2023-04-17 84 浏览
和團隊一起邀請新來的經紀到附近火鍋店進行迎新午餐, 原來澳洲M5和牛在午市是買一送一的, 還有⏰3小時任飲任食呢。我們首先進食的刺身拼盤, 包有榮螺、🐟希靈魚、三文魚、珍寶帶子、赤蝦, 包羅萬有。同時有海鮮拼盤, 包有帆立貝、日本魷魚、海蝦、黃金螺!還有有不少選擇可以任食的火鍋配料, 包有豆腐、玉子、🦞龍蝦丸之類, 我們都是以壽喜燒去煑食, 包有澳洲M5和牛、美國進口牛肉和牛肩胛。買一送一, 還有3小時任飲任食的套餐, 確實很滿足。

買一送一, 還有3小時任飲任食的套餐, 確實很滿足。
今次和屋企人去到旺角既八幡屋涮涮鍋,餐廳位置方便,係瓊華中心,入到去空間寬敞,坐得舒服,私人空間好夠😸我地試一試「生蠔刺身海鮮火鍋之盛宴」既D4日本黑毛和牛餐🎊,呢個餐全日半價🙆‍♀️🙆‍♀️ 呢個餐會提供一次生蠔和A4和牛🎁之後仲有其他食物,炸物、串燒、火鍋配料任叫任食✨🥳❣️我地要左個骨膠原豬骨湯底🍲,豬骨夠濃,湯底好香好白🥹好滋潤🥩日本黑毛和牛A4賣相吸引,肉質細緻,油脂豐富,薄易煮,質素好 ,有牛肉味,有醇香,入口即化,好滋味!❣️🍣刺身拼盤有甜蝦、希靈魚、三文魚、帆立貝,螺肉,刺身份量多,種類多仲好新鮮美味,爽口鮮甜,好豐富既刺身🎊🍢炸物有好多款揀,例如炸饅頭、天婦羅、串燒有好多款揀例如虎蝦、多春魚等⋯⋯⛄️Haggen Dazs雪糕,有幾種款式揀,實有一款雪糕岩你✨而🍻Asashi 甘香清爽!好夾唔同種類既食物,解渴!餐廳嘅侍應服務非常之周到,整體態度有禮同有效率,值得一讚👏👏👏

2023-04-14 88 浏览
一個人去到波鞋街行下行下, 終於揀到一對合心水嘅波鞋啦;我好鍾意食辣🌶️, 一個人也可以好好享受一個辣嘅晚餐, 何況呢到嘅日本黑毛和牛A4套餐仲有半價•叫左個麻辣湯底嚟食日本A4黑毛和牛套餐, 有生蠔同埋鮑魚一齊加入辣湯底嚟食, 我一條氣食左4隻生蠔, 嘅香濃又夠辣, 食到滿頭大汗😅;仲叫左好多任食唔嬲既炸物, 不亦樂乎😁;尚好套餐兼有Asahi啤酒🍻可以解辣, 仲有Haggen Dazs雪糕🍧可以歎, 簡直係人生最高享受•下次嚟我要叫其他非辣湯底嚟享用食材嘅原有鮮味及肉味至得!
下次嚟我要叫其他非辣湯底嚟享用食材嘅原有鮮味及肉味至得!
終於放假😍又唔使帶口罩,可以食返令人開心既放題啦!!今日呢間係八幡屋涮涮鍋🍲🍲就係旺角彌敦道瓊華中心,叫左個D4嘅日本黑毛和牛套餐仲要係全日半價,任叫炸物,串燒,火鍋配料!!💕湯底:壽喜燒,散發出芳香,鹹味及甜味十分平衡,恰到好處,與和牛好襯💕💕鮑魚大大隻,勁鮮甜,真係可以食到飽🥰😋仲有海鮮拼盤,叫咗三文魚、赤蝦同吞拿魚刺身等等等!!又新鮮又睇得!!🤩日本黑毛A4和牛柔軟和豐富的味道!!牛味極重,口味軟嫩,油而不膩💕😋一啖一啖食就可以真係又鮮甜、軟嫩、多汁的口感!!牛肩胛🥩,牛味好濃厚!油脂豐富肉質偏硬、紮實,牛肉風味濃厚,中間帶一條筋,帶一些彈牙的口感😂金菇天婦羅都係幾好的新嘗試😮😮,炸到脆卜卜,好香口!今餐真係食到好飽😋😋下次黎到旺角推薦朋友食呢間💕
終於放假😍又唔使帶口罩,可以食返令人開心既放題啦!!

金菇天婦羅都係幾好的新嘗試😮😮,炸到脆卜卜,好香口!

