2019-05-12 598 浏览
呢間野服務態度極差,店員定老細原來係唔想做咁款,諗住母親節食過雞煲,點知換來一肚火。本人有禮貌地問唔該我想買個雞煲外賣,但店員/老闆一句唔得閒呀就走左去,而且面口語氣都勁差,即時冇幫襯即走!我想講你自己一腳踢好忙我明白,但係唔洗咁樣對客下嘛!D食物好唔好食我唔知,我淨係知態度咁差唔會有人想幫襯!
2019-05-12
2019-01-06 1011 浏览
呢間餐廳完全係食態度,唔係食雞煲,又要受氣,叫乜無乜,職員態度極差,等既時間同食物都極耐, 連清潔同收杯碟都好似唔想撈呀。完全唔值得下次再去食。老闆好似想同人開拖甘既款
2018-12-04 1288 浏览
雞件數量都唔小重點在醬汁好好味 叫左小辣 岩哂之後用黎打邊爐!菜都夠新鮮魚皮香脆無漏氣硬身既感覺點埋濃濃系雞煲汁一流!食到唔停口 叫完又再叫佢既配菜選擇都唔小 叫左蕃茄 芝士腸 芝心丸 東姑 芋絲響鈴 魚腐 魚片頭特別值得一提系墨魚滑 好彈牙 香墨魚味 叫左成3轉墨魚滑!佢會配送一款招小食 我就選左皮蛋雖然汁個方面個人認為無咩特別但系皮蛋夠靚唔會有鹼水味既仲有肉類掛住食無影相有肥牛 羊肉片 鯇魚腩必叫既系滑牛肉真系滾左幾耐都仲系咁滑口 又大塊同朋友叫左成4轉滑牛 食到唔停口🤣佢仲有飲料提供 只系選擇唔太多
雞件數量都唔小
重點在醬汁好好味 叫左小辣
岩哂之後用黎打邊爐!

菜都夠新鮮

魚皮香脆無漏氣硬身既感覺
點埋濃濃系雞煲汁一流!食到唔停口 叫完又再叫

佢既配菜選擇都唔小
叫左蕃茄 芝士腸 芝心丸 東姑 芋絲
響鈴 魚腐 魚片頭
特別值得一提系墨魚滑 好彈牙 香墨魚味 叫左成3轉墨魚滑!

佢會配送一款招小食 我就選左皮蛋

真系滾左幾耐都仲系咁滑口 又大塊
同朋友叫左成4轉滑牛 食到唔停口🤣
佢仲有飲料提供 只系選擇唔太多
2018-10-08 1137 浏览
今晚試下呢間任食雞煲,仲有任飲,除咗雞煲,其實仲有多款湯底任選,火鍋配料亦有很多款選擇,會送一碟涼茶、尖椒皮蛋個汁味道一流,而個雞煲D雞好滑好入味,再加錢叫咗碟安格斯手切牛肉,有肉味同好滑。
2018-08-08 1124 浏览
又係唔知食咩既時候就係樓下揀一間野黎食喇😂見到有雞煲任食價錢又唔係好貴🙊就去試下喇叫左個醉雞煲估唔到小店都會咁有心機先滾起湯之後再落雞最後先落酒估唔到會續步慢慢整酒味超級香囉😍不過醉雞要加$20但都非常值得D雞超級滑!仲要可以再加雞!$168一個人!抵到爆炸仲有其他野可以叫自己睇有咩食啦😂太多打唔曬但一定要叫生根!因為佢會吸左醉雞湯味會好香!如果唔係怕肥我一定會食好多😂但我唔敢其他野食都不過不失野飲都任飲嫁總個平靚正❤️屯門友不防一試
又係唔知食咩既時候

