2021-08-10 150 浏览
今日係親愛嘅父親大人生日,佢三心兩意又想食火鍋又想食放題,今次揀呢一間俾佢就可以一次過滿足晒兩個願望啦!🎁🎂🤟🏻生日梗係要豪一豪,揀咗「M5和牛海鮮盛宴」,但原來星期一至四全日係買一送一,而星期五六日晚市優惠二人同行一人半價🤪🤪🤪不過父親大人生日大哂照食🤟🏻🤟🏻🤟🏻佢話下次自己帶母親大人再嚟!真心抵!湯底揀咗清清地嘅海帶湯,而肉就點咗M5和牛、豬豚肉同牛肩肉!M5和牛無得輸,肉嫩有牛味,食多幾碟都唔怕膩!跟住就嚟咗一大盤刺身,基本嘅三文魚、吞拿魚、油金魚外,仲有大大隻的牡丹蝦同帶子刺身🥰🥰🥰海鮮類的海蝦超鮮甜,兩父女食咗N轉!除咗主打嘅刺身同埋M5和牛之外,其實仲有好多唔同嘅小食:大蝦天婦羅、雜菜天婦羅、炸物、串燒、雞翼、多春魚……..另外自選bar檯有唔同嘅菜類麵類,仲有一大櫃的丸類任君選擇!飲品雪糕都有10幾款可以你任食!父親大人超滿意❤️

父親大人超滿意❤️
M5和牛
2021-07-23
庆祝纪念
生日
M5和牛
  • 天婦羅
2021-08-08 60 浏览
放假同阿媽去食飯,呢度環境幾舒適,可能中午關係,唔算多人。火鍋湯底有幾款可揀,我點左個豬骨湯味火鍋,原來仲擔心個湯底會好淡,一路落啲海鮮之後就變左一個高質鮮味濃嘅湯。入座後,即來了碟日本刺身和海鮮,仲有兩碟澳洲m5和牛和兩碟和牛。和牛幾靚,食落肉質都幾嫩滑,個湯底唔會搶左啲牛肉鮮味。三文魚都幾新鮮,其他刺身整體質素幾好,係厚切同埋解晒凍。出面有個凍櫃專放丸類、餃子、烏冬等食物,算整齊衛生。另外,呢度有提供多款壽司、貝殼,仲有基本火煱蔬菜俾你自己拎,食材都幾乾淨、新鮮。食左個日式墨魚,中華沙律,欣賞佢用碗或盒密封包好,食物一d都唔乾,味道不錯。凍櫃嘅飲品以汽水、酒為主,另有提供茶包。用手機登入,餐牌入面都有肉、刺身、燒物類俾你點,食物算多元化。間餐廳做緊午市優惠,兩個人賣單,都只係442蚊,認真抵食。
放假同阿媽去食飯,呢度環境幾舒適,可能中午關係,唔算多人。

間餐廳做緊午市優惠,兩個人賣單,都只係442蚊,認真抵食。
2021-08-07 91 浏览
揀左🥢C3澳洲M5和牛刺身海鮮火鍋🥢 $ 368 食足150分鐘 正啊!晚市頭30位第2位有半價。先食個剌身,樣樣都好肥美且唔會好冰感,係三文魚就切得細件D。鴛鴦加$20 左麻辣湯右沙嗲湯,聞落就好濃郁,但係叫左中辣一點都唔辣。我呢D咁重口味既人,次次打邊都要蘸勁多醬汁,食日式火鍋必食胡麻醬肥牛,蘸滿哂每一處表面,肥死但好正。個fd就食得清D,咩都唔蘸都好正,佢話湯底既味入哂D肥牛到。肉片薄身,滾2滾就食得,唔怕唔熟或者煮過火。海鮮大雪櫃放哂丸類烏冬,可惜無我最喜歡既餃子。燒物塗左果D醬料幾惹味香口,係個金菇肥牛D金菇燶左D就麻麻地。最愛係佢既焦糖菠蘿,又靚又甜又fresh,不過唔知係每次只可以點2件定每次按人,要係咁點。壽司炸物最後食埋雪糕收尾

