尖沙咀$198雞煲+火鍋兩食嘅吃到飽食店「二鍋頭」🤩鍾意食牛嘅朋友只係加一百蚊就可以升級任點極黑和牛、牛小排,真心抵嘅😌見現場都有幾款不同嘅原支酒供order,店員介紹澳洲里奇蘭汽泡酒,原來係酒商親自挑選,認為呢支酒配呢度嘅雞煲係最夾,有興趣不妨小酌一下🍾✅環境:地方大,座位間隔相當闊落,坐得舒服。今次坐窗邊位仲有落地大玻璃街景睇下,碗碗碟碟都乾淨企理,無污漬👍🏻✅雞煲/鴨煲/豬手煲任君選擇: 成日食雞煲,想試吓其他嘢嘅話,呢度都有得選擇。今次我哋就食返小辣雞煲😛 醬汁濃郁,加上超大方嘅海量芫茜洋蔥,連骨雞件食起來更滋味😎✅多款湯底選擇:揀左沙嗲湯底🥰上枱已經聞到濃濃嘅沙嗲味,色澤都好對路,私心推介最襯湯底嘅一定係出前一丁😆真係一絕💯✅食物推介:落單點嘅 肥牛唔會太肥有牛味,豚肉唔柴有肉香,花枝片爽滑脆口,雲吞新鮮,魚皮餃鮮中帶甜自助取嘅有蔬菜🥬丸類、餃子、烏冬。 推薦出面好少見嘅芝士波波腸🤤萵筍、韓國年糕、潮州魚蛋、魚片頭都食得過✅飲品: 罐裝汽水、樽裝茶、解膩嘅楊協成系列,多款口味嘅鴻福堂系列🤫重點係有打邊爐必備嘅啤酒任飲😚!!

✅環境:

雞煲/鴨煲/豬手煲任君選擇:

✅多款湯底選擇:

✅食物推介:

✅飲品:
2021-09-10 10 浏览
好耐無打邊爐,今日同朋友試下呢間,$198可以兩小時任食雞煲、鴨煲同豬手煲,仲有一大堆火銅材料,性價比不錯!先試左個豬手煲,好有鑊氣,豬手炆得好淋同入味!推介~原來呢啲煲好岩跟烈酒,可惜果日無貨住,試唔到火鍋湯底點左芫荽皮蛋湯底,岩晒想食火鍋都比較養生既人睇下有咩火鍋料可以叫先!其實有好多!各類海鮮同肉類,雖然每次只可以點10樣,但上菜都幾快,同埋無漏單情況海鮮同肥牛都幾新鮮,要讚既係肥牛,油脂比例其實唔高,同埋牛味香濃,食得出新鮮高質!

火鍋湯底點左芫荽皮蛋湯底,岩晒想食火鍋都比較養生既人

2021-09-10 11 浏览
行完街食食🤤🤤一定係打邊爐!旺角嘅buffets餐廳出名多選擇🍲二鍋頭嘅湯底同埋湯煲有特色,因為喺邊爐之前,你仲可以揀任食豬手煲,鴨煲,雞煲...所以佢嘅選擇比其他店好多。我哋今次試咗下佢哋嘅豬手煲😘諗唔到得非常之豐富,而且佢炆得夠林,所以每一舊都好有骨膠原,好好味。食完左豬手煲仲可以保留返啲醬汁落晒去打邊爐,佢哋嘅選擇都好多,如果最鍾意嘅一定係佢嘅蔬菜同丸類,菜🥦乾淨而且鮮甜夠新鮮😉
行完街食食🤤🤤一定係打邊爐!

