2020-10-01
同朋友行完信和,本想去雅蘭個邊搵食,但行過見到佢都有自己啱食嘅致愛,於是就係咁上了去,門面裝修好有居酒屋感覺,入去時還有店員敲打太鼓,餐牌都有好多選擇,套餐都好低食,現在還有清酒半價優惠,當然我就點了個最愛嘅蒲燒鰻魚爆丼,日式炸雞,還有這裡推介嘅石燒安格斯肉眼扒,燒冰火菠蘿,同埋支半價清酒,其實真係清酒選擇超多,按自己喜好點了😁!日式炸雞炸得十分香脆,咬開外脆內軟,加埋杯冰凍嘅清酒十分配合!蒲燒鰻魚爆丼,個丼上面放了塊大大塊燒鰻魚,加上了香脆紫菜芝麻,鰻魚肥美,入口彈牙煙韌,加上蒲燒汁味道濃郁,真係一個唔錯嘅選擇!石燒安格斯肉眼扒上枱時,店員用純屬技巧用牛脂在熱盪盪嘅石板上游走,接住自己放上肉眼扒件,按喜好嘅生熟程度入口,入口軟熟嫩滑入面充滿肉汁,十分美味!而燒冰火菠蘿,就係飯後甜品之一,菠蘿肉上由一浸燒得脆口嘅冰糖包住充滿肉汁嘅菠蘿肉,外面熱熱地內裡冰涼透心,雙重口感!最後加多個和果子黑糖布甸,黑糖布甸上有一個特色和果子賣相精美,在這裡又令人回想在日本居酒屋嘅感覺!