返夠本🥳

今次試嘅係雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛套餐❤️

呢間飯食得好滿足🥹,太耐冇食燒肉啦,今次一次過食返夠本🥳
2022-10-24 139 浏览
1100蚊一位,服務差到爆,貼錢買難受。特別有位紮辮嘅男員工, 除咗 收錢嗰一刻有比較正常嘅態度,其餘時間,唔講以為係免費餐廳送餐飯俾我食,黑面悔氣,唔耐煩,問多一句就已經要俾說話我聽。食物方面, 同佢哋 社交平台上面嘅 廣告宣傳短片, 完全唔一樣, 特別係嗰塊m5。餐廳入面 座位逼夾, 冷氣又唔夠, 坐多陣覺得有啲頭暈。用apps落單, 平均要等15分鐘先到, 四個人來3塊燒肉, 海鮮 普通, 完全唔值呢個價錢, 唔會再幫襯。
1100蚊一位,服務差到爆,貼錢買難受。

餐廳入面 座位逼夾, 冷氣又唔夠, 坐多陣覺得有啲頭暈。

M5
2022-10-21