兩人聚餐有時都會想瘋狂食下,邊狂食邊傾計真係大快人心🤣今次下午近近地去左虹橋食雞煲放題,午市1200至1600,只係$148/位,唔洗加一,入座起計任飲任食120分鐘,真係好抵食😋仲要食材樣樣都好新鮮,就算唔係大胃王,隨便食一round都已經回本😘咁抵既價錢咁高既質素既任食雞煲真係值得食ar😍為食餐單: 雞煲火鍋午市120分鐘任飲任食放題🥘 $148/位尖椒皮蛋🥚靚皮蛋加上醬料,好開胃又好食😁胡椒豬肚雞煲🥘好多豬肚同新鮮雞係煲度,煲得好香好惹味,食得出係用新鮮雞唔係冰鮮雞,淨係食依個雞煲已經好好味美國雪花肥牛🥩雪花肥牛肥瘦均勻,唔會太肥或太瘦,淥一淥起食好香😉西班牙黑毛豬🥩黑毛豬肉質厚又有質素,正😆黑草羊肉片🥩一d都唔會羶,反而食到好香羊肉味,實實既羊肉I like豬頸肉🥩好爽好香豬頸肉,又有口感又滋味🥰鮮滑雞片好滑既雞件,同雞煲既雞一樣咁正,雞件仲要係無骨,啖啖肉😙豬粉腸🥓第一次食豬粉腸,一咬好爽,內裏有d綿綿的,感覺唔錯😝金錢肚好爽好正既金錢肚😋鵝腸🥓超爽滑,鵝腸雖然幼幼,但好好咬好好味🙂鮮滑牛🥩牛肉好新鮮好多肉汁😘日本蟹棒🦀甜甜香香既蟹柳打邊爐我次次都叫☺炙燒芝心丸🍢一咬爆開芝士

為食餐單:
雞煲火鍋午市120分鐘任飲任食放題🥘 $148/位
尖椒皮蛋🥚

靚皮蛋加上醬料,好開胃又好食😁

胡椒豬肚雞煲🥘

美國雪花肥牛🥩
雪花肥牛肥瘦均勻,唔會太肥或太瘦,淥一淥起食好香😉

西班牙黑毛豬🥩
黑毛豬肉質厚又有質素,正😆

黑草羊肉片🥩
一d都唔會羶,反而食到好香羊肉味,實實既羊肉I like

豬頸肉🥩
好爽好香豬頸肉,又有口感又滋味🥰

鮮滑雞片

好滑既雞件,同雞煲既雞一樣咁正,雞件仲要係無骨,啖啖肉😙

豬粉腸🥓
第一次食豬粉腸,一咬好爽,內裏有d綿綿的,感覺唔錯😝

金錢肚

好爽好正既金錢肚😋

鵝腸🥓
超爽滑,鵝腸雖然幼幼,但好好咬好好味🙂

鮮滑牛🥩
牛肉好新鮮好多肉汁😘

日本蟹棒🦀
甜甜香香既蟹柳打邊爐我次次都叫☺

炙燒芝心丸🍢
一咬爆開芝士流曬出黎,超愛芝士味😄

鮮蝦雪吞🦐
蝦好大隻,雲吞包得好靚😚

韮菜餃🥟
滿滿韮菜既餃子,可以食好多隻😋

手打墨魚滑🦑

落足墨魚料,食落好彈口仲有粒粒墨魚添😝

蜂巢豆腐🧈
豆腐浸入雞煲既湯,同汁一齊食好香🥰

響鈴🧆
淥左3秒食既響鈴,仲有少少脆剛剛好😋

金菇🍄
金菇好爽🥰

椰子汁🥛

好喜歡依度有椰子汁飲,好香濃椰子味又唔會太甜,身為椰子迷,為依餐雞煲再加分🥥
  • 胡椒豬肚雞煲
2020-09-26 33 浏览
佳記雞煲任飲任食,聽到已經好吸引啦⋯⋯雞煲仲要無限任加,鐘意食雞煲嘅我更係唔會錯過😬今次選擇左微辣,食下食下都好辣下😂個煲整的非常嘢味。火鍋配料選擇都好多,美國雪花肥牛、西班牙黑毛豬必點架啦⋯⋯最重要有我最鐘意嘅豬大腸,仲要一d肥膏都冇,堅好食😋必點的😂😂😂還有好多其他選擇,蔬菜類都好新鮮,仲有尾尾一定要落的烏冬入晒味冇得頂,一d都唔hea佢係日本稻庭烏冬。任飲選擇都好多款,有甜有唔甜嘅,自己鐘意啦⋯⋯

