✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。八木橋日式燒肉.必食A5和牛西冷。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤周末去食飯朋友帶去 T.O.P這是後生仔的聚腳點好多野買,但食飯卻是第一次來到這家餐廳 八木橋日式燒肉,原來好好食!八木橋日式燒肉,原來好好食! 此店是日式放題餐廳主打燒肉放題提供不同款式的套餐真心推介要食熟成極上牛西冷  餐廳有卡位,而且夠寬敞驚喜發現此店竟有玻璃樽汽水雪糕櫃也有不少雪條與雪糕杯而重點當然是食牛! 我們點了 雨餐 $1128 /位 食到高級的牛香,包括:A5黑毛和牛和尚頭A5黑毛和牛三角腩A5黑毛和牛牛肩A5黑毛和牛後腰肉 高質的牛肉,肉感好,有咬口更有油而不膩的香氣這是A5黑毛和牛有的質素!A5黑毛和牛西冷真的好好好大塊雪花紋好靚,未食已經好興奮入口非常滿足,油花細膩,一入口即溶好好味呀!味淋魚乾、鮑魚、比目魚排住隊畀你燒來吃2分鐘之內即時可吃再利用牛油燒南瓜、菇菇將牛油的精華盡情吸收成為香脆可口的配菜一口牛,一口菜食到不亦樂乎!鮑魚爽口彈牙

雜感女生   好味日記

˚*八木橋日式燒肉.必食A5和牛西冷*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

周末去食飯

朋友帶去 T.O.P

這是後生仔的聚腳點

好多野買,但食飯卻是第一次來到這家餐廳

八木橋日式燒肉,原來好好食!
八木橋日式燒肉,原來好好食!

此店是日式放題餐廳

主打燒肉放題

提供不同款式的套餐

真心推介要食熟成極上牛西冷

餐廳有卡位,而且夠寬敞

驚喜發現此店竟有玻璃樽汽水

雪糕櫃也有不少雪條與雪糕杯

而重點當然是食牛!

我們點了 雨餐 $1128 /位

食到高級的牛香,包括:

A5黑毛和牛和尚頭

A5黑毛和牛三角腩

A5黑毛和牛牛肩

A5黑毛和牛後腰肉

高質的牛肉,肉感好,有咬口

更有油而不膩的香氣

這是A5黑毛和牛有的質素!
A5黑毛和牛西冷真的好好好大塊

雪花紋好靚,未食已經好興奮

入口非常滿足,油花細膩,一入口即溶

好好味呀!
味淋魚乾、鮑魚、比目魚

排住隊畀你燒來吃

2分鐘之內即時可吃

再利用牛油燒南瓜、菇菇

將牛油的精華盡情吸收
成為香脆可口的配菜

一口牛,一口菜

食到不亦樂乎!
鮑魚爽口彈牙,而熟食類都很好味

特別是蝦多士與鴨胸

很值得encore
海產類也不能少

牛油青口,配牛油菇菇

再點幾隻大蝦

燒出不同的海洋滋味

肉厚大隻新鮮

就是美味的來源!

最後吃一份日式甜品

再加1支雪條

已令人非常滿足!

好友生日想食燒肉,上網睇咗幾間,最後揀咗呢間好多人推薦嘅八木橋日式燒肉店,位於旺角,鄰近地鐵站夠哂方便~餐廳環境都幾大,樓底高,寬敞明亮,一路食仲有得聽日文歌,好有特色~自助飲品有汽水、紙包茶、清心棧系列、楊協成系列,選擇黎講都真係幾多,迎合唔同人。好友發辦揀霞套餐,肉類、海鮮等都好新鮮,優質!推介韓風瓷壺醬油牛肋肉,濃郁牛味,口感軟嫩帶豐富油脂;牛舌鮮脆多汁,風味絕佳。估唔到呢度有我最鍾意嘅中華沙律,酸甜爽口又開胃、海蜇滑嫩爽脆好有咬口、涼拌青瓜酸辣香脆,作為前菜一流~甜品推介泡芙,外酥內軟,內餡係滿滿忌廉;和菓子口感柔軟細膩,甜度剛好;朱古力蛋糕濕潤濃郁。

