餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
资讯:

首先,我同朋友之前已經食了少少野,所以只叫了一碟牛扒,但個侍應已經黑晒面,用好差語氣講每人至少叫一杯飲品😡 食物:慢煮牛扒理應好易入口,但出奇地這間餐廳牛扒成舊擦子膠咬到咬唔爛,咁既價錢真係… 天氣咁Q熱,咁辛苦行咁多級樓梯上去食,食到一肚氣,真係第一次🤬🤬🤬🤬🤬完全可以理解到,點解可以有咁多劣評,點解咁多人要花寶貴時間寫劣評,就係唔想再有人遇到同我地一樣,有不愉快的經歷😡,服務、食物完全不值得去 😡

享慢煮意 (善慶街) (中環)📇地址:中環善慶街9號地舖🕐營業時間:11:15 - 20:45💸人均消費:~$250/人(dinner)👏🏻抵讚位:我哋本身訂咗6:30 ,有餐廳職員打嚟同我哋講話因為Booking好full所以食一個鐘就要交枱,但可以早半個鐘去,俾我哋食到7:30,呢樣係令我覺得呢間餐廳啲職員好識執生,唔會得失客人得黎又俾到個好印象人。🍴Food QC:嘢食質素真係無得彈,叫左龍蝦湯牛角包($58)、慢煮雞胸餐跟蛋白卷沙律菜($138)、煎牛腹扒配煎鴨肝($268)、慢煮三文魚忌廉意粉($158)、慢煮cheese cake($68)、黑芝麻燕麥奶($36)、博士養生奶茶($36)。龍蝦湯牛角包上枱已經好香牛油味,朋友本身on diet話要1/4個,本身未切開就係一個普通大大個嘅牛角包,一切開啲龍蝦湯就傾瀉式咁流出來,點住黎食真係停唔到口,最後都係同我對半咁食左😂 雞胸有5大舊,每舊都超大塊,但慢煮所以好淋好滑,咸淡啱啱好,食左呢份雞胸都飽左一大半😆 牛扒配鴨肝就正式發揮,打卡夠哂靚😛 慢煮三文魚忌廉意粉最有驚喜,個汁超級好食,好香忌廉味得黎唔會太膩,意粉係扁意粉,好
享慢煮意 (善慶街) (中環)
📇地址:中環善慶街9號地舖
🕐營業時間:11:15 - 20:45
💸人均消費:~$250/人(dinner)

👏🏻抵讚位:

🍴Food QC:
嘢食質素真係無得彈,叫左龍蝦湯牛角包($58)、慢煮雞胸餐跟蛋白卷沙律菜($138)、煎牛腹扒配煎鴨肝($268)、慢煮三文魚忌廉意粉($158)、慢煮cheese cake($68)、黑芝麻燕麥奶($36)、博士養生奶茶($36)。龍蝦湯牛角包上枱已經好香牛油味,朋友本身on diet話要1/4個,本身未切開就係一個普通大大個嘅牛角包,一切開啲龍蝦湯就傾瀉式咁流出來,點住黎食真係停唔到口,最後都係同我對半咁食左😂 雞胸有5大舊,每舊都超大塊,但慢煮所以好淋好滑,咸淡啱啱好,食左呢份雞胸都飽左一大半😆 牛扒配鴨肝就正式發揮,打卡夠哂靚😛 慢煮三文魚忌廉意粉最有驚喜,個汁超級好食,好香忌廉味得黎唔會太膩,意粉係扁意粉,好有咬口! 慢煮cheese cake口感好特別,好creamy,似crème brûlée😋