2021-09-10 16 浏览
又係時候gathering, 二鍋頭喺尖沙咀開咗分店, 雞煲加火鍋放題兩小時, 性價比高, 咁就腳就揀佢去聚一聚!二鍋頭惹味雞煲雞煲、鴨煲、豬手煲三揀一。雞煲中辣, 有鑊氣好惹味, 小麻多辣唔搶口, 雞肉脂肪少肉厚嫩滑, 仲可以無限添食!正宗豬骨湯食完雞煲食火鍋, 揀咗豬骨湯底, 貪佢夠曬清甜原味道仲有骨髓充滿骨膠原。火鍋配料呢度火鍋配料勝在選擇多, 有美國肥牛、黑豚肉、豬頸肉、鮮雞件、鮮牛肉連鮮鵝腸同豬潤都有。我就覺得美國肥牛同黑豚肉都唔錯, 鮮甜嫩滑唔鞋口!海鮮就點咗海蝦、脆鯇片、脆鯇腩、白鱔片。海蝦爽口彈牙。脆肉鯇爽脆肥美, 鱔片軟嫩有魚味!自助區丸類、蔬菜、啤酒、汽水、雪糕就喺自助區自己攞!牛丸、貢丸、獅子狗、芝士腸一應俱全。除咗常見蔬菜, 呢度仲有新鮮山藥和蓮藕片!價錢確係實惠, 大家都食到滿載而歸!
又係時候gathering, 二鍋頭喺尖沙咀開咗分店, 雞煲火鍋放題兩小時, 性價比高, 咁就腳就揀佢去聚一聚!

二鍋頭惹味雞煲

正宗豬骨湯
食完雞煲火鍋, 揀咗豬骨湯底, 貪佢夠曬清甜原味道仲有骨髓充滿骨膠原。

火鍋配料

自助區

價錢確係實惠, 大家都食到滿載而歸!

2021-09-09 17 浏览
今次搵左有海鮮食嘅放題!餐廳喺尖沙咀漆咸道嘅二鍋頭。裝潢簡潔企理,自助區無論蔬菜🥬飲品同甜品🍦好多選擇!【火鍋。雞煲。鴨煲】任飲任食兩小時 (星期一至四 $198/ 星期五六日 $218) 首先喺雞煲、鴛鴦鴨煲同黑椒豬手煲中揀一個,我地揀左惹味雞煲,醬汁超香嘅雞件配上特多芫荽!上枱後店員會立即炒幾下,香氣撲鼻!雞肉鮮嫩,麻辣味香濃!醬汁包住啖啖雞肉刺激味蕾!麻度辣度均勻,2人份量好足!食完就可以揀!湯!底!進入打邊爐嘅狀態🔥🔥🔥 🥣湯底有八款選擇,我地揀左清清地嘅香茜皮蛋鍋!特多香茜同皮蛋,湯底清甜!簡直係健康之選!除左自助區嘅大量蔬菜丸類,仲有幾十種其他肉類餃子同海鮮可以任點任食!每次點嘅份量都係按人頭比,每樣可以食小小又唔怕浪費食物!唔錯!🦑 🦐🐙今次邊爐主打海鮮 - 我地點左海蝦,墨魚仔、吊桶、帶子、鯇魚片、大蜆,樣樣都新鮮彈牙!推介!🥬蔬菜類 – 山根、鮮冬菇、杏鮑菇、金菇、唐生菜等🍤炸物 – 無限供應嘅炸魚皮同響鈴,酥脆又好味! 🍜最驚喜同我真係煮左嘅-出前一丁!整體好滿意,係性價比極高嘅選擇!

火鍋雞煲。鴨煲】任飲任食兩小時 (星期一至四 $198/ 星期五六日 $218)

🥬蔬菜類 – 山根、鮮冬菇、杏鮑菇、金菇、唐生菜等
🍤炸物 – 無限供應嘅炸魚皮同響鈴,酥脆又好味!
🍜最驚喜同我真係煮左嘅-出前一丁!
整體好滿意,係性價比極高嘅選擇!