鴛鴦加$20
左麻辣湯右沙嗲湯,聞落就好濃郁,但係叫左中辣一點都唔辣。

肉片薄身,滾2滾就食得,唔怕唔熟或者煮過火。

海鮮

大雪櫃放哂丸類烏冬,可惜無我最喜歡既餃子。

壽司

炸物

最後食埋雪糕收尾

難得放半日假期,朋友剛好搵到個好抵既任飲任食火鍋優惠,就係呢間位於旺角瓊華既「八幡屋涮涮鍋」。平日星期一至四黎食價錢係$368/位,只要經whatapps 訂便可以全日享有“買一送一”任食和牛海鮮火鍋•刺身放題,午市仲可以任飲任食3小時,而星期五六日晚市優惠都做緊二人同行一人半價,真係超級抵!我地上到去,店員便推介我地食「”C3”澳洲M5和牛刺身海鮮之盛宴」,套餐可以任食M5和牛、牛肩胛、海鮮、新鮮刺身壽司、燒物及炸物、火鍋配料及飲料等等。我地最後揀左”C3”套餐,湯底揀左「壽喜燒」,便安排入座,店員安排左卡位俾我哋,坐得幾舒服。坐底無耐,店員便好快上左個湯底,同埋幾碟M5 和牛、豚肉、海鮮(海蝦、帆立貝、魷魚🦑等)、刺身,非常有效率。澳洲M5和牛真係無得彈!好大片,一碟份量又多,完全吾慳、又吾hea呀!牛肉滾一陣就食得,勁多肉汁,肉又勁嫩,肥瘦位置又適中,真心超讚!我地每人各自都食左2-3碟呀~真係值哂門票🎫價。刺身方面:有三文魚🍣、赤蝦、珍寶帶子、吞拿魚、希靈魚等等....赤蝦夠哂大隻,食落爽甜,而三文魚🍣又夠肥美,又係厚切,非常鮮甜,必點之選!燒物炸物方面,全部都係經佢個QR c
平日星期一至四黎食價錢係$368/位,只要經whatapps 訂便可以全日享有“買一送一”任食和牛海鮮火鍋刺身放題,午市仲可以任飲任食3小時,而星期五六日晚市優惠都做緊二人同行一人半價,真係超級抵!

燒物炸物方面,全部都係經佢個QR code 落單,種類超級多款,我地都叫左炸蝦🍤天婦羅、茄子🍆天婦羅、炸餃子棒🥟、網絲春卷同炸香芋丸,啲食物都係即叫即做,所以全部都係新鮮製,味道方面都吾錯!

而出面走廊位置都係放左好多火鍋配料,好似各款菜類、菇🍄類、丸類、麵類、壽司🍣、沙律🥗、甜品🍮、飲品等等,都係自助形式出去拎既,店員都係好勤力refill食物,非常好。

火鍋🍲放題黎講,呢間選擇真係好多,啲食材又夠新鮮,又高品質,cp 價超高,一定要介紹朋友黎試呀!😋😋
撞啱放榜大日子, 今晚嚟到「八幡屋」吃放題,平日晚上更是座無虛席, 非常熱鬧~加上餐廳正做優惠,150 分鐘任飲任食海鮮刺身+ 火鍋放題盛宴, 第二位可享半價! 難怪平日夜晚都爆場~入門口前先揀套餐,再選鍋底。[澳洲M5和牛套餐] 價位中等,可以試到靚少少嘅牛~👍[骨膠原豬骨鍋+冬瓜薏米鍋]相併加$20冬瓜薏米鍋好清潤, 感覺較健康。 骨膠原湯鍋呈奶白色但未見任何豬骨~先來一碟海鮮刺身, 賣相唔錯。三文魚正常,並不特別鮮甜, 反而帶子較甜!赤蝦正常新鮮,不過就太冰凍, 未完全解凍。希靈魚,鲷魚都是一般。我們也只是encore 赤蝦。 所有食物都是經 QR code 手機點選, 簡單方便。接著來一盤海鮮火鍋料,有翡翠螺,海蝦,蜆和 蟶子~ 份量size 比較細~ 還好新鮮冇問題。任點海鮮沒有太多選擇,不過也包括海蝦, 蚬和蠔。三款都新鮮,蜆没有沙。😋👍近期大熱嘅「哥喇」和「白檸」, 味道好特別, 甜度唔會留喺口腔, 唔識形容.. 有啲似tonic water+ ginger Ale 。自助吧有不少炸物, 不時換新款。炸香芋丸照著燈仲微暖,非常香囗,有芋香 ,吃了數粒才滿足。 炸紫薯片也是

