2023-12-29 283 浏览
野食唔好食...我地由90分鐘轉套餐到120分鐘...餐牌上既文字極度令人混淆大部分食物都不是任食...只送一次呢個價錢...唔任食...大把選擇啦其中升級有雞泡魚乾...我總共有四個人...見佢嚟咗兩塊既半塊魚乾純粹一問...請問係咪兩個一塊非常唔友善講...「正常一張枱得一塊」問下姐...我乞你ga????90分鐘前兩分鐘...極無禮貌叫last order間野收10:30...我哋切一切蛋糕都無打算係度食...佢位女服務員明明話都坐到10:15至少食埋少少野...個爐又慢10:00有個長毛男服務員...埋黎趕我地走...我話唔係可坐到10:15 咩「我唔洗執野落閘? 頂多比你幾分鐘」我地一行4人即走...唔洗你果幾分鐘唔知你地溝通問題定點啦間野食唔出色...牛肉質素偏低員工質素極差未黎過既人...旺角大把好燒肉唔需要浪費時間金錢食呢間野貼錢買難受....搞到朋友生日食完都唔飽非常唔好意思點名一個四眼長髮男服務員...你呢d咁既服務態度...絕對趕客...不知所謂完全唔敬業...差!!!!!!!!!!!!!!!!好少食完飯會打食評呢間野真係無敵!!!!
野食唔好食...我地由90分鐘轉套餐到120分鐘...
餐牌上既文字極度令人混淆
大部分食物都不是任食...只送一次
呢個價錢...唔任食...大把選擇啦
其中升級有雞泡魚乾...
我總共有四個人...見佢嚟咗兩塊既半塊魚乾
純粹一問...請問係咪兩個一塊
非常唔友善講...「正常一張枱得一塊」
問下姐...我乞你ga????
90分鐘前兩分鐘...
極無禮貌叫last order
間野收10:30...我哋切一切蛋糕
都無打算係度食...
佢位女服務員明明話都坐到10:15
至少食埋少少野...個爐又慢
10:00有個長毛男服務員...
埋黎趕我地走...我話唔係可坐到10:15 咩
「我唔洗執野落閘? 頂多比你幾分鐘」
我地一行4人即走...唔洗你果幾分鐘
唔知你地溝通問題定點啦

間野食唔出色...牛肉質素偏低
員工質素極差
未黎過既人...旺角大把好燒肉
唔需要浪費時間金錢食呢間野
貼錢買難受....搞到朋友生日食完都唔飽
非常唔好意思

點名一個四眼長髮男服務員...
你呢d咁既服務態度...絕對趕客...不知所謂
完全唔敬業...
差!!!!!!!!!!!!!!!!
好少食完飯會打食評
呢間野真係無敵!!!!

2023-12-28 26 浏览
本來約朋友出嚟慶祝食飯,叫咗個90分鐘任食套餐(350/位) 一坐低就中伏! 個地下好油,好跣 ,衛生情況惡劣見到都唔開胃。不過都坐低咗,冇辦法唯有繼續燒,點知個爐又中伏。。。燒咗20分鐘都仲係凍嘅,燒個牛油粟米都唔溶。 諗住係個爐有問題啦,所以同侍應反映下 點知佢求其換咗塊板就算 完全幫唔到手。 環境差都算服務仲差。。。 到最後埋單 都未夠90分鐘 任食時限,侍應已經趕住執枱,趕住收工。仲有個落單系統都好有問題。 每次落完單都會限制數目同埋下次可以在落單嘅時間,完全唔似任食放題!強烈唔推薦!!!

