2022-10-24 64 浏览
因為近排見到八木橋新推出嘅套餐可以升級到4小時晚餐,選項就當然要係尊貴嘅套餐「霞」半價。🤗咁我就即刻book定位,當晚雖然我哋係八個人去食,但係我而家呢度所影嘅就係我四個人一台,慢慢燒足四個鐘。😍🥰先講嘅係我嘅時間係由六點半食到10點鐘。🤭坐低嘅時候,隔咗幾分鐘就嚟咗兩大塊A4和牛。🥩總之兩個人就有一份A4和牛送啦,仲有薄燒 shabu牛,比目魚,螺,魚干,蔬菜各一份。呢啲只係前提嘅精華😍。🥰我哋再點咗和牛不同部位,鮑魚,蝦,帶子,廣島蠔,蜆,全部任食。🥰可能因為比較早到,所以上菜也特別快👍。但係到咗中段落單嘅時,啲嘢食就開始慢落嚟。始終有其他唔同台嘅客都陸續嚟到叫嘢食。😋食物材料係新鮮,服務質素可以話OK,但係有一點我唔明就係點解兩個人先至可以有一隻蛋,咁樣個衛生程度好似唔係好夠。加上啲蔥粒又非常少,我問過侍應,佢話其實啲蔥粒只係為訂呢個餐嘅客人而設。一個餐一條蔥都冇嘅份量又點得呢。🤯😉撇除咗呢一點,基本上我哋都食得開心嘅,大家不妨都可以去試吓。但係一個人買單最終都係大概六百零蚊啦。😛

呢啲只係前提嘅精華😍。

• 比目魚西京燒
  • 味淋魚干
2022-10-22 153 浏览
價錢貴,食物冇一樣係入到口。是次幫襯了霞套餐,一開就上左一個頭盤。 原塊牛可以,肉汁都有。雞都不錯,滑同埋有雞味。但醃嘢好多奇怪味,豬肉有不可思議既甜,同埋果陣甜味會係咁影響之後的食物。特別是牛肋條,按拍示煎完15分鐘後,都會產生出一陣陣酸味,難以入口。牛油金菇有怪味。第二轉既西冷更加係急凍。環境都有小小油煙,不過燒野好正常。整體好差。唔會再食。買一送一都唔抵食。不可一不可再,以後睇負評揀餐廳🥲大家唔好中伏!
不可一不可再,以後睇負評揀餐廳🥲大家唔好中伏!
2022-10-21 69 浏览
舊同學食飯,其中一位舊同學見有位就試一試,點知食晒package包既第一轉野都未上第二轉,問服務員佢話入面廚房搞唔切,食緊野果陣已聽到佢叫過附近兩張枱交枱。呢間野唔使錢都唔會再去…唔係好明廚房做唔切點鮮要我比錢無野食😡😡舊同學食飯,其中一位舊同學見有位就試一試,點知食晒package包既第一轉野都未上第二轉,問服務員佢話入面廚房搞唔切,食緊野果陣已聽到佢叫過附近兩張枱交枱。呢間野唔使錢都唔會再去…唔係好明廚房做唔切點鮮要我比錢無野食😡😡
呢間野唔使錢都唔會再去…
唔係好明廚房做唔切點鮮要我比錢無野食😡😡
呢間野唔使錢都唔會再去…
唔係好明廚房做唔切點鮮要我比錢無野食😡😡
媽咪話好耐冇食過燒肉放題,見佢就生日,我就帶佢去咗旺角呢間八木橋到食餐好嘅😋媽咪生日要大食一餐勁嘅!所以我就叫左雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛套餐,平日價錢$1108。首先,海鮮方面都有好多種類,鮑魚、鮮蝦、帶子等等嘅海鮮種類,都好新鮮!跟住,炸物小食都好好食,全部都係即叫即整,夠哂誠意,送到仲係熱辣辣脆卜卜。甜品、小食、雪糕雪條等等都有好多款式,一共有110款食物任你叫!但重點當然係肉啦,我最鍾意食四品和牛燒肉盛同A5和牛西冷!四品和牛燒肉有齊四款唔同部位嘅和牛,每款口感都各有不同🤤A5和牛西冷勁大塊超吸引,肉質鬆軟,入口油脂感滿滿,牛味慢慢湧現,超正!

