2023-03-27 105 浏览
💓前幾日約左一位保險朋友介紹既打邊爐,因為佢夜晚要返公司,所以我地中午就黎到呢度食火鍋,黎到呢度就知,其實呢間火鍋真係好出名,好多朋友都話食過——中午3小時任飲任食——-3小時既任飲任食,仲可以坐係度傾埋計放輕鬆,時間上絕對夠用啦💟💟✨✨麻辣燙我地係無辣不歡,火鍋之中一定要有辣,如果唔辣就會唔習慣,呢個+$30就可以轉麻辣,味就愈滾愈香,又麻又辣岩我地口味,湯底香噴噴,滾到無乜湯,職員好主動走過來加湯,真係好到無得彈✨✨C3澳洲M5和牛 M5和牛肉質量較多,脂肪部位較少,而且肉質好柔滑,最方便係滾兩滾就食得,最靚既部份係滾完都唔會縮水✨✨海蝦、扇貝、黃金螺 打邊爐最緊要有海鮮,呢三款我食過覺得品質好,吸收埋火鍋湯底,好食指數又提升 打邊爐黎講,呢度食真係幾好,價錢方面低食,最靚就係澳洲M5和牛,下次會再試試其他優惠💟

——中午3小時任飲任食——-

✨✨麻辣燙
✨✨C3澳洲M5和牛
✨✨海蝦、扇貝、黃金螺

2023-03-27 64 浏览
😫平時要睇小朋友真係忙到連食飯都無時間,今日將啲野交低晒比奶奶,我同老公終於可以二人世界,當然要係出面食好野啦👅發現今日全日係半價,🥸可能因為咁所以特別多人,食飯時間都好多人排隊上去。呢度既位置都坐得好舒服,員工服務很好👍🏻現場見到出面有好多丸同埋不同款既菜,仲有好幾唔同既炸嘢,先拎左少少先炸暑仔同其他炸物先,留一留肚一陣再食牛!丸子類👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢度既肉丸選擇都好豐富,墨魚丸,魚旦,芝士丸都係我最鐘意,萵筍夠晒清甜!炸嘢+刺身類👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻炸暑角、章魚小丸子、炸到好香又脆,跟住就要食下刺身,三文魚好好食,八爪魚有口感又爽口,吞拿魚軟腍沒有腥味,赤蝦好新鮮!海鮮類👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻叫左好多海鮮,魷魚片夠煙韌,海蝦大隻又多肉,另外仲食埋帆立貝、蟶子、蜆、黃金螺,全部都好新鮮同好好食!壽喜燒湯底👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻平時係出面一係食辣,一係就清湯,見到呢款鍋都幾特別,食到尾聲,個湯鍋既味道仲依然濃郁,好有水準!生蠔及A4和牛👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻其實呢度既牛都好嫩滑,不過最鐘意食既都係A4和牛阿,始終係用上等既牛,個質感真係零舍唔同架,生蠔超新鮮,仲有海水味架,而且肥大肉漲,