強烈唔推薦!!!
2023-12-27 21 浏览
適逢媽咪生日,今年媽咪特別指明要食係旺角既八木橋🫣佢話朋友試過,話好食到不得了,我地食完都讚不絕口🫡🌅霞之濕式熟成M5和牛西冷;濕式熟成令到和牛更加柔軟,咬落軟嫩多汁,十分之香口。而且雪花分佈平均,油脂香口惹味,必食之選🥴🌅霞之精選任食;媽媽表示超驚喜,有得任食鮑魚,比目魚西京燒,韓風瓷壺醬油牛肋肉,超正啊!先讚下鮑魚,爽口彈牙,非常新鮮。比目魚肉質細嫩,香口惹味,啲皮仲相當脆口,魚肉流哂岀嚟,超正!仲有醬油牛肋肉,肉質爽口,牛味濃郁,力推之選。🌅霞之胡麻蕃茄;最愛食凍蕃茄,仲加埋最愛既胡麻醬,係開胃醒神之選,食落清新又多汁,大大舊,超級推介🙌🏻。🌅霞之蔬菜;作為對健康有要求既人,當然要叫返啲蔬菜食下,有冬菇、南瓜、秋葵、同洋蔥。牛油油上再配上清新既蔬菜,中和口感,簡直係打開左第二個胃。食物超水準新鮮好味,份量十足,性價比極高,建議早啲book,好快滿座🥴
2023-12-27 16 浏览
老公下星期要去公幹,作為好老婆嘅我當然要送個充滿驚喜既一餐俾佢🗣️不二之選一定係旺角嘅八木橋日式燒肉💕之前食過食材新鮮又好味,店員友善又好客,好嘢一定要分享🫂▶️ 熟食:一口芝士+蝦多士◀️ 芝士同蝦多士外脆內軟,口感超正。蝦超級新鮮又美味,肉質仲爽口彈牙添!好食到停唔到口啊!🙆🏻‍♀️蝦多士真係可以算係茶餐廳嘅經典小食之一😋。用嘅係新鮮蝦仁,彈牙鮮甜,搽上一層自家製嘅蛋黃醬汁,再放上脆卜卜嘅多士片上面去炸,食落去簡直係外脆內軟,蝦仁同多士嘅配合亦都恰到好處👍🏻。蝦仁裁切得恰到好處,唔會太厚或者太薄,啖啖都食得到蝦仁嘅鮮味,真係幾滿足😌。而且佢個蛋黃醬汁添上咗好多風味,唔似平常嗰啲蛋黃醬,可能仲有少少嘅辣椒或者香草係入面,香口得嚟又帶點特別嘅味道🌶️。同埋,啲多士嘅炸得啱啱好,唔會太油,食落去好似雲朵咁輕盈💨。總括黎講,蝦多士絕對係喺茶餐廳必試嘅小食👏🏻,不論係做早餐定下午茶,佢都能夠帶畀你一份滿足感。▶️ M5和牛西冷任食◀️ 老公最愛!夠哂濃郁嘅牛肉味!賣相有返咁上下脂肪,未燒已經感受到牛肉油脂燒岀嚟既香味,一落爐燒香氣十足,越燒越起勁,入口即融,真係食過翻尋味🧏🏻‍♀️▶️ 韓風瓷壺醬油牛肋肉 +
▶️ 韓風瓷壺醬油牛肋肉 +比目魚西京燒+鮑魚◀️ 令人驚歎🫶🏻正呀!醬油又香,牛肋肉質又嫩,味道夠哂濃郁。比目魚肉質細嫩,食落滑溜,魚油超香。鮑魚充滿海洋鮮味,肉質鮮美,無得彈!一定要嗌完再嗌!🙋🏻‍♀️
最正係好多款式既食物選擇,仲要任食,Haagen Dazs 都係😍 同店員講想book定下星期再食,無位了好可惜啊!如果大家要食要盡早book啊!🥲
2023-12-27 22 浏览
🫶🏻A5和牛西冷呢一碟係一次性既,但都已經好抵,燒完出黎細嫩多汁既口感,和牛均勻既大理石油花,充滿口腔既香濃四溢既肉味,入口即化,一塊都已經好滿足!👏🏻四品和牛燒肉盛全部都係A4和牛,有牛肩胛,和尚頸,三角腩,後腰肉,三角腩係最肥美既,雪花紋好多,油香十足,油脂四溢,牛油味係更加香濃,而且肉質非常柔軟,呢四款頭盤食完都可以繼續任食,超級超級抵!👍🏻韓風瓷壺醬油牛肋肉牛肋肉醃得好香,好入味,醬汁除佐咸咸地仲會甜甜地,咸香甜蜜既味道,同牛肋肉好夾,牛肋肉既油脂相對較少,但都好有咬口好香牛味,燒到焦焦地就仲惹味!✌🏻A4香蔥薄切岩手和牛A4香蔥薄切岩手和牛係每個肉愛好者嘅夢想😍!呢塊和牛肉質嫩滑,脂肪分佈均勻,每一片都薄切到透光,簡直係藝術品👌!試過之後,其他肉類都會顯得遜色。岩手縣出產嘅A4等級和牛,本身已經有一種香甜味,同埋當用岩鹽輕輕地調味後,就可以品嚐到和牛最純粹、最原始嘅味道。香蔥作為配襯,一方面可以中和肉嘅油膩,同時又可以提升整體嘅口感層次。咬落去,先係香蔥嘅清香🌱,然後就係和牛肉的柔軟同肉汁嘅豐富感,實在係口感同味覺上嘅完美結合啊!😋尤其係喺呢塊和牛切得好薄,只需簡單嘅燒烤🔥,
🫶🏻A5和牛西冷
👏🏻四品和牛燒肉盛
👍🏻韓風瓷壺醬油牛肋肉
✌🏻A4香蔥薄切岩手和牛
A4香蔥薄切岩手和牛係每個肉愛好者嘅夢想😍!呢塊和牛肉質嫩滑,脂肪分佈均勻,每一片都薄切到透光,簡直係藝術品👌!試過之後,其他肉類都會顯得遜色。岩手縣出產嘅A4等級和牛,本身已經有一種香甜味,同埋當用岩鹽輕輕地調味後,就可以品嚐到和牛最純粹、最原始嘅味道。香蔥作為配襯,一方面可以中和肉嘅油膩,同時又可以提升整體嘅口感層次。咬落去,先係香蔥嘅清香🌱,然後就係和牛肉的柔軟同肉汁嘅豐富感,實在係口感同味覺上嘅完美結合啊!😋尤其係喺呢塊和牛切得好薄,只需簡單嘅燒烤🔥,就可以將肉汁完全鎖住,保留咗美味嘅同時,還可以品嚐到和牛獨有嘅甜味。呢個菜式絕對值得細味同享受,給所有嘗試過嘅食客留下深刻嘅印象👍!