今餐真係食到好飽😋😋下次黎到旺角推薦朋友食呢間💕
約咗朋友happy Friday食晚飯,大家都想慢慢食耐啲,於是就揀咗旺角瓊華中心呢間《八幡屋涮涮鍋》。去到竟然俾我哋見到叫呢個D4日本黑毛和牛套餐有得全日半價😍好高CP囉!刺身拼盤💖刺身拼盤質素真係唔錯,每一款刺身都非常新鮮,自己好鍾意食佢哋嘅三文魚,真係可以媲美過我喺出面食貴價壽司店嘅質素。生蠔💖生蠔都好正,估唔到咁大隻又肥美!焦糖菠蘿💖想食下甜甜地嘅嘢我就推介大家食呢個,酸酸甜甜菠蘿幾好味。燒麻吉串💖仲有呢個燒麻吉串,都幾好食🤤,燒到少少燶金黃色🫶🏻澳洲M5和牛💖當然唔少得呢個澳洲M5和牛,真係重頭戲!牛味超級濃郁,當然入口肉質都好嫩😛
刺身拼盤💖
生蠔💖
生蠔都好正,估唔到咁大隻又肥美!
焦糖菠蘿💖
想食下甜甜地嘅嘢我就推介大家食呢個,酸酸甜甜菠蘿幾好味。

燒麻吉串💖
仲有呢個燒麻吉串,都幾好食🤤,燒到少少燶金黃色🫶🏻
澳洲M5和牛💖
2023-04-10 134 浏览
八幡屋涮涮鍋做緊任食半價優惠!買一送一!好抵食ar!記得上網或者打電話去book位!我今次食既D4餐主打日本黑毛和牛,食足240分鐘可以慢慢食仲有鮮甜肥美生蠔,有我手掌咁大,超鮮甜!鮑魚刺身海鮮肉類等任點!自助區都有好多野食任夾熟食都有得揀,食到好飽又滿足!日本黑毛和牛認真同普通和牛唔同,無論油脂分佈同肉質都係一流,encore左好多碟回曬本😂仲有清酒梅酒任飲,飲飽食醉😂最後食埋哈根大師雪糕超滿足!

我今次食既D4餐主打日本黑毛和牛,食足240分鐘可以慢慢食

仲有鮮甜肥美生蠔,有我手掌咁大,超鮮甜!

鮑魚刺身海鮮肉類等任點!

自助區都有好多野食任夾

熟食都有得揀,食到好飽又滿足!

仲有清酒梅酒任飲,飲飽食醉😂

最後食埋哈根大師雪糕超滿足!
2023-03-30
2023-04-09 463 浏览
見到呢間OpenRice 好評好多就一心諗住黎試下 揀左C3 150分鐘澳洲M5和牛餐$418 加一 另外叫左個駌鴦湯底 沙嗲湯底 加 壽喜燒湯底頭盆比左啲海鮮同牛 啲牛既紋路睇落都知係普通貨色 碌左幾秒鐘已經拎返上黎食 啲肉質又鞋又un 個壽喜燒湯底又勁淡無咩咪咁心諗頭盆可能無比澳洲和牛 就落單叫兩碟黎試下再比次機會啦 點知佢將埋啲劣質/唔同版既牛撈埋當澳洲和牛比你 海鮮叫係頭盆新鮮少少 之後再叫既已經唔係比返個啲你 明顯係細隻啲又或者係其他品種 真係難食到一個點!千祈唔好比啲好評呃左入黎食!
見到呢間OpenRice 好評好多就一心諗住黎試下
揀左C3 150分鐘澳洲M5和牛餐$418 加一
另外叫左個駌鴦湯底 沙嗲湯底 加 壽喜燒湯底
頭盆比左啲海鮮同牛 啲牛既紋路睇落都知係普通貨色