• 雞煲
  • 二鍋頭惹味雞煲
2021-09-09 10 浏览
作為ftm,難得有me time,可以約埋成班朋友出街食飯,當然要食得豐富啲!有朋友想食雞煲,另一個又想食火鍋,所以就去咗二鍋頭,可以一次過可以滿足哂兩個期望!店內嘅環境都幾闊落,而且冷氣夠(打邊爐最怕邊打邊流汗💦),先到嘅雞煲,辣辣地,幾惹味。雞肉唔鞋,好入味,正!然後就開始火鍋任食,起初以為係用番個雞煲底落湯做湯底,原來係會換過一鍋新嘅湯底,我哋揀咗豬骨鍋,湯底唔會過咸,食得出無味精。菜類、菌類、丸類、飲品、雪糕,仲有調味料係自助嘅,肉類同海鮮就係落單嘅。肥牛同黑豚肉片肉質幾淋,番點咗一次。海鮮方面點咗帆立貝、青口、蝦同花枝片,蝦肉彈牙,花枝角好爽脆,青口同帆立貝都好鮮味。呢度嘅炸魚皮幾大片同好鬆脆,忍唔住食咗好多,所以到最後食雪糕時已經好飽,今晚真係好滿足,雞煲同火鍋都唔錯,任飲任食兩個鐘只係200左右,下次可以再去。

呢度嘅炸魚皮幾大片同好鬆脆,忍唔住食咗好多,所以到最後食雪糕時已經好飽,今晚真係好滿足,雞煲火鍋都唔錯,任飲任食兩個鐘只係200左右,下次可以再去。

2021-08-19
  • 雞煲
2021-09-09 5 浏览
與好姐妹去尖沙咀行街,我們都是大胃王,今晚特別想吃任食火鍋!火鍋店的位置很好找,方便。座位也十分闊落,坐得很舒服。有雞煲,鴨煲和黑椒豬手煲可以點,我們先來一來黑椒豬手煲,豬手炆得超級入味,完全不覺得肥膩,反而是啖啖骨膠原!大讚,重點是可以encore!! 但我們想留肚打邊爐,所以忍住沒有encore. 火鍋的材料很新鮮,想吃的應有盡有。丸類,菜類,麵類等等,蠻多選擇的,可以自己到外面自取! 朋友取了大量蔬菜,綠悠悠的,很新鮮呢。粟米也很甜,大粒又飽滿。稻庭烏冬必點是常識吧!其他的火鍋配料,就在紙上寫上數量,很快便送到眼前。我特別愛吃內臟類,這裡的內臟類食物清得很乾淨,吃得很放心。豬潤很香,起砂,不會很硬,必點。鵝腸也推介,很爽口彈牙的呢。墨魚滑也很彈牙,墨魚味香濃,完全不會腥,無得彈!飲品是自取的,選擇多,我最愛飲有口感的仙草爽,又清熱解渴,是火鍋的朋友!
與好姐妹去尖沙咀行街,我們都是大胃王,今晚特別想吃任食火鍋

火鍋店的位置很好找,方便。座位也十分闊落,坐得很舒服。

稻庭烏冬必點是常識吧!

其他的火鍋配料,就在紙上寫上數量,很快便送到眼前。

墨魚滑也很彈牙,墨魚味香濃,完全不會腥,無得彈!

2021-09-08 8 浏览
晚餐時間同朋友一行7人去二鍋頭🍲疫情關係分開咗兩張枱坐我地就揀任食雞煲+火鍋(2小時$198+加一)除咗雞煲,佢地都有鴨煲或者豬手煲雞煲/鴨煲仲有辣度選擇,我地就揀咗小小辣🌶雞肉嫩滑夠入味,又唔會太咸其他配料好似洋蔥咁,食落都好惹味食完雞煲職員會收走個煲換另一個鍋打邊爐🍲我地就揀沙嗲湯底海鮮類、肉類呢啲就寫紙落單飲品、蔬菜類、丸類、嚮鈴、炸魚皮、雪糕等等都係以自助形式去拎嘅👍🏻食幾多拎幾多,唔洗做大嘥鬼整體食物質素都唔錯,服務都好好👍🏻加埋一平均每人$218走個陣個個飽到上心口有機會下次都會再嚟😁
晚餐時間同朋友一行7人去二鍋頭🍲