呢度既位置都坐得好舒服,員工服務很好👍🏻

丸子類👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
炸嘢+刺身類👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
海鮮類👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
壽喜燒湯底👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
生蠔及A4和牛👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
其實呢度既牛都好嫩滑,不過最鐘意食既都係A4和牛阿,始終係用上等既牛,個質感真係零舍唔同架,生蠔超新鮮,仲有海水味架,而且肥大肉漲,完全滿足到我味蕾!
呢個餐係重點食日本A4黑毛和牛既,雖m生蠔同A4和牛都係任食,仲有其他澳洲和牛同唔同既肉類就都係任食,都係好抵架!呢度既刺身拼盤都係任食,有我最中意食既三文魚,吞拿魚,八爪魚同甜蝦,三文魚好肥,吞拿魚亦都好鮮味,八爪魚煙煙韌韌,甜蝦又好嫩,全部都好好食😋食完刺身就打邊爐,湯底就簡佐骨膠原豬骨湯,呢個湯底真係好重,骨膠原亦都好多,飲到膠質好多,用佐好多豬骨去煲,成個湯底都係奶白色,好香濃😄呢個係日本A4黑毛和牛,和牛唔會太厚,厚薄好適中,霜降分明,充滿油花,淥到啱啱好,配埋豬骨湯,味道好好😗呢個就係任食既海鮮拼盤,有肥美既生蠔,勁新鮮呀,扇貝又鮮甜,螺都好大隻好鮮味,成個拼盤都同呢個豬骨湯好夾呀😆
我地今日食呢個係以澳洲M5和牛為主既放題,夜晚要提早訂位先有買一送一,我同老公今日就黎試下。🫶🏻刺身拼盤所有既刺身都好新鮮,三文魚好香,帶子好柔嫩,赤蝦好爽甜,希靈魚同榮螺都好好食,真係可以一路打邊爐一路慢慢食呀!🤘🏻壽喜燒湯底一個好傳統既日本火鍋湯底,湯底味道好好,好清甜,唔會太咸唔會太甜,愈煮愈濃味,好正呀!🫰🏻澳洲M5和牛和牛果然係唔同啲,澳洲既和牛都已經好靚,和牛好嫩,唔會太肥,淥完都好香重牛味同好腍身,好好食!✌🏻其他火鍋配料其他任食既配料都唔係cheap野,連墨汁花枝丸都特別彈牙特別好食,真係有花枝粒係丸入面,口感超好!啲蔬菜又夠新鮮,夠晒清甜,食多啲就健康啲啦!
🫶🏻刺身拼盤
🤘🏻壽喜燒湯底
🫰🏻澳洲M5和牛
✌🏻其他火鍋配料
我地今日呢個餐可以食足3個鐘,食完真係晚飯都唔駛食呀!壽喜燒湯底😍湯底既醬汁有用清酒同味醂調配出黎,亦有啲甜豉油,再加入適量嘅水,味道唔會太濃,但係越煮會出味,打邊爐好適合!牛肩胛🥰呢個係除佐M5和牛之外我好中意既一款牛,牛肉唔會太肥,脂肪唔太多,肉質比較有嚼勁,一塊一塊咁食,勁快就清佐一碟啦!豬腩肉片😘雖然係豬腩肉片,但係啲肥膏都唔會多得好過分,反而係啲油花嘅油香令到成塊豬肉更加好食,味道更加濃,肉質亦都好柔嫩,超級好食!另外打邊爐任食嘅海鮮拼盤同埋就咁食嘅刺身拼盤都係好新鮮,全部質量都好好,啲海鮮好似扇貝鮮蝦都好大好爽甜,刺身嘅三文魚就夠晒肥,我最鍾意!
我地今日呢個餐可以食足3個鐘,食完真係晚飯都唔駛食呀!
壽喜燒湯底😍
牛肩胛🥰

豬腩肉片😘
今日公司忽然開完會之後就放飯,平時我地食飯時間都好鬆動,今日陪同幾位好同事係下午時間來食任食牛!! 咁啱呢個時間全日半價,我地實在太好彩,我地擇了日本黑毛和牛A四,叫做D4餐,同名一樣,有日本黑牛同埋A4和牛,見到佢個骨膠原豬骨湯勁吸引,個湯底好濃阿,有好香既豬軟骨味,入面仲有蝦同洋蔥,配料方面好足😍😍🫶🏻日本黑毛和牛A四首先黎到湯鍋之後好有速度咁先來一盤牛,啲牛紋路同夾起既質感就知係靚肉,紋路相當整齊,滾一陣就食得啦,肉質超軟,真係勁好食喎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🫶🏻美國進口牛肉試試美國牛肉先,肉質都好好喎,口感好嫩滑,同埋脂肪部份都較少,沒有根,唔錯的進口牛肉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🫶🏻燒麻吉燒 睇到圖片好吸引,所以試試,佢既麻吉燒好軟,而且不黏牙,同時保留到鮮甜既味道,仲有燒烤香味,認真唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🫶🏻焦糖菠蘿先食兩塊菠蘿可以幫助消化,又可以開胃,焦糖菠蘿好食阿,甜甜地焦糖味,食到心都溶埋(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
🫶🏻日本黑毛和牛A四

🫶🏻美國進口牛肉

🫶🏻燒麻吉燒

🫶🏻焦糖菠蘿
今晚來到旺角瓊華中心品嚐日式涮涮鍋放題,任飲任食刺身、火鍋、串燒、甜品、飲料等等,讓人感到十分滿足。我們點了C3餐,裡面的澳洲M5和牛很高質🤤🤤,嫩滑多汁,有濃濃的牛味。湯底選了鴛鴦鍋:壽喜燒、辛辣泡菜湯。頭盤有刺身、牛肉、豚肉、海鮮,食材都非常新鮮美味。客人使用QR code下單,上菜速度非常快,服務也十分周到,基本上一吃完就有人收碟。食物選擇相當豐富,海鮮有蠔、蟶子、蜆肉、蝦等;串燒有雞翅、日本蕃薯,日式料理有天婦羅、燒菠蘿;也有很久沒吃的炸饅頭!自助吧有很多丸子、菜、冷盤、熟食,甜品更是有Haagen Dazs雪糕呢!飲品吧有汽水、茶、果汁,還可以選梅酒、清酒🍶,太爽了吧❣️
今晚來到旺角瓊華中心品嚐日式涮涮鍋放題,任飲任食刺身火鍋、串燒、甜品、飲料等等,讓人感到十分滿足。

