2021-08-04 42 浏览
一講到打邊爐,就會聯想到去旺角,今日就黎到旺角睇下有咩啱食,比我地發現到,八幡屋做緊特價,M5和牛海鮮盛宴竟然買一送一(星期一至四)咁抵,當然唔會錯過啦!(星期五六日晚二人同行一人半價)😎😎一開始店員就已經安排好一盤刺身,有蝦,八爪魚,螺,三文魚,帶子等等,全部都好新鮮,厚切。夏天最怕食刺身,因為擔心會易變壞。但係八幡屋嘅刺身完全無腥味之餘,仲好彈牙,食得出唔係放左好耐。👏🏻👏🏻食一盤刺身點會夠,之後又叫左大量,有希靈魚,帶子,甜蝦等等,可以任食,食到夠。🤗🤗然後再黎一盤打邊爐生海鮮,有鮑魚,扇貝,花甲,青口,蝦等等。估唔到咁低嘅價錢,可以食到咁多海鮮,仲有鮑魚。自己控制淥嘅時間,就可以食到最新鮮最彈牙嘅海鮮。😙😙跟住就到戲肉,M5和牛!平時出面食打邊爐放題,唔會有和牛,八幡屋竟然咁重本比人任食和牛,一口氣叫左四碟,淥兩淥就食得,可以話係入口即溶。😆😆除此之外,餐牌仲有好多各式各樣嘅配料,熟食,可以任叫,而且仲有自助生熟食物區,幾十款食物任你叫,就連梅酒都可以任飲,唔止回本,我諗會食到八幡屋蝕大本添呀!😎😎😆😆