2022-11-12
今日同朋友慶祝生日🎂,所以一早上社交平台訂定位去呢間食佢最鍾意嘅日式燒肉放題~😋生日當然要食豪啲,今次我地揀左「霞」放題套餐,連埋「雪」同「雲」加加埋埋個套餐差不多有9x款食物任揀,仲有熟成「M5和牛の燒肉盛頭盤」。頭盤有厚切M5 和牛西冷排、芝士雞腿肉、鮑魚、比目魚西京燒等。🐮M5和牛 - 西冷排充滿牛脂,我地燒到7成熟都完全唔老,仲有好多肉汁😋🐟西京燒 - 魚有味增醃過,燒完惹味香口😋 🐔芝士雞腿肉 - 燒完雞腿肉加上芝士拉絲一齊食,好邪惡🧀🐚鮑魚 - 第一次燒鮑魚,但估唔到燒得幾好食🤩 仲好鮮味同彈牙👍🏻另外任點食物選擇好多! 我地叫左唔同口味嘅牛胸腹、牛舌、牛肩肉,全部都牛味香濃,最鍾意韓式醬油味,好惹味😋海鮮方面特別推介廣島蠔🦪、虎蝦🦐 同仙貝 - 蠔大隻肥美,一啲都唔腥~虎蝦好新鮮,肉質彈牙鮮甜👍🏻 ,encore左幾次😆小食有天婦羅、日式薯餅、雞翼、多款蔬菜冷盤,唔錯👌今餐真係大滿足,食到飽飽肚!而家社交平台仲做緊「買一位送一位」嘅優惠,真係好抵食🥳
🐟西京燒 - 魚有味增醃過,燒完惹味香口😋
🐔芝士雞腿肉 - 燒完雞腿肉加上芝士拉絲一齊食,好邪惡🧀
小食有天婦羅、日式薯餅、雞翼、多款蔬菜冷盤,唔錯👌