2010-02-15
估不到品嚐經典食物也有分70後/80後/90後?!呢個雞蛋仔, 就口感來說, 足料有餡, 只是cooling process 唔多夠, 自己吹多一陣會脆些講真, 我食過好幾次, 個shopkeeper or boss 對每份產品都好認真咁計時(5-6分鐘左右),恰巧前面的人order好幾份, 等20分鐘也不為過** 如果你有細心留意的話, 有的煮"燶" 的, 他都會dump左佢的, 有時食東西, 不只味道, 環境食家啊, 你們食到人家有心思嗎? **誰不知小販的炭燒雞蛋仔可口, 但是小販牌在40s 手上(政策tends to 世襲), 新增舖位用的食品牌照只會越來越多restrictions, 簡單複雜化(simply complicated)! 估計經典食物正在絕種吧! 話時話, 品嚐過經典食物的70s, 真幸福剛巧經過, 隨筆若有"•侮辱、挑釁、捏造事實誹謗他人或人身攻擊之內容或圖片", 隨便刪除/舉報
恰巧前面的人order好幾份, 等20分鐘也不為過
食家啊, 你們食到人家有心思嗎? **
話時話, 品嚐過經典食物的70s, 真幸福
剛巧經過, 隨筆