但重點當然係肉啦,我最鍾意食四品和牛燒肉盛同A5和牛西冷!
四品和牛燒肉有齊四款唔同部位嘅和牛,每款口感都各有不同🤤
返工嗰陣有同事介紹我去我八木橋日式燒肉店食嘢❤️比左啲相我睇,我見啲食物好幾吸引!就一齊去大食一餐🤭環境方面好有日本風格,乾淨企理又闊落,我地全程都坐得好舒服。「雨」餐單,以日本A4和牛同熟成牛作主打,另包 110 款其他美食。A5和牛西冷部位的脂肪比例相對少,肉質更有嚼勁,肉味更易突顯,真係高質素嘅好的選擇🥰香蔥薄切和牛薄薄一片,加上油花分布岩岩好,燒完仲有好香濃嘅牛肉味道,無得輸😍比目魚西京燒嘅肉質較結實和有彈性,但又好滑,同魚油香濃!海鮮仲有鮑魚、鮮蝦、帶子等等,全部都鮮甜味十足,超新鮮😆整體嚟講,價錢貴小小但真係好食又高質,而且上菜速度好快,2hrs絕對食得滿足!

比目魚西京燒嘅肉質較結實和有彈性,但又好滑,同魚油香濃!

海鮮仲有鮑魚、鮮蝦、帶子等等,全部都鮮甜味十足,超新鮮😆

同朋友去開旺角就順便食埋呢間想試好耐嘅八木橋,主打係日本燒肉,食肉獸表示好滿足同期待呀😍今次我地食嘅呢個SET就係雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛😈要瘋狂地食肉!四品和牛燒肉盛和牛有香濃牛肉味道又有嫩滑嘅肉質口感,燒完後香味撲鼻,真係令我地未食都流口水❤️比目魚西京燒比目魚本身魚香已經好重,經燒烤後,入面啲魚油逼出嚟更加肥美同吸引🤤鮑魚鮑魚入口味鮮,而且肉厚,口感軟嫩。味淋魚干魚干煙煙韌韌,好有嚼勁,鮮甜味十足,一啲都唔腥。韓風瓷壺醬油牛肋肉牛肋肉厚身,入口超鬆軟,仲有再加上那份濃郁的肉味同醬油味道,超鐘意❤️總共會有110個品項任點任食,小食、炸物、飲品、甜品等等都有齊哂!

四品和牛燒肉盛

比目魚西京燒

鮑魚

鮑魚入口味鮮,而且肉厚,口感軟嫩。
味淋魚干

魚干煙煙韌韌,好有嚼勁,鮮甜味十足,一啲都唔腥。
韓風瓷壺醬油牛肋肉

同男朋友慶祝生日❤️知佢好耐冇食燒肉,我就揀左旺角呢間八木橋同佢慶祝,佢個日食得好開心呀😛男朋友生日大哂,我就決定叫雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛套餐比佢好好享受美食😘一共有成110樣野食,款式多到眼花撩亂,但我全部都有試下😋以下海鮮同和牛我就最推介!A5和牛西冷巨型厚切,入口肉味勁濃厚,而且口感結實,再加上粉嫩嘅顏色,真係令人念念不忘🥹而且海鮮方面都好新鮮,帶子鮮甜美味,鮑魚肉質肥厚又有口感🤩另外,前菜、沙律、甜品老可以無限追加🤩。食到我地2個都飽到個肚腩都出哂嚟🤭下次會再嚟食過!