加上餐廳正做優惠,150 分鐘任飲任食海鮮刺身火鍋放題盛宴, 第二位可享半價! 難怪平日夜晚都爆場~

入門口前先揀套餐,再選鍋底。
[澳洲M5和牛套餐] 價位中等,可以試到靚少少嘅牛~👍

[骨膠原豬骨鍋+冬瓜薏米鍋]相併加$20

先來一碟海鮮刺身, 賣相唔錯。
三文魚正常,並不特別鮮甜, 反而帶子較甜!
赤蝦正常新鮮,不過就太冰凍, 未完全解凍。
希靈魚,鲷魚都是一般。

任點海鮮沒有太多選擇,不過也包括海蝦, 蚬和蠔。

三款都新鮮,蜆没有沙。😋👍

自助吧有不少炸物, 不時換新款。
炸香芋丸照著燈仲微暖,非常香囗,有芋香 ,吃了數粒才滿足。 炸紫薯片也是很推介👍😋

凍櫃的餃和丸種類唔算多。

主打食澳洲M5和牛, 油脂分佈平均,肉質嫩滑。
牛肩胛则肉味較濃。 還有黑豚肉 ,味道帶甜, 薄切份量啱啱好。

沒有漏單情況, 不過份量偶然會比預期多或者少。

好像牛肉突然出了一大盤, 就冇再encore了~

任點餐牌也有熟食,和串燒。

鹽燒蝦 ,蝦肉彈牙!
一口甜薯, 份量剔2都係只有兩粒~
燒菠蘿直情揀唔到二人份量, 每次只可以選1份量, 菠蘿超juicy 有夠甜!🍍

麵食有拉麵,烏冬和一丁~~ 火鍋還是來個 M5和牛出前一丁, perfect喇!!

蔬菜方面refill得好快而且會轉款。 因我們坐位就在旁邊,近在咫尺,唔同款式都睇得一清二楚😋😍

皇帝菜,油麥菜,生菜,旺菜, 都企理乾淨,夠嫩綠。 喜歡油麥菜切開一小段, 不用成棵放進鍋。

炸魚皮好薄好脆,不放湯也可當小食。
還有南瓜,冬瓜, 粟米,各種菇類,選擇夠多,質素唔錯!

甜品吧有數款甜品, 和果子,奶凍, 啫喱, 泡芙等等。。
冰箱還有各款雪糕雪條, 最後揀了榴槤雪條, 細細支就啱啱好😋😍
2021-08-06 44 浏览
好耐冇見過朋友,個八婆話疫情咁耐冇見,不如搵間好野食下,呢間火鍋我想試好耐,不如訂位試一試佢。八幡鍋係瓊華,位置都好方便,一出地鐵站唔駛5分鐘就到,對於我係一個遲收工既人十分方便,好快就到,仲唔駛遲到。上到去有一堆人等緊入座,好快就到我。安排左我地2個坐卡位,2個人坐得好舒服。有菜同丸可以出面拎,我地多野食到連丸都冇咩點拎,哈哈 !!我地選左個骨膠原豬骨湯底,好起膠,味道都唔錯,我之後連豉油都冇咩點過。我地叫既係 C3 澳洲M5和牛餐,可以任叫 M5和牛外,仲有牛肩胛、進口牛、黑豚肉同埋豚腩片,當中既M5和牛同埋牛肩胛都真係唔錯,我地 Encore 左幾次。勁食牛 !! 牛肉既質數唔錯 ~ 呢間都真係可以再 encore !!選呢道仲有樣野好,就係有刺身喇 ! 選擇唔算少架,質量都唔錯,三文魚都好夠肥,帶子亦好鮮甜,唔錯 !火鍋仲有海鮮過你叫,但我地對於佢興趣不大,可能大家都鍾意食牛啦 !呢個又係好正,除左刺身外,竟然仲有串燒,岩哂我呢D眼闊肚窄既,選擇又多,又可以叫少少 !! 哈哈 ~勁飽都不忘要食甜品,見到有黑牛,好想食,哈哈 ~~ 大滿足 ! 飽到呢 ~