疫情關係分開咗兩張枱坐
我地就揀任食雞煲+火鍋(2小時$198+加一)

除咗雞煲,佢地都有鴨煲或者豬手煲
雞煲/鴨煲仲有辣度選擇,我地就揀咗小小辣🌶

雞肉嫩滑夠入味,又唔會太咸
其他配料好似洋蔥咁,食落都好惹味

食完雞煲職員會收走個煲
換另一個鍋打邊爐🍲我地就揀沙嗲湯底
海鮮類、肉類呢啲就寫紙落單

食幾多拎幾多,唔洗做大嘥鬼

整體食物質素都唔錯,服務都好好👍🏻
加埋一平均每人$218
走個陣個個飽到上心口
有機會下次都會再嚟😁

2021-09-07 67 浏览
雞煲同打邊爐,呢個組合相信大家一定唔會陌生,一坐低店員就好快啲同我哋介紹有三款套餐,第一款係正常打邊爐加雞煲,第二款係海鮮套餐,第三款係美國SRF牛。餐廳內外食物選擇因為我哋主要都係雞煲控,所以就揀咗最普通嗰隻打邊爐套餐。雞煲加火鍋 $198雞煲方面,如圖片所見,份量好多,都好入味,唔怕唔夠飽!肉質方面正常,不過我其實都係洋蔥控,如果洋蔥個量可以多少少,咁就完美喇。至於打邊爐我就揀咗沙嗲湯底,由頭開始到食完,一次湯都冇加過,可見店家比嘅份量真係好多,沙嗲味再濃啲就更加好食!自助區方面都好多選擇,飲品類,菇類,菜類,麵,同炸魚皮都係任夾人。其他肉同少量海鮮都係點菜紙揀。點菜紙嘅蝦好新鮮,唔係好似出面其他舖頭嘅雪藏蝦,所以次次落單都有揀。羊就帶羶味,未必個個接受到。

餐廳內外

食物選擇

因為我哋主要都係雞煲控,所以就揀咗最普通嗰隻打邊爐套餐。

雞煲火鍋 $198
雞煲

2021-09-07 9 浏览
二鍋頭任飲任食都唔洗兩舊水,如果唔想食雞,可以揀返鴨煲或者黑椒豬手煲 總有一款啱你心水!如果鍾意食牛可以加錢upgrade牛魔王套餐,可以任食美國極黑和牛!冇加錢都依然有美國牛肉食~雞煲一上枱就已經香噴噴好惹味咁,原隻雞件嫩滑又多汁,店員再炒多兩炒,超香!一入口啖啖肉超級正~泰國冬陰功湯底打邊爐夠哂特別!!! 微辣,惹味,正!! 配料選擇都好多,可以落order,又可以去配料櫃任取! 配料都有任食海鮮蝦、魷魚、章魚仔、帆立貝等,好新鮮,好正!!飲品可以揀涼茶~ 最後仲有甜品,好正!!

飲品可以揀涼茶~ 最後仲有甜品,好正!!
2021-08-05
很久沒有和好友們去打邊爐,好友建議選擇任飲任食兩小時的店舖,我們找到位於尖沙咀的二鍋頭,店舖很富有空間感, 而且座位十分舒適。不僅只是打邊爐,還有自選辣度雞煲,我們先吃雞煲,雞肉很鮮嫩,麻辣的香味濃郁,微辣已經很惹味可口。而火鍋款式也自由揀選,我們都是選料傳統的豬骨鍋湯底,自助區有很多火鍋配料,十多款配菜類、菌類、丸類、飲品、雪糕等。。。應有盡有,而調味料是自助,肉類有美國肥牛、鮮滑牛肉及黑豚肉等, 海鮮有海蝦、帆立貝、青口、花枝角、 生蠔等,美食總共超過七八十款款式! 啤酒、汽水和雪糕任飲,大家都吃得非常飽及滿足,兩小時實在過得太快,大家都建議再ENCORE。