而且海鮮方面都好新鮮,帶子鮮甜美味,鮑魚肉質肥厚又有口感🤩

2022-10-19 35 浏览
上星期去咗旺角行完街,同朋友諗住食燒肉 上OpenRice 見到呢間八木橋🥰,價錢都貴d似又好多好評,睇相都好吸引,就決定入去呢間🥳佢咁多個套餐入面,我地就揀左比較高價位嘅雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛套餐🤤❤️四品和牛燒肉盛每款牛味甚濃🥳,各有特色,不同口感都有😍🧡比目魚西京燒比目魚燒完皮脆肉嫩,更香更好味,份量十足。💚鮑魚鮮甜美味又肥美,一定要食多幾隻。💙韓風瓷壺醬油牛肋肉牛肋肉條相對厚身,鬆軟質感加上浸潤在醬油之中,超濃醬油味,美味可口。呢幾樣都係必食推介,其實仲有好多其他野食😋120分鐘慢慢食,食到夠為止❤️‍🔥

❤️四品和牛燒肉盛
每款牛味甚濃🥳,各有特色,不同口感都有😍
🧡比目魚西京燒
比目魚燒完皮脆肉嫩,更香更好味,份量十足。
💚鮑魚
鮮甜美味又肥美,一定要食多幾隻。
💙韓風瓷壺醬油牛肋肉

2022-10-18 72 浏览
同男朋友係旺角行完街,就揀左呢間日式燒肉八木橋撐枱腳🥰我地揀雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛,多達110樣食物任食120分鐘 😇價錢係$1108。呢個套餐嘅牛都幾高質,有個四品和牛燒肉盛不得了,有齊四款唔同嘅牛肉位置,每一款口感都有唔同層次,但全部牛肉味道夠哂濃😚款款都好食。比目魚西京燒燒到好惹味,魚肉好滑。鮑魚size中等,煙韌有咬口,食完都幾滿足。跟住仲食左好多海鮮、小食炸物等等😆最後,當然再食埋雪糕先夠滿足,估唔到雪粒雪條嘅種類都好多選擇😋 就連Häagen-Dazs雪糕都有,緊係即刻食多2杯🥰
同男朋友係旺角行完街,就揀左呢間日式燒肉八木橋撐枱腳🥰

跟住仲食左好多海鮮、小食炸物等等😆
旺角呢間燒肉店八木橋好多人推介,太耐冇食燒肉啦,我就即刻約埋朋友上星期六去食🤪入面好多唔同套餐比人揀,有平有貴,咁耐冇食燒肉,我地就叫左雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛$1128,豪食一餐食得好少少😛重點必食一定係熟成M5和牛西冷肉眼,呢塊排係一定食肉獸最愛,呢塊排的脂肪唔會太多,入口肉味香濃,肉質鮮嫩多汁。香蔥薄切和牛又另一種感覺,薄切牛肉好快就熟,牛味好香😋比目魚西京燒大大條,魚肉超鮮嫩,一啲都唔腥!其實仲有小食、炸物、甜品、汽水等等,一共有成110樣嘢食😍

重點必食一定係熟成M5和牛西冷肉眼,呢塊排係
香蔥薄切和牛又另一種感覺,薄切牛肉好快就熟,牛味好香😋
比目魚西京燒大大條,魚肉超鮮嫩,一啲都唔腥!

其實仲有小食、炸物、甜品、汽水等等,一共有成110樣嘢食😍
呢排心思思想食日式燒肉,上OpenRice搜尋🔍人氣推介呢間八木橋,睇落好吸引,又係正旺角超近我,就試一試呢間先😋餐廳有幾個價格可選套餐,岩岩出糧決定就叫雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛!超高級品質保證🥰比目魚西京燒肉質細緻,無刺鮮甜,超好食☺️燒完香味十足。香蔥薄切和牛入口好香濃嘅牛肉味道,證明係高級品質👍🏻唔想食薄切都有其他選擇,四品和牛燒肉盛、M5和牛西冷肉眼都係大熱必食🤗海鮮入面鮑魚蜆肉都超級新鮮,絕無腥味,全部都好鮮甜!另外仲有成110樣嘢食揀,太多講唔哂😆。假日價錢要$1128,但性價比高,全部都唔係cheap 野,間唔中都要食下好西獎勵下自己😍

比目魚西京燒肉質細緻,無刺鮮甜,超好食☺️燒完香味十足。
海鮮入面鮑魚蜆肉都超級新鮮,絕無腥味,全部都好鮮甜!