😯有待改善位:
意粉太好食,所以我哋覺得佢個份量有啲小,total 應該10啖就食晒🥲 其他野都好滿意

😼私心回應區:
呢間係我近期食過最滿意嘅西餐,不論係食物質素同環境! 用app訂座有半價,所以我哋即刻訂咗呢間餐廳,黎到見到個門口同內在裝修好靚,已經知道執到寶🥰🥰 啲嘢仲要咁好食,有半價實在抵到爛😛
2022-06-26 63 浏览
荷李活道附近有間fast gourmet幾有 feel, 獨立個性小店,環境幾有feel, 原來食牛角包係幾出名!並唔係普通嘅牛角包,仲有唔同嘅餡料可以選擇!龍蝦湯牛角包,又夠豐盈又鬆軟,輕輕切開就 feel到脆身,之後流出橙紅色既龍蝦湯汁!餡料keep到餘温唔會係室温,感覺非常不錯,味道濃郁,而且牛角包好吸味,果然係拿手 items. 蟹膏牛角包,叫埋第二款餡料,蟹膏口感相當香,又帶點咸香感覺,還有蟹籽增口感鮮味。味道非常創新又好食,非常配襯。芝士牛頰肉,多士夠脆身,topping配上火箭菜芝士牛頰肉,火箭菜既獨特清香加上唔少分!令到濃得黎又加幾分優香。西班牙黑毛豬腩意大利飯,飯底較為清淡,唔會食完好膩既感覺,用上高纖藜麥,薏米!感覺更食得健康!有幾分牛油芝士香, 黑毛豬腩,肥瘦均勻!幾有juicy啖啖肉之感。Terimisu芝士特飲,咖啡為基底,topping配上 terimisu木糠粉,味道剛好,咖啡唔會搶過 terimisu風頭!又唔會太甜,nice!

環境幾有feel,

2022-06-24 133 浏览
我地一行三人當日準時6:30到場, 場內只有一至兩檯客到左我們被安排在門口4人檯, 見場上無咩人, D檯都係4人檯, 因為行完條長樓梯實在太熱, 問店員可唔可以轉入D嘅位, 但店員拒絕, 話其他4人檯有機會要拆成2人檯, OK FINE, 我地問轉high table, 我地見張檯都係set左3位, 店員又話個到可以坐5個人, 唔比得我地..總之點都唔比我地換...成餐飯D人出出入入又唔關門, 我地全餐飯都係流住汗咁食......跟住7:30已經走黎問我地仲有無野加, 我地無野加轉個頭就拎左張單黎要我地埋單...想催我地走...坐低唔夠一個鐘咋啵大佬...食個西餐既飯食到趕頭趕命咁...好好一個friday night就比佢地攪到咩心情都無哂...我地走時張high table仲係未有人坐...食物質素亦都認真麻麻,slow cook牛面頰都可以比佢整到咁un...重點係咁嘅服務質素絕對唔會再黎
我地一行三人當日準時6:30到場, 場內只有一至兩檯客到左

我地走時張high table仲係未有人坐...

重點係咁嘅服務質素絕對唔會再黎
黑毛豬
牛頰肉
我地一行三人當日準時6:30到場, 場內只有一至兩檯客到左我們被安排在門口4人檯, 見場上無咩人, D檯都係4人檯, 因為行完條長樓梯實在太熱, 問店員可唔可以轉入D嘅位, 但店員拒絕, 話其他4人檯有機會要拆成2人檯, OK FINE, 我地問轉high table, 我地見張檯都係set左3位, 店員又話個到可以坐5個人, 唔比得我地...總之點都唔比我地換...成餐飯D人出出入入又唔關門, 我地全餐飯都係流住汗咁食......跟住7:30已經走黎問我地仲有無野加, 我地無野加轉個頭就拎左張單黎要我地埋單...想催我地走...坐低唔夠一個鐘咋啵大佬...食個西餐既飯食到趕頭趕命咁...好好一個friday night就比佢地攪到咩心情都無哂...我地走時張high table仲係未有人坐...食物質素亦都認真麻麻,slow cook牛面頰都可以比佢整到咁un...重點係咁嘅服務質素絕對唔會再黎
我地一行三人當日準時6:30到場, 場內只有一至兩檯客到左