好友發辦揀霞套餐,肉類、海鮮等都好新鮮,優質!
2023-09-12
放假最岩約朋友行街食飯,今日行完雅蘭中心就去咗附近嘅八木橋日式燒肉店,一入到店,店員好熱情招待,友善又有禮,好加分!餐廳裝潢充滿日本風,環境又夠寬敞舒適,仲播埋日文歌,令人好似置身日本咁,好有氣氛!自助飲品區有齊汽水、茶,仲有椰汁、冬瓜茶等,超多選擇!今日揀咗霞套餐,鮑魚新鮮彈牙;羊架醃得入味,嫩滑多汁無羊膻味;海鮮推介蜆,肉厚無泥味,甜味突出;大蝦結實鮮甜有嚼勁;帆立貝新鮮甘甜,貝肉軟嫩肥厚;生蠔礦物味比較濃,夠肥美好爽滑!最後食埋杯雪糕,超滿足啊真係!

自助飲品區有齊汽水、茶,仲有椰汁、冬瓜茶等,超多選擇!
最後食埋杯雪糕,超滿足啊真係!
2023-09-19
2023-10-04 37 浏览
見到好多人都推,佢嘅M5和牛好似好靚仔咁,搵日星期五happy Friday去賀一賀慰勞下自己😂上到去好似日本咁呀,充滿和風設計!有幾隻招財貓好得意!!👍🏼最好就係用電話落單,唔使爭menu睇~menu都好多花款好多野食!流哂口水😚有齊前菜,炸物,天婦羅,牛,海鮮,豚肉🤤太餓!有前菜頂住肚餓先🤣胡麻豆腐好滑,開胃!!胡麻醬唔會太酸👍🏼到主角啦!M5和牛!肉紋清晰,好靚,肥瘦均勻,雪花出哂黎🤤燒咗一陣間就要反轉㗎啦,STAFF仲有介紹點燒最好食!勁香!不過小心啲油爆到自己!太靚嘅肉就係咁🤣仲點咗啲牛舌!唔係雪咗好耐個啲梅哂,好粉嫩!好新鮮👍🏼👍🏼最後梗係要食返杯雪糕,涼番哂!舒服哂🤣好滿足呀!

到主角啦!

仲點咗啲牛舌!唔係雪咗好耐個啲梅哂,好粉嫩!好新鮮👍🏼👍🏼

最後梗係要食返杯雪糕,涼番哂!舒服哂🤣好滿足呀!
2023-10-04 46 浏览
呢日同一班朋友去咗一間燒肉放題店,放題真係食到唔停😂😂💪🏻🔥🥩佢哋嘅牛肉選擇真係多到令人眼花繚亂👍🏻🤝🏻👍🏻首先係A4岩手和牛三角腩,肉質豐腴多汁,入口即化,肉質鮮嫩,咬落去有種濃郁嘅牛肉香味!仲有A4岩手和牛屑胛肉 每一塊牛肉都咬落去鮮美多汁❤️❤️❤️💨❤️💨最後仲有A4岩手和牛和尚頭肉質鮮嫩彈牙,口感絕佳@牛肉愛好者嘅天堂🐮😍海鮮方面,佢哋嘅比目魚西京燒真係一絕!比目魚鮮嫩,燒得剛剛好,帶有淡淡嘅西京風味,令人回味無窮🤝🏻🥹🦐🦀🐟甜品方面,佢哋有哈根達斯雪糕任你任食,真係一個完美一餐🍜🍨
佢哋嘅牛肉選擇真係多到令人眼花繚亂👍🏻🤝🏻👍🏻

最後仲有A4岩手和牛和尚頭
肉質鮮嫩彈牙,口感絕佳@牛肉愛好者嘅天堂🐮😍

甜品方面,佢哋有哈根達斯雪糕任你任食,真係一個完美一餐🍜🍨
2023-10-03 58 浏览
正好和朋友一家一起慶祝生日,他們全家人都是食肉動物,可以吃掉很多的肉類。正好看到這家餐廳做推廣,而肉質看起來不錯,原價400多的霞套餐,買一送一。建議來之前先問一下還有沒這個優惠。店員最先奉上下面的海鮮拼盤,有鮑魚、比目魚等,這一份是限量。接著我們就掃描qr code自己下單。牛肉選擇選擇非常多,我們很喜歡M5西冷,所以點了很多次。海鮮選擇也不錯,螺買完了,但大蝦、元貝等供應量充足。一開始覺得火力不夠,燒一段時間後,火漸漸大起來。如果烤盤太糊,可以讓店員換一個。飲料任飲,有罐裝可樂,太開心。每客會有一盒哈根達斯,最後埋單每人250左右。太抵食,太美味了。

庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
  • 鮑魚
  • 比目魚西京燒
  • M5和牛西冷
2023-09-28 51 浏览
9月過生日的朋友們選擇了在旺角TOP MALL的八木橋烤肉慶生。午市套餐有買一送一活動,我們選擇了霞套餐,不光有和牛任吃,還有鮑魚、扇貝、大蝦等海鮮搭配,各種小食看上去也很誘人。2個小時的用餐時間,1個半鐘都可以任點。電火爐夠大,而且火力夠猛,足可以應付一桌四人的需求。服務生手腳麻利,上菜也很快,完全不會因為是任食就拖延上菜時間。和牛質量不錯,入口即化。海鮮也是個大新鮮。一行幾人吃得扶牆而出,壽星們也是非常滿足,過了個難忘的生日!
2023-09-28 42 浏览
自從T.O.P開咗,旺角就又多一個餐廳集中嘅商場,我食過幾次八木橋都覺得唔錯,仲周不時推出限定優惠,搞到我哋就算天氣熱但都成日叫埋班friend一齊去食燒肉🤓今次叫咗有94款嘅「霞」套餐,食足兩個鐘,最正就係濕式熟成和牛西冷,原塊牛扒燒到五成熟,剪開一口size食每一啖都充滿油脂仲好香肉味另外當然唔少得套餐包括嘅鮑魚同比目魚,海鮮好新鮮,食咗幾轉上菜都好快,除咗M5和牛,就係靠鮑魚回本🤭另外仲有生蠔、海蝦、扇貝、蜆肉等等全部都好高質,但我哋當然都食返少少蔬菜扮吓健康,連菜都好多款,秋葵正😆

2023-09-25 55 浏览
最鍾意食放題因為自認係大胃王任飲任食唔使就住就住,今日黎試下呢度既熟成M5和牛燒肉放題:"霞"主打唔使講係M5和牛,牛味真係超濃,而且肉質嫩滑滿口油花,入口即融。肉類選擇都好多而且調味唔錯,芝士控唔可以錯過芝士雞腿肉,食落勁香。 韓風醬油牛肋肉夠入味, 米澤三元豚肉肉味都好濃,肉質軟腍juicy.海鮮都好新鮮,有大大隻彈牙鮑魚, 比目魚西京燒夠晒滑, 仲有青口扇貝大蝦等等, 另外有好少食既味淋魚干,燒起上黎估唔到又幾香。燒到熱辣辣又可以任食haagen daz 雪糕,飲下汽水,食埋出邊既熟食甜品真係好滿足

2023-09-25 55 浏览
每次帶朋友食好西,除左試新餐廳,亦會encore食過既餐廳,今次揀左旺角Top商場既日式燒肉店,友人係牛魔王,真係岩晒佢🤭套餐四種選擇,價錢由$200-1000不等。揀完一輪最後都係決定食雨套餐HKD 1108/位,因為牛肉高質,食物種類又多。套餐包括A5和牛西冷、A4岩手和牛:三角腩、肩胛肉、肉眼蓋肉、五花腩燒肉等。個人最愛大大塊A5和牛西冷,油脂分佈平均,燒得岩岩好,入口即融,口感嫩滑,味道馥郁😋仲有其他海鮮及各樣飲品,鮑魚、比目魚西京燒、味淋魚干等味道亦相當唔錯車。慢慢食,試晒不同種類既肉,最後食埋haagen daz雪糕真心滿足☺️提早訂座仲可以升級做4小時任食,雨套餐仲做緊半價惠,高CP

