雞煲不好食,雞煲調味太多味精,食完要飲返兩三罐嘢飲先至解到渴,後生仔食都還可以,如果一家大細的話真係唔係好建議,因為本人食完到即刻屙咗兩三次,所以肯定冇下次,因為我都是看到這裏的評論才過去試下,但真係好失望,因為比佢更平嘅仲好食過佢哋,屯門人黎講呢間雞煲同至x冇得比,仲要抵食過佢哋。不過值得一讚嘅地方,係啲火鍋配料算唔錯,反而我覺得佢係打邊爐出色過做雞煲,如果對食物味道冇乜要求的話,都可以試吓嘅。

2023-01-14 526 浏览
員工態度惡劣,六點30去到仲未開門,入去見到問一個人自己打緊邊爐嘅阿嬸、問佢幾點開門,佢好惡就答我:我又唔係老細,我點知啊,咪嘈我,嬲到我立即打比家人唔好嚟,轉去第二到食,結果去屯市食,我祝你生意興隆
2022-10-22 1047 浏览
屯門有好多好野食,今晚由朋友帶我依個大鄉里係屯門食隱世雞煲。依間佳記雞煲小廚價錢親民平日都係$180蚊仲要唔洗加1。首先雞煲有3種選擇,「佳記招牌雞煲」、「豬手雞煲」、「卜卜蜆雞煲」,之後雞煲麻度辣度都可以自己選擇好多元化,又可以無限♾️加雞添wor,仲每1-4位會送一碟涼拌小食,5位以上次2碟。雞煲上到黎嘅時候已經係勁勁勁多汁⋯雞件入味肉滑。至於火鍋配料都有好多選擇,美國🇺🇸肥牛、西班牙黑毛豬、黑草羊肉、手打墨魚滑、鮮滑牛、鮮雞子、鵝腸等等⋯⋯飲品方面有可樂、雪碧、忌廉、新奇士橙汁、大枝嘅鴻福堂檸檬茶、菊花茶同獅威啤酒位置屯門青翠徑,如果揸車🚗去嘅朋友要留意,有小量泊車位,好多人泊車同埋逢星期二休息。係呀,要同大家講就係仲有外賣提供,跨區都送。總評分有3.5分,重點係勁多汁👍🏻
屯門有好多好野食,今晚由朋友帶我依個大鄉里係屯門食隱世雞煲

卜卜蜆雞煲
佳記招牌雞煲

係呀,要同大家講就係仲有外賣提供,跨區都送。

總評分有3.5分,重點係勁多汁👍🏻
2022-10-21
2022-10-15 545 浏览
雞汁好濃味 無限加雞 真係無限㗎!最正係無限加雞!重要嘅嘢要講三次!啲配料都好多選擇,任食嚟講真係好抵食。就算加咗堂,之後都唔會好淡飲品都係任飲,汽水啤酒椰子汁檸檬茶乜都有。抵食推介
雞汁好濃味 無限加雞 真係無限㗎!
最正係無限加雞!重要嘅嘢要講三次!