估唔到會續步慢慢整
酒味超級香囉😍
不過醉雞要加$20
但都非常值得
D雞超級滑!仲要可以再加雞!
$168一個人!
抵到爆炸
仲有其他野可以叫

自己睇有咩食啦😂太多打唔曬
但一定要叫生根!
因為佢會吸左醉雞湯味

野飲都任飲嫁
總個平靚正❤️
屯門友不防一試
2018-06-09 889 浏览
之前想係屯門搵任食雞煲都唔係好見有,今次就試下喱間佳記。平日都係$158一位,而且唔洗加一,真係幾抵食下。任食既野食都算齊,最重要既響鈴同稻底烏冬都會有,亦可以加錢點比較貴既食材。唯獨彈一彈既係個肥牛,真係麻麻地,最好加錢嗌貴d個隻最重要係佢無限加雞!喱個真係好吸引,而且d雞件算係多肉,正!食雞煲前可以點手拍青瓜/尖椒皮蛋,好似x仔米線個個咁,好味!

唯獨彈一彈既係個肥牛,真係麻麻地,最好加錢嗌貴d個隻

雞煲前可以點手拍青瓜/尖椒皮蛋,好似x仔米線個個咁,好味!

尖椒皮蛋
2018-06-06
尖椒皮蛋
2018-03-10 712 浏览
特登由荃灣入離食,服務態度好好,仼飲仼食好抵,有啤酒有茶。雞煲汁係好好食!羊牛都幾新鮮,位就小左d,不過168好抵食。食材種類好多,不過佢醬得豉油同辣椒,有蒜末會好d。雞好新鮮,佢有豬手雞煲,都幾多豬手。

2018-03-10
2017-11-10 951 浏览
今次同班fd叫佢D外賣到會試下D質數會係點,我地一共5個人食,啱啱好食曬,食完之後原來發覺同堂食無分别,一樣咁正,下次同班fd開P又多個選擇,希望佳記會一路keep住D水準

2017-11-10
30 分钟 (外卖送餐)
2017-08-03 1031 浏览
屯門而家有好多間用雞煲做招牌菜吸引食客,朋友好熱愛到處試食雞煲,呢間算係比較新淨,可惜座位較迫,個人比較注重用餐環境,人多會很嘈吵,但朋友堅持想試也就將就一下了,這次我們一行四人,也不是大胃皇,未能將餐牌上所有食物都一試,除了雞煲還叫了幾樣特式食物,我沒有負責拍照也忘了另外幾碟的菜名,其中幾款都有其他食評講過,先講雞煲,味道尚算合格但沒有很突出,其他幾款小菜就個人而言沒有特別覺得非吃不可留下深刻印象,只可說合格但性格比不高,下次除非順路經過,否則應該唔會考慮再來,可能是由於本人特別鍾情另一間雞煲的菜式,未有被這間取代吧!
2017-07-19 777 浏览
呢間岩岩開既時候已經成日黎食,無論雞煲或者叫餸食飯都好有水準,但之前食真係有D貴,果區實左太多好野食,可能平日少d生意,所以之後改做任食雞煲,但個人黎講,如果食開辣既,可以叫大辣,因為大辣我都係覺得唔係好辣,唔食辣微辣已經食唔到有辣味,雖然辣味唔夠,但佢個汁真係好味,食材又新鮮,嚮零真係無得頂而佢送既兩個餐前小食,椒皮旦同埋拍青瓜亦都係我必叫之選,佢仲有一個叫豬手雞煲,個人黎講食太多會有d漏,所以叫招牌已經ok喇

