2020-03-27
1️⃣ 原條鰻魚蛋包飯($158):留意開我既你地,相信都開始發現我超級鐘意食鰻魚,一開頭決定去依加店食飯,除咗因為係黃店,另一個原因記係因為鰻魚飯。鰻魚好長好大好肥美。雖然論美味程度,的確比不上 #平成, 但最起碼魚肉係嫩滑,未去到口感細嫩,但食落軟身,魚皮膠質感高,絕對係物超所值。成個蛋包飯既蛋多到嚇親人。略嫌味道甜咗少少,醬汁少d會更好。2️⃣明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 ($138):青瓜絲多到嚇親😂但咁多青瓜絲,成功增加視覺效果😂講返正題,篇扁意粉煮得剛好,唔驚太淋身,口感剛好。意粉都索晒明太子汁,啖啖都食到明太子味。可惜略嫌醬汁膩咗少少,味道咸咗少少,好彩有青瓜絲中和返,但整體係惹味👍🏻3️⃣ 凍二世祖特濃朱古力🍫 ($48):朱古力味道濃郁,有72.5%朱古力濃度,入口順滑。一枝大大枝,夠晒兩個人一齊飲👍🏻最值得讚係依款朱古力奶係店員每日人手拌朱古力漿沖,需時5小時,價錢仲要咁實惠,咁有誠意既小店完全唔支持對唔住自己😂4️⃣二世祖超級窩夫配雪糕($88):口感鬆軟,外脆內軟,有蛋香味,具彈身,仲要平價既窩夫的確 好少見。配特濃抹綠醬,茶香味濃,岩晒茶控。最值得讚係窩夫配草莓yogurt c
2️⃣明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 ($138):
3️⃣ 凍二世祖特濃朱古力🍫 ($48):
4️⃣二世祖超級窩夫配雪糕($88):
口感鬆軟,外脆內軟,有蛋香味,具彈身,仲要平價既窩夫的確 好少見。配特濃抹綠醬,茶香味濃,岩晒茶控。最值得讚係窩夫配草莓yogurt cream,個醬酸酸甜甜又滑身,不油膩,食落好開胃。窩夫仲會配一款是日雪糕,今次我地選咗玄米茶,有茶香味,每啖都食到茶既清香,可惜偏甜身。
總結,二世祖真係一間性價比好高既餐廳,食物質素偏高價錢合理,仲要冇加一同埋係黃店,真係要無限echo😂溫馨提示,記得打去book位,walk-in 要鬼好耐,太受歡迎