2021-07-19
  • M5和牛
  • 牛肩胛
2021-08-04 53 浏览
同朋友都係打邊爐愛好者,系網上見到八幡屋涮涮鍋澳洲M5和牛海鮮盛宴星期一至四全日買一送一,而星期五六日晚市優惠二人同行一人半價!好多放題/任食都係得90-120分鐘,呢間可以食足150分鐘 !又有得食刺身又有得打邊爐,實在太吸引啦!因為驚多人我地一早就book左位,入座後可以用QR code落單,點餐以件數計算,可以防止浪費食物。餐廳會先安排刺身拼盤、海鮮拼盤、牛肉同黑豚肉,唔夠可以落單再添又或者自行到自助吧揀。食物選擇好多,有燒物、8款海鮮 、13款刺身、接近20款肉丸,仲有多款飲品同火鍋配料都係任飲任食。等個爐滾既同時就拎左D小食,佢地既炸物都好香脆,當中特別中意呢個炸芝士外脆內軟,啖啖香濃芝士。我地揀既套餐有3款牛肉任食,美國進口牛肉比較有口感牛肩胛既肉質比較滑M5澳洲和牛脂肪比例好平均,各有特色。打完邊爐試埋佢地既串燒,鹽燒多春魚,一D苦味都無,啖啖彈牙魚春。燒日本番薯仔甜甜地,口感似麻薯。鹽燒虎蝦好新鮮,肉質好實又大隻,小小鹽更將鮮味带晒出黎。焦糖燒菠蘿好甜,一D都唔酸。食到食飽飽地食埋甜品就完滿。值得一讚落單好快有,而且侍應非常勤力,一見到有盤食完就即刻收。

我地揀既套餐有3款牛肉任食,美國進口牛肉比較有口感

牛肩胛既肉質比較滑

M5澳洲和牛脂肪比例好平均,各有特色。

2021-08-04 42 浏览
一講到打邊爐,就會聯想到去旺角,今日就黎到旺角睇下有咩啱食,比我地發現到,八幡屋做緊特價,M5和牛海鮮盛宴竟然買一送一(星期一至四)咁抵,當然唔會錯過啦!(星期五六日晚二人同行一人半價)😎😎一開始店員就已經安排好一盤刺身,有蝦,八爪魚,螺,三文魚,帶子等等,全部都好新鮮,厚切。夏天最怕食刺身,因為擔心會易變壞。但係八幡屋嘅刺身完全無腥味之餘,仲好彈牙,食得出唔係放左好耐。👏🏻👏🏻食一盤刺身點會夠,之後又叫左大量,有希靈魚,帶子,甜蝦等等,可以任食,食到夠。🤗🤗然後再黎一盤打邊爐生海鮮,有鮑魚,扇貝,花甲,青口,蝦等等。估唔到咁低嘅價錢,可以食到咁多海鮮,仲有鮑魚。自己控制淥嘅時間,就可以食到最新鮮最彈牙嘅海鮮。😙😙跟住就到戲肉,M5和牛!平時出面食打邊爐放題,唔會有和牛,八幡屋竟然咁重本比人任食和牛,一口氣叫左四碟,淥兩淥就食得,可以話係入口即溶。😆😆除此之外,餐牌仲有好多各式各樣嘅配料,熟食,可以任叫,而且仲有自助生熟食物區,幾十款食物任你叫,就連梅酒都可以任飲,唔止回本,我諗會食到八幡屋蝕大本添呀!😎😎😆😆

話說有日同同事傾計,話想打邊爐又想食刺身,就介紹呢間位於旺角瓊華既「八幡屋涮涮鍋」,果然無介紹錯,仲有我至愛既海鮮🤤🤤嚟到已經見到座無虛席,侍應們都忙到無得停,訂咗位都要等一小陣,才安排到座位🙈我哋太肚餓關係一於就揀咗個澳洲M5和牛,有刺身、海鮮拼盤;湯底就揀咗麻辣湯底同壽喜燒鴛鴦湯底🤩一咸一甜兩款口味,又有麻辣,夠曬過癮🤗有個小驚喜既係呢度嘅罐裝飲品竟然有Sparkling Water,抵讚💯呢度除咗用QR code落火鍋配料同刺身之外,可以喺出面既自助bar 度拎鐘意既壽司、蔬菜、炸物、甜品、雪糕,飲品都係,應有盡有🤩想講淨係食和牛同刺身都值回票價,和牛油脂分泌均勻,牛味濃郁,仲要大大片🤤難怪會座無虛席😳

