2004-06-24 28 浏览
元綠和元氣gei質素差唔多,但係元氣抵食好多.....例如劍魚腩sushi元綠$18元氣$14.元綠供應gei拉麵烏冬甚至一o的抄和民的菜式全部都好港式、一般質素...感覺無元氣咁好...
元綠和元氣gei質素差唔多,但係元氣抵食好多.....
例如劍魚腩sushi元綠$18元氣$14.
2004-06-01 20 浏览
今次想講下明太子沙律sushi,熟蝦三只,不太好吃,但幅photo都可騙人.
2004-05-10 6 浏览
比起同類的迴轉店,元氣的魚生比較新鮮。但係我覺得壽司都係那種'細舊魚大舊飯'的,價錢現在仲平宜過元綠,好抵食。三文魚頭湯、元氣卷和只是$25的海胆壽司是推介。
三文魚頭湯、元氣卷和只是$25的海胆壽司是推介。
2004-04-20 8 浏览
正宗壽司唔會好大舊ga ja~淨得元氣先係大舊刺身細舊飯同埋個軟殼蟹都正!!
正宗壽司唔會好大舊ga ja~淨得元氣先係大舊刺身細舊飯
同埋個軟殼蟹都正!!
2004-04-04 3 浏览
係啊..我都好中意佢個三文魚頭湯,好多時黎食都會叫,好鮮甜,又有好多魚頭肉~~好味
(非会员)
2004-04-04 12 浏览
我發覺沙田元氣壽司同其他分店好唔同搵人叫野基本上一定會叫到同埋d人又成日keep 住笑, 好有親切感
我發覺沙田元氣壽司同其他分店好唔同
搵人叫野基本上一定會叫到
同埋d人又成日keep 住笑, 好有親切感
2004-02-09 5 浏览
我覺得葵芳新都會分店Manage 得好好. Sushi Belt 永遠唔會有吉位. 安排各款壽司定時間上belt; 條belt上都唔會有d過耐及較樣衰的壽司. 侍應做野好快手又醒目. 四眼姐姐應記一功~!!仲有呀. 我近排發現原來三文魚頭湯好好味咖. 唔"腥"又夠"融". 天寒地凍飲. 好正呀~!!
2004-02-08 9 浏览
基本上佢既新推介每況愈下,最新既幾款壽司都麻麻,不過其他都保持水準,只係想多d款揀下囉~
2004-02-08 7 浏览
星期四去食dinner, 因為趕住睇八點場,所以六點半就去左食飯..無乜人排隊,..每次都會飲佢個湯..果日係三文魚頭湯,我既至愛~~好鮮甜(好似間間d 味唔同咁..金鐘果間就做得無咁好),仲有好多肉食,仲有另一至愛波士頓卷,好有cheese味,勁正~~元氣卷都幾好食,友人叫了熟蝦壽司,我就唔係太中意..無食度,仲有軟殼"hai"手卷..都好好味~~~
2003-12-31 7 浏览
今次叫外賣, 有種package含有我無食過的sushi,有两件粉紅色的物體,唔知是什麼,食落原來是吞拿魚, 個賣相好唔得,口感一般,但其他都保持水準.
2003-09-24 1 浏览
一向都是多吃sushi, 好少吃卷, 今次試下, 就發現正o野.波士頓卷相當好吃, 尤其是入面的芝士, 口感好一流. 手卷也好吃, 軟殼蟹脆卜卜, 好好味.好開心發現新大陸.
好開心發現新大陸.
2003-08-22 20 浏览
再食這裏的sushi, 好似正O左喎, 的飯無咁散, 的味都好夠, 不過就是細件的, 的三文魚都好好味, 或者海胆墨魚都好味. 不過唔好太晚去, 有次去到, 食的劍魚好乾好似放了很久咁.
不過唔好太晚去, 有次去到, 食的劍魚好乾好似放了很久咁.
2003-07-10 13 浏览
這間元氣都算幾大, 而且都好多人, 三個人lunch都無迴轉位坐.壽司的價錢都ok抵, 不過size就細少少, 吃完一件都唔覺食o左, 而且的飯比較散, 好難夾.不過味道的確好正, 好夠味, 我喜歡北寄貝沙律壽司, 好香好彈牙, 墨魚壽司也好, 口感特別, 有點膠膠的, 好好味.杯茶的色好綠, 一入口就失望, 唔夠茶味.
杯茶的色好綠, 一入口就失望, 唔夠茶味.