同樣任食既鮑魚同味淋魚干都係好香好好食既,鮑魚好新鮮好爽彈,超正!
我地今日食呢個係中價位既餐,但總共都已經有94款食物,而且連M5和牛都係任食,非常之豐富!除佐重點既牛,唔同前菜小食炸物都係任食,好似佢地既煙鴨胸沙律同胡麻豆腐就好開胃,鴨胸好軟腍,豆腐又好滑身,凍凍地真係勁開胃🤤而重點就當然係濕式熟成M5和牛西冷,濕式既熟成和牛肉質更嫩,肉汁豐富,牛味香濃,而且西冷位置唔會太肥,有啲咬口勁好味😋另一重點係精選頭盤,頭盤有唔同款式既肉,牛豬雞魚都有,當中最好食就係佢地既韓風瓷壺醬油牛助肉,牛肋肉係放係壺入面醃,甜甜咸咸,特別鮮味,而且好有嚼勁,唔會淨係腍身咁單調😆其他任食既肉都係好正架,談到韓式燒烤嘅香草羊架,咁先至叫做一頓完美嘅飯局😋!首先,羊架經過韓式獨特嘅醃料精心調配,香草嘅清新氣息同羊肉嘅濃郁完美融合,香氣四溢🌿。烤到金黃又帶啲微焦嘅羊架,外皮鬆脆,肉質卻一啲都唔柴,反而係又嫩又多汁,簡直一流🔥。而且,香草嘅氣味能夠中和羊肉嘅游蕩,令羊肉更加易於接受,即使係唔太食羊肉嘅朋友都可以嘗試下👌。每一口羊架都係咁鮮味滿分,啖啖肉嘅豐富口感搭配上特製醬料,令味蕾得到極大嘅滿足😍。唔錯,如果你鍾意韓式燒烤,對羊肉又有一定嘅要求,咁呢款香草羊架絕對係你唔可以