我地走時張high table仲係未有人坐...
重點係咁嘅服務質素絕對唔會再黎

2022-06-17
2022-06-24 58 浏览
享慢煮意一直係我嘅 to eat list入面🙈今日去PMQ行街前就順手試試. 估唔到平日下晝去都超級多人😎要等一陣先有得入呢度嘅裝修以黃藍色為主. 感覺新鮮. 充滿歐陸風味. 但座位就唔算多原來呢度有lunch set. 價錢喺中環區都尚算合理🥐龍蝦湯流心牛角包+日本蟹膏流心牛角包首先梗係要食咗我心目中嘅主菜-呢道嘅招牌牛角包先啦❤️牛角包非常鬆軟香脆. 一切開啲龍蝦湯同埋蟹膏分別流晒出嚟🤤好似飲緊酥皮湯咁龍蝦湯味道香濃而不苦澀. 蟹膏甜甜哋唔會過濃. 兩款牛角包我都好鍾意🦀招牌龍蝦汁蟹肉伊麵呢個配搭好新鮮. 濃蝦汁味道非常濃郁. 蟹肉份量多到已經融入咗喺龍蝦汁入面. 淡淡都食到蟹肉伊麵唔會煮得過淋. 尚算掛汁🐮和牛面頰配自家製燒汁和牛牛味香濃. 肉質鮮嫩亦能鎖住肉汁配菜亦都好豐富. 有翠玉瓜、蕃茄、蘆筍、蘑菇等等. 色彩繽紛🍰真空慢煮法式焦糖燉蛋+真空慢煮雜莓芝士蛋糕第一次食慢煮方式整出嚟嘅甜品. 估唔到咁好味感覺佢哋嘅質地比普通甜品更加細滑. 特別係個芝士蛋糕. 幼滑嘅驚程度令我驚喜萬分味道亦都唔會過甜. 食哂成個都唔會好漏另外2杯飲杯都好特別Tiramisu Cheesy可以倒啲

原來呢度有lunch set. 價錢喺中環區都尚算合理

🍰真空慢煮法式焦糖燉蛋+真空慢煮雜莓芝士蛋糕
第一次食慢煮方式整出嚟嘅甜品. 估唔到咁好味
味道亦都唔會過甜. 食哂成個都唔會好漏

另外2杯飲杯都好特別
Tiramisu Cheesy可以倒啲木糠落杯飲品道. 好似食緊甜品
Lychee Rose Cheesy就酸酸甜甜好清爽

2022-06-21 83 浏览
龍蝦湯流心牛角包~真的爆湯的,一切下牛角包,內裡的龍蝦湯已不停的湧出來,龍蝦湯很濃郁,無論是視覺定感覺都有驚喜~日本蟹膏流心牛角包~蟹膏都塞得滿滿的,有流出來彭湃的效果,打卡一流~慢煮挪威三文魚扁意粉配芥末忌廉汁~意粉處於煙煙韌韌剛熟的狀況,而芥末忌簾汁有一點嗆口,吃起來刺激又開胃~招牌龍蝦汁蟹肉伊麵~ 很多蟹肉,伊麵跟蟹肉十分夾,再配上濃濃的龍蝦汁,切吃‼️‼️真空慢煮集會芝士蛋糕~很細滑的芝士蛋糕,還有濃濃的蛋香,吃起來很幼滑~