任飲選擇都好多款,有甜有唔甜嘅,自己鐘意啦⋯⋯
2020-09-25
2020-09-21 38 浏览
限聚令終於完結,老爸的邊爐癮如滔滔江水連綿不絕咁湧出來,在云云火鍋食館中,今日既主角佳記雞煲小廚總是會脫穎而出。佳記位於屯門新墟景峰花園附近,離景峰輕鐵站1分鐘路程,住大西北既我真係異常就腳。流著口水的老豆一到步,二話不說先來一個佳記招牌雞煲。先說一說餐廳的模式,是任食120分鐘計,如果入座食客4位或以下,則附送一個火鍋和一客涼伴小食,5位或以上則可享兩個火鍋加兩客涼伴小食。我們剛剛是四人,只有一個雞煲,號稱大胃家族的我們,一個雞煲又怎能滿足?大家放千萬個心,這個雞煲並非一般既雞煲,而係可以『無限加雞』。其實小編一般對雞煲既期望不高,唯獨是佳記,佢做的雞在入鍋前的事前功夫做得很足,沒有雪味不說,其醃制調味亦有一手,最重要是因為佢提供無限加雞服務,所以食客好難會食到一些醃到『過晒龍』的雞,簡單D,夠新鮮!而且另一個特別之處是,其雞煲的汁是比較多的,而且非常惹味,所以在吃雞煲時亦可以先叫一些較索汁的火鍋佐料入去煮。我們是佳記的常客,所以在叫雞...煲前已經另外叫了豬大腸,豬肚,鵝腸,豬皮,柏葉,好讓把雞放進胃裡後,先來一窩惹味一品煲,又是一番風味!吃過自制一品雞煲後,加湯時老爸已經在點火鍋

吃過自制一品雞煲後,加湯時老爸已經在點火鍋配料。作為大胃王加食肉『瘦』的我們,除了火鍋配料任食的雪花肥牛外,更另付費叫了一碟手切安格斯肥牛。這碟『手切安格斯肥牛』肉味非常濃,雪花分佈平均而且非常飽滿,雖然未到日本和牛入口即溶的高度,但也是美味非常。客如輪轉是佳記的特點,亦即是意味著,其食材都非常新鮮。非常榮幸地老爸把最尾一客鮮蝦雲吞都叫了,否則想食又要等下一次,老闆說這些餃子都是每天新鮮包的,OMG!同埋又值得一提既係佢既手打墨魚滑,除了市面上的滑身外,老闆另加入剁碎了的墨魚粒,非常之彈牙爽口滑,而且更有一份任食雞煲好難食倒的 — 心機。

120分鐘好快過,邊爐癮亦都得到大滿足。我想特別推介其任飲系列類,除了一般汽水外,更有鑵裝鮮椰子汁提供,這亦是一般放題類餐廳比較小見的,埋單承惠位位168免加一 (另手切安格斯亦只是加168元),平靚正這三個字,除了在街頭騙案出現外,佳記亦都幫到你!
2020-09-12
今日收工好肚餓 又諗唔到食咩🥺都search到呢間雞煲任食 😍😍 食完雞又可以打邊爐 啱晒而家呢個唔想諗食咩既moment 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ 我同男朋友叫咗佳記招牌雞煲小辣😍 雞煲入面有好多配菜( 冬菇 青椒 洋蔥 ...) 雞肉非常之入味 啲汁超級濃郁 係我食過數一數二好味既雞煲 食完啲雞仲可以無限加雞不過我哋就留肚打邊爐😍我哋食完啲雞就叫職員幫手加湯,順帶一提職會都好Nice打邊爐配菜我哋就叫咗美國雪花肥牛黑草羊肉片鵝腸鯇魚片腩梅林午餐肉牛丸油麥菜飲品同埋調味料可以喺外面任攞😍 菊花蜜配打邊爐 係怕熱氣嘅人必選食得多野既朋友一定要來試!Ps 可以外賣自取
我同男朋友叫咗佳記招牌雞煲小辣😍
我哋食完啲雞就叫職員幫手加湯,順帶一提職會都好Nice
打邊爐配菜我哋就叫咗