湯底選了鴛鴦鍋:壽喜燒、辛辣泡菜湯。

頭盤有刺身、牛肉、豚肉、海鮮,食材都非常新鮮美味。

也有很久沒吃的炸饅頭!
自助吧有很多丸子、菜、冷盤、熟食,
甜品更是有Haagen Dazs雪糕呢!
飲品吧有汽水、茶、果汁,還可以選梅酒、清酒🍶,太爽了吧❣️
2023-03-22
  • 澳洲M5和牛
今日簡既呢個係半價既火鍋套餐,半價食到好多火鍋配料,連A4和牛都有,小癲!湯底就因為我哋都唔鍾意太濃味,所以揀咗呢個壽喜燒,正宗日本嘅做法,有啲甜,麵豉同醬油配合得啱啱好,越滾越有鮮味,一個好好嘅湯底!日本A4黑毛和牛就係呢個套餐嘅重點,全部都係任食啲和牛好靚,真係日本直送過嚟,薄薄地但都好有質感,膏紋分佈好好,食到好重牛味,真係好嫩,做到入口即化,好得!海鮮拼盤都係一啲任食既海鮮,生蠔真係好肥好靚,魷魚都好爽,仲有我最中意食既螺都好鮮甜,新鮮既海鮮打邊爐岩晒!就連Häagen-Dazs雪糕都係任食架,曲奇味就好好食啦!
2023-03-17 227 浏览
今日嚟左呢間旺角火鍋店,我們被店內的裝修所吸引。店內燈光柔和,各種精緻的裝飾也營造出一個非常舒適的用餐環境。店內的座位非常寬敞🥳店員非常熱情友好🤩非常有禮貌。他們非常熟悉店內的菜單,並且會耐心解答我們的問題。😋我們點了店內的C4餐,包括日本A4黑毛和牛、日本黑豚肉、海鮮拼盤等等。每一道菜都非常出色,特別是日本A4黑毛和牛,它鮮嫩多汁,入口即化,讓人回味無窮。海鮮拼盤的鮮度也非常高,而且分量十足。此外,店內的炸物超多🤤,炸饅頭配練奶也非常好吃,練奶非常香濃,讓人吃了十分滿足。店內的刺身🤩非常新鮮,特別是珍寶帶子,它的粒子非常大,味道也非常鮮美。串燒、燒物、海鮮等等也非常好吃,讓我們一試難忘。☺️☺️另外,店內的自助食品和飲品也非常豐富😆😆。自助食品包括壽司、甜品等等,讓人吃得非常滿足。自助飲品雪櫃也有很多選擇,例如黑啤和Apple cider等等,非常讓人驚喜😌😌八幡屋涮涮鍋地址: 旺角彌敦道628號瓊華中心12樓

另外,店內的自助食品和飲品也非常豐富😆😆。自助食品包括壽司甜品等等,讓人吃得非常滿足。

八幡屋涮涮鍋
地址: 旺角彌敦道628號瓊華中心12樓
2023-03-15 211 浏览
八幡屋涮涮鍋🍲😍最近天氣反反覆覆咁一凍就好想打邊爐睇 社交平台見到有間幾抵食直接經社交平台 訂位有半價優惠新裝修睇落好大同埋卡位坐得好舒服Btw店員勁有禮貌介紹自助吧同點餐程序用QR Code落單啲食物都幾快到出面自助吧Refill速度都好快🐮 日本A4 黑毛和牛餐 性價比極高呢個價錢食到日本A4黑毛和牛、黑豚肉仲要額外有個海鮮拼盤佢地啲海鮮仲要洗得好乾淨真係要俾個Like佢地呀A4和牛個肉紋好靚放落去幾秒就食得千祈唔好淥太耐食落口個牛味係口腔衝曬出嚟真係太好食啦仲有日本黑豚肉都好正 無得輸🍲 自助火鍋配料區超多丸揀 龍蝦丸蟹粉丸咩都有啲都有幾多款菜選擇竟然有羽衣甘藍😳當然仲有粉麵類既烏冬同出前一丁🍣壽司& 🍦甜品癲到有埋壽司食 當然我都忍唔住食咗啲啦甜品都係勁多選擇Mochi、奶凍、泡芙、啫喱、雪糕、雪條等等食完真係超滿足🧃 飲品區勁多款式揀 仲有黑啤同Apply Cider添我最鐘意係有好多盒裝茶飲消滯解膩之後又可再戰多一個回合仲有HaagenDazs 任食真係好好味 食到好飽呀
八幡屋涮涮鍋🍲😍