難怪會座無虛席😳

• 日本和牛
  • 海鮮拼盤
  • M5和牛
  • 飲品
  • 壽喜燒湯底
2021-08-02 135 浏览
有段時間沒吃火鍋放題,今天在難得同媽食飯決定優待自己,選了M5 和牛SET,一來還送了1份A4黑毛我們試,另外還加點了豬肉。A4的油脂的確較多和嫩,不過M5 的肉質也不差,我個人偏愛A4,下次再來可以選黑毛和牛SET。食物的種類也多,特別是海鮮,因為在網上訂位,還送了兩隻鮑魚,加上扇貝,蜆,蝦等等,都頗新鮮。刺身有赤海蝦,帶子,希靈魚,三文魚等,一輪吃下來,我們兩個女生都差不多飽了。不得不提這裡的熟食選擇也多,天婦羅等炸物有一定水準,還有蔬菜及丸類的自助BAR,清酒任添呢!店員工作有效率,上菜快,收碟也快,我們叫東西也不用太顧慮,總括而言CP 值還是OK的。

一直都好想試涮涮鍋,近排做緊M5和牛海鮮盛宴優惠,逢星期一至四全日買一送一,星期五六日晚市優惠二人同行一人半價,真係好抵,所以即刻約朋友去食。今次揀左150分鐘澳洲M5和牛火鍋放題,湯底係骨膠原豬骨湯,首先會按人數先上各種肉類、特定既刺身拼盤同海鮮火鍋拼盤,享用之後可繼續點想追加的食物。任食既肉類有3款牛同2款豬,包括澳洲M5和牛、牛肩胛、美國進口牛肉、黑豚肉同豚腩片,全部肉類都係薄切,所以只要略為灼一灼就食得,肉質又軟又滑。火鍋海鮮拼盤有蝦、魷魚、帆立貝、青口同蜆,另外追加左生蠔、蟶子、黃金螺,全部海鮮都好新鮮同非常鮮甜。值得一讚既係刺身,真係好新鮮、好高質,質素比一般放題供應既刺生好,所以忍唔住追加再好幾次,赤蝦同劍魚腩尤其好食。另外,仲有得任叫既有天婦羅、燒物、揚物,仲有自助吧枱上面一系列既蔬菜類、壽司、丸類,同埋雪糕,飲品就有各式汔水、啤酒同清酒,真係應有盡有,物超所值!
,真係好抵,所以即刻約朋友去食。

2021-07-16
2021-08-02 50 浏览
自疫情以嚟好乖,好耐冇出街食飯,今晚已約定朋友一齊出去食,揀咗旺角瓊華中心(八幡屋涮涮鍋)這間餐廳主要是任食海鮮火鍋加壽司刺身放題,啱曬我哋兩個大胃王,無拘無束地大吃一頓。Q版小燈籠,增添了一些日本氣氛。座位十分寬敞,空間十足。社交平台做緊活動宣傳,每晚訂座頭30位,二人同行一人半價的優惠食180分鐘都係二百幾蚊,如食埋澳洲M5和牛就係三百幾蚊,非常抵食。湯底有多款,我哋揀選了昆布湯底及麻辣湯底。仲有最靚嘅豬腩肉,層次分明,仲有視覺享受。任食澳洲M5和牛,色澤鮮紅,肉質嫩滑。至於刺身方便,有無限量添加嘅油甘魚,質素不俗,厚切肉質肥美,其他刺身質素也超正,有甜蝦、赤蝦、希靈魚、三文魚、帶子、吞拿魚、赤貝等。一次性海鮮拼盤分別有黃金螺、帆立貝、青口、蟹腳、魷魚等。擺設十分美觀的甜品及壽司區。熱食當然少不了新鮮即炸的天婦羅等,炸蝦天婦羅好食,皮薄餡靚蝦肉鮮嫩。多種類的蔬菜區,仲有出前一丁麵呀。
自疫情以嚟好乖,好耐冇出街食飯,今晚已約定朋友一齊出去食,揀咗旺角瓊華中心(八幡屋涮涮鍋)這間餐廳主要是任食海鮮火鍋壽司刺身放題,啱曬我哋兩個大胃王,無拘無束地大吃一頓。