啲配料都好多選擇,任食嚟講真係好抵食。

就算加咗堂,之後都唔會好淡
飲品都係任飲,汽水啤酒椰子汁檸檬茶乜都有。抵食推介
2021-12-15 1579 浏览
呢間雞煲我bookmark左好耐之前唔係唔就腳 就撞正佢地例休orz今次係失驚無神唔知食乜既情況下就食到🤤嗌左中辣個底超濃味 多多汁 食到後尾可能會有啲鹹係有冬菇既g煲 冬菇入曬味又帶到香味俾個汁啲雞夠嫩係雞件 唔會齋得雞脾甚至俾雞扒lol重點係 任加gggg 我地都加左2次yum yum配料係港式邊爐style 多內臟類有我最愛既大腸 豬頸肉 豬紅等等每2人仲送小食 揀左尖椒皮蛋 一點都不hea皮蛋冇阿摩尼亞味 個汁都jengs 野飲仲有椰汁😇😇呢間會無限encore 已成愛店🥰留意位就係2個人枱就窄少少不過環境都乾淨架 店員姐姐仲好helpful💁🏻‍♀️
呢間雞煲我bookmark左好耐
呢間會無限encore 已成愛店🥰
留意位就係2個人枱就窄少少
不過環境都乾淨架 店員姐姐仲好helpful💁🏻‍♀️
2021-08-31 1031 浏览
今日同朋友去咗食雞煲,平時呢有時候都會掛住雞煲嘅味道,今日終於可以食咗啦!叫咗呢度嘅招牌雞煲!火鍋配料有好多唔同嘅種類!其中最鍾意嘅係美國雪花肥牛同埋西班牙黑毛豬!呢兩個肉攞嚟打邊爐都係一流!切得薄薄地,而且雪花肥牛好頂級👍🏻🤩
叫咗呢度嘅招牌雞煲火鍋配料有好多唔同嘅種類!其中最鍾意嘅係美國雪花肥牛同埋西班牙黑毛豬!呢兩個肉攞嚟打邊爐都係一流!切得薄薄地,而且雪花肥牛好頂級👍🏻🤩
2021-08-03 1090 浏览
第一次幫襯佳記雞煲小廚,比我想像中好喎,$168任飲任食放題,d雞仲要係無限次數添加,好抵。我地三個女人叫了一個少麻,微辣招牌雞煲,仲要左少量火鍋配料,例如;雞子、鵝腸、肥牛、豬潤、蜂巢豆腐同添多了一轉雞。首先個麻辣雞煲,都幾出色,個麻辣底都好好味,微辣對於我地呢d唔太食得辣既人黎講係剛剛好,我哋仲要癲到而d火鍋配料就一般般。不過$168呢個價錢任飲任食任加雞真係好抵,仲要有埋啤酒供應,仲想點呀?

2020-12-03 1392 浏览
今日經開屯門紅橋附近,見有的餓諗緊食咩好,閨蜜同我都心有靈犀咁話食雞煲😚😚😚 come on 點解會咁夾😆👭見近排都有人話試過幾好食,咁行左去佳記雞煲🥘一坐低就俾哂熱水過下的碗筷,係呢的時候十分重要 抵讚!事不宜遲即刻劃✏️野食天氣未夠凍(其實係朋友唔食得好辣😏)叫左個微辣😋😋😋去埋拎醬料,熱㷫㷫雞煲就到,我唔客氣啦!好耐冇食雞煲🐔香噴噴,雞滑汁濃,食完一舊又一舊🥢 要推介一下個炸魚片🐟齋食已經食唔停口,點埋雞煲的汁食,嘩🤩 好好好食佢的餃子🥟都好足料,韭菜餃同埋雞煲一齊入哂味😋perfect match!見有少少飽想休息陣飲下野,有個雪櫃入面所有野任飲🥤我地揀左的無氣的飲,夠凍🧊爽呀原來仲有一個涼拌小食,揀左手拍青瓜,食住傾下計🥘 忙忙碌碌又一日🤓

見近排都有人話試過幾好食,咁行左去佳記雞煲🥘

好耐冇食雞煲🐔香噴噴,雞滑汁濃,食完一舊又一舊🥢

原來仲有一個涼拌小食,揀左手拍青瓜,食住傾下計🥘

忙忙碌碌又一日🤓
2020-12-01 806 浏览
今日早收工,當然要係屯門搵好野食,係井財街就見到任食雞煲,當然要試一試喇!雖然門口好似細細間,不過佢仲有閣樓同後面既坐位,十分之闊落,唔會令你食到好迫唔舒服!任飲任食都係位位$128蚊,性價比真係十分吸引,最緊要係120分鐘,俾到你好足夠既時間慢慢嘆唔會趕時間!食物既種類都算齊全,可以有唔同配搭既選擇,仲要好重要既免費生雞蛋補給,用黎配牛肉醬油真心推介!雖然有海鮮收費項目,但係都係可接受既價格!仲有外賣自取套餐俾大家選擇,係居家抗疫都可以享受雞煲既美味!「胡椒豬肚雞煲」因為成日食辣雞煲都想轉下口味,今次就有多好多選擇,起碼有五六種雞煲俾你配搭,今次就叫左胡椒豬肚雞煲!胡椒豬肚夠晒入味,又唔會搶走雞肉鮮味,相得益彰!份量都岩岩好二人份,唔會太飽食唔到火鍋!配料份量都岩岩好,唔夠可以慢慢加,唔怕浪費食物又可以揀多啲野食慢慢試!食晒雞煲就可以有店員幫你加湯,咁就可以繼續享受打邊爐既樂趣!飲品既種類都係一大重點,竟然有清涼爽,食多多都唔怕熱氣!仲有其他汽水啤酒俾你揀!真係真心抵食既推介💛💛