旺角TOP見到呢間八木橋好似好正,主打日式燒肉,見到於是決定男朋友一齊試試佢。佢有唔同嘅套餐,我地想食好啲,就叫左雨-日本A4和牛•熟成牛之燒肉盛,平日$1108任食120分鐘 有成110樣食物任你食!佢地有個四品和牛燒肉盛,有齊哂唔同嘅和牛部位,無論鐘意油花多定少都滿足到你🤩另外,大力推介香蔥薄切和牛!已經切到薄薄一片,但仍然有好香濃嘅牛肉味道,勁快就熟,我食左超多🐮正!仲有海鮮有鮑魚、味淋魚干、比目魚西京燒等等,全部都好吸引!不過唔點食海鮮嘅我,小食炸物更吸引我🤣炸物全部都即叫即炸,仲熱辣辣,款式好多。我最鍾意食有炸蝦多士,蝦多士炸得金黃脆卜卜,酥脆口感上上爽彈鮮蝦雙重口感,超邪惡😆

仲有海鮮有鮑魚、味淋魚干、比目魚西京燒等等,全部都好吸引!
2022-10-13 163 浏览
本身係openrice 網上訂座見到20:30有全單9折,咁岩係附近又想食燒肉咁就book 左。去到門口佢話平啲果兩個餐無9折,另外貴啲果兩個先有折,咁我地特登等到8點半食唔想再等,就揀咗最平果個餐試吓啦。點知 比200幾蚊食左啲唔知乜,同朋友全程就係到講得雞軟骨最好食,其他果啲真係人生食過最難食既肉 衰過x仔啲腩肉!!牛肉成塊豚肉咁 牛腩都無咁多肥膏!服務態度極差!準時叫夠鐘交櫈 諗住清埋少少野先起身 就算難食都唔想嘥嘢,過多4分鐘佢話:
本身係openrice 網上訂座見到20:30有全單9折,
咁岩係附近又想食燒肉咁就book 左。

牛肉成塊豚肉咁 牛腩都無咁多肥膏!

服務態度極差!準時叫夠鐘交櫈 諗住清埋少少野先起身 就算難食都唔想嘥嘢,過多4分鐘佢話:[交枱啦。]
2022-10-11 155 浏览
佢所有好評打嘅標題都係一個款,就係😍😈完全係買返來400幾蚊個餐,食到牛角放題以為好好啦入到去,一送來個兩塊冰鮮牛,切都未切得斷,仲要人手用鉸剪剪,無牛味。諗住落個牛油粟米食,燒左半個中啲牛油都無溶過問個Waiter:佢話得牛油唔溶啫,其實熟就得啦頂多同你分枱,咁咪感覺上燒得快啲囉「佢話個爐係得咁熱架咋」佢預備個四款汁,完全無味可言餐牌上寫就有刺身,入到去do QR code就話停售間野啲料頂多值$200
佢所有好評打嘅標題都係一個款,就係😍😈
完全係買返來

400幾蚊個餐,食到牛角放題
以為好好啦

諗住落個牛油粟米食,燒左半個中啲牛油都無溶過
問個Waiter:佢話得牛油唔溶啫,其實熟就得啦
頂多同你分枱,咁咪感覺上燒得快啲囉

「佢話個爐係得咁熱架咋」

佢預備個四款汁,完全無味可言

餐牌上寫就有刺身,入到去do QR code就話停售

間野啲料頂多值$200

2022-10-10
庆祝纪念
生日
2022-10-10 145 浏览
我嗌左最貴既[雨]一位連加一 $600幾左右,但完全唔值 少款 又售罄 又漏單 出餐又慢 服務又麻麻..點解咁講?因為我5:50入座 6:00點野食已經話羊架售罄 我簡得呢個餐 預左食羊架 因為得霞同雨既set先有。咁我問咁早就冇啦?佢話今日冇番貨 ..咁系咪入座要同我地講聲呢?轉個頭又話岩番左貨要等一個鐘 ok 我等冇問題 隔一陣又話俾師傅整衰左 又冇…🥲出餐好慢 原來漏單 始終兩個人食 唔想曬野 唔敢叫太多 但叫完等左好耐唔見有 驚再order 又會上double…成餐生日飯食得唔開心 唔會再有下次
2022-10-10
庆祝纪念