Q版小燈籠,增添了一些日本氣氛。

座位十分寬敞,空間十足。

湯底有多款,我哋揀選了昆布湯底及麻辣湯底。

仲有最靚嘅豬腩肉,層次分明,仲有視覺享受。

任食澳洲M5和牛,色澤鮮紅,肉質嫩滑。

一次性海鮮拼盤分別有黃金螺、帆立貝、青口、蟹腳、魷魚等。

擺設十分美觀的甜品壽司區。

多種類的蔬菜區,仲有出前一丁麵呀。
2021-08-01 55 浏览
黎旺角次次都食日本放題,今次就有少少新意任食打邊爐加刺身放題,仲可以食足150分鐘,岩晒一大班朋友傾計。而家仲做緊二人同行一人半價優惠,呢150分鐘我地簡左澳洲M5和牛套餐$368,湯底就簡左我最鐘意嘅甜豉油(壽喜燒)。刺身拼盤有三文魚、希靈魚、吞拿魚、帶子、赤蝦同埋鮑魚片,色澤睇落都幾新鮮。食物自取區包括有丸類、魚皮、豬紅等常見嘅打邊爐食材,亦都有唔同炸物,例如天婦羅炸蝦同炸饅頭等,蔬菜方面有西洋菜、生菜、娃娃菜、金菇、粟米、蘿蔔、冬菇等。其餘飲品甜品都係出面自助區拎,我呢度就唔打晒出黎啦。而其他刺身、海鮮類(黃金螺、魷魚、青口、海蝦、帆立貝、生蠔)、肉類都可以用 QR code落單。牛肉脂肪分布平均,牛肉味濃郁。

其餘飲品甜品都係出面自助區拎,我呢度就唔打晒出黎啦。

牛肉脂肪分布平均,牛肉味濃郁。
2021-07-12
2021-07-31 50 浏览
香港人打邊爐一年四季都好受歡迎,日式涮涮鍋是好選擇,來到旺角會諗起八幡屋的和牛海鮮火鍋連刺身放題。澳洲M5和牛(150分鐘)~蕃茄龍蝦海鮮湯底,龍蝦新鮮,肉質爽甜,蕃茄湯濃郁,推介。刺身點了赤蝦、帶子、希靈魚、三文魚、及榮螺,入口鮮甜。首輪海鮮點了帆立貝、海蝦、翡翠螺、青口及蜆,款款新鮮,之後再點生蠔,脹卜卜,蠔味鮮。澳洲M5和牛真真肥美,雪花狀態顯示脂肪含量勁高,入口即溶,牛肩胛肉味香濃。美國黑豚片也值得一讚,有口感得嚟唔韌。送一個A4和牛拼盤,正呀!手打墨魚丸,其實即是墨魚滑(丸型),爽口彈牙。出面凍櫃取了一些丸子、粟米餃、豆腐及芝士腸,不錯呢。再來一盤澳洲M5和牛,繼續肥肥美美。蔬菜區有幾盆菜,另外有粟米、鮮冬菇、秀珍菇、南瓜、芋頭等,仲有拉麵及炸魚皮。燒物試咗鹽燒虎蝦、多春魚、麻吉燒、日本蕃薯仔及燒菠蘿。飲品櫃選擇豐富,別忘記雪櫃的雪糕同雪條。另外值得要提,店員服務良好,適時加湯,收碟夠快,友善招待,讚。
香港人打邊爐一年四季都好受歡迎,日式涮涮鍋是好選擇,來到旺角會諗起八幡屋的和牛海鮮火鍋刺身放題
澳洲M5和牛(150分鐘)~
蕃茄龍蝦海鮮湯底,龍蝦新鮮,肉質爽甜,蕃茄湯濃郁,推介。
刺身點了赤蝦、帶子、希靈魚、三文魚、及榮螺,入口鮮甜。
首輪海鮮點了帆立貝、海蝦、翡翠螺、青口及蜆,款款新鮮,
之後再點生蠔,脹卜卜,蠔味鮮。
澳洲M5和牛真真肥美,雪花狀態顯示脂肪含量勁高,入口即溶,
牛肩胛肉味香濃。
美國黑豚片也值得一讚,有口感得嚟唔韌。
送一個A4和牛拼盤,正呀!
手打墨魚丸,其實即是墨魚滑(丸型),爽口彈牙。
出面凍櫃取了一些丸子、粟米餃、豆腐及芝士腸,不錯呢。
再來一盤澳洲M5和牛,繼續肥肥美美。
燒物試咗鹽燒虎蝦、多春魚、麻吉燒、日本蕃薯仔及燒菠蘿。
飲品櫃選擇豐富,別忘記雪櫃的雪糕同雪條。
2021-07-14
2021-07-30 58 浏览
今次黎到位於瓊華中心12樓嘅八幡屋涮涮鍋打邊爐我地係lunch time打邊爐🤣因為好耐冇打過啦~邊爐癮發作🔥見到喱間都好抵食😮做緊promotion 如果係FB post下低留言「半價」,就有M5和牛海鮮盛宴買1️⃣送1️⃣(for星期一至四全日)或者2️⃣人同行1️⃣人半價(for星期五六日晚市優惠)餐廳空間大座位都多全部都係卡位而且環保♻️掃QR code落單有得選肉類(牛肉、豬肉)、刺身、天婦羅、熟食、燒物等等……出面有自助吧有菜(粟米、生菜、菇類、南瓜etc)、海鮮、生根、麵類、各種肉丸、壽司、甜品、熟食、雪糕(雀巢牌子)等等仲有見到電飯煲煲緊飯🤣🤣如果有人打邊爐想食飯都可以🤣真係好多嘢食揀 一定食飽你個胃而飲品區都有好多嘢飲:紙包飲品、罐裝飲品、啤酒湯底方面,我哋揀咗鴛鴦鍋:骨膠原豬骨湯&蕃茄龍蝦海鮮湯(+$20)骨膠原豬骨湯係白色而蕃茄龍蝦海鮮湯,係蕃茄清甜味,入邊有隻小龍蝦🦞牛肉我地order左M5澳洲和牛、牛肩押已經切咗一塊塊簿片擺落鍋裏滾一滾就好快熟 牛肉味濃我地仲點左美國黑豚片幾新鮮刺身方面,最推介係希靈魚👍🏻我哋仲點左其他熟食&燒物 熟食燒物就中規中矩啦最推介係粟米芯天婦羅、炸饅
今次黎到位於瓊華中心12樓
嘅八幡屋涮涮鍋打邊爐
我地係lunch time打邊爐🤣
因為好耐冇打過啦~邊爐癮發作🔥
見到喱間都好抵食😮做緊promotion
如果係FB post下低留言「半價」,就有
M5和牛海鮮盛宴買1️⃣送1️⃣(for星期一至四全日)
或者2️⃣人同行1️⃣人半價(for星期五六日晚市優惠)