其他任食既肉都係好正架,談到韓式燒烤嘅香草羊架,咁先至叫做一頓完美嘅飯局😋!首先,羊架經過韓式獨特嘅醃料精心調配,香草嘅清新氣息同羊肉嘅濃郁完美融合,香氣四溢🌿。烤到金黃又帶啲微焦嘅羊架,外皮鬆脆,肉質卻一啲都唔柴,反而係又嫩又多汁,簡直一流🔥。而且,香草嘅氣味能夠中和羊肉嘅游蕩,令羊肉更加易於接受,即使係唔太食羊肉嘅朋友都可以嘗試下👌。每一口羊架都係咁鮮味滿分,啖啖肉嘅豐富口感搭配上特製醬料,令味蕾得到極大嘅滿足😍。唔錯,如果你鍾意韓式燒烤,對羊肉又有一定嘅要求,咁呢款香草羊架絕對係你唔可以錯過嘅美味選擇,下次食飯記得叫上佢,保證唔會失望👏!
2023-12-24 46 浏览
由預約既時候都已經沒有禮貌,還要確認當日先通知客人會加20元再另收加一,選擇霞那個餐,還要加錢先食到更好的食材…啤酒還要另加錢,選擇食材少及服務態度好差…本人不會再選擇的餐廳
結完婚終於可以唔理身材,今晚放肆食餐勁👰🏻想食燒肉好耐,同老公叫咗最多嘢食最高質嘅《雨》Set,食盡120分鐘🎉🥩A5和牛西冷🥩白色嘅雪花鋪滿成塊西冷扒,燒嘅時候見到油份泌出,香味充斥成張枱💨一咬就化開,整係食到依塊扒都抵了💕🌱A4香蔥薄切岩手和牛🌱薄切和牛包裹香蔥加炸蒜,食落無咁滯,可以食好多好多塊✌🏻🍯 韓風瓷壺醬油牛肋肉🍯韓風瓷壺醬油牛肋肉講真,正到令人食指大動啊😋!首先,佢嗰份香氣真係吸引到唔得咗,遠遠就已經聞到誘人嘅醬油同香料味道🤤。牛肋肉煮得啱啱好,雖然時間得咁長,但係絲毫唔會覺得乾身或者肉質變差,反而係又腍又滑,真係令人一試難忘👍!個醬汁亦係靈魂所在,夠味又唔覺得過鹹,同牛肋肉嘅肉香完美咁配合,食落真係想一滴都唔想浪費😌。份量方面都好滿足,啱啱好嘅份量令人食到剛剛好,唔會覺得不夠或者太多👌。再講返個瓷壺,設計精緻,以傳統韓式嘅方式來盛載,個人覺得令成道菜更添風味🤩。總之,韓風瓷壺醬油牛肋肉絶對值得試,無論係同三五知己share,定係自己一個人慢慢享受,都係一個好正嘅選擇!🥰🌊鮑魚 比目魚西京燒🌊海鮮係健康之選,食多啲都可以🙆🏻‍♀️特別係鮑魚,新鮮肉質富彈性💕
🥩A5和牛西冷🥩
🌱A4香蔥薄切岩手和牛🌱
薄切和牛包裹香蔥加炸蒜,食落無咁滯,可以食好多好多塊✌🏻
🍯 韓風瓷壺醬油牛肋肉🍯