美國雪花肥牛
黑草羊肉片
鵝腸
鯇魚片腩
梅林午餐肉
牛丸
油麥菜

食得多野既朋友一定要來試!
Ps 可以外賣自取
2020-09-14 18 浏览
值到爆既雞煲,我都係度食到可不停加雞而且有不同種類。再嚟,就係雞煲!!有不同辣度可以選擇。不過我唔太食得辣就揀咗微辣。收費項目我哋就冇了選擇到因為本身包個啲好新鮮同好好味道重點!!我既建議就係雞煲見到啲雞一滾左就要熄爐。咁樣肉質先係會最新鮮因為你不停煲滾左啲肉質就會老雖然係話任食但佢哋製作都好用心,因為佢哋嘅牛肉係會捲起除咗。賣相會比一般嘅吸引之外,從中可以見到牛肉嘅新鮮程度。首先,姐姐會主動比豉油或者調味料我哋,我哋可以”混醬”最吸引的係有涼伴小食-開胃小菜手拍青瓜。酸酸甜甜味道不會太酸同爽口。再嚟,就係雞煲!!有不同辣度可以選擇。不過我唔太食得辣就揀咗微辣。收費項目我哋就冇了選擇到因為本身包個啲好新鮮同好好味道重點!!我既建議就係雞煲見到啲雞一滾左就要熄爐。咁樣肉質先係會最新鮮因為你不停煲滾左啲肉質就會老雖然係話任食但佢哋製作都好用心,因為佢哋嘅牛肉係會捲起除咗。賣相會比一般嘅吸引之外,從中可以見到牛肉嘅新鮮程度。仲有啊其他食店一定會有+1但係佢冇🤫🤫🤫所以係非常超值製作用心食客感受到好好味道
值到爆既雞煲,我都係度食到
可不停加雞而且有不同種類。

再嚟,就係雞煲!!

因為你不停煲滾左啲肉質就會老

再嚟,就係雞煲!!

因為你不停煲滾左啲肉質就會老

仲有啊其他食店一定會有+1但係佢冇🤫🤫🤫所以係非常超值

製作用心食客感受到好好味道
2020-09-10
2020-09-11 19 浏览
特色雞煲呢個雞煲既雞件非常之滑雖然佢唔係用花椒八角去爆香佢但明顯呢係經過大廚特登嘅調味令到雞件入曬味 ,呢個雞煲有得揀大中小辣 我哋嗌左個小辣,味道已經好夠濃!❤️值得一提嘅係呢個係無限添食雞煲我哋最後都嗌左多round雞件價錢非常抵!性價比高至於火鍋嘅配料好新鮮每次落單呢都會跟返你枱嘅人數佢上返相宜份量嘅配料,盡量都避免浪費值得一試嘅係佢嘅鮮蝦雲吞 ,淡淡的鹼水味包住新鮮嘅蝦粒,好新鮮仲有墨魚滑,碌落去口感彈牙,好香!
特色雞煲

呢個雞煲既雞件非常之滑
雖然佢唔係用花椒八角去爆香佢
我哋嗌左個小辣,味道已經好夠濃!❤️

值得一提嘅係呢個係無限添食雞煲
我哋最後都嗌左多round雞件
價錢非常抵!性價比高

至於火鍋嘅配料好新鮮

仲有墨魚滑,碌落去口感彈牙,好香!
2020-09-09
隹記鷄煲小厨 和朋友一起去佳記吃鷄煲,先要一個手拍青瓜,青瓜够新鮮,青翠!味道也很好, 新鮮 係正。再來一個胡椒猪肚鷄煲,D鷄鮮嫩有咬頭,好有鷄味,是用新鮮黃油鷄 舖頭處理雞肉都好有心思好有心得, 食得出雞係冰鮮但係都仲係好有鮮味。我們吃完鷄,也叫了美國雪花肥牛, 雪花肥牛 雪花平均 牛的味道都好,好好新鮮好甜 。黑草羊肉片, 啲羊肉呢都好新鮮,, 羊肉冇騷味 高質素。黃沙潤, 食落口好滑溜 。鯇魚片腩, 用嚟打雞煲嘅湯底就一流等.....任叫任吃,種類繁多 樣樣吃都很好!很新鮮!鋪面乾淨整潔,坐位舒適, 而且冷氣都好足夠打雞煲最驚就係好熱。雪櫃飲料也很多,有我最喜歡的生榨椰子汁,是我飲過最好的椰子汁!味道香,濃郁,不稀帶點稠。還有菊花蜜也不錯,:清甜可口。真的令我回味無窮。下次再想去吃!這是我的好介紹,隹記!下次見!
隹記鷄煲小厨