提早訂座仲可以升級做4小時任食,雨套餐仲做緊半價惠,高CP
同朋友臨時聚會 見唔洗排隊就試下Join左90分鐘第2個plan食物無特別 肉質普通 款式少 本身無調味果D無乜肉味有調味果D食落都係無乜味炸物天婦羅唔錯😅特別係金菇其他炸物就無特別, 比平價放題款式更少出去拎要黎點野食既醬得4款, 燒肉汁似淡味豉油, 另外幾種只記得食完唔似牌上寫既味道😅食物好似上唔齊, 甜品數量明顯係亂比一般放題會見到既交貨甜品通風非常差, 食完由頭到腳連個袋都一陣燒烤味 味道久久不散🤢唯一可取係飲料選擇算ok既~總括:呢個價錢有更好既選擇
同朋友臨時聚會 見唔洗排隊就試下
Join左90分鐘第2個plan

食物無特別 肉質普通 款式少
本身無調味果D無乜肉味
有調味果D食落都係無乜味
炸物天婦羅唔錯😅特別係金菇
其他炸物就無特別, 比平價放題款式更少

食物好似上唔齊, 甜品數量明顯係亂比
一般放題會見到既交貨甜品

唯一可取係飲料選擇算ok既~

總括:呢個價錢有更好既選擇
2023-09-22
2023-09-19 67 浏览
📍八木橋日式燒肉 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓409A & 409 B號舖T.O.P商場近嚟真係多咗好多嘢食,而且而家可以直接落地鐵,就算落雨無傘都唔使怕 😆😆今日就食呢間八木橋燒肉,喺門口就見到佢哋主打係岩手牛肉,餐牌上就分為勁正既頭盤+任食110種食物 😋😋叫左「雨」,有成塊A5和牛西冷扒送上嚟😍😍 呢塊嘢真係頂級又大塊,油脂分布均勻、牛味濃郁、好正 🤩🤩A4黑毛和牛和尚頭、三角腩、後腿肉都係好正架,配生菜食一流添 😁😁仲有 香蔥薄切和牛薄薄一片 配埋生雞蛋好似壽喜燒咁食,勁滑一流 😚😚除咗牛之外,頭盤仲有鮑魚同埋比目魚,鮑魚就唔好連殼一齊燒,以免彈起 😉😉 比目魚慢慢煎香好滑好有魚味 😜😜 任食方面,扇貝都唔錯,可以搵啲牛油同蒜蓉一齊放落去 🤓🤓甜品除咗Häagen-Dazs之外,仲有榴槤雪糕🍦🍦最緊要依家仲做緊全日半價優惠添 🫶🏻🫶🏻食到甘靚既A5和牛 正呀😍
📍八木橋日式燒肉 (旺角)

叫左「雨」,有成塊A5和牛西冷扒送上嚟😍😍
呢塊嘢真係頂級又大塊,油脂分布均勻、牛味濃郁、好正 🤩🤩

仲有 香蔥薄切和牛
薄薄一片 配埋生雞蛋好似壽喜燒咁食,勁滑一流 😚😚

任食方面,扇貝都唔錯,可以搵啲牛油同蒜蓉一齊放落去 🤓🤓

甜品除咗Häagen-Dazs之外,仲有榴槤雪糕🍦🍦

2023-09-17 49 浏览
【旺角•八木橋日式燒肉 】————————————————————————旺角Top商場行街多,餐廳就未試過。今次來到食日式燒肉,店舖座位空間尚寬闊。套餐四種選擇,價錢$200-1000不等。🍯|雨 |HKD 1108/位四個套餐最貴的一個,A4岩手和牛:三角腩、肩胛肉、肉眼蓋肉、五花腩燒肉等等。經過爐火燒香後,肉質油脂在口腔散發。套餐包括海鮮🦞,鮑魚、比目魚西京燒、味淋魚干。最愛吃比目魚,加入特很醬汁,嫩滑口感。🥩大大塊A5和牛西冷,雪花紋靚靚,油脂滿滿,燒到剛剛好🥰滿意,肉質一啲都唔嚡。單單成肉油膩感,叫了生菜泡菜夾著食,仲叫了個烏冬,無澱粉質不歡。‼️ 訂座免費升級4小時任食,名額有限(星期一至日午市(5:00pm 前離座) 及星期一至日晚市(必須10:00pm 前離座)4個鐘實飽到上心口,拉埋朋友來食。‼️仲有優惠,2小時"雨"餐日本A4和牛燒肉放題,半價優惠,咁就抵👍🏻
【旺角•八木橋日式燒肉 】
————————————————————————