🌊鮑魚 比目魚西京燒🌊
2023-12-19 34 浏览
朋友介紹係旺角有間好好食嘅日式燒肉叫👉🏻八木橋👈🏻,個名幾特別,所以特登去試下佢。好啱今日天氣,涼涼地去食燒肉💃🏻先嚟雨餐一個回本之選A4和牛任食,和牛超厚好足料又好味道啊😋!賣相好靚打卡影相極好!一燒啲和牛牛油同汁岀哂嚟,燒到好香又好味到停唔到手,肉質軟熟有彈性又帶有少少油脂😍,大推!再嚟一個不能忘記既A4香蔥薄切岩手和牛,配料有勁多葱,炸蒜,燒汁同生蛋。和牛香味夠,油脂足,份量夠多,仲可以任叫,完全啱哂大胃口既我👅 仲有嚟個雨餐精選韓風瓷壺醬油牛肋肉 -比目魚西京燒-鮑魚-味淋魚乾。日式風味十足,好似去左日本既居酒屋🏮款色多,又好味。邊飲酒邊食一兩啖魚乾、牛肋肉,人生一大享受🕺🏻又嚟清酒煮蜆同牛油金菇,非常適合清一清和牛既油脂味,清香酒味令個人回一回神,又再食過和牛👯‍♂️不能錯過最重點主角A5和牛西冷⚡️和牛油脂分佈最靚又平均既牛啊!要小心翼翼咁燒,唔可以浪費咁高質既食材!每啖都融化係口入面,個感覺融埋入心,超級正!🔥
2023-12-04 95 浏览
味道差,菜品選擇少,今時今日400➕嘅放題可以甘差嘅🤮🤮🤮地方吾乾淨,服務態度差,個爐又冇火,太差了,價位已經吾便加牛都要加錢,牛肉口感差,海鮮吾乾淨,天婦羅好似冇炸過
2023-12-04
2023-11-21 2902 浏览
【 和牛燒肉好高汁汁汁 】成日行TOP都會經過見到呢一間燒肉店,近期發現Openrice做緊85折優惠🤭有殺錯無放過啦,咁趁有優惠就一於book位食喇~餐廳擺設偏日系,座位都相當寬敞,環境整潔又坐得舒服,先可以好好enjoy用餐架嘛😌—#🍻🍖 質素:🍱「雨」套餐雨套餐已經包含了另外三款套餐|雪、雲、霞|所有款式的食物,還有特定款式 - A5和牛西冷,西冷份量份量頗大,牛味濃郁🦐海鮮類則有比目魚西京燒、鮑魚等等,比目魚燒烤過後魚油盡出,外皮香脆魚肉軟嫩,大家無需擔心唔識點燒鮑魚&比目魚☺️餐廳都幾貼心地有張燒烤小貼示教大家點燒會最好食燒烤送酒的最佳配搭,當然係味淋魚干,燒到夠香口,食一啖再飲啖酒👌🏻😌完美配搭🥩仲有其他肉類:A4黑毛和牛後腰肉、A4黑毛和牛和尚頭、A4黑毛和牛三角腩等,每款都佈滿油花,牛味突出🍦最後當然唔少得食多杯Häagen-Dazs雪糕,食埋甜品先至滿足😋—🍻 #八木橋日式燒肉 🍖📍旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓409A & 409 B號舖—#hkFoodie #hkfood #foodblog #相機食先#foodie #foo
【 和牛燒肉好高汁汁汁 】

#🍻🍖 質素:

🍱「雨」套餐

🍻 #八木橋日式燒肉 🍖

#foodie #foodporn #hkfoodblogger
#香港美食 #美食 #好吃 #食評 #香港食評
#旺角 #旺角美食 #燒肉 #日式 #日本菜
2023-11-21 108 浏览
最近好喜歡同朋友去探訪唔同的燒肉店👭👭👭 今次我地就㨂左依間位於旺角地鐵站附近(超級易去🫶 ), T.O.P 商場入面嘅靚靚日式燒肉店❤️❣️ 燒肉店入面新淨又舒適,加上日本風格的裝修同埋音樂,令人好似去咗日本咁🤭🤭🤭 氣氛超正👍👍👍燒肉套餐包括有多達百幾款的食品可以㨂🤩🤩🤩 除左主打的美味燒牛肉🥩🍗🍖 仲有小食、前菜、海鮮、豬、雞、蔬菜,全部用手機落單,即點即到,超級方便👍另外仲可以到出面嘅自助吧,任攞想食想飲的雪糕同埋飲品🍨🥤 超級豐富吸引☺️☺️☺️我地超級鐘意佢嘅牛扒🐮❤️ ,厚切又大件,超級鮮嫩,油花均勻,煎落散發著超香的牛味🤤 整係聞到都流曬口水🤤🤤🤤 食落外層焦脆,內裡軟腍肉汁滿滿,一級棒👍👍👍👍 佢地既套餐性價比極高,超足料誠意十足,下次一定會再黎😍❤️❣️