2020-09-01
2020-09-08 21 浏览
呢日平日放假約咗朋友下午食雞煲,2個鐘任飲+任食,仲可以無限加雞,可以一邊食一邊傾計,唔駛急住走。飲品選擇都多,除咗我揀嘅椰子汁外,有糖/無糖嘅茶類;汽水、啤酒都有,最欣賞係佢地有凍杯,飲啤酒一流!涼菜揀咗尖椒皮蛋,賣相靚,用心擺過,微酸辣,開胃👍🏻雞煲我地叫左微辣,因為驚愈煮愈辣,個醬夠濃,好惹味👍🏻份量都唔少,2個人食都夠,加雞都驚會太多,試唔到其他野食,所以我地無貪心加雞,雞煲食左一轉就試其他食物火鍋食材都算多選擇,牛肚、冬瓜、牛柏葉加埋雞煲汁,正!最後追加左個腐竹,又係索汁入味之選😋總結:以呢個價錢就算無得加雞我都覺得ok,屬正常價錢,宜家可以無限加雞簡直係抵!真係可以食返夠本👍🏻👍🏻即使假日晚市價我都覺得係良心平民價,讚👍🏻

涼菜揀咗尖椒皮蛋,賣相靚,用心擺過,微酸辣,開胃👍🏻

雞煲我地叫左微辣,因為驚愈煮愈辣,個醬夠濃,好惹味👍🏻

火鍋食材都算多選擇,牛肚、冬瓜、牛柏葉加埋雞煲汁,正!

最後追加左個腐竹,又係索汁入味之選😋

即使假日晚市價我都覺得係良心平民價,讚👍🏻
2020-09-02
2020-09-07 475 浏览
雖未入秋,但夏日熱辣辣吃雞煲都別有一番風味。在屯門亦有不少雞煲專門店,今次就和妹妹在最多美食的景峰附近吃雞煲。上次妹妹和媽媽吃完之後都讚雞煲的醬汁又濃又辣,吃得很過癮,所以今次妹妹再帶我來吃多一次。由於我們12時就到,店內只有一台客人正叫食物。我和妹妹都決定吃雞煲自助餐,午市放題每人$148,不收加一。這個價錢中規,跟連鎖火鍋店差不多。環境:正方形的佈局,牆上貼滿賣酒餐牌,簡單來說並無特別的裝潢。食物:佳記招牌雞煲、配料有美國雪花肥牛、水魷魚、鮮冬菇、娃娃菜、雲吞、貢丸、芝士丸、薯仔片、蟹棒重點當然是雞煲,份量頗多,肉質緊緻飽實,未算嫩滑,可能已煮得過老。醬汁的確是偏濃偏咸,而且是愈吃愈辣,喜歡重口味的你當然不能錯過。之後需要加水溝稀一點,來一個麻辣火鍋,將火鍋配料逐一煮熟。不得不提是水魷魚,想不到口感是非常爽口彈口,又有鮮味,值得再叫。由於我們怕吃不完食物,所以只有叫到一份薯仔作為澱粉質,薯仔煮軟後吸收了醬汁,非常很味。其他食材就不過不失。至於飲品是任飲,在門後有一個雪櫃。總而言之,幸好我們沒有「眼闊肚窄」地叫食物,不過吃完後都感到肚脹到不行,大大滿足。