心諗頭盆可能無比澳洲和牛 就落單叫兩碟黎試下再比次機會啦
點知佢將埋啲劣質/唔同版既牛撈埋當澳洲和牛比你

真係難食到一個點!
千祈唔好比啲好評呃左入黎食!
2023-04-03
2023-04-09 109 浏览
旺角👣 - 八幡屋涮涮鍋🥘旺角瓊華中心一向都好多餐廳選擇,今次揀左呢間位於12樓既八幡屋涮涮鍋,預先訂位可享有全單半價既優惠,一於食豪啲揀個最貴既日本黑毛和牛放題套餐啦😋🌟240分鐘生蠔刺身海鮮火鍋盛宴 - 日本黑毛和牛火鍋放題 ($898-$918/位)🌟🍣刺身▪️珍寶帶子▪️生蠔▪️赤蝦▪️希靈魚▪️赤貝 ▪榮螺 ▪三文魚 ▪吞拿魚揀好左邊款放題套餐之後叫返round刺身做頭盤先,三文魚超肥美,帶子厚肉又鮮甜,貝類刺身又夠彈牙,正🥰♨海鮮▪️鮑魚 ▪️帆立貝▪️海蝦▪️海蜆▪️蟶子▪️黃金螺海鮮都相當新鮮,個人特別推介必點帆立貝、蟶子、海蝦同海蜆🥰貝類海鮮處理得好乾淨,鮑魚厚肉又夠彈牙,正🤩♨️火鍋配料▪️日本A4黑毛和牛 ▪️澳洲M5和牛▪️美國進口牛肉▪️牛肩胛 ▪️豚腩片 ▪️黑豚肉海鮮都已經咁高質,其他火鍋配料當然要叫多幾碟牛啦,黑毛和牛紋路好靚🥰淥一陣好快就食得😋牛肉類超高質可以瘋狂encore,入口即溶超正💯🥤飲品飲品方面都好多選擇,除左罐裝汽水之外,仲有紙包飲品同樽裝特飲,讚👍🏼🍨甜品最後當然要留肚食埋甜品先走啦,有杯裝雪糕、韓國雪條同甜品櫃比你慢慢揀,大滿足💯📍 旺角彌敦道628號瓊華中心12樓#香港
旺角👣 - 八幡屋涮涮鍋🥘

♨️火鍋配料

🥤飲品

🍨甜品

📍 旺角彌敦道628號瓊華中心12樓

#香港美食 #平民美食 #旺角 #旺角美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #放題 #火鍋放題 #八幡屋涮涮鍋
2023-03-29
2023-04-05 107 浏览
係旺角買完野,突然想打邊爐,又唔想食好多地方都有嘅連鎖店,見openrice幾多正評,決定同老公試呢間~可能太早,入到去未見太多人,可以坐卡位~入到去先知用社交平台訂座有半價優惠,蠢左!仲可以升級四小時,不過我就食唔到咁耐啦😂我地揀左日本黑毛和牛餐,包埋日本黑豚,鮑魚,呢個餐仲包Asahi啤酒同Haagen Dazs,正吖👍🏻其實出面仲有雪糕拎~奶凍,泡夫,雪條等等!仲有壽司,不過我就冇食啦!仲有炸物串燒等,都係用code落單~最正係有刺新,我最鍾意佢個珍寶帶子~講番主角牛肉,睇你都樣已經覺得正,食落好香,我鍾意佢個咬口,唔可以食得太多我嘅我破戒食左好多塊呢~估唔到原來唔係連鎖舖都好食!

C4日本黑毛和牛餐

C4日本黑毛和牛餐
2023-04-04 79 浏览
有兩個買家昨日由澳洲🇦🇺來到香港🇭🇰總公司開會議, 知道在旺角瓊華中心的((八幡屋涮涮鍋))有澳洲M5和牛, 晚上買一送一, 於是由助理預早訂定座位, 昨晚帶了他們去晚餐;由於他們表示除了喜歡吃澳洲M5和牛之外, 也喜歡吃日本食品, 是故落單要了一盤((刺身拼盤)), 食後他們都不約而同地說刺身拼盤的赤蝦和三文魚...等同樣很新鮮甜美;😋繼而以((骨膠原豬骨湯))為湯底, 將澳洲M5和牛和((海鮮拼盤))放進去, 那些海蝦、蟶子、日本魷魚...等, 都吃得津津有味。🤤吃畢他們都盛讚這裡的澳洲M5和牛, 可以媲美澳洲本地的和牛, 很高興吃到價廉物美的澳洲本地和牛。🤩🥳

2023-04-04 85 浏览
好耐冇約姊妹食飯啦,近近地去咗旺角接佢收工,之後就一齊食呢一間八幡屋涮涮鍋。我哋兩個都決定揀呢個D4日本黑毛和牛套餐,餐廳仲做緊全日半價,可以幫下我哋慳錢😆生蠔🦪肥美又大隻!海鮮拼盤🌊全部都好新鮮,味道亦夠晒鮮甜。炸薯角✌🏻香脆炸好嘅小食,我最鍾意有口感嘅薯角再點茄汁。章魚小丸子🧆估唔到連章魚小丸子都有,粉漿唔厚仲有章魚🐙好足料。壽喜燒😋湯底咁多選擇,但係我都係最鍾意原始嘅湯底,當然就係呢個簡簡單單又好味嘅壽喜燒🤤
生蠔🦪肥美又大隻!
海鮮拼盤🌊全部都好新鮮,味道亦夠晒鮮甜。
炸薯角✌🏻香脆炸好嘅小食,我最鍾意有口感嘅薯角再點茄汁。