2023-11-11 217 浏览
上社交平台見到有promotion 雨餐原價1108打折半價其次睇埋Openrice食評頭兩頁 又話好食好質素🥹🥹🥹🥹滿心期待點餐 用手機掃code一點開餐單 我仲同太太講 我欣賞佢哋啲食物相 毫無修飾 咁肉酸都放得岀嚟一上菜 真係同相一樣 牛肉有輕淡牛肉味,淡得嚟又有好油膩感覺真係形容唔到。。。。有啲牛燒完 全熟又靭 半熟又係冰鮮味一試新野就中伏
上社交平台見到有promotion
雨餐原價1108打折半價
其次睇埋Openrice食評頭兩頁 又話好食好質素🥹🥹🥹🥹

一上菜 真係同相一樣

牛肉有輕淡牛肉味,淡得嚟又有好油膩感覺
真係形容唔到。。。。

有啲牛燒完 全熟又靭 半熟又係冰鮮味

一試新野就中伏
2023-11-04 150 浏览
最近去左八木橋食燒肉 係T.O.P.商場㗎~地點非常就腳佢地既放題有好幾個餐揀今次就揀左雨套餐餐廳有好多款唔同既肉類雨係最高級既餐主要係食A4級岩手県和牛🐮牛牛有 🐮三角腩,🐮牛肩甲肉,🐮肉眼,🐮五花腩等全部油花都好靚㗎食落質素都好ok要食多幾舊回本先得🥩濕式熟成M5和牛西冷肉味好重,質素都ok不過點都唔夠A4級岩手県和牛正🐟比目魚西京燒推介菜式,好鐘意佢既油香🐮韓風醬油牛板腱風味十足,味道甜甜地都好正㗎食完又食🐠味淋魚乾推介菜式燒到脆卜卜再點沙律醬好玩又好食,佐酒又得🍣五色刺身盛盒樣樣有啲,大滿足呀~另外仲有炸物同其實熟食種類真係好多好多而餐廳係用QR Code落單既非常方便~🥤飲品同甜品都係自助既雨餐既雪糕就有Haagen Dazs
最近去左八木橋食燒肉
係T.O.P.商場㗎~
地點非常就腳
佢地既放題有好幾個餐揀
今次就揀左雨套餐

餐廳有好多款唔同既肉類
雨係最高級既餐
主要係食A4級岩手県和牛

🐮牛牛有 🐮三角腩,🐮牛肩甲肉,🐮肉眼,🐮五花腩等
全部油花都好靚㗎
食落質素都好ok
要食多幾舊回本先得

🥩濕式熟成M5和牛西冷
肉味好重,質素都ok
不過點都唔夠A4級岩手県和牛正

🐟比目魚西京燒
推介菜式,好鐘意佢既油香

🐮韓風醬油牛板腱
風味十足,味道甜甜地都好正㗎
食完又食

🐠味淋魚乾
推介菜式
燒到脆卜卜再點沙律醬
好玩又好食,佐酒又得

🍣五色刺身盛盒
樣樣有啲,大滿足呀~

另外仲有炸物同其實熟食
種類真係好多好多
而餐廳係用QR Code落單既
非常方便~

🥤飲品同甜品都係自助既
雨餐既雪糕就有Haagen Dazs

2023-11-02 115 浏览
喺社交平台見到「八木橋日式燒肉」唔同Set都做緊優惠🎊所以去咗食『霞』套餐😬.肉類🥩有A4岩手和牛三角腩🐮A4岩手和牛肩胛肉、A4岩手和牛肉眼蓋肉🐄A4岩手和牛五花腩燒肉🐂牛三解雪花紋理分佈均勻👍🏻肉質軟腍😋肩胛肉肉味濃郁,肉質嫩滑🤤滿滿油花,入口即融😛仲有韓風瓷碗醬油牛肋肉醃得香甜入味😗另外有豚肉同雞腿肉🐖🐓.菇菌🍄蒜香牛油🧄🧈同黑松露燒雜菌🖤勁惹味😝.海鮮🌊有鮑魚🐚比目魚西京燒等🐟鮑魚大隻😍鮮甜彈牙😆比目魚肉質鮮嫩😋.飲品🥤有汽水、茶類飲品🍵泰式奶茶🧋甘蔗汁等🎋
菇菌🍄蒜香牛油🧄🧈同黑松露燒雜菌🖤勁惹味😝
飲品🥤有汽水、茶類飲品🍵泰式奶茶🧋甘蔗汁等🎋
  • 鮑魚
  • 比目魚西京燒