餐廳氣氛比較暗 裝修行法式浪漫路線🌹適合情侶💑女仔朋友聚會🛍食物好有創意 好多一般西餐唔會見到嘅菜式👍🏻值得一試.🥐龍蝦湯牛角包 Homemade Lobster Bisque 💰HKD58嚟到點可以唔試佢最出名嘅流心牛角包🥐除正龍蝦湯仲有好多選擇 例如 冬蕯龍蝦湯 爆漿日本蟹羔 都好吸引😍😍一切落去!完全大爆發🔥啲湯多到爆出嚟 最後變左牛角包點啲湯食咁🤣個龍蝦湯🦞無話好濃 但咁點嚟食係幾得意😎🫕 至尊酥皮海鮮火山煲Seafood Supreme Volcano in Puff Pastry 💰HKD268入面有青口 蝦🦐 沙白 魷魚🦑 配嘅湯汁可以簡冬陰 蕃茄 忌廉汁 今次試左忌廉!我想飲左酥皮湯好耐!😭佢一上菜 係勁大個嘅酥皮 用個搥仔打碎 浸落去個湯到!但係🥹🥹個酥皮好香好香 但好似無以前傳統酥皮湯個啲咁好食🥺另外啲海鮮每款兩舊左右 其實唔太新鮮 蝦肉🦐係唔實 有啲梅🥺🍝 黑松露慢煮流心蛋意粉Black Truffle Pasta w/ 63°C Onsen Egg Linguini 💰HKD148黑松露味重 有好多好多菇係入面 個蛋都夠流心 撈落去痴埋啲意粉一齊食😋😋🍹 Tir
餐廳氣氛比較暗 裝修行法式浪漫路線🌹
適合情侶💑女仔朋友聚會🛍
食物好有創意 好多一般西餐唔會見到嘅菜式👍🏻值得一試
個龍蝦湯🦞無話好濃 但咁點嚟食係幾得意😎

🍹 Tiramisu Chessy 💰HKD46
要用半價優惠就必須每人叫一杯飲品 野飲就無半價嘅 朋友叫左呢款話係飲得嘅tiramisu 都好新奇🤣但有啲太酸

🥃Sparkling Peach Chessy 💰HKD46
佢係芝士奶蓋 下面係桃味汽水🥤意外地個桃味竟然!唔係死甜 唔係藥水甜!十分好😍個芝士奶蓋咸咸地 帶有玫瑰花香🌹

Locations 📍
1️⃣ 享慢煮意 (形點1期) (元朗)
元朗元龍街9號形點1期1樓1023號舖
2️⃣ 享慢煮意 (善慶街) (中環)
中環善慶街9號地舖
2022-06-16 819 浏览
其實上環中環嗰邊都有好多好嘢食,佢哋嘅位置相當佢係比較偏僻,但係其實果邊小店嘅食物質素係好高下👍👍今次等我為大家介紹下佢哋呢一間係食法國菜嘅餐廳,佢哋門口出面樓梯間嗰度,入夜嘅時候係會開咗啲串燈,如果入夜嘅時候過嚟打卡係會好靚㗎✨💗🔸龍蝦湯牛角包 +$28真係未試過食牛角包入面係包住龍蝦湯🦞一切開龍蝦湯係嘭嘭聲流出嚟(睇圖)一係唔鍾意食包嘅我,但係入面包住咗湯,夾埋嚟食嘅時候,個包就唔覺得好乾,牛角包外層做得好鬆軟 ,口感分明👍😊🔸蟹膏牛角包 +$48哩款食物都係一樣震驚到我,佢入面切開就係有好濃烈嘅蟹膏🦀,而且份量一啲都唔孤寒,絕對值得一試😛🤣🔸龍蝦汁蟹肉伊麵 $148龍蝦汁極多,平時食意粉就食得多啦💞伊麵相對係西餐入面就會出現得比較少,由於面嘅質地本身就比較軟身,所以佢索汁能力就會比較強👍✨蟹肉鮮甜,每條伊麵都做到掛汁😛🔸香煎慢煮牛面頰 $158食開牛面頰🐄既人都知,呢個部位嘅肉係最嫩口,佢嘅肉質係好嫩滑好juicy,冇overcook,配埋咖啡味嘅薯蓉係好特別👍🤣✨🔸真空慢煮芝士蛋糕 +$28芝士味濃郁,偏硬身cheese cake🔸提拉米蘇芝味特飲 +$25哩杯特飲係咁係sta

