2021-09-04
呢排天氣一直都天陰陰 落雨又落左好耐 個人既心情都好麻麻 所以就決定去尖沙咀打邊爐 滾下滾下 就去左任食邊爐😆🐣🐣🐣🐣🐣🐣之前有食過旺角店二鍋頭 今次見到尖沙咀都有 佢有得加錢任食靚d既牛肉 本身唔太肚餓 淨係想淥下野就無加到錢 但睇到隔離枱有嗌 個黑和和牛既花紋係唔錯🤤下次肚仔餓既時候可以一戰😆🐣🐣🐣🐣🐣🐣$198既餐係 有一份雞煲 食完雞煲再嗌個湯底打邊爐👏🏻🐣🐣🐣🐣🐣🐣雞煲一上既時候 會聞到有好香既雞味 同平時食開雞煲聞到好重香料味唔同 不專業吃貨既直覺 可能係因為用新鮮雞都未定🤤🤤而個雞煲醬同坊間都唔同 食得出餐廳有自己較個個味道 唔會太辣 但又好香 Good👍🏻🐣🐣🐣🐣🐣🐣而個鍋底我就揀左藥膳鍋 上菜既時候都見到有藥材係入面 感覺好養生🤣🐣🐣🐣🐣🐣🐣任食 就緊係咩都要試下 結果好似拎得太多咁🤭🤭好快就食到好飽😆唔同之前任砌 可以狂食幾round😂🐣🐣🐣🐣🐣🐣不專業吃貨既我覺得入面個粟米🌽吊桶🐙肥牛🐮蝦🦐都不錯吃👍🏻可以encore🐣🐣🐣🐣🐣🐣醬料區方面 大路既醬基本上都有齊 同埋食到中段都好企理 唔會話搞到東一忽西一忽 抵讚🙈🐣🐣🐣🐣🐣🐣食到最後就拎左杯維記雪糕 我見到佢有
$198既餐係 有一份雞煲 食完雞煲再嗌個湯底打邊爐👏🏻
🐣🐣🐣🐣🐣🐣
食到最後就拎左杯維記雪糕 我見到佢有 好少見既榴連雪條 如果中意食榴連既人 應該會心心眼😍🙈
🐣🐣🐣🐣🐣🐣
要留意既係餐廳係要行樓梯上既 電梯好似係去唔到一樓 同埋 醬料既辣椒都幾辣下 應該係我地早去 新鮮切 比較勁 要適量調味😂