當然仲有粉麵類既烏冬同出前一丁

🍣壽司& 🍦甜品
癲到有埋壽司食 當然我都忍唔住食咗啲啦
甜品都係勁多選擇
Mochi、奶凍、泡芙、啫喱、雪糕、雪條等等
食完真係超滿足

仲有HaagenDazs 任食
真係好好味 食到好飽呀
  • 海鮮拼盤
2023-03-13 228 浏览
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽八幡屋涮涮鍋 📍旺角彌敦道628號瓊華中心12樓🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟 我哋見到買一送一優惠就用社交平台 訂咗位,午市仲可升級至3小時,食到肚爆🤣訂座後午市同晚市都會送每人一隻鮑魚,都幾大隻,同埋新裝修完環境超好~ 我一嚟就食甜品🤣雪櫃自助仲可拎壽司,甜品有啫哩,雪糕, Mochi, 奶凍, 泡夫, 布甸, 韓國雪條,強推韓國雪條🙊出面買都唔平架,呢度食到夠!😂😂😂 牛肉真係好靚!大家睇圖感受下~用QR code 點單好方便,有炸物、刺身、串燒、燒物、海鮮等等,炸饅頭點煉奶真係邪惡又正😢❤️ 刺身有朋友至愛珍寶帶子,估唔到呢個價錢d刺身都幾新鮮買一送一真心抵嘅,服務都係水準以上,優惠要經社交平台訂座先有,大家留意啦~~✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽八幡屋涮涮鍋
📍旺角彌敦道628號瓊華中心12樓
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

我一嚟就食甜品🤣雪櫃自助仲可拎壽司甜品有啫哩,雪糕, Mochi, 奶凍, 泡夫, 布甸, 韓國雪條,強推韓國雪條🙊出面買都唔平架,呢度食到夠!😂😂😂

牛肉真係好靚!大家睇圖感受下~

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
2023-03-12 254 浏览
經過旺角又想打邊爐, 即刻諗起上黎食過既八幡屋涮涮鍋。值得稱讚既係除左食物質素好好之外, 裝修完既餐廳環境特別寬敞, 仲好乾淨企理。店員亦好有禮貌, 亦會主動介紹湯底同食物。另外如果經社交平台 訂位 (C4套餐) 仲可以享有半價優惠!C4主打日本A4黑毛和牛, 額外有海鮮拼盤, 另外仲有M5和牛、鮑魚、Asahi同Haagen Dazs任食。和牛好出色, 雪花分布平均, 肉質鮮嫩唔會太肥。海鮮每款都好新鮮, 鮑魚亦夠晒彈牙。除咗有QR code點餐之外,自助bar仲有各色各樣既丸物、蔬菜、麵、碗仔翅同日本小食。而雪櫃自助仲可以拎壽司同甜品, 甜品種類都有好多,  雪糕、Mochi、奶凍、布甸、韓國雪條等等。食物款式真係多到食唔晒,又係要抱住個肚走既一晚。
經過旺角又想打邊爐, 即刻諗起上黎食過既八幡屋涮涮鍋。

除咗有QR code點餐之外,自助bar仲有各色各樣既丸物、蔬菜、麵、碗仔翅同日本小食。而雪櫃自助仲可以拎壽司甜品, 甜品種類都有好多,  雪糕、Mochi、奶凍、布甸、韓國雪條等等。食物款式真係多到食唔晒,又係要抱住個肚走既一晚。

