2022-07-16
每次去令和鍋物酒場都唔會失望,好食之餘,食物同飲品選擇多,而且有啲CP值仲好高! 😊👍串燒係必點之選,明太子醬免治雞肉棒入面有啲軟骨,令口感更有層次。燒白鱔肉夠厚,味道正常發揮。 🤤天婦羅大蝦,一份有5隻,炸漿夠薄夠脆,而且唔油。見到有個日本菌系列,突刺月見大啡菇非常juicy,配搭蛋黃汁又出奇地幾好食,呢個食法都幾新穎。 之前食過呢度嘅和牛壽喜燒,覺得味道唔錯,所以決定再食和牛。今次點咗火鍋,揀咗比較特別嘅湯底-醬油豚骨湯配青森縣黑蒜,一上菜已經聞到黑蒜獨有嘅味道,初時以為黑蒜味道會好霸道,但試咗一啖,覺得黑蒜同醬油兩者味道都幾平衝,同時食到黑蒜微甘苦味。主角A4日本和牛,200g大概有4大片,油花幾靚而且分佈均勻,食落非常香呀!呢度仲有多款日本清酒可以選擇,產地、味道及價錢等都一目了然咁列明。我就幾喜歡呢度嘅自家梅酒,味道唔錯,性價比高,一邊食串燒一邊飲真係好爽呀!😆😆😆
天婦羅大蝦,一份有5隻,炸漿夠薄夠脆,而且唔油。