環境:
正方形的佈局,牆上貼滿賣酒餐牌,簡單來說並無特別的裝潢。

食物:
佳記招牌雞煲、配料有美國雪花肥牛、水魷魚、鮮冬菇、
娃娃菜、雲吞、貢丸、芝士丸、薯仔片、蟹棒

2020-09-03
  • 水魷魚
2020-09-05 325 浏览
今日放假入左屯門, 聽人講紅橋多野食就去行下。經過一間任食雞煲就入去試下, 疫情以來第一次食雞煲, 忍左好耐口。因為午市比較多人叫外賣而唔係堂食, 所以直接就有位。一來到就有熱水洗一洗碟 感覺唔錯叫左個招牌雞煲, 小辣唔麻, 因為我食唔到麻XD。佢仲送一款小食, 要左尖椒皮蛋。尖椒皮蛋辣辣地, 好開胃。招牌雞煲好惹味, D雞吸晒D醬汁, 食到停唔到。佢可以加雞件, 不過因為想食留肚其他野就冇叫加。食晒D雞就可以加湯打邊爐。飲品呢到既飲品係任飲,有汽水, 茶同啤酒。值得講既係佢有椰子汁, HK好少見有餐廳提供, 所以即刻試下。味道唔錯, 好過飲汽水。火鍋都係一般任食火鍋有既野, 佢既肥牛以任食火鍋來講唔錯, 因為有D餐廳係成大舊肥糕, 佢呢D既係balance 先。佢既湯底配蔬菜, 牛柏葉同芋絲係一流, 豉油都唔洗點, 非常惹味。整體來講, 呢個價錢係幾值。食物質素以任食來講係唔錯。
今日放假入左屯門, 聽人講紅橋多野食就去行下。
因為午市比較多人叫外賣而唔係堂食, 所以直接就有位。
一來到就有熱水洗一洗碟 感覺唔錯
叫左個招牌雞煲, 小辣唔麻, 因為我食唔到麻XD。
佢仲送一款小食, 要左尖椒皮蛋。
尖椒皮蛋
辣辣地, 好開胃。
招牌雞煲
食晒D雞就可以加湯打邊爐。
飲品
火鍋
整體來講, 呢個價錢係幾值。食物質素以任食來講係唔錯。
2020-09-04
2020-09-05 218 浏览
無同朋友出街食好西接近兩個月啦,呢一日我地一齊入左屯門,專登去食一間之前食過好好食既雞煲打邊爐。本身呢間係專做堂食/外賣打邊爐,但佢地而家都推出左啲麵食既套餐,價錢唔貴~我地又係食翻之前食過既胡椒豬肚湯~豬肚爽口彈牙,雞肉都好滑好新鮮。湯底稍嫌無上次咁濃味,但味道都好好。跟住我地都係例牌叫翻羊肉卷,萵荀,豬潤呢幾樣。羊肉卷羊味幾濃郁,絕對唔會食羊無羊味,食雞煲叫羊肉就無錯~~~萵荀又係打邊爐必食,我地每次都必點既蔬菜類。而呢間既豬潤係絕對唔會令人失望,淥完出黎彈牙又唔會有腥味,鐘意食豬潤既人要叫黎食!另外值得一提既係拍青瓜~我係一個好鐘意食呢啲冷盤小食既人,佢既拍青瓜夠味,青瓜新鮮爽口,同時又可以幫手鮮膩。食雞煲雖然基本上唔洗點醬料,但呢到都會有基本既醬油,辣椒,蔥同蒜頭,有需要都可以自己去裝。飲品櫃都有齊汽水,茶,椰子汁等等。雖然呢間街坊小店唔係兆康/市中心呢d比較方便既地方,但只要係西鐵站落車轉乘接駁巴士,就好快到~

2020-09-04
2020-09-04 16 浏览
近排疫情之下,沒有晚市,但好久不有食火鍋雞煲火鍋!今日午餐時間路過見到"佳記"有開!誰說午餐不可以食雞煲,不可以食火鍋!最多晚上食小d!😝😝午餐雞煲都好抵午餐$148 比平時平左,食的野一樣!哈哈!我點了一個豬肚雞煲!有好多火鍋料可以選!雞,火鍋料,肉......菜都是任食!雞,肉類都好新鮮!$148 仲包任飲!嘩!我飲左椰奶和烏龍茶!都好好味!仲有好多不同的飲品,汽水,啤酒,檸檬茶......總結味道不錯,價錢抵
近排疫情之下,沒有晚市,但好久不有食火鍋雞煲火鍋
今日午餐時間路過見到"佳記"有開!
誰說午餐不可以食雞煲,不可以食火鍋!最多晚上食小d!😝😝
午餐雞煲都好抵午餐$148 比平時平左,食的野一樣!
哈哈!
我點了一個豬肚雞煲