🔸龍蝦湯牛角包 +$28

🔸蟹膏牛角包 +$48

🔸龍蝦汁蟹肉伊麵 $148
伊麵都做到掛汁😛

🔸香煎慢煮牛面頰 $158

🔸真空慢煮芝士蛋糕 +$28
芝士味濃郁,偏硬身cheese cake

🔸提拉米蘇芝味特飲 +$25
哩杯特飲係咁係staff recommend既,佢幾有趣嘅,佢會可以自己喺杯飲品上面加返木糠沈上面👍😛100%還原提拉米蘇既口感+口味,啡味唔係甜口個種

🔸玫瑰芝味特飲 +$25
個人幾鍾意呢個野飲,因為成餐飯入面食嘅嘢都係偏濃嘅,佢玫瑰茶做底,個味道相對清新啲,芝味唔太鹹,唔會搶左玫瑰茶味🌹而且茶係有助解膩👍👍
2022-06-15 174 浏览
來到中環一家牛角包名店,位置不算十分方便,這樣就能在繁瑣的生活上找到一份寧靜。Fast Gourmet以慢煮為主,調味不多,正合我們的口味。店子面積比較小,只有數張桌子。桌子之間的距離也不多。1人 Dinner Set 包括牛角包、主菜和甜品,價錢由$298 起。法式龍蝦湯流心牛角包 (跟餐)牛角包的外皮酥脆可口,內裡放著滿滿的湯汁,每一口都是法式風情。日本爆漿蟹羔流心牛角包 ($88)表面看起來平平無奇,切開後每一口都是濃濃的蟹羔,又有點像在吃蟹羔壽司,個人比較喜歡這個口味多於法式龍蝦湯。脆皮黑毛豬腩配南瓜蓉 (跟餐)豬腩皮脆口,配上的蘋果汁及配菜也很清新,調味和擺盆也很恰當。慢煮芝士蛋糕配椰子雪糕 (跟餐)芝士蛋糕香濃,質感鬆軟。椰子雪糕椰子味十足,質感也軟滑。套餐不包飲品。2杯簡單的飲品- Iced Cappuccino及檸檬薑蜜也合乎期望。

店子面積比較小,只有數張桌子。桌子之間的距離也不多。

法式龍蝦湯流心牛角包 (跟餐)

日本爆漿蟹羔流心牛角包 ($88)

脆皮黑毛豬腩配南瓜蓉 (跟餐)

慢煮芝士蛋糕配椰子雪糕 (跟餐)
芝士蛋糕香濃,質感鬆軟。椰子雪糕椰子味十足,質感也軟滑。

2022-06-09
庆祝纪念
纪念日
2022-06-14 169 浏览
今日約咗朋友去上環食lunch跟住朋友就推介左呢間餐廳一直都想試好耐食完都覺得性價比好高我哋嗌咗兩個lunch set其中一個starter係蟹膏流心牛角包一食落去啲蟹膏慢慢流晒出嚟好香好好食賣相亦都十分之靚適合打卡😛😛😛主菜方面我哋要咗一個牛腹扒牛味非常之濃👏一切開仲係粉紅色嘅添另一個就係嗌咗龍蝦汁蟹肉伊麵啲蟹肉完全溶化咗喺龍蝦汁啖啖蟹肉👌🏻個汁亦都非常之掛湯 但食晒成碟都唔會覺得濟 最後甜品我哋嗌咗個焦糖燉蛋個蛋非常好滑焦糖味亦都十分香但唔會過甜十分之適合怕肥嘅女士們總括來講雖然呢間餐廳有少少唔就腳但食物質素十分之高價錢亦都親民所以好推介喺附近嘅返工嘅朋友嚟食個lunch 👏👏👏👏👏
今日約咗朋友去上環食lunch