餐廳空間大座位都多
全部都係卡位

而且環保♻️掃QR code落單
有得選肉類(牛肉、豬肉)、刺身、天婦羅、熟食、燒物等等……

出面有自助吧有菜(粟米、生菜、菇類、南瓜etc)、海鮮、生根、麵類、各種肉丸、壽司甜品、熟食、雪糕(雀巢牌子)等等

仲有見到電飯煲煲緊飯🤣🤣
如果有人打邊爐想食飯都可以🤣
真係好多嘢食揀 一定食飽你個胃

而飲品區都有好多嘢飲:紙包飲品、罐裝飲品、啤酒

湯底方面,
我哋揀咗鴛鴦鍋:骨膠原豬骨湯&蕃茄龍蝦海鮮湯(+$20)
骨膠原豬骨湯係白色
而蕃茄龍蝦海鮮湯,係蕃茄清甜味,入邊有隻小龍蝦🦞

骨膠原豬骨湯&蕃茄龍蝦海鮮湯(+$20)

牛肉我地order左M5澳洲和牛、牛肩押
已經切咗一塊塊簿片
擺落鍋裏滾一滾就好快熟 牛肉味濃
我地仲點左美國黑豚片幾新鮮

刺身方面,最推介係希靈魚👍🏻

我哋仲點左其他熟食&燒物
熟食燒物就中規中矩啦
最推介係粟米芯天婦羅、炸饅頭
粟米芯天婦羅好特別啊好少出邊有得食🤣
仲有麻吉燒串要趁熱食先好食

而佢哋好快送上海鮮:海蝦、帆立貝、青口、魷魚

總結來講
餐廳位置方便
野食種類選擇都多👍🏻
用QR code落單好快就送上嚟

執着嘅位係擺喺枱面上嘅長筷子同火鍋篩個托唔太穩好易跌🙈..
同埋飲品就罐裝飲品多
冇咩紙包飲品 希望餐廳可以加多啲其他口味飲品😁

不過餐廳而家做緊個優惠幾抵食
如果想打邊爐經喱度都可以一試
午餐
骨膠原豬骨湯&蕃茄龍蝦海鮮湯(+$20)
  • 日本和牛
  • 澳洲M5和牛