「胡椒豬肚雞煲

2020-12-01 1629 浏览
天氣轉涼,又係食火鍋嘅時候。今晚去了屯門紅橋覓食,見到佳記雞煲晚上7點已差不多滿座,價錢好吸引,雞煲火鍋成人$168每位,無加一,可以無限加雞,也有汽水啤酒任飲,立刻入座了。雞煲可以選淨雞煲、豬手雞煲或其他湯底,我當然要骨膠原豐富的豬手雞煲啦!之後還可以無限加雞哦!喜歡個煲傳熱快,雞煲好快滾,一陣間就食得。兩位再送一碟涼拌小食,我們選了手拍青瓜。因為是即叫即做,青瓜尚未入味,要拌勻再吃,沾上醋、蒜蓉、辣椒油,味道不錯,爽口清新又開胃。要吃新鮮熱辣的豬手雞煲了!雞肉真的超滑,而且醬料味道夠濃,雞肉煮得入味,真的越食越開胃,唔怪得可以無限加雞,食一轉真係唔夠喉! 豬手份量也不少,炆得夠淋,但又未至於淋到散晒,食落仍然有彈性,骨膠原滑嘟嘟的,與雞煲同吃,味道原來很夾呢。食完豬手雞煲,可以加湯再打邊爐。肉類、丸類、蔬菜類、粉麵類,正常有的配料都有,海鮮類選擇就相對較少, 因為價錢相對經濟實惠,主打食物又是雞煲,所以火鍋配料就不會要求太高。配料上菜速度也超快,而且每款份量是意想不到的多, 比較一般火鍋店配料份量大一倍,所以就算每款配料只點一份都已足夠。肉類方面,西班牙黑毛豬,豬肉味香濃,肉質有彈

肉類方面,西班牙黑毛豬,豬肉味香濃,肉質有彈性;美國雪花肥牛都很新鮮,顏色鮮紅,挺嫩滑的; 黑草羊肉薄薄一片很快熟,在湯裏煮完不覺得有騷味,天氣轉涼,食羊肉暖胃。

鯇魚片腩滑滑的,是我火鍋最愛配料之一,因為有個靚湯底,最能突出魚肉鮮味。水魷魚又爽又滑;豬大腸意外的好吃,在湯裏煮完很快入味,煮得夠淋就好吃,而且大大件,滿足食肉獸!

丸類,鮮蝦雲吞和韭菜餃都超好吃!原隻大蝦在雲吞裡,蝦肉爽口新鮮,吃完滿口鮮甜;韭菜餃是我的至愛,韭菜拌豬肉能提升豬肉的鮮香和甜。手打墨魚滑,打得很有彈性,吃下很有嚼勁,有墨魚粒粒爽口,煮完吸收了湯底味道更好吃。白魚蛋,細細粒,非常爽口彈滑,好好味。

蔬菜類,萵筍、蘿蔔、金菇、鮮冬菇、芋絲、粉絲,都是吃火鍋必備!吸收湯味的食物,配不同口感,真的好喜歡!萵筍爽口多汁,蘿蔔夠淋又甜又無渣,雜菌、粉絲和芋絲,爽爽滑滑,完全吸收湯底味道。特別一提,這裡粉絲非常Q彈,口感很好,份量很多呢。