但食物質素十分之高
價錢亦都親民
所以好推介喺附近嘅返工嘅朋友嚟食個lunch 👏👏👏👏👏
2022-06-10 202 浏览
最近天氣成日落雨,今日剛好係上環工作,係呢個一下雨天我冲冲忙忙地入左一間餐廳。由於不是繁忙時間加上天氣關係餐廳知道3-4枱客人,雖然客人不多,但我見外賣單卻源源不盡。翻開餐牌,原來餐廳主打慢煮料理!我叫了一個lunch set,加點了沙律和牛角包。龍蝦湯牛角包:呢個牛角包非常特別,因爲切開牛角包會有熱辣辣的龍蝦湯流出來!橙黃色的龍蝦湯味道濃郁帶鮮,加上口感酥脆的牛角像喝酥皮湯一樣,非常有新意。是日沙律是普通的田園沙律加酸醋醬,口感清新宜人,頗開胃。慢煮黑毛豬番茄扁意粉:一開始以爲黑毛豬只係1-2塊薄片,點知份量十足!厚切的黑豚肉用左慢煮的方式煮熟所以一D都唔柴,而且外層帶有少少焦脆!口感有少少似燒肉。意粉軟硬度適中配上番茄醬非常開胃。

是日沙律是普通的田園沙律加酸醋醬,口感清新宜人,頗開胃。

• 慢煮黑毛豬番茄扁意粉,
  • 龍蝦湯牛角包
2022-06-08 183 浏览
本身book左中環另一間西餐廳,點知由於友人遲到,張枱俾左人。點知亂碰亂撞,俾我last minute book到黎呢度食飯。重撞出左個驚喜🥳龍蝦湯流心牛角包睇完成個menu, 我最期待既就係佢呢個招牌流心牛角包。睇落係一個平平無奇既牛角包,一切開龍蝦湯汁不斷流出,好有儀式感。外皮好脆同有牛油香,入面軟熟既包每食一啖都吸收左香濃既龍蝦湯,味道好夾好正~ 呢個真係可以不停encore! 諗左好耐都唔明,其實佢係點放到啲湯入去?如果擺耐左,又會唔會成個包濕哂?🤣🤣🤣好多問號???亦係因為太急不及待要試味,完全唔記得影相。🙈牛腹扒配香煎鴨肝牛腹扒軟熟容易切,熟度剛剛好,唔油膩,配上外脆,入面又入口即化既鴨肝就一定無得輸。珍寶帶子意粉兩粒大大粒既珍寶帶子係上面,一上枱見到已經流口水。外面煎到少少金黃色,唔會煎得太熟。意大利粉亦煮到我鍾意既質地,龍蝦汁香濃,面頭再灑上芝士,加分👍🏻法式芝士蛋糕用玻璃瓶裝住既芝士蛋糕,面頭有啲莓醬,中和返芝士蛋糕既甜膩。芝士味道濃厚, 質感輕盈細緻,食完唔會覺得好濟。白桃芝味特飲芝士奶蓋味道濃郁香滑, 表面既玫瑰花瓣碎令成杯野好有少女味,有淡淡既花香。白桃梳打清新