2021-09-05 12 浏览
二鍋頭 地址: 尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓電話: 35905650================放題任食要立足不容易,香港人要求高,要抵食又要多野食,二鍋頭由旺角食到尖沙咀都有分店,同埋經濟實惠。雞煲,豬手煲同鴨煲任你點任你食,我同朋友點左特別架鴨鍋,淋上酒好香,我地兩個人落單時註明要半份,就可以試多些外邊有幾個凍櫃,食完雞煲就轉打邊爐,行出去自己拎飲品、蔬菜、丸等。有我鐘意架午餐肉同芝士脆皮賜呀!有雪糕呢
二鍋頭
地址: 尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓
電話: 35905650
================

有我鐘意架午餐肉同芝士脆皮賜呀!

有雪糕呢
2021-09-05 29 浏览
二鍋頭 (嘉芙中心)地址: 尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓電話: 35905650================大食王出動,任食邊爐人均二百多元,著實是吸引人。有3種煲任食,雞煲,豬手煲同鴨煲,而賣點係3個煲都係可以任食。即試完雞又可以叫豬手同鴨,簡值不得置信。先點半份鴨,因比較少見,濃郁味道鴨味都很濃唔係比頭頭尾尾,都多肉食。飲品同蔬菜丸係凍櫃度自己拎,蔬菜都新鮮。罐裝汽水同啤酒任飲,亦都有得混醬同有雪糕,食完熱辣辣邊爐食返杯雪糕就是爽。
二鍋頭 (嘉芙中心)

地址: 尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓
電話: 35905650
================

大食王出動,任食邊爐人均二百多元,著實是吸引人。

先點半份鴨,因比較少見,濃郁味道鴨味都很濃
唔係比頭頭尾尾,都多肉食。

飲品同蔬菜丸係凍櫃度自己拎,蔬菜都新鮮。

朋友見面食咩好,梗係放題🥳🤚🏻open rice見到呢間咁抵任食任飲198、乜都唔使諗,行過嚟探店,控制唔到自己走左入去餐廳裝修外牆藍色格調為主,空間感極大,仲要擺放左唔少飲料機、凍櫃、啤酒🍻機,個種感覺就系好多款嘢食,令人非常好奇入面到底有咩食材豬手煲:唔太食得辣,我地揀左小辣既豬手煲,炇得焾又有骨膠原、最緊要系呢到既配料,令到d豬手味道做得更加出色,入味得嚟又唔會過重過濃火鍋湯底:芫茜皮蛋湯清甜解熱,湯底調出食材既味道太重要,較清口味更易食出海鮮既鮮味,真系冇揀錯湯底,連湯底都可以飲多兩啖火鍋材料,嘩包羅萬有:帶子、青口、蜆、蝦🦐⋯多款海鮮任食………時令海鮮多到樣樣都夾d,貪心冇罪既哈哈海鮮夠新鮮,冇話食到有雪藏味道,今餐特別食唔少海鮮,另外特別要推薦帶子同埋青口,兩款都系至愛嚟火鍋材料一樣多到咁數唔晒:脆鯇魚腩、黑毛豬豚肉、鵝腸、雲吞、菜類、響玲、墨魚滑、魚片頭.南瓜、冬瓜、魚蛋、金菇、水餃、炸魚皮……等等。多款雪糕、雪條口味朱古力、雲呢拿、芒果基本口味外,仲有唔同甜品都系任食既啤酒方面仲可以自己咁自己斟😌有平時飲開既Hoegaarden外,有藍妹可以揀整體嚟講,服務質素唔錯,坐

