2021-01-07
今日去咗上環pmq度行街 見有啲肚餓就去到附近嘅呢間fast gourmet到食lunch閒日嘅下午餐廳都要等位 雖然枱櫈有啲迫 不過兩個人傾偈都完全夠晒私隱叫咗個christmas All Day menu for course lunch都係$288/person 幾抵食爆醬蟹膏流心牛角包 鬆化嘅牛角包牛油香味撲鼻 一切開濃濃鮮味嘅蟹膏就流出嚟 入面仲有好多蟹子同蟹肉特式流心布拉塔芝士沙律 材料非常豐富 上面有冰凍嘅生果雪葩 加上巨型流心布拉塔芝士 奶香味超濃郁 配上初榨橄欖油撈埋新鮮串茄一齊食 非常特別英式威靈頓牛柳 鬆化嘅酥皮包住香濃雜菌 同埋5成熟 牛味濃沃嘅牛柳 成個配搭好夾 份量大味道唔錯慢煮雜莓芝士蛋糕 聖誕暖紅酒 之前我喺英國聖誕市集度飲過 味道有九成相似 酸酸甜甜而且有好重嘅玉桂香 飲完成個暖笠笠
慢煮雜莓芝士蛋糕