一邊吃一邊讚湯底好味,原來把調味醬料都忘記了,吃完了晚餐,都沒有用過醬汁調味,證明湯底味道很夠濃。總結是,美味雞煲、平民價錢任食任添雞,真的為街坊服務呢!
2020-11-26
2020-11-24 521 浏览
估唔到井財街都有雞煲食,仲要係任飲任食,一於走入去佳記品嘗吓先😜一坐低就遞碗滾水淥下啲碗,感覺好衛生,疫情吓做呢啲事都唔錯!之後有兩張配料紙原來除咗雞煲外,仲可以選擇其他火鍋,包括有皮蛋芫茜湯鍋、胡椒豬肚雞煲、水煮魚鍋、豬骨煲等!真係夠多元,夠吸引!雖然吸引,但我同我個朋友一心想食雞煲,就叫咗個勁少辣嘅佳記招牌雞煲🐔調味料同飲品都係自助式,飲品有台灣製造嘅茶、汽水、啤酒等,任揀又夠凍!雞煲一開蓋,香氣撲鼻,正👍🏻件件雞都係啖啖肉,無乜骨,食落鮮嫩又唔乾,煲入面仲有啲冬菇粒、青椒粒,全部都入哂味!我最欣賞呢個雞煲嘅辣同鹹味配合得天衣無縫,唔會偏向一個味道👍🏻雖然少辣但勁惹味,真係啱晒我又要怕辣又要去試辣嘅人😂😂😂食到咁上下,我就遞埋張火鍋配料紙出去,我哋分別叫咗西洋菜、、粟米、肥牛、滑牛、豬肚、手打墨魚滑同魚皮!每樣食材望落都好新鮮,西洋菜洗得好乾淨,完全無沙!魚皮夠大塊,每塊都卜卜脆!滑牛唔靭,夠哂嫩滑!肥牛雖然擺得好靚,但可惜滾完就散開哂咗,口感變相差啲啦!豬肚爽口,唔會又硬又乾!手打墨魚滑好大碟,又彈牙😋食咗一半先記得影相😂我見到周圍啲人加雞又加雞,本身我同我朋友都想加,真係好好食

飲品吧

調味吧

手打墨魚滑
手打墨魚滑好大碟,又彈牙😋食咗一半先記得影相😂
我見到周圍啲人加雞又加雞,本身我同我朋友都想加,真係好好食,非常入味😋😋😋佳記招牌雞煲好嘢👏🏻
可惜我哋食得太飽,個胃完全無位置加雞啦😂😂鬼叫啲配料都咁大碟咩!真係好鬼抵食!下次一於叫多幾個朋友一齊食,食埋其他口味先🤣🤣
飲品吧
調味吧
手打墨魚滑
2020-11-22 199 浏览
男閨蜜生日 當然要去慶祝下啦🤣 男仔最鍾意大魚大肉 一定要食餐好飽既😂 所以我帶左佢去食屯門紅橋雞煲😋 平時都會去紅橋附近搵好野食 呢間雞煲都幾出名好多人都讚不絕口雖然佢有好多鍋底可以選擇 但黎到當然要點最出色既雞煲 但男閨蜜唔太食得辣就點左微辣小麻 如果食得辣可以選擇不同辣度麻度😍雞煲一上枱 麻辣既香味撲鼻💕 一滾起就食得🤤 本身我食得辣 所以微辣對我黎講一d都唔辣🤣但個麻味都好出 配埋個雞煲醬岩岩好👍🏻 呢間鋪仲可以無限+雞😍😍 我地都加左2轉 因為d雞好入味又嫩多汁🤤🤤 食完2轉之後就加湯打邊爐🍲打邊爐點少得肥牛😍 牛肉係一卷卷 肥瘦適中 食落都好香👍🏻 男閨密都大讚 好少可任食既牛做到咁高質 CP價超高😆 當然唔少得黑豚肉同羊肉都有 另可加錢點海鮮 選擇非常多👍🏻食左咁多肉 要點下d蔬菜🥬 粟米、金菇、蓮藕、萵筍、蜂巢豆腐 款式非常多 樣樣都好新鮮👍🏻 打邊爐材料我地仲叫左午餐肉、雲吞、墨魚滑、炸魚皮😆 太多款式選擇🙈 男閨密非常滿意 任食任飲火鍋太高質了😍

