2022-08-03
今日放工想同朋友傾下計 就搵到間環境好好而且係尖沙嘴嘅日本鍋物酒場 酒場環境非常日本🇯🇵 彷彿身處日本一樣🤗飲品叫左菠蘿乳酸梳打🤗熱柚子蜜😎間酒場好有心思 我果杯菠蘿乳酸梳打嘅匙羹上竟然有菠蘿嘅樣子🤣我地試左個師傅發板(二人刺身)都好足料 有帶子 甜蝦 三文魚 吞拿魚 油甘魚 八爪魚 等等 雖然每人一件 不過每件都厚切同好新鮮 食完都差唔多半飽😂😂小食焗廣島蠔都充滿鮮味輪到主菜😎松葉蟹鍋 一隻完整嘅松葉蟹成為我地嘅焦點 打卡都打左一段時間 除左有松葉蟹 仲有帆立貝 蠔 大蜆 等等嘅海鮮🤗當然也有蔬菜 菇類 加上個湯底係我最鍾意嘅麵豉湯 每樣野都非常入味 令人一試難忘😙最後我地食左個紅豆年糕做甜品😌 年糕有燒過嘅質感 加埋甜甜嘅紅豆粒係表面 為呢餐畫上完美嘅句號😙
小食焗廣島蠔都充滿鮮味