豬手煲:

火鍋湯底:芫茜皮蛋湯

火鍋材料,嘩包羅萬有:
帶子、青口、蜆、蝦🦐⋯多款海鮮任食………
時令海鮮多到樣樣都夾d,貪心冇罪既哈哈

火鍋材料一樣多到咁數唔晒:

整體嚟講,服務質素唔錯,坐位舒服嘅,火鍋材料夠晒豐富外,湯底夠味,醬料亦自由配搭,對於自由選擇既權利太多😘☝🏻呢個價錢絕對性格比高,值得再推薦其他朋友過嚟「擦餐勁既」

2021-09-05 9 浏览
人生,每天都離不開食,要活得開心🥳食就是你的最佳良伴😁人生,每天起床、梳洗、上班、午餐、下班、晚餐、回家、梳洗、睡覺💤⋯⋯當中可能會看電視📺、運動、當然每個人會有自己的各種不同的生活方式,人生的千篇一律😇唯獨吃東西,你可以每天的千變萬化,嚐著各國及各種的不同美食。👍🥰✌️開心🥳…….簡單一直都在你身邊😉———————————-♠️尖沙咀區原來有一間任飲任食198咁抵食價錢嘅放題…….材料和品質也不錯,環境座位舒適,地方寛闊,四邊都放置大電視📺,無論你坐在任何一個位置都能夠一邊吃一邊觀看電影,環迴立體聲的音響設備,又是一大享受😎♥️任食豬手煲、雞煲、鴨煲:我選了🐷豬手煲:炇得夠焾又夠味,足夠的骨膠原、帶有微辣的惹味,(辣度可自己選擇)配料芫茜、蔥、乾蔥頭、洋蔥🧅、芹菜、蒜🧄⋯⋯等等豬手舆配料的混合、又香又惹味、豬手夠焾中又帶彈牙爽口的肉質,満口骨膠原的吸引、喜歡吃豬手的我⋯⋯和喜歡吃豬👋的你..妳…你,又怎能放過這滋味的誘惑😋——————————-♣️芫茜皮蛋湯:食完豬手煲,來一個清新的湯底,滿滿的芫茜散發的香、配上美味的火鍋配料、又是一個大滿足的晚上⋯⋯———————————♦️豐富又多款式的火
人生,每天都離不開食,要活得開心🥳
食就是你的最佳良伴😁
開心🥳…….簡單一直都在你身邊😉
———————————-

♠️尖沙咀區原來有一間任飲任食198咁抵食價錢嘅放題…….
♥️任食豬手煲、雞煲、鴨煲:
我選了🐷豬手煲:
配料芫茜、蔥、乾蔥頭、洋蔥🧅、芹菜、蒜🧄⋯⋯等等

——————————-
♣️芫茜皮蛋湯:

———————————
♦️豐富又多款式的火鍋村料,任食的暢快😁😜
💟元貝:鮮甜彈牙的元貝
仲有好多好多數唔哂:
自己嚟食體驗一下😬😂

———————————
️💜❤️💛💚🤎
甜品時間,竟然有我至愛的榴連😲😍🥰
榴連雪條:好濃郁嘅榴連味道、真係好似食梗榴連咁😋😋😋
紅豆椰子:好有傳統的味道😋
紅豆紫米:咁經典味道嘅雪條😋
三款雪條實在太吸引,所以我已經留反個肚食哂三款😂😂😂😂😂

———————————-
💕仲有好多優惠都好抵,不過下次再來時要同一位飲酒之人,因為……..😱😱😱
雞煲配澳洲里奇蘭汽泡酒….$148😍😍😍
❤️愛牛人士好消息:
任食美國極黑和牛放題
仲送M6和牛
可惜今日約咗呢個朋友不酒不牛,待下次有機會再约1個酒➕牛嘅朋友😬

——————————
食..拍…寫已經成為我生活中的一部份