有好多火鍋料可以選!
雞,火鍋料,肉......菜都是任食!
雞,肉類都好新鮮!
$148 仲包任飲!嘩!我飲左椰奶和烏龍茶!
總結
味道不錯,價錢抵
2020-09-02 20 浏览
好耐無堂食雞煲啦香港人無論春夏秋冬 都好鐘意食雞煲😂😂😂而家晚市只可以開到9點 收工收得夜 返到都無得食😭😭所以我地決定lunch食😂😂一解雞煲癮我地仲要係平日食 每人$148 抵食👍🏻雞煲未黎前 食住涼菜 攤抖下先皮蛋岀奇地好食 仲擺得幾靚仔唔會好濃 但又夠惹味 呢到有幾款湯底揀 但話明一解雞煲癮 當然諗都唔洗諗 直奔雞煲去😂雞煲夠濃 雞嫩口 啲配菜仲索晒啲汁 好入味最好既係 連雞都可以加食到咁上下 老闆主動問我地加唔加雞 但我地決定留肚食其他餸叫左墨魚滑 冬瓜 牛栢業 豬肚 金錢肚 枝竹墨魚滑好少任食地方有得食 仲要幾好食 👍🏻冬瓜同枝竹 同雞煲絕對係perfect match 索晒啲雞煲醬汁😋😋飲品係自助形式 選擇算多仲有我最鍾意飲嘅烏龍茶🤣
好耐無堂食雞煲

飲品係自助形式 選擇算多
仲有我最鍾意飲嘅烏龍茶🤣

2020-09-02
2020-08-26 21 浏览
今日食既呢一間係位於屯門既火鍋任食放題店價錢唔算貴, 我係星期四去都只係168一個人仲要免加一!!一入到去係好街坊既裝潢, 火鍋底有好多唔同既選擇, 我揀左既係招牌雞煲等左大約10分鐘就有一個雞煲送上黎, 超濃郁既雞煲味道我點左既係中辣, 夠濃既湯底先係最好既雞煲湯底每一隻雞都係好JUICY的, 仲要冬菇等既材料係入面, 勁香食完雞煲之後仲可以點不同既火鍋配料, 因為食雞煲都已經食到半飽所以唔係嗌太多野食吸收哂雞煲既味道, 正!再黎第二ROUND再食左好多唔同既菜式!! 強調推薦係牛肚, 夠哂入味魷魚都唔錯呢度既啤酒都係任飲!! 無得頂
今日食既呢一間係位於屯門既火鍋任食放題

價錢唔算貴, 我係星期四去都只係168一個人仲要免加一!!

等左大約10分鐘就有一個雞煲送上黎, 超濃郁既雞煲味道

我點左既係中辣, 夠濃既湯底先係最好既雞煲湯底

吸收哂雞煲既味道, 正!

魷魚都唔錯

呢度既啤酒都係任飲!! 無得頂
2020-07-09
3K
2020-07-09 371 浏览
朋友一向鍾意食雞煲,比佢搵到佳記雞煲可以無限加雞,即刻要黎試下啦。$168一位全包了,無醬料費,無加一,可以食兩個鐘,嘩,抵到爛呀!無限加雞,啤酒汽水任飲!送小食一款,可以揀手拍青瓜可尖椒皮蛋,我地揀左青瓜,酸酸辣辣幾開胃。雞煲都有幾款,卜卜蜆雞煲,豬手雞煲等,我地揀左最踏實嘅佳記招牌雞煲,第一次食試下佢嘅招牌先啦。口味則揀了小麻小辣,噢噢…好香啊!雞件入晒味,辣辣地好惹味呀,太正了我地加左三轉雞。食完雞可以打邊爐,牛肉片同豬肉片質素唔差喎,無白色一片,哈哈。肉味一般啦,個雞煲汁咁濃其實無所謂了。其他火鍋料,蓮藕同蘿蔔吸晒雞煲汁超正呀!仲有響鈴超邪惡,吸完汁成條鮮竹卷咁,好味好味。炸魚皮又係好正,點完雞煲汁簡直提升十倍好味度。點都要食下菜嘅,點左生菜。開頭黎個雞煲仲諗點解咁多汁,原來呢度係直接用個雞煲汁打邊爐,超級濃味亦十分好味,加入蔬菜出番啲水中和下,又辣又鮮呢個湯底無得彈,哈哈,怕太濃都可以要求加湯,個人就鍾意無水版啦!店內提供烏龍茶,獅威啤酒,椰子汁飲品,各式汽水等任飲,如果真係唔啱飲,都有白開水提供嘅。一個字,抵!唔怪得平日晚都咁多人等位。
無限加雞,啤酒汽水任飲!
口味則揀了小麻小辣,噢噢…好香啊!
雞件入晒味,辣辣地好惹味呀,太正了我地加左三轉雞。
炸魚皮又係好正,點完雞煲汁簡直提升十倍好味度。
點都要食下菜嘅,點左生菜。

一個字,抵!唔怪得平日晚都咁多人等位。
2020-07-06