2017-05-14 582 浏览
豬手雞煲 幾好味 ,,唔錯唔錯價錢合理唔算貴 ,,抵食😁😁😁 服務態度都幾好 ,不過地方的咗少少 又任食 ,,最緊要個雞煲汁 ,,好好味,, 如果可以 闊啲嘅話 咁就實在太好喇豬手雞煲 幾好味 ,,唔錯唔錯價錢合理唔算貴 ,,抵食😁😁😁 服務態度都幾好 ,不過地方的咗少少 又任食 ,,最緊要個雞煲汁 ,,好好味,, 如果可以 闊啲嘅話 咁就實在太好喇:wow豬手雞煲 幾好味 ,,唔錯唔錯價錢合理唔算貴 ,,抵食😁😁😁 服務態度都幾好 ,不過地方的咗少少 又任食 ,,最緊要個雞煲汁 ,,好好味,, 如果可以 闊啲嘅話 咁就實在太好喇
:wow
  • 豬手雞煲
2017-05-06 563 浏览
最近呢間野轉左營,由遂件計落 order 到變左任食,價錢 depends on 入座時間同係唔係紅日,平均每人150到啦。雞的份量唔係話好多,不過好夠惹味!雞肉唔算好滑,同埋係偏多骨既。可能佢d雞係比較 un瘦類型吧 😂😂。我最鐘意既係,佢好多配料,洋蔥同芫茜好多,因為我係芫茜愛好者,所以覺得好正!雞煲個湯好夠濃,唔會話好稀。不過食食下好易會口渴。環境上坐得比較逼,因為佢間鋪都細。有時坐滿人打雞煲時,會有d d焗。
平均每人150到啦。

雞的份量唔係話好多,不過好夠惹味!

雞煲個湯好夠濃,唔會話好稀。
不過食食下好易會口渴。

2016-11-26 1175 浏览
去完迪士尼樂園,同家姐搭車返屯門同媽咪食飯,姐夫介紹呢間小廚!門面細,桌椅好迫,每張枱有一個電磁爐!食火鍋為主!小菜款式唔算多!幾有特色!去到剛好有張6人枱比我哋!所有食物都在點餐紙!蒜泥白肉($32)好多蒜茸!醬汁醋嘅酸甜,不過肉片好嚡,醬汁出色過豬肉片!佳記豬腳仔($58)口痛,食唔到!媽媽話幾入味彈牙!冰鎮咕嚕肉($88)呢款菜色在新加坡食過,呢度做得仲好味!咕嚕肉外脆內軟,又有肉汁,酸甜醬味道剛好!酸酸甜甜咁!好味!重慶辣子雞(半隻)($118)呢個賣相以為好辣,原來好微辣(無叫小辣),無麻嘅感覺!雞肉斬得好細件!醃得入味,炒得香口!清晒!清炒唐生菜($48)唐生菜炒得爽脆嫩綠!簡簡單單都好味!蛋白瑤柱炒飯($118)一個有柄碗!價錢唔平份量夠!蛋白瑤柱落足料!飯粒炒得略濕!味道鹹香好味!黃金豆腐($58)呢個菜以為漏單!加單嘅炒飯都到咗都未見到!問店員話出緊,豆腐金黃色蜂巢面,炸得香脆!好嫩滑!不過味道唔夠,既然黃金,應該有鹹蛋黃味!香脆但無味!店員好爽好勤快,唔廢話嗰種!走道好迫!出入都要讓位!屯門來講!呢間小廚餸菜有啲特色,幾好味!
佳記豬腳仔($58)口痛,食唔到!媽媽話幾入味彈牙!
清炒唐生菜($48)唐生菜炒得爽脆嫩綠!簡簡單單都好味!

店員好爽好勤快,唔廢話嗰種!走道好迫!出入都要讓位!

屯門來講!呢間小廚餸菜有啲特色,幾好味!
2016-11-13
2016-03-10 692 浏览
叫過小辣/中辣, 小辣合我口味, 雞煲不太油, 又唔咸, 雞件不太肥,  算啖啖肉, (食過有D 食肆, 骨多肉少...)最中意叫田雞, 師傅新鮮劏, D 田雞仲郁下郁下好過癮!!果度環境幾乾淨, 10點後半價, 半隻雞才68, 好抵啊~~

最中意叫田雞, 師傅新鮮劏, D 田雞仲郁下郁下好過癮!!