龍蝦湯流心牛角包

牛腹扒配香煎鴨肝

珍寶帶子意粉

法式芝士蛋糕

白桃芝味特飲
芝士奶蓋味道濃郁香滑, 表面既玫瑰花瓣碎令成杯野好有少女味,有淡淡既花香。白桃梳打清新夠汽,第一次飲有氣既奶蓋飲品,口感飲落幾得意😎
2022-06-08 125 浏览
阿女又帶我去朝聖啦,今日佢喺中環收工,約咗我喺附近食晚飯。先點左一個Set Dinner$298(有晒頭盤、主菜、甜品)頭盤揀咗招牌龍蝦湯牛角包🥐,切嘅時候大家記住小心啲,因為啲湯汁非常之多,避免將酥脆嘅外皮浸淋!重頭戲嘅主菜揀咗香煎慢煮美國封門柳,雖然肉質有少少紅,但慢煮呢種烹調方法令到肉質非常淋軟又帶肉汁😋😋旁邊仲配有蒜片、南瓜蓉、芥末醬,食到我舔舔脷!套餐仲跟埋一個甜品,三揀一嘅選擇真係心大心細。最後揀咗真空慢煮芝士蛋糕配椰子雪糕🍦芝士味道好濃郁,口質好滑好creamy,配上清甜冰涼嘅椰子雪糕,面頭要鋪上椰絲,底部有餅乾碎,特別啱夏天食!另外再額外叫咗一份慢煮雞肉流心蛋凱撒沙律,加半隻牛油果🥑阿女話自我感覺健康啲!沙律雖然平凡,但係味道都唔錯㗎,特別係啲雞肉,由於經過慢煮,所以食落都唔會好柴口,配上蛋汁同好油潤嘅牛油果肉,食落好豐富又飽😗😗呢間餐廳飲品選擇非常之多,最後叫左一杯由歐洲進口嘅天然、無添加糖、防腐劑的高級果汁🍹呢杯有氣蜜桃提子汁非常清爽,果味好香!
阿女又帶我去朝聖啦,今日佢喺中環收工,約咗我喺附近食晚飯。

先點左一個Set Dinner$298

• 龍蝦湯特色流心牛角包
2022-06-05 167 浏览
香港有好多特色小巷穿梭係中上環一帶,今次係pmq附近既一條小巷發現左呢間係中上環區價錢合理而且性價比幾高既西餐廳。佢門口以流心牛角包做招徠,我咁鐘意食牛角包一於入去試下。佢午市有set lunch,$148 (+10%)有齊前菜、主菜、甜品同飲品,保證食到你飽🤤Japanese Crab Paste Lava Croissant (+$48):呢個係成餐飯我覺得最好食架!!!爆漿蟹膏流心牛角包!!!佢個蟹膏量好多,好濃厚但係一d都唔膩,仲唔腥添。連埋d蟹籽食真係好夾。至於個牛角包送到上枱仍然好酥脆,層層分明~~🥰🥰Signature Lobster Bisque Lava Croissant:呢款係龍蝦湯流心牛角包,個味都好好食,有好濃郁既龍蝦味,但唯一美中不足既係個湯稀左少少,如果食得太慢就會浸淋曬成個牛角包Cod Fillet (+$18):呢道銀鱈魚都ok既,個醬汁調得好好味,但係條魚我就嫌'鞋'左d(唔知係咪呢種銀鱈魚既口感係咁既呢🤭)High Protein Hanger Steak (+$48):名附其實既高蛋白餐~份蛋白真係好大份,但煎得幾好一d都唔老,至於塊封門柳就略嫌
Crab Croissant
Lobster Croissant
Cod Fillet
High Protein Hanger Steak
High Protein Hanger Steak (+$48):名附其實既高蛋白餐~份蛋白真係好大份,但煎得幾好一d都唔老,至於塊封門柳就略嫌韌左dd,唔多既醬汁,可以食到塊封門柳既原汁原味,如果真係想食健康餐既朋友,呢份係值得推介既
Creme Brûlée
Sous-vide Creme Burlee :呢個焦糖燉蛋好好食😋可能因為係慢煮關係,所以個燉蛋實得黎夠creamy既口感,好滑,而且甜度啱啱好
Cheese Cake
Sous-vide Cheesecake:芝士蛋糕就不過不失啦,都ok既
Sparkling Peach Cheesy
Sparkling Peach Chessy (+$35):呢杯係芝士奶蓋配有氣桃味果汁,味道幾清新唔太甜,有氣果汁配奶蓋又幾夾喎
Croissant
2022-06-02