2020-09-29 52 浏览
行過彌敦道成日見到呢個大大嘅招牌寫住居酒屋今日放工就走上去試一試估唔到搭上了這個扶手電梯就好似穿越時空到了日本嘅內街呢度嘅裝修完全十足似晒日本當地嘅居酒屋無論佢哋嘅裝修格局真係情調都似足一個日本係呢個疫情底下香港冇得去日本去到呢間居酒屋簡直好似去咗一趟旅行止一止引呢度嘅餐廳就介紹緊佢哋原來係用手機落單十分之方便又環保而且仲唔使怕店員落錯單一坐低店員就會放低一碗沙律菜雖然清清地但係都好好食好新鮮之後我哋就叫咗四點刺身包括有三文魚吞拿魚油金魚同埋大大隻嘅帝王蝦每一款都非常之咁甜美而且用上嘅部位都非常之油脂豐富所以食落口淡淡魚香同埋魚油嘅味道充斥着個口以下處理得非常之好沒有冷藏過多令到黑頭髮去肉質非常之咁爽口蝦味濃郁跟住之後就叫咗一款燒肉我們選擇了美國安格斯牛肉貪佢肉味濃郁之餘唔會太過肥膩估唔到我們叫咗這個份量都非常之多兩個人食完全啱啱好而且仲會有店員專責安排燒肉唔使自己落手燒咁麻煩原來呢款安格斯油份都非常之充足而且仲係肉味濃郁但係又唔會過硬吞唔落咬唔郁另外呢度加$25就可以將呢份燒肉變成套餐套餐就包括一碗麵豉湯同埋一碗蟹膏飯呢度不得不提就係店員嘅服務非常之咁好唔單止幫手落手去燒肉仲會講解每
行過彌敦道成日見到呢個大大嘅招牌寫住居酒屋

原來呢款安格斯油份都非常之充足
而且仲係肉味濃郁
但係又唔會過硬吞唔落咬唔郁

同埋一碗蟹膏飯

呢度不得不提就係店員嘅服務非常之咁好唔單止幫手落手去燒肉仲會講解每一份食物嘅食用方法及時間