2022-11-04
云手工火鍋店🫕天氣開始涼涼地,火鍋癮即刻出嚟😚😚拿拿聲約d朋友仔出嚟,咁朋友物色咗間火鍋店,係尖沙咀瑞生酒店3樓🏠大堂門面好特別,仿效MTR車站打卡位😎我哋上3樓入座,卡位好闊落🤩岩哂腳長嘅🐣同埋因為無限時,岩哂我地鍾意慢慢打,又慢慢吹下水嘅人食😂😂😂環境播嘅歌都係純音樂,咁就唔會嘈到我地,我覺得呢點做得幾好🤤加上d staff 好後生,做嘢好快手同埋好smart,完全唔需要擔心有嘢搵唔到人🥳🫕🫕🫕🫕🫕火焰沙白蟹鍋呢個湯底值得推介🤩🤩職員會即場係面前示範「放火🔥」🤩,蟹下面會有粒好大嚿嘅牛油,首先職員會爆香蟹同蜆肉,之後會倒上燒酒再點火🤤🤤最後係....加湯🤤煲咗一陣之後,就可以先飲湯,後邊爐🫕想講..佢個湯好好飲😂我哋3個都只少飲咗3-4碗😂蟹嘅殼位都好細心,事先已經整開咗少少,所以咬個陣,一下就K.O🥳蜆肉好鮮甜,份量好足😎呢個湯底值得一試😍🫕🫕🫕🫕🫕自家製炸魚皮食魚皮嘅精髓就係放落湯🤤難得個湯唔係味精湯,緊係要用魚皮享受😎咁本身就咁食都非常脆同勁辣口🥳🥳🥳唔同出面個d鋪咁,唔係硬卜卜嘅。🫕🫕🫕🫕🫕 秘製蝴蝶腩上枱個陣,仲心諗....死啦,會唔會好鞋呢😳點知...超滑,好淋,一咬就
🫕🫕🫕🫕🫕火焰沙白蟹鍋
🫕🫕🫕🫕🫕自家製炸魚皮
🫕🫕🫕🫕🫕 秘製蝴蝶腩
上枱個陣,仲心諗....死啦,會唔會好鞋呢😳點知...超滑,好淋,一咬就鬆🤤🤤勁索醒個湯汁味🤩🤩🤩超好食🤤🤤🤤個腩位,佢地做得出色,佢地有出一出水,咁我地再煮個陣,肉就唔會出油,令到湯底起泡泡,但又做到肉質非常嫩滑🤤🤤🤤
🫕🫕🫕🫕黑松露墨魚丸(半份)+ 香菇貢丸(半份)
好濃郁嘅黑松露味,超正😎😎墨魚丸超彈牛🥳🥳🥳貢丸係超大粒同彈牙🤩🤩入面嘅香菇係大粒狀,唔係得個味🥳
🫕🫕🫕🫕手打蝦滑
超彈牙🥳佢比嘅份量係超多,我地切開一粒粒都仲可以一均3-4粒大嘅🤩🤩🤩手打蝦滑真係必食,配埋個湯完美🥳
🫕🫕🫕🫕稻庭烏冬
咁正嘅湯,一定要配烏冬🤤🤤超好食,索哂個蟹湯味🤤🤤🤤加上佢烏冬份量唔係一細個,係一個大嘅,仲可以啪開一分為二🥳🥳🥳
云手工火鍋店 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
味道:5/5