2023-03-09 255 浏览
🕖時段-星期五夜晚happy friday同朋友book左去打binlo 我地係社交平台度訂位有半價! 仲可以免費upgrade食足4個鐘😱(本身個餐包150分鐘任食其實都好夠時間) 啱哂一班朋友慢慢食傾下計👭👭_▫️C4餐- 日本黑毛和牛 刺身海鮮火鍋盛宴C4基本上係最豪既set😂 食物選擇最多同用餐時間最長! 肉類款式高級啲 包左日本A4黑毛和牛同日本黑豚肉, 比其他套餐多左鮑魚, Asahi啤酒同Haagen Dazs雪糕 全部都係任飲任食‼️雖然係任食但啲食材一啲都唔hea! 好食😋仲額外送海鮮拼盤 成餐飯食得好盡興🥳_大部分食物(例如炸物 燒物 海鮮) 用QR code落單📱 上菜都好快手 新鮮👍🏻 另外餐廳都有self-serve corner 主要係丸,菜,麵類 值得⼀提佢有羽衣甘藍🥬即刻覺得打邊爐都好健康😜仲有! 雪櫃有好多壽司同各類甜品(雪糕, 雪條, 布甸, 奶凍, 泡夫) 真係乜都有😂 大家記得要留肚!_🍽環境個場幾新同好大 坐得舒服 環境熱鬧 雖然feel到餐廳好忙碌但侍應好好態度 上菜同收碟執枱都好快手 完全唔怕唔夠位放野食😎
🕖時段-星期五夜晚
▫️C4餐- 日本黑毛和牛 刺身海鮮火鍋盛宴
仲額外送海鮮拼盤 成餐飯食得好盡興🥳
🍽環境
2023-03-08 163 浏览
👫🏽~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~👫🏽【 勁多選擇既日式放題😋 】#beerpig旺角 #beerpig日本菜又黎到旺角搵食喇~相信今日介紹呢一間好多人都有食過😋而家經社交平台 訂座, 仲可以有半價優惠入到去發現今次旺角店新裝修之後,環境好乾淨衛生,座位都坐得舒服闊落左好多,員工都好親切,新環境 & 服務好,食都食得開心啲啦~—#🍻🍖 質素:🍱 150分鐘刺身海鮮火鍋盛宴 — C4 日本黑毛和牛Set呢個set包括左|刺身+壽司+海鮮+自選肉類+燒物+揚物+自助吧任食+清酒|呢個Set抵食之處就係食物款式多到數唔曬🤤除左普通任叫既食物之外,呢個set仲包括以下👇🏻🥩日本A4黑毛和牛、日本黑豚肉、澳洲M5和牛、牛肩胛、美國進口牛肉🦐海鮮拼盤、鮑魚🍻Asahi🍨 Haagen Dazs(任食)日本A4和牛同埋黑豚肉更加係必食既款式黎,各款海鮮同鮑魚都幾新鮮架!而家用QR code 點野食真係方便好多~可以點既野食種類多到眼都花埋,炸物、刺身、串燒、燒物、海鮮等任你揀,小編就推薦大家點比較受歡迎既炸饅頭點練奶,而刺身方面小編最中意珍寶帶子、三文魚、吞拿魚、甜蝦同希靈魚😋食落好新鮮呀除左

#beerpig旺角 #beerpig日本菜

#🍻🍖 質素:

呢個set包括左|刺身壽司+海鮮+自選肉類+燒物+揚物+自助吧任食+清酒|

🦐海鮮拼盤、鮑魚
🍻Asahi
🍨 Haagen Dazs(任食)

除左QR code落單,仲有個自助bar,可以拎啲丸類、菜類、麵、小食等等,比較少見既羽衣甘藍都有!
而雪櫃區就有各款壽司、多種甜品|啫哩、雪糕、Mochi、奶凍、泡夫、布甸、雪條|包羅萬有,小編咁多款甜品都係最中意Mocha雪糕😋食完一杯又一杯

🍻 #八幡屋涮涮鍋 🍖
📍 旺角彌敦道628號瓊華中心12樓

2023-03-07 185 浏览
今日同朋友去咗瓊華中心嘅呢間八幡屋涮涮鍋度食晚餐 好在有預先經社交平台訂位 非常之多優惠好抵食呀閒日夜晚嚟到都超級多人 證明冇揀錯喇我哋揀咗A4黑毛和牛 日本黑豚肉仲有額外嘅海鮮拼盤 重點推介梗係日本A4黑毛和牛 肉質紅潤 厚薄適中 而且油花分布好平均 淥幾秒就食得 非常新鮮牛肉味好濃郁海鮮拼盤都係另外一個重點推介 仲有大大隻嘅新鮮鮑魚 非常爽口好新鮮呀除此之外 仲有日式放題食品 包括刺身勁大粒嘅珍寶帶子 非常鮮甜炸物夠晒香脆 我最愛嘅就係炸饅頭外表脆卜卜入面非常鬆軟 點埋甜滋滋嘅煉奶 大人細路都啱食當然仲有丸同埋蔬菜可以自取 非常豐富最正就係asahi 同Haagen dazs都係任飲任食 回本話咁易

閒日夜晚嚟到都超級多人 證明冇揀錯喇

當然仲有丸同埋蔬菜可以自取 非常豐富