套餐四種選擇,價錢$200-1000不等。
🍯|雨 |HKD 1108/位

‼️ 訂座免費升級4小時任食,名額有限(星期一
至日午市(5:00pm 前離座) 及星期一至日晚

2023-09-15 42 浏览
最近我同朋友去咗一間燒肉店,試咗佢嘅「雨」套餐,可以食晒唔同種類嘅燒肉, 十分滿足,用餐時間有兩個鐘,夠晒你試晒所有肉。燒鮑魚,肉質鮮嫩,本身鮑魚都有調味,所以食落唔會好齋。燒蔬菜,蔬菜嘅種類都好多,有:冬菇、秋葵、牛油粟米等。新鮮既蔬菜經過燒烤後使其保持了一定既脆度,同時釋放出蔬菜既鮮甜。接下來係熟成M5和牛西冷。嚟到一定要試吓高質嘅牛肉,M5和牛西冷肉質鮮嫩多汁,燒完之後加上有牛嘅脂肪,入口即化,每一口都充滿牛肉既濃郁。天婦羅經過炸之後,變得金黃酥脆,揸返唔算口,薄薄一層。

燒鮑魚,肉質鮮嫩,本身鮑魚都有調味,所以食落唔會好齋。

天婦羅經過炸之後,變得金黃酥脆,揸返唔算口,薄薄一層。

2023-09-14 44 浏览
身為食肉獸的我見到旺角T.O.P. 有間放題套餐今個月係本小姐生日月份又點可以放過呢?! 我地揀左雨套餐任食兩小時($1108/2人,未計加一喔)包括110款特選食材,上菜快又冇漏單~ 雨套餐 :日本A4和牛🥩燒肉放題,頭盤包括:A5和牛西冷: 白雪雪的油花細緻均勻,極具光澤,肉質幼嫩細滑,肉味濃。四品和牛燒肉盛:A4 黑毛和牛後腰肉: 肉味濃郁,肉汁飽滿又唔會太漏A4 黑毛和牛牛肩: 肉質鮮美且肉汁多A4黑毛和牛三角腩: 肉質有彈力A4黑毛和牛和尚頭: ,肉質嫩而多汁。A4香蔥薄切岩手和牛: 塊牛肉真係好靚呀!韓風瓷壺牛肋肉:與日式溫泉蛋同吃,多層次的享受。🐟海鮮種類又多又好味~鮮甜爽口,配上特製醬汁超好食仲有比目魚西京燒、鮑魚、味淋魚、干虎蝦、半殻扇貝清酒煮蜆、黃金螺、鹽燒鯖魚牛油香草藍青口、香草墨魚仔🍨甜品Haagen Dazs 杯裝雪糕、雀巢雪糕、韓國雪條、香蕉冰卷、和果子 🥤飲品各款汽水、涼粉爽、泰式拉茶、韓式飲品 🥗炸物炸餃子棒、忌廉蟹肉薯餅、炸香芋丸、一口芝士
身為食肉獸的我見到旺角T.O.P. 有間放題套餐
今個月係本小姐生日月份又點可以放過呢?!

我地揀左雨套餐任食兩小時
($1108/2人,未計加一喔)
包括110款特選食材,
上菜快又冇漏單~

雨套餐 :
日本A4和牛🥩燒肉放題,頭盤包括:

A5和牛西冷:
白雪雪的油花細緻均勻,極具光澤,
肉質幼嫩細滑,肉味濃。

四品和牛燒肉盛:
A4 黑毛和牛後腰肉: 肉味濃郁,肉汁飽滿又唔會太漏

A4 黑毛和牛牛肩: 肉質鮮美且肉汁多

A4黑毛和牛三角腩: 肉質有彈力

A4黑毛和牛和尚頭: ,肉質嫩而多汁。

A4香蔥薄切岩手和牛: 塊牛肉真係好靚呀!

韓風瓷壺牛肋肉:與日式溫泉蛋同吃,多層次的享受。

🐟海鮮
種類又多又好味~鮮甜爽口,
配上特製醬汁超好食
仲有比目魚西京燒、鮑魚、味淋魚、干虎蝦、半殻扇貝
清酒煮蜆、黃金螺、鹽燒鯖魚
牛油香草藍青口、香草墨魚仔

🍨甜品

🥤飲品
各款汽水、涼粉爽、泰式拉茶、韓式飲品

🥗炸物
炸餃子棒、