2020-11-18
2020-11-21 120 浏览
忍左好耐,終於忍唔住同朋友去叫雞🐥食,仲可以無限叫。一個價錢成晚淨係食雞都得,食完一輪雞打下邊爐再食雞又得。坐低揀好食小辣,叫完好快就到啦!等緊雞期間,有個小食尖椒皮蛋上左枱先,皮蛋有少少溏心。聽到廚房係即刻炒出嚟,上到枱熱辣辣,即刻打個卡先。雞好嫩滑,小辣既程度就尤如_仔既三小辣咁,岩朋友既口味,我就覺得下次要揀中/大辣。食完雞就叫左邊爐料,當中韮菜餃同鮮蝦雲吞較為出色,蝦爽口,韮菜夠香佢,魚皮拎黎沾汁食係一流。望落肥牛都唔會一味得脂,食落口冇乜油膩感,仲有少小牛味。羊肉片同豬肉片都係正常發揮。出名廢肉清既我,今次冇乜點食廢肉,可能呢到肉類同非加工食物既選擇都多。野飲都係任飲既,汽水椰汁啤酒任你拎。講多句,想叫雞食,可以去呢到!
望落肥牛都唔會一味得脂,食落口冇乜油膩感,仲有少小牛味。
羊肉片同豬肉片都係正常發揮。
野飲都係任飲既,汽水椰汁啤酒任你拎。
講多句,想叫雞食,可以去呢到!
2020-11-18 94 浏览
好耐無食雞煲,見呢排涼涼地又想出動。屯門呢間雞煲好多食評都贊,就即刻約左朋友試試佢。星期一至四$168任食任飲仲要唔洗加一,今時今日咁既價錢簡直離地。我地唔食得辣所以叫左微辣招牌雞煲,初初見個汁好深色以為好咸,原來係岩岩好。啲雞本身係熟既,滾左一陣已經食得。任食既雞竟然幾滑,連雞胸都唔柴,我地忍唔住加左一轉雞(免費的!)跟手加湯打邊爐,印象深刻既有好鮮甜既墨魚滑、脆脆響鈴、索晒味既冬瓜、鮮冬菇、仲有好脆既炸魚皮。啲肥魚同西班牙黑毛豬都好唔錯,唔會好肥。仲有不得不提就係佢有椰汁飲,超正,呢樣唔係度度有。同埋就算加左湯,啲食材都係好夠味,唔多使點醬汁。最後飽到上心口離開,好滿足。
2020-11-13 126 浏览
今天有幸光顧了佳記雞煲小廚,火煱類別超過十款可供選擇,由微辣至大辣可供挑選,食材款式豐富,還有提供約十款的免費飲品任飲。 最難得的是如挑選了雞煲或有雞件的火煱,雞可以無限添食追加,不需額外收費的,兩小時內任飲(大樽裝啤酒除外)任食,此店收費是不用收取加一服務費的。價錢中等物有所值,服務殷切,並不馬虎,十分值得推介給大家一試的。現時到了入秋立冬的季節,我們選了胡椒豬肚雞煲湯底,湯內的豬肚和雞件十分充足加入了芹菜,整個湯有濃厚的雞湯鮮味加上有胡椒及芹菜提香,帶點輕微辣味,雞件及豬肚非常入味,肉質嫩滑,很有嚼頭,真的讚!👍👍👍我們挑選的食材有鮮豬膶、豬肚、豬皮、貢丸、滑鮮牛肉片、牛肚、雞柳、鮮冬菇、鮮雲吞、鮮腐皮 & 烏冬。 此個份量我們二人全部吃清光巳感到非常的溫飽充足了。 所點的食材全部到齊並沒出現漏單情況。 當中的肉類全部都醃過,在湯底內焯熟入口味道芬香馥郁,調味洽到剛好,一點都不會太醎也沒有膩或口渴的感覺。非常贊。😋✌️店內可供任飲的款式繁多,可自行到雪櫃任取,當中有我們挑選了的凍檸茶及菊花蜜外,還有罐裝椰子汁、楊協成的清涼爽、罐裝烏龍茶、新奇士橙汁汽水、忌廉、可樂、罐裝啤酒等....

店內可供任飲的款式繁多,可自行到雪櫃任取,當中有我們挑選了的凍檸茶及菊花蜜外,還有罐裝椰子汁、楊協成的清涼爽、罐裝烏龍茶、新奇士橙汁汽水、忌廉、可樂、罐裝啤酒等..... 真是無得彈!
2020-11-12