太耐冇打邊爐,喺旺角嘅話都有好多選擇,但我哋都係依然覺得呢間八幡屋涮涮鍋係最好食。中午時段叫佢哋個個C3 套餐可以有得3小時任飲任食,仲有得買一送一!即係兩個人食,淨係比一個人價錢,抵到呢🥳唔知你哋鍾意打邊爐用咩湯底?但本身麻麻哋食得辣嘅,我一定係必要呢個壽喜燒!甜甜地嘅味道真係好好食。平時都好鍾意食海鮮嘅,好彩有呢個海鮮拼盤!入面嘅海鮮種類唔算好多,但勝在款款都好新鮮!唔夠多都唔緊要,可以自己額外再叫其他又唔食嘅海鮮,海蝦is the best😛除咗海鮮新鮮之外,仲有啲肉都好得喎!最掂嘅一定係澳洲M5和牛😋,牛肉嘅顏色好鮮艷,加上牛味好濃郁,配壽喜燒湯底就正啊。
2023-04-03 80 浏览
今日留意到呢間位於旺角彌敦道瓊華中心12樓的八幡屋涮涮鍋,見到中午3小時任飲任食,仲要買一送一!我即刻同男友去食!我哋叫咗C3 澳洲m5和牛餐,一啖真係又鮮甜、軟嫩、多汁的口感!!脂肪比例不及日本和牛高,不過肉味更濃郁😋😍😍湯底都有多款選擇!我就點左壽喜燒,肉汁同壽喜燒嘅味道係倍增快樂😍😍!!刺身有三文魚、甜蝦同螺片,啖啖優質鮮味,美食的質感💖💖😍😍整體刺身夠光澤,有口感,入口鮮甜,非常好 !菇夠爽口,牛肉煙韌多汁,令人食到冇停口🤩🤩牛肉卷每邊都燒得金黃,塗上醬汁更加好味!!🔥🔥🔥🥹最後就要推薦佢嘅海鮮拼盤!!好多野可以揀,我就食咗有帆立貝、黃金螺、墨魚等等都好正好好味好yummy 🤩好多飲品揀,啤酒super清爽口感,未諗過呢度會有💕💕😂呢餐好開心💕好推薦
拍拖紀念日。我哋來到旺角嘅涮涮鍋食晚餐- 八幡屋涮涮鍋,都好大間,坐低後覺得座位舒適、環境都幾舒服🍣刺身拼盤,一眼睇落都幾豐富三文魚吞拿魚螺肉刺身等等🤩💖💖刺身都好新鮮海鮮拼盤有海蝦🦐🦐、蟶子、日本魷魚🦑🦑,好豐富我好推薦呢個湯底骨膠原豬骨湯底!!含豐富骨膠原,有助美顏,清清甜甜,又滋潤!!🐖🐖🐖💕C3澳洲m5和牛套餐🥩🥩!脂肪交雜呈大理石花紋狀。肉質細嫩,脂肪含量較高,口感香甜多汁😋😋口感十分細嫩,最重要係乜?可以食到飽呀🤤豚腩片,外表肥美霜降較勻稱,口感柔嫩,一咬落肉汁香甜四溢,肉味之香濃絕非一般貨色,讚🤤最後一提,記住只要網上預早訂位,就可以享受晚市優惠買一送一!!🔥極度推薦呢間
海鮮拼盤有海蝦🦐🦐、蟶子、日本魷魚🦑🦑,好豐富

2023-03-29 171 浏览
得知吃火鍋也有買一送一,就決定去試試看啦。這次去了位於瓊華中心的樓上店,裝修簡約環境舒適☺️。平日去價格會便宜一點,有數款套餐選擇,想吃得豐富點就選擇多食物的套餐🙈-▪︎澳洲M5和牛套餐 HKD$418套餐包括五款指定肉肉,另有多款刺身、海鮮、炸物等等,是以掃碼下單方式點菜的。自助區有飲品、火鍋配料、壽司、甜品及雪糕等等。-湯底有九款選擇,這次點了日式壽喜燒湯底。湯底的味道很香,味道咸咸甜甜的。想吃得鮮味一點,會到醬油區,取辣椒豉油配炸蒜,這組合提升了肉肉的鮮味🤩。-這幾款肉肉色澤紅潤,紋理分明肥瘦均勻。放進火鍋裡很快熟透,肉質爽口嫰滑。刺身和海鮮用料新鮮,也是回本之選,可以點多一點吃😎。炸物的口感也可以的,但一定要趁熱吃,因為口感是較好的。-

▪︎澳洲M5和牛套餐 HKD$418
套餐包括五款指定肉肉,另有多款刺身、海鮮、炸物等等,是以掃碼下單方式點菜的。自助區有飲品、火鍋配料、壽司甜品及雪糕等等。

刺身和海鮮用料新鮮,也是回本之選,可以點多一點吃😎。

炸物的口感也可以的,但一定要趁熱吃,因為口